Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 21:00 - На този ден 27.11.2000 г.в 21.00 часа ,първите 6 момчета се настаниха в картофохранилището под Белмекен!
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 44145 Коментари: 101 Гласове:
34

Последна промяна: 29.11.2009 10:51


След като на 23.10.2000 г.Сатовча ни посрещна с жива верига организирана от ДПС и момчетата тръгнали да се връщат в живота,прогонени,от страната започнаха да се сипят предложения на добронамерени български граждани,които безвъзмездно предоставяха свои имоти за терапия на наркозависимите лица,решили да се откъснат от тази смъртоносна зависимост!След пътувания из страната се спряхме на имота на Пламен Мисанков
ТОВА Е СТАТИЯ ВЪВ ВЕСТНИК СЕГА,СЛЕД КАТО,БЯХМЕ РАЗКРИТИ И ПАК НИ ПОДГОНИХА!
Първите в България комунари се сбогуват с дрогата
Младежите ще отглеждат картофи и гъби, за да се самоиздържат. Имат и рибарник
АНГЕЛ БОГДАНОВ журналист вестник СЕГА
"В първите два-три дни беше трудно - с аклиматизацията, с настройката, с раздялата с живота в големия град. Някои от нас дори не знаеха как се пали печка", казва Томата, който е отговорник на първата група от 6 младежи, отказали дрогата. Вече трета седмица те изграждат първата в България комуна за терапевтично лечение на наркозависими. Тя е в местността Куртово на територия от община Велинград, между Юндола и Якоруда.
Фондация "Право на свободен избор" е получила дарение, от Пламен Мисанков. За срок от 10 години той е предоставил частния си имот, за да се изгради комуната. Той се състои от бивше картофохранилище, овчарник и ниви, които Мисанков купил от КЗС "Вела Пеева"- с. Юндола на 3 октомври 1997 г. Сградата на картофохранилището, където са комунарите е с площ от 630 кв.м., а овчарникът 1160 кв.м. Мисанков е общински съветник в Якоруда. След като видял негативното отношение в Сатовча, решил да подпомогне идеята на фондацията.

"Всеки има право да му се даде шанс да се спаси.

Видях, че момчетата са свестни и ще им помогна", каза Пламен Мисанков.
Точно тук някога е минавала границата между Княжество България и Източна Румелия. Запазена е дори постройката, в която са били охраняващите стражари. Недалеч от комуната личат и местата, където пък турците са били разположили оръдията си.

Зимата тук вече е дошла

Планините са заснежени, сняг има и около комуната. Момчетата са започнали подготовка за студения период. Събират дърва за огрев, изолират помещенията, в употреба са влезли и печките. Пушек се извива от комините, готвачът Светльо приготвя обяда. Другите са заети с правене на ограда.
На около километър пък се ремонтира рибарника. Той ще се пълни с чиста планинска вода. "Ще пуснем да се развъжда пъстърва. В нивите ще отглеждаме картофи. Също и гъби", уточнява Томата. Местни хора твърдят, че могат да се вадят тонове гъби.
Тази седмица комуната ще се сдобие и с две крави.

Хора от района пък обещали да им дадат кокошки

Режимът е строг - не са разрешени цигари, алкохол, кафе, в никакъв случай психоактивни вещества. В стаите няма радио, телевизор, вестници.
"Мерките са драконовски, но само така могат да прочистят организма и психиката си. Правим го по подобие на италианската комуна "Мондо Х", която през 1988 г. е спечелила Нобелова награда", разясни шефът на "Право на свободен избор" Владимир Качаклиев.
Момчетата стават в 6.45 и правят физарядка. След това 15 минути са за лична хигиена. Вечер четат по един час книга. После си ги разказват и така "прочиташ една, научаваш шест". Всеки от тях води дневник за престоя си, споделят проблемите си.
Всяка събота при тях идва лекар, който ги преглежда профилактично.
А Томата има аптечка с най-необходимите лекарства и медикаменти - аспирин, аналгин, риванол, бинт.
Зам.-отговорник на групата е Боян, също бивш наркоман. Той се разкарва с фланелка с надпис "България срещу наркотиците".
На 10-на километра е базата за подготовка на спортисти "Дружба" на Белмекен.
Шефът на БОК Иван Славков обещал техника от базата да разчиства пътя до комуната при голям сняг.
На 9 декември още трима, един от които е от Ямбол, се населиха в планинската комуна.

