Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2021 15:14 - НЕГРАМОТНА СВОБОДА,Е ПАНДЕМИЯТА,ПРИЯТЕЛИ! КРИВОРАЗБРАНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е ДИАГНОЗАТА НА Д-Р ka4ak.....
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 4212 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 07.01.2021 01:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПО ЕДНА ГЕГА НА ЧОВЕК И МОЖЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ,ДА СЕ ХВАНЕ НА ХОРОТО......image Vladimir Kachaklievhale 11 януари · Споделено: Публично Публично 
Как да възродим България,след като "АНДРЕШКО"е
наионаелен герой,а Закона е "ВРАТА" в полето??!!?

кьорчо съм,та всичко е старо,без  гегите....
07.02.2010 22:22 -
Покрай рицарския турнир,за приза, розовата прашка и където споменах Павлик Морозов!Та ето полезно четиво,за щерката и малките заблуди!!! Автор: ka4ak Категория: Политика   image Прочетен: 11457 Коментари: 25Гласове:35 image 74-та година работех на новата централна гара!75-та,точно преди 35 год.суматоха ДС и каквато служба се сетите се изсипаха на гарата,на 14 февруари министър Васил Цанов ще си посреща рождения ден в Лукса,ресторанта в дясно по стълбите!Щото озвучаването на събитието ми беше поверено/надежден хулиган/инструктажа беше,че каквото ни се каже,не се разсъждава,а се изпълнява!!!Домъкна се кажи речи цялото политбюро,барабар с бай Тошо/рожденника беше от Трудовец/Много интересно беше,но щото  се дигна тост ,та какво ми направи впечатление!Явно скоро бяха дигнали забраната за именните дни,защото бай Тошо каза,че някакъв си поп го е светнал,че християните правели езическите празници-християнски,та и те решили Трифон Зарезан да Е ДЕН НА ЛОЗАРЯ и хем въкът сит,хем агнето е цяло!Та за това 6-ти май Е ДЕН НА ОВЧАРЯ!И други работи дрънка,но да не Ви занимавам!Та тези заблуди са пресни и просто има живи които да ги опровергаят или потвърдят!Просто едни са Истина,други Лъжа,но баламурници винаги много!!!Ta тази езичестка народностна традиция продължава през векове без оглед на временни забрани и анатеми.
Истината за Павлик Морозов
Написано от bgВести   
Събота, 22 Ноември 2008
image
Павел Трофимович Морозов, който в съветските времена беше образец за подражание на пионерите, според Голямата съветска енциклопедия,
е роден на 14 ноември 1918 година в село Герасимовка, в селско семейсвто. В периода на колективизацията момчето е активен борец срещу кулачеството, организатор и водач на пионерски отряд в родното си село, твърдеше официалната версия на пропагандата.

Официалната съветска версия гласеше, че в края на 1931 година Павлик е издал баща си Трофим Морозов, че като председател на селсъвета, е помагал на разкулачени преселници. Показанията на Павлик се оказват достатъчни за осъждането на баща му на 10 години затвор. Веднага след това Павлик издава съседа си, че крие хляб и обвинява съпруга на леля си, че краде държавно жито. Нещо повече - момчето обвинява чичо си Сергей Морозов, че крие открадатото жито и оглавява акция по претърсването на двора му.

Павлик е убит на 3 септември 1932 година. Тялото му е намерено в селската гора. Според огласената версия убийците - брадовчед му деветнадесетгодишният Данила и 81- годишният му дядо Сергей Морозов, се възползвали от отсъствието на майката на детето, за да го убият. Бабата на пионера - 79- годишната Ксения Морозова е призната за съучастник в престъплението, а за организатор е обявен 70- годишният чичо Арсений Кулуканов. Всички те са осъдени на разстрел. С живота си се прощава и бащата на Павлик - Трофим, макар, че по време на убийството той да е бил далеч извън селото.

Като компенсация за смъртта на сина си, Татьяна Морозова получава от съветската държава голям апартамент в Крим, части от който дава под наем на туристи. Тя прекарва живота си, обикаляйки СССР и разказвайки за "подвизите" на Павлик.

Създаденият от съветската пропаганта мит за "пионера-герой" е толкова силен, че просъществува дълго и става вдъхновение за много литературни и музикални произведения. На Павлик са кръстени улици, села, издигани са паметници. Името му става нарицателно дори в България.

В края на осемдесетте години на ХХ век обаче митът почва да се пропуква. Под съмнение се поставя не само идеята за "подвизите" му, но и самото му съществуване. Основание за тези съмнения има много. Сред тях са и дванадесетте официални версии на речта, с която Павлик изобличава пред съда баща си. Описанията на момчето са толкова разнопосочни, че е невъзможно образът му да бъде възстановен. За компартията най-кощунствената версия е тази, която твърди, че детето дори не е било пионер.

