Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2020 18:27 - БЪДНИ ВЕЧЕР ИДЕ,ПРИЯТЕЛИ!КАТО ЗАБРАНЕН БЪЛГАРИН ОТ ИЗТОЧНА МАКЕДОНИЯ И БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ,ДА СИ РЕКНА,ВСЕ ПАК.....КАЧАК Е БЕГЛЕЦ НА ТУРСКИ....
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 2882 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЕ БЯГАМ,А СЕ ВЪРНАХ/23 МАЙ/,ЗА ДА ВИ НАБИЯ КАНЧЕТАТА,НО НЕ ЧЕТЕТЕ,А ТЕЗИ КОИТО ЧЕТАТ,ЕДИНИЦИ РАЗБИРАТ????ГАД СЪМ,НО ТЪПАНАРСКА ЕВРОПА,НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ,ЧЕ СВОБОДНОТО ПРИДВИЖВАНЕ Е СМЪРТ!!!ХОТЕЛИЕРИ И ТУР ОПЕРАТОРИ РЕВЪТ,А ВСИЧКИ ВЛИЗАЩИ И КАРАНТИНИРАНИ,ДА КИБИЧАТ В ХОТЕЛИТЕ С РУМ СЕРВИЗ......
НЕ ВДЯВАТЕ,НО СЪМ СВИКНАЛ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.......
ПОСТА НЕ ЗАВЪРШВА С ТАГОВЕТЕ,А КОМЕНТАРИТЕ СА НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ  НЕГО

ЗДРАВЕТО Е ДАР И НЯМА ЦЕНА!!!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СВОБОДНИ!!!


Здравейте в свободната зона на Блог.бг.Обяснявам за зоната.Никога не трия коментар!Няма модерация!Единствено автора на коментара може да го махне!
ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ!
НИКОГА НЕ БИХ ПУБЛИКУВАЛ НЕЩО КОЕТО СТЕ СПОДЕЛИЛИ С МЕН НА ЛИЧНИ!


Тагове:   мислете,   четете,   бъдете,


Гласувай:
8



1. ka4ak - МОЖЕ И ДА СЕ СВЕТНЕТЕ 11 ГОЦИНИ,ПЪК ИМА И КОМЕНТАРИ......
16.12.2020 21:47
26.04.2009 10:37 - Българи поради що се срамиш?!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 25519 Коментари: 123 Гласове: 2

Последна промяна: 30.04.2009 13:57


Ако сте българи ! Ако сте българин подпишете петицията В ЗАЩИТА НА Т. 4, ЧЛ. 16 ОТ ЗАКОНА ЗА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА:
да се запази усвояването на книжовния български език като част
от Държавните образователни изисквания


Ние, гражданите на Република България, протестираме срещу обявения в българските медии Законопроект на Министерския съвет за изменение и допълнение на Закона за народната просвета (внесен в НС на 25.01.08 г.) в частта, която касае отпадането на т. 4, чл. 16 от Закона за народната просвета.

Чл. 16, т. 4 от действащия сега Закон за народната просвета гласи, че държавните образователни изисквания се прилагат включително за усвояването на книжовния български език.
В Законопроекта, предложен от правителството, е записано тази точка да отпадне. Параграф 2 на законопроекта разпорежда: „В чл. 16 т. 4 се отменя.”

Като граждани и родители настояваме да има ясни и категорични стандарти по отношение усвояването на българския език в училищата. Настояваме нашите деца, наред с всички останали български граждани, да познават историята на своята странa, да знаят, да говорят и да владеят официалния език в своята Родина и това да бъде гарантирано от държавата със законови изисквания!

Силно сме обезпокоени от все по-ниската степен на владеене на родния ни език през последните години, особено сред учениците. Министерството на образованието и науката е длъжно да защитава и пази българския език като признак на образователното ниво на българските граждани. Защитавайки родния си език, ние защитаваме своята история, култура и национална идентичност.

Настояваме да не бъде погазвана Конституцията на Република България!
В нея изрично е записано, че официалният език в страната ни е българският език.Това означава той да бъде задължително изучаван и усвояван на нужното високо ниво във всички български училища, от всички български граждани и на също такова ниво да бъде изискван и използван във всички български институции.

Призоваваме всички ние, като български граждани, да се противопоставим на все по-настойчивото утвърждаване на неграмотността като норма в най-новата история на България!

Линк на петицията: http://bgpetition/knijoven-balgarski/index


П.П. От своя страна Очаквам на внеслите закона да им бъде отнето българското гражданство. Тъй като текста противоречи с конституцията, държавните служби са длъжни да разследват и предадат на съд виновните за внасянето на закона който търси напрежение между етносите, разделение и е против България и нейната конституция.
Автор: kalbotobg Категория: Лични дневници
Тагове: петиция
- Където двама и аз - трети!!! Българският език - няма да е задължителен? Българският език вече няма да е задължителен? image

Депутатите от Народното събрание, което разбира се българите са избрали, искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни
правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. “Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство…” Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа. Апелираме всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така. На по-долу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българския език.
Ако одобрявате петицията можете да я препратите на ваши познати. петиция
151992 Илка Илиева Искрова Стара Загора България Подкрепям петицията!