Срещу нея обаче се надигна кметът на Якоруда

Нуредин Кафелов. Пред "Сега" той заяви, че няма нищо против, ако се изградяло болнично заведение с медикаменти и апаратура. Но принципът на комуните е съвсем обратен, защото в тях няма употребяващи наркотици младежи. И не се нуждаят от системи. Идеални условия за създаване на терапевтична общност предлага именно местността под Белмекен, с невероятната си природа, чист въздух, планини.
Кметът на Якоруда обаче предприема активни атаки, като провокира напрежение сред населението, твърдейки че с младежите ще дойдат и наркотиците и проституцията. Говори и за 150 души, които щели да дойдат в комуната.
"Не е вярно. По цял свят в една комуна има не повече от 25-28 младежи. Изключение прави само една испанска, където са 38", казва Качаклиев.
"Това си е негово лично мнение. Момчетата са добри. Аз съм довел да помагат и двамата си сина, за да се види, че настанените тук не са опасни", каза един от работниците. Той и още 10-на мъже са наети от Качаклиев за преустройството на помещенията за живеене.
Нуредин Кафелов дори заявил, че всеки ден в комуната идвали "черни мерцедеси и криминално проявени типове".
"Ние сме всеки ден тук, това не е вярно. Нека дойде кмета и види. Сигурно и ние сме криминално проявени", попитаха работниците.
Местни хора пък твърдят, че "човек на кмета" предложил 60 хиляди долара да Мисанков, ако прекрати договора си с фондацията, според който той дава собствен имот на момчетата, за да се спасят от дрогата.
Кафелов използва и местните медии. За една седмица е поръчал по кабелните телевизии да се излъчва призив към населението срещу комуната, а в местен вестник говори за "наркоселище" и "линч над комунарите".
Всички тези агресивни действия на Кафелов са принудили Качаклиев да подготви и пусне тази седмица жалби до Окръжната прокуратура в Пазарджик и до Сдружението на общините.
"Знам за какво става дума, качих се при младежите, видях ги, на никого не пречат и не създават проблеми", каза началникът на РПУ-Велинград майор Здравко Паланов.
Момчетата от комуната заявиха, че няколко пъти Кафелов изпращал полицаи от Якоруда, които ги тормозели.
Засега те не се поддават на предизвикателствата.
ПОСТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ В 21.00часа,аз ще съм с момчетата за рождения ден!По късно ще отговарям!Извинете ме!
Свещичките бяха загасени,тортата унищожена,с прекрасно настроение продължаваме напред!Вярвам на момчетата!
http://ka4ak.blog.bg/politika/2009/09/13/zdraveite-priiateli-namerih-edna-iznenada-prevedena-i-na-ang.396697   тук може да видите филма на Зорица София СМЪРТТА И ЦЕЛИЯ ПЪТ ОБРАТНО сниман 2004г


.

 



Гласувай:
34



1. krotalka - Браво Владо!
27.11.2009 21:32
Голяма работа си свършил и продължаваш да вършиш!
Това е един сериозен проблем за който малко се говори.
Желая ти успех и за напред!
цитирай
2. mamas - Честито!
27.11.2009 21:33
Продължавай все така, дано имаш по-голяма подкрепа!
цитирай
3. totoni - Голяма работа си свършил и продъ...
27.11.2009 21:35
krotalka написа:
Голяма работа си свършил и продължаваш да вършиш!
Това е един сериозен проблем за който малко се говори.
Желая ти успех и за напред!