Така през 1997 година администрацията на Тавдински район решава да поиска преразглеждане на делото за убийството на Павлик Морозов. През 1999 година случаят е отнесен и до върховната прокуратура.

Като свидетели били призовани учителката на Павлик - Людмила Исакова и брат му Алексей. И така станало ясно, че всъщност бащата на Павлик е бил пияница, който тормозел семейството си и накрая избягал с жена. Това, според изследователите, е накарало Павлик да отмъсти на баща си. И той наистина дал показания срещу него, но те били за това, че Трофим Морозов е тормозел семейството си. Освен това детето разказало, че баща му носел вкъщи вещи, които му били давани като отплата за фалфишикации. И така Трофим бил осъден не за друго, а за фалшификация на документи.

И митът бил разрушен, а главната прокуратура потвърдила, че убийството на Павлик е било битово, а не политическо.

С рухването на мита рухват и част от паметниците му. Този, който стоеше в едноименния детски парк в Москва е свален, а на негово място се издига дървена часовникова кула. Въпреки това Павлик Морозов още присъства в живота на руснаците. На него е наречена детската железница в Челябинск. Последните заключения на историците обаче говорят, че Павел Морозов не е бил член на пионерската организация. Той бил записан в нея 23 години след смъртта си.

ЕТО И ПОПАДЕНИЕ НА НАБОР 75 http://sandolino.blogspot.com/2009/01/blog-post_6785.html
image
Та такива повреди в по ново време,са ни вкарани по един или друг начин,дали ще повредиш детето или масите,морала си отива на кино,а традициите и родовата памет,се размиват и все си богохулник,почваш да се замисляш и за големите заблуди,а всичко е толкова просто и тук е нашата отговорност,за тези след нас,да спреме да ги вкарваме в заблуди!!!
Доброто е градивната сила,да спрем да захранваме злото!:)))
Нагоре

Тагове: оптимизъм,

ПОСТА НЕ ЗАВЪРШВА С ТАГОВЕТЕ,А КОМЕНТАРИТЕ СА НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ  НЕГО

ЗДРАВЕТО Е ДАР И НЯМА ЦЕНА!!!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СВОБОДНИ!!!


Здравейте в свободната зона на Блог.бг.Обяснявам за зоната.Никога не трия коментар!Няма модерация!Единствено автора на коментара може да го махне!
ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ!
НИКОГА НЕ БИХ ПУБЛИКУВАЛ НЕЩО КОЕТО СТЕ СПОДЕЛИЛИ С МЕН НА ЛИЧНИ!



Гласувай:
13



1. ka4ak - ЩОТО сме МЪДРИ.....
06.01.2021 16:45
СВЕТИЯТА Е С ОТРЯЗАН НОС......
цитирай
2. ka4ak - ДА СВЕТНА......
06.01.2021 17:36
05.03.2013 05:55 - БОЛЕСТ ЛИ Е АНДРЕШКО,ИЛИ ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ?!???:(((
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 3103 Коментари: 7 Гласове: 28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog Постингът е бил сред най-популярни в Blog
В нормалните страни и 5 /пет/ лева да получиш,се декларират в годишната декларация!!!
Предишния строй ни научи да краднем,без морални задръжки,а сега се чудим,защо 23 години,всички продължаваме същото,пък и си помислихме,че имаме и гражданско общество?!!!:(((
Това за съжаление е жестоката истина,ПРИЯТЕЛИ!!!:(((
Все пак,наченки на СЪБУЖДАНЕ,има!!!:)
Не се скатавайте в моженето си,а го споделете!!!
ПРЕГЛЪТНЕТЕ И ПОМОГНЕТЕ!!!:)))
ЗА БЪЛГАРИЯ,СТАВА ВЪПРОС!!!

Здравейте в свободната зона на Блог.бг.Обяснявам за зоната.Никога не трия коментар!Няма модерация!Единствено автора на коментара може да го махне!
ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ!
НИКОГА НЕ БИХ ПУБЛИКУВАЛ НЕЩО КОЕТО СТЕ СПОДЕЛИЛИ С МЕН НА ЛИЧНИ!
цитирай
3. ka4ak - ПРОСТО,ДА ИЗБИРАМЕ,КАКВО ДА ТАФИМ,ПО УМНИ СМЕ......НО ЗАЕДНО!!!!!
06.01.2021 18:25
29.07.2020 11:54 - 7. nedovolen - К2 НИКИ,НЕВЕНА kasnaprolet9999 Е СПЕЦ,МОЖЕ ДА СИ ОБМЕНИТЕ ДРЕВНИТЕ НЙ ЗНАНИЯ.......
nedovolen написа:
Троскота и бабините зъби са по-лековити от всяка английска ливада, казано на природен език. Например троскота се справя с коронаровируса. Ако някой се интересува, да пита.
Казано на политически, са възможни всякакви литературни творения.
:)))