Автор: avangardi Категория: Наука

Тагове: наука, петиция, български език, азбука, родна реч, където двама и аз - трети
Без книжовен български в българско училище - или по следите на една нова психоза. И аз съм от психясалите:-) Без книжовен български в българско училище - или по следите на една нова психоза

27 април 2009 16:12 / обновена на 27 април 2009 | Ина Танева | 0 Коментирай
image


Една нова психоза завладя България. Във форумите и в електронните пощи масово се разпостранява петиция в подкрепа на изучаването на книжовен български език в училищата.

Подписката обаче отдавна не е актуална, тъй като заплахата, която грозеше българския език беше ликвидирана още миналата година.

И все пак в интернет пространството може да намерите десетки мнения и догадки с днешна дата за това какво ли би станало, ако отпадне изискването българите да изучават родния си език.

Съвсем естествено е дори само допускането на тази възможност да ни разгневи, така че да се противопоставим по всякакъв начин на този очеваден абсурд.

Имаме ли обаче основание за тревога?

Чуйте прикачения звуков файл.
Ето го текстът от 20 март 2008 година:

"ПРЕДСЕДАТЕЛ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ: ...... Господин Местан, имате думата.
ЛЮТВИ МЕСТАН (ДПС): Благодаря, уважаеми господин председател.
Съгласувано с ръководството на Комисията по образованието и науката, правя процедурно предложение за удължаване с една седмица на срока за предложения за второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за народната просвета, внесен от Министерския съвет. Тоест срокът да се удължи до 27 март 2008 г., четвъртък, 18,00 ч. Благодаря.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ: Благодаря.
Подлагам на гласуване предложението за удължаване с една седмица на срока за предложения по второ четене по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за народната просвета.
Гласували 119 народни представители: за 119, против и въздържали се няма.
Процедурното предложение е прието."

Нищо друго в този ден, свързано със Закона за народната просвета, не е разглеждано.


В тази връзка, каня Ви в каузата във Фейсбук "Спрете неграмотността!" и в чисто новичкия форум, създаден от автора на каузата:
http://forum24/viewforum?f=3

http://forum24/index?sid=d2961cef03bf0a2b4d402f67e2eb41d5


29.04 13:32 - Където двама и аз - трети!!! Българският език - няма да е задължителен? - трети, трети - но се изложих, че не се разтърсих докрай. Имало е защо да се бавя с подписването.... Дължа извинение на тези, които подведох с постинга си за подписването, но не се отричам от аргументите си. Това е хубавото, че стана един тест на нацията ни!!!


Автор: avangardi Категория: Наука

Тагове: наука, петиция, психоза, български книжовен език
Последна промяна: 11:36

цитирай
2. ka4ak - 11.12 11:11 - преводач....???? Автор: ka4ak Категория: Политика
17.12.2020 20:05
1. ka4ak - СМЕНИХА ИМЕТО НА НА НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИК......
11.12 17:43
А МНОЗИНСТВОТО-94.83%,ГО ИСКАШЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН,АМА ЦЪЪ......
цитирай

Редактирай | Изтрий
2. ka4ak - ?“ПОСТА НЕ ЗАВЪРШВА С ТАГОВЕТЕ,А КОМЕНТАРИТЕ СА НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ НЕГО“
13.12 14:17
....О, неразумний юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език.....А 3 МАРТ НИ ГО НАТРЕСЕ......А ПОЗНАЙ.....
цитирай

Редактирай | Изтрий
3. ka4ak - КРЪСТИМ СЕ С 3 ПРЪСТА,А СРЕДНИЯ Е МАКЕДОНИЯ,КСАНТИ,СЪЩО.....
13.12 15:06
03.11 18:25 - 1763 г.МОЯ ПРА ОТЕЦ,ВЪЗИРАЛ ОТ ЗАТОЧЕНИЕ ДО ЖИВОТ И КАТО СЕ ЗАВЪРНАЛ В КСАНТИ!!!!!!
ВСИЧКИ ПОЧНАЛИ ДА МУ КАЗВАТ КАЧАК/БЕГЛЕЦ/,ТА ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ......

Постинг: ПРИЯТЕЛИ,ГАДЮХА СЪМ СИ,НО СЪМ СИ ТАКА ОТ 58г.КОГАТО ДРУГАРКАТА МЕ НАКАЗА,А МИ СЕ ИЗВИНИ 98г.........
Автор на постинга: ka4ak
цитирай
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6555516
Постинги: 470
Коментари: 13676
Гласове: 89041
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930