Мисля, че се говори, но малко се прави. Владо е от малкото хора, които не просто говорят, а ПРАВЯТ нещо реално.
Владо, не мога да не се възхищавам на това и ти желая УСПЕХ от цялото си сърце! Дори една спасена детска душа и тяло е достатъчна, а аз съм убедена, че си помогнал на не една!
цитирай
4. yuliya2006 - НАРКОМАНИЯТА, БИЧА НА ДНЕШНИЯ Д...
27.11.2009 21:48
НАРКОМАНИЯТА, БИЧА НА ДНЕШНИЯ ДЕН!
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДА ГОВОРИМ ЗА НЕЯ, СЯКАШ Я НЯМА, СЯКАШ ТОВА НЕ НИ ЗАСЯГА..И ЕТО ВИЖДАМЕ НЕКРОЛОГ НА МЛАД ЧОВЕК, И СЯКАШ ТИХО НЯКОЙ КАЗВА -НАРКОМАН И ТОЧКА СЯКАШ ЗАД ТЕЗИ КРАСИВИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА НЕ СТОЯТ ЛИЧНОСТИ..ТЕ СА ИМАЛИ МЕЧТИ, ТЕ СА СЕ ВЛЮБВАЛИ НО...ТИШИНА
ТАКА Е И С РАКОВО БОЛНИТЕ..ТЕМА ТАБУ..ПЪЛЕН ГЕНОЦИД И ТИШИНА...
ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ОТКРИТА ДИСКУСИЯ, С ОБЩУВАНЕ, СЪС СПОДЕЛЯНЕ...С РАЗБИРАНЕ
И ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ТИШИНА И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ МАЛКО ПО-ДОБЪР И ПО РАЗБРАН...
И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ, НИЕ НЯМА ДА СЕ СРАМУВАМЕ ДА ПОМОГНЕМ НА ТЕЗИ ХОРА... ЗАД ЛИНИЯТА
И ДА РАЗБЕРЕМ, ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ...ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА НАШЕТО ДЕТЕ, ВНУЧЕ И ТАКА НАТАТЪК
ЗАД СРАМА ДА ГОВОРИМ ЗА ТЕЗИ НЕЩА СЕ КРИЕ ЖЕСТОКОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО

СВАЛЯМ ШАПКА НА ХОРАТА, КОЙТО ПОДАВАТ РЪКА И ДАВАТ НАДЕЖДА... ЧЕ ИМА ЖИВИ ХОРА В ТОЗИ СВЯТ..ИМА
С УВАЖЕНИЕ ДЖУЛИЯ БЕЛ

цитирай
5. krotalka - totoni ,
27.11.2009 22:01
наясно съм с това което е свършил и върши Владо. Имах в предвид това, че много родители отказват да признаят, че децата им са наркомани и не търсят помощ. Владо ще разбере за какво говоря.
цитирай
6. totoni - наясно съм с това което е свършил и ...
27.11.2009 22:05
krotalka написа:
наясно съм с това което е свършил и върши Владо. Имах в предвид това, че много родители отказват да признаят, че децата им са наркомани и не търсят помощ. Владо ще разбере за какво говоря.

Кроти, и аз те разбрах:)))Просто използвах твоите думи, за да подсиля това, което исках да кажа! Не съм искала да те опровергавам, напротив!
цитирай
7. tanyarisemova - Възхищавам ти се Качак!
28.11.2009 00:25
Не знам каква психика трябва да има човек занимаващ се с наркокомуни, виждайки всеки ден нашите болни и изтормозени деца.

Възхищавам ти се на ентусиазма,смелостта енергичноста, добротата, сърдечността...
Ох, разплаках се...

Прегръщам те, ти знаеш как...като твоя дъщеря.
Ще се видим на 7-ми, 8-ми някъде.
цитирай
8. ka4ak - Скъпи приятели прибрах се!Много съм щастлив и одухотворен!
28.11.2009 00:50
Благодаря Ви,но утре ще отговарям!Прекрасни сте!До сутринта!:)))))))))))))))))))))))))))
цитирай
9. kombakova - Колко силен дух имаш Владо!
28.11.2009 01:37
Ако не ти пречеха,колко ли момчета щяха да се спасят?А кмета не се знае,може един ден да те търси за съвет,нищо в живота не е сигурно....
Много малко мъже има като теб!Поздравявам те!
цитирай
10. hel - Лесно е да сбърка човек, когато е ...
28.11.2009 01:39
Лесно е да сбърка човек, когато е млад, още повече, когато се отнася до дрога. Страшно е да няма кой да го разбере и да му подаде ръка. Едно момче, съсед на мои приятели, било прогонено от родителите си, защото не е това, което те искат и скоро починало от свръхдоза. От срам родителите скрили и този факт. Дори некролог не са сложили. Дълго време никой от съседите нищо не подозирал...
Колко голямо сърце трябва да имаш, колко решимост и смелост, каква отдаденост, за да се заемеш да помагаш на тези отритнати от обществото ни, а често и от самите родители младежи?
Малко е да кажа "възхищавам се"!
Поклон за дейността и добротата ти, Владо!
цитирай
11. ka4ak - krotalka - Браво Владо!Добро утро! Благодаря ти Таня!
28.11.2009 08:16
krotalka написа:
Голяма работа си свършил и продължаваш да вършиш!
Това е един сериозен проблем за който малко се говори.
Желая ти успех и за напред!