СИНЪТ МИ УЧЕШЕ В УИНЧЕСТЪР И ПЪРВОТО МИ ПОСЕЩЕНИЕ НА ОСТРОВА/миналия век,бях обиколил вече Европа/МЕ ВКАРА В ДРУГ СВЯТ!!!УНИКАЛНО УРЕДЕНО ГРАДЧЕ,НЕПОЗНАТИ,ТЕ ПОЗДРАВЯВАТ,ОТХОДНИЯ КАНАЛ С РИБА,ПАТИЦИ И ЛЕБЕДИ!ГРАДИНКА,СЯДАМЕ НА ДЪРВЕНА ПЕЙКА,1955г.Е ПОСТАВЕНА.....НЯМА КЬОРАВ ПОЛИЦАЙ,НО МОТОРИСТ СПИРА В ПЕШЕХОДНА ЗОНА И ВЕДНАГА,КАТО ОТ НИЩОТО 3 ТРИ ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ ГО БЛОКИРАХА....НА ЖЕНА ЗА БЛАГОДАРНОСТ ДСДОХ 100 ПАУНДА И ТЯ ГИ ЗАПИСА В ТЕФТЕРЧЕ,ЗА ДА ГИ ДЕКЛАРИРА НА КРАЯ НА ГОДИНАТА.....И ОЩЕ И ОЩЕ......ТА ТАКА И ЗА ЛИВАДАТА ПРИЯТЕЛЮ......
'

Постинг: ПРИЯТЕЛИ,В МОЙ СТИЛ........
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
4. ka4ak - радев и сие,ТРЯБВА ДА ОТНЕСАТ ПОНЕ 7 МИЛИАРДА ЕВРО .......И ПАК,ЩЕ Е МАЛКООООО.....
07.01.2021 14:32
Каталунската полиция днес сложи край на неразрешено новогодишно рейв парти, което вървяло от около 40 часа с участието на около 300 души в хангар близо до силно засегнатата от епидемията от новия коронавирус Барселона, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Коронавирус пандемия

2500 души си спретнаха незаконно рейв парти във Франция
Най-популярна футболистка в света се е заразила с Covid-19 по празниците
СЗО: Новият щам на коронавируса вече е в 22 европейски държави

Полицията заяви в Туитър, че ще предприеме наказателни действия срещу организаторите и всички участници. Глобата за участието в партито на 30 км североизточно от Барселона ще е над 3000 евро.

"Тримата организатори са арестувани и скоро ще бъдат изправени пред съда", добави полицията.

За тях глобата може да е над 600 000 евро.

В операцията са участвали стотици полицаи, както и хеликоптер. На кадри от полицейската операция се вижда, че униформените, с каски и щитове, влизат в сблъсъци с най-агресивните участници в партито.
цитирай
5. ka4ak - аНИТА,МИ ИЗТРИЛА СРЕДНОЩНИ ,КОМЕНТАРИ????ЯВНО,НЕ ВДЯВА.......
08.01.2021 21:06
ЕТО СТАРИ КОМЕНТАРИ В ЧУЖДИ ПОСТОВЕ..... 09.02.2014 10:06 - 12. veselinvalev - За Слави, Качак Не се отказвам,от думите си,преди 5 години!!!:)))
19.09.2009 10:27 - подкрепям идеята напълно!
Знам,че на този етап това е нереалистично и утопично начинание,но едно от нещата за които и аз започнах да пиша в блог.бг е сигурността ми,че това ще е пространство,което ще определя политиката и общественият живот в страната и до десет години изборите и решенията ще се решават в нета!Добре е да се стартират и подкрепят такива инициативи,за да може в движение да се учим и използваме неподозираната сила /виртуала избра Обама за президент/и възможностти на колективния ум ,за да може това да стане реалност!
Постинг: За блогърските кандидатури за кметове.
Автор на постинга: teodordetchev

15.10.2009 17:44 - Трябва да гледаме положително на тази кандитатура!
Блог.бг става място където въпреки различията си, се пръкват инициативи,които колкото и несериозно да гледат някой на тях,започват да дават резултати и определено може да говориме за блог общество,което влияе и в реала!Това е начина ,независимо че огромната част е анонимна,да почнем да си вярваме и с отделяне на малко лично време, нета да се превърне във фактор, определящ дневният ред в страната!Ето един момент,когато може да объркаме нагласите на политическите сили и това за което говоря да не бъде Химера!
Постинг: Защо Теодор Дечев? Размисли над шише ракия
Автор на постинга: mamkamu

Вече,почва, да се случва!!!:)))

Постинг: Мой,прочит,на прехода,преди 5 години:!!!:)))
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
6. nedovolen - Пандемия. . . Няма такова чудо, но ...
12.01.2021 17:03
Пандемия...
Няма такова чудо, но всички пригласят в единен хор, пандемията та пандемията. Да си пеят, аз не ги чувам.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6526898
Постинги: 470
Коментари: 13674
Гласове: 88770
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031