Старая се,но момчетата вършат работата!Те са тези които трябва да бъдат поздравени!Снощи прекрасно беше и знам,че ще успеят!Трябва им помощ и разбиране!Това е изкуственна болест и не трябва да допускме здрави деца да попадат в тази смъртоносна прегръдка!От нас зависи,от всички нас!!!
цитирай
12. ka4ak - mamas - Честито! Благодаря Славе!
28.11.2009 08:33
mamas написа:
Продължавай все така, дано имаш по-голяма подкрепа!

Аз си продължавам,но подкрепата липсва!Подкрепата се изразява в потупване по рамото и никакви реални действия!Ситуацията не се е променила много в сравнение с 2000 година!Правят се кампании и се действа самосиндикално и продължаваме да даваме невинни жертви!!!Проблема се крие и всеки вижда в това пари и граби и граби!Наркоман и прокажен е приравнено!Този начин на терапия,не е удобен,защото излекува,а всеки иска да лекува!!!
цитирай
13. tanyarisemova - Обществото ни е болно.
28.11.2009 08:40
hel написа:
Лесно е да сбърка човек, когато е млад, още повече, когато се отнася до дрога. Страшно е да няма кой да го разбере и да му подаде ръка. Едно момче, съсед на мои приятели, било прогонено от родителите си, защото не е това, което те искат и скоро починало от свръхдоза. От срам родителите скрили и този факт. Дори некролог не са сложили. Дълго време никой от съседите нищо не подозирал...
Колко голямо сърце трябва да имаш, колко решивост и смелост, каква отдаденост, за да се заемеш да помагаш на тези отритнати от общаството ни, а често и от самите родители младежи?
Малко е да кажа "възхищавам се"!
Поклон за дейността и добротата ти, Владо!


Много семейства предпочитат да скрият проблеми те си, дори и мен са ме учили така. Отвъд семейството нищо да не излиза, нито проблеми, нито болести…нищо. Доста често това дори е било повод за скандали в къщи, разбирайки че аз съм казала нещо на някого.
Но има и по-лошо родителите в един момент не искат да разберат децата си, връзката се е скъсала…И когато връзката се е скъсала, и те не са така послушни както на родителите им се иска биват изгонени…А гонейки едно дете от къщи по спокойни ли стават? Скривайки проблема в семейството по спокойни ли стават?-НЕ.

Според мен всичко е липса на обич, разбиране и подкрепа.
цитирай
14. ka4ak - 3. totoni - Голяма работа си свършил и продъ... Благодаря ти!
28.11.2009 09:28
totoni написа:
krotalka написа:
Голяма работа си свършил и продължаваш да вършиш!
Това е един сериозен проблем за който малко се говори.
Желая ти успех и за напред!

Мисля, че се говори, но малко се прави. Владо е от малкото хора, които не просто говорят, а ПРАВЯТ нещо реално.
Владо, не мога да не се възхищавам на това и ти желая УСПЕХ от цялото си сърце! Дори една спасена детска душа и тяло е достатъчна, а аз съм убедена, че си помогнал на не една!

Благодарен съм ти за хубавите думи!Спасените души са хиляди,но те продължават да не са насърчавани и едва ли не са виновни,че имат мечти и желания на здрави хора!!!В хиляди пъти им е по трудно,в сравнение с тези които не са минали през ада на наркотиците!Това са герои и не случайно,мои приятели,които в началото не искаха да взимат такива момчета на работа,сега непрекъснато ме питат-ЩЕ СЛИЗА ЛИ СКОРО НЯКОЙ?Уникални са и непрекъснато се доказват,въпреки враждебната и невярваща околна среда!!!Процеса на възстановяване е дълг-7 години трябва да минат за да се възстанови личността,от преди болестта!!!
цитирай
15. ka4ak - yuliya2006 - НАРКОМАНИЯТА, БИЧА НА ДНЕШНИЯ Д... Снощи като се прибрах и видях коментарите,сълзите ми потекоха и за това не отговорих веднага!
28.11.2009 11:06
yuliya2006 написа:
НАРКОМАНИЯТА, БИЧА НА ДНЕШНИЯ ДЕН!
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДА ГОВОРИМ ЗА НЕЯ, СЯКАШ Я НЯМА, СЯКАШ ТОВА НЕ НИ ЗАСЯГА..И ЕТО ВИЖДАМЕ НЕКРОЛОГ НА МЛАД ЧОВЕК, И СЯКАШ ТИХО НЯКОЙ КАЗВА -НАРКОМАН И ТОЧКА СЯКАШ ЗАД ТЕЗИ КРАСИВИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА НЕ СТОЯТ ЛИЧНОСТИ..ТЕ СА ИМАЛИ МЕЧТИ, ТЕ СА СЕ ВЛЮБВАЛИ НО...ТИШИНА
ТАКА Е И С РАКОВО БОЛНИТЕ..ТЕМА ТАБУ..ПЪЛЕН ГЕНОЦИД И ТИШИНА...
ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ОТКРИТА ДИСКУСИЯ, С ОБЩУВАНЕ, СЪС СПОДЕЛЯНЕ...С РАЗБИРАНЕ
И ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ТИШИНА И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ МАЛКО ПО-ДОБЪР И ПО РАЗБРАН...
И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ, НИЕ НЯМА ДА СЕ СРАМУВАМЕ ДА ПОМОГНЕМ НА ТЕЗИ ХОРА... ЗАД ЛИНИЯТА
И ДА РАЗБЕРЕМ, ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ...ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА НАШЕТО ДЕТЕ, ВНУЧЕ И ТАКА НАТАТЪК
ЗАД СРАМА ДА ГОВОРИМ ЗА ТЕЗИ НЕЩА СЕ КРИЕ ЖЕСТОКОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО

СВАЛЯМ ЩАПКА НА ХОРАТА, КОЙТО ПОДАВАТ РЪКА И ДАВАТ НАДЕЖДА... ЧЕ ИМА ЖИВИ ХОРА В ТОЗИ СВЯТ..ИМА
С УВАЖЕНИЕ ДЖУЛИЯ БЕЛ


Да това е бич за целия свят и няма интерес да бъде изкоренен!Той е по страшен от ракът,защото знаеме как възниква тумора и нарочно,не искаме да го унищожим,защото никой няма интерес да израсте здраво поколение с трезви глави,ръководещи своите действия!!!Това е грозната и мръснишка истина!Просто като човешки същества нямаме защита от наркотиците и повреждаме изкуственно нашия процесор,който почва да подава грешни команди и унищожава системата която ни прави човеци!!!!!
цитирай
16. vanya70 - Поздравления!
28.11.2009 11:15
За това, което си направил и правиш за спасяването на хора, които поради хиляди причини (и в тях и извън тях) са попаднали в спиралата, наречена наркозависимост!

За това ти стискам ръката, ka4ak!
цитирай
17. ka4ak - 5. krotalka - totoni , Tаня,проблема е много по жесток!Познавам над 3000 родители погребали децата си!!!!!
28.11.2009 11:35
krotalka написа:
наясно съм с това което е свършил и върши Владо. Имах в предвид това, че много родители отказват да признаят, че децата им са наркомани и не търсят помощ. Владо ще разбере за какво говоря.

Успял съм да накарам,само 3/трима/да разкажат,че децата им са си отишли заради наркотиците!!!!!!!!!
Инфаркти,инсулти,лекарски грешки и каквото се сетиш,но не и наркотици!Никога и по никакъв начин НАРКОТИЦИ!!!И Майкъл Джексън е убийство под лекарски контрол,а не наркотици!!!Погрешните команди на процесора,са причината!!!Няма кой да ти каже,че не дишаш и тъй като сме кислородно дишащи същества,като поседиш без кислород 10-15 минути и нещо в системата гърми и те обличат в дървени дрехи,на 2 метра под земята!!!
цитирай
18. cefulesteven - Поздравих те, по начин по който м...
28.11.2009 11:36
Поздравих те, по начин по който мога, най-добре, с един разказ, стар е и много преболедуван, защото порочната зависимост, която някак овладях и аз не знам как, във фазата до която беше развита само условно се различава от наркоманията, иначе си е.

Много да не се перя, защото все още са само пет години и две седмици, а прочетох, че трябва да са седем.

А и бивш негър и бивш алкохолик няма. Има обаче с какво да се гордея и на какво да се възхитя и на теб, и на момчетата.

За ДПС не се учудвам. С всеки спасен живот, унищожаваш по един техен пазар на смърт.
цитирай
19. ka4ak - totoni - наясно съм с това което е свършил и ... Аз ти благодарих и усещам,че си страшно добронамерена!
28.11.2009 12:08
totoni написа:
krotalka написа:
наясно съм с това което е свършил и върши Владо. Имах в предвид това, че много родители отказват да признаят, че децата им са наркомани и не търсят помощ. Владо ще разбере за какво говоря.

Кроти, и аз те разбрах:)))Просто използвах твоите думи, за да подсиля това, което исках да кажа! Не съм искала да те опровергавам, напротив!

Но едното от нещата които не се разбират е,ЧЕ НЯМА СЛУЧАЙ НЯКОЙ НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО,ДА Е ТРЪГНАЛ ДА СТАВА НАРКОМАН!!!!!
Непрекъснато съм се интересувал,кога,как,защо е започнало пътуването към ада и нямам случай в който да е умишленно и целенасочено действие за да се кичи с титлата НАРКОМАН/КА!!!НЯМАМ ТАКЪВ СЛУЧАЙ,А ПИТАМ ПОВЕЧЕ ОТ 15 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
20. ka4ak - 7. tanyarisemova - Възхищавам ти се Качак! Tаня,сладурче си ти!
28.11.2009 12:55
tanyarisemova написа:
Не знам каква психика трябва да има човек занимаващ се с наркокомуни, виждайки всеки ден нашите болни и изтормозени деца.

Възхищавам ти се на ентусиазма,смелостта енергичноста, добротата, сърдечността...
Ох, разплаках се...

Прегръщам те, ти знаеш как...като твоя дъщеря.
Ще се видим на 7-ми, 8-ми някъде.

Едно от нещата което попречи първоначално,бе НАРКОКОМУНА,това журналистите го пуснаха в обръщение и ефекта бе,както санаториум за ТУРБЕКУЛОЗНО БОЛНИ!Като дете не ни пускаха да си играем в близост до такива санаториуми,защото тубекулозните се разхождали там и е много опасно!След като станаха санаториуми за БЕЛОДРОБНО БОЛНИ,вече не бяха страшни!А психиката,да успееш да почнеш да разговаряш със живата стена срещу теб и да дочакаш момента,когато наистина почнеш да разговаряш,но не със стенат ,а с личността,крила се зад тази стена!Това е изкуственна болест на централния процесор,която се оправя с дълъг период,не взимане на вещества нарушаващи работата му!Природата си знае работата,но и трябва време за да възстанови пораженията нанесени от наркотиците!
Ще се радвам да се запознаеме,щерке!:)))
цитирай
21. ka4ak - ТЕРАПЕВТИЧНА ОБЩНОСТ е правилното,но уви!
28.11.2009 13:29
Принципите са взети от комуна,което не сме измислили ние,а просто сме взели най-доброто от световния опит в тази област!
цитирай
22. ka4ak - kombakova - Колко силен дух имаш Владо!Стефке благодаря ти!
28.11.2009 14:19
kombakova написа:
Ако не ти пречеха,колко ли момчета щяха да се спасят?А кмета не се знае,може един ден да те търси за съвет,нищо в живота не е сигурно....
Много малко мъже има като теб!Поздравявам те!

Ти си по наясно как се приемат добри начинания,по теми табу за обществото!Кмета е част от политиката и изпълнява решения,спуснати му от горе!И в Сатовча и в Якоруда,ни пращаха на нашите си планини,щото техния народ не ни иска!!!!!Ние бяхме на територията на Велинград!!!Якоруда е на 50км и границата е зад оръдията!!!"Недалеч от комуната личат и местата, където пък турците са били разположили оръдията си."Зад пътя пък беше територия на Белово!!!От Велинград пълно съдействие и помощ!От Белово също!От Якоруда/хората ни помагаха,всички работници бяха от Якоруда,собственика на имота е общински съветник от Якоруда/,но ДПС не е партия от България!Емел Етем лично уж се застъпи и добре че Костов обеща вакърските имоти на ходжите,за да спрат директните атаки,а почнаха подло и подмолно на работят за проваляне на начинанието!
Отвратително е че може да съществува такава язва и да бъде още партия в парламента!!!
цитирай
23. ka4ak - Стефке Кмета ми предложи подкуп 10000марки,само да се махнем от там!
28.11.2009 14:29
kombakova написа:
"А кмета не се знае,може един ден да те търси за съвет,нищо в живота не е сигурно...."
А това не го пожелаван и на най смъртния си враг и за това искам тестове в училище,за да няма болни от тази изкуственна болест!
цитирай
24. sestra - Радвам се на успеха на това дело и че си го износваш като многогодишна бременност,
28.11.2009 14:56
поклон пред усилията ви. А защо не се приемат тестовете в училище? Какъв би бил проблемът?
цитирай
25. ka4ak - 10. hel - Лесно е да сбърка човек, когато е ... Здравей и благодаря!
28.11.2009 15:19
hel написа:
Лесно е да сбърка човек, когато е млад, още повече, когато се отнася до дрога. Страшно е да няма кой да го разбере и да му подаде ръка. Едно момче, съсед на мои приятели, било прогонено от родителите си, защото не е това, което те искат и скоро починало от свръхдоза. От срам родителите скрили и този факт. Дори некролог не са сложили. Дълго време никой от съседите нищо не подозирал...
Колко голямо сърце трябва да имаш, колко решимост и смелост, каква отдаденост, за да се заемеш да помагаш на тези отритнати от обществото ни, а често и от самите родители младежи?
Малко е да кажа "възхищавам се"!
Поклон за дейността и добротата ти, Владо!

Но едното от нещата които не се разбират е,ЧЕ НЯМА СЛУЧАЙ НЯКОЙ НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО,ДА Е ТРЪГНАЛ ДА СТАВА НАРКОМАН!!!!!
Непрекъснато съм се интересувал,кога,как,защо е започнало пътуването към ада и нямам случай в който да е умишленно и целенасочено действие за да се кичи с титлата НАРКОМАН/КА!!!НЯМАМ ТАКЪВ СЛУЧАЙ,А ПИТАМ ПОВЕЧЕ ОТ 15 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това е болест!Изкуственна,но болест и едно от пораженията е върху ВОЛЯТА!Колко и силна воля да имаш,ако искаш да се самоубиеш,като не дишаш,в един момент ще припаднеш и ще продишаш!!!!!Погрешните команди, в това е и проблема,те лъжат че умираш и ако не си набавиш,сигналите са все едно ще умираш и непременно трябва да набавиш,за да не се случи най лошото!Това не е вярно,но е съпоставимо с това да си под водата и да не се стремиш да изплуваш,за да си поемеш въздух!!!Точно в такива моменти ти трябва помощ,за да има кой да те спре да вземеш дрога,а не услужливо да ти я дават!Това че сме допуснали с дрогата да почнем да извършваме ремонт на здравия организъм,в един момент процесорът ни не може да се справи с тази външна интервенция и ни праща да доставяме нещо което до тогава сме си произвеждали в норми!Чуствата и емоциите,за да ги изпитваме,ние си произвеждаме наркотиците и интервенцията от вън,нарушава тази хармония,а ремонта на здравите части ни праща да доставяме количества,които вече не можем правилно да дозираме!СВРЪХ ДОЗА е неправилно тълкувание!Всяка доза може да е свръх и това е силно индувидуално!Няма кой да ти каже,че не дишаш и това е причината за смъртта!
цитирай
26. didim - честита годишнина
28.11.2009 15:19
и успех....
цитирай
27. ka4ak - hel Още за родителите!
28.11.2009 15:46
За това искам тестовете,за да не може да тръгваш да се бориш когато,вече детето се е разболяло,подчертавам РАЗБОЛЯЛО!Неразбирането на проблема,води до това което си описала!Голяма част,смятат,че това е каприз,а не болест!Третират детето като здраво!Изяж три супени лъжици сол и после със силна воля,недей да пиеш вода!Това е болестта и ние сме допуснали това да стане!Наше задължение трябва да бъде да не допуснем,здравите деца да се разболеят,а болните,да им помогнем да се излекуват!И това трябва да бъде първостепенна задача на всеки от нас,за да ни има!!!
цитирай
28. ka4ak - tanyarisemova - Обществото ни е болно. Taня много правилна диагноза!
28.11.2009 16:05
tanyarisemova написа:
hel написа:
Лесно е да сбърка човек, когато е млад, още повече, когато се отнася до дрога. Страшно е да няма кой да го разбере и да му подаде ръка. Едно момче, съсед на мои приятели, било прогонено от родителите си, защото не е това, което те искат и скоро починало от свръхдоза. От срам родителите скрили и този факт. Дори некролог не са сложили. Дълго време никой от съседите нищо не подозирал...
Колко голямо сърце трябва да имаш, колко решивост и смелост, каква отдаденост, за да се заемеш да помагаш на тези отритнати от общаството ни, а често и от самите родители младежи?
Малко е да кажа "възхищавам се"!
Поклон за дейността и добротата ти, Владо!


Много семейства предпочитат да скрият проблеми те си, дори и мен са ме учили така. Отвъд семейството нищо да не излиза, нито проблеми, нито болести…нищо. Доста често това дори е било повод за скандали в къщи, разбирайки че аз съм казала нещо на някого.
Но има и по-лошо родителите в един момент не искат да разберат децата си, връзката се е скъсала…И когато връзката се е скъсала, и те не са така послушни както на родителите им се иска биват изгонени…А гонейки едно дете от къщи по спокойни ли стават? Скривайки проблема в семейството по спокойни ли стават?-НЕ.

Според мен всичко е липса на обич, разбиране и подкрепа.

Да обществото ни е болно!А всички ние сме това общество,а семействата,под каквато и да е форма,са клетките!Липсата на обич и отговорност,предразполага да няма разбиране и подкрепа!!!
цитирай
29. ka4ak - vanya70 - Поздравления! Благодаря Ваня!
28.11.2009 16:12
vanya70 написа:
За това, което си направил и правиш за спасяването на хора, които поради хиляди причини (и в тях и извън тях) са попаднали в спиралата, наречена наркозависимост!

За това ти стискам ръката, ka4ak!

Причините са че живееме заедно,но другия не ни интересува!Децата са тези които заразяват и други деца и когато това се разбере,всеки ще стане много по отговорен,не само за своето дете!!!
цитирай
30. chara - Владо, радвам се, че не се отказваш!
28.11.2009 16:34
Че продължаваш да работиш, дори "въпреки"
- въпреки апатията;
- въпреки традиционното "това не ме интересува, щото е далеч от мен";
- въпреки безхаберието на институциите;
- въпреки икономическите и криминални интереси за печалба и лесни пари, на които , сигурна съм, пречиш;
- въпреки десетките по-интересни и приятни неща, с които можеш да запълваш дните си!

Радвам се, че оставаш МЕЧТАТЕЛ!

Радвам се и че разбираш, че нашето общество е склонно да прощава на престъпниците, но не и на мечтателите!
И ВЪПРЕКИ това да си оставаш такъв!

Поздрави и искрени пожелания за успех!
:)
цитирай
31. kasnaprolet9999 - Възхищавам ти се, за
28.11.2009 16:47
голямото сърце, което имаш, за волята и упоритостта да се справиш с проблемите на младите хора, за това че не преставаш да алармираш общесвото за тази болест наркоманията и даваш светъл пример как можем да се справим с този проблем. Ти ги връшаш направо от гроба тези хора, наистина си като прероден Исус.Радвам се, че те познавам.
цитирай
32. miaa - Браво, Качак! Пожелавам ти още м...
28.11.2009 16:51
Браво, Качак! Пожелавам ти още много успехи в борбата срушу наркоманията.
цитирай
33. vanya70 - 29. ka4ak,
28.11.2009 16:59
ka4ak написа:
Причините са че живееме заедно,но другия не ни интересува!Децата са тези които заразяват и други деца и когато това се разбере,всеки ще стане много по отговорен,не само за своето дете!!!


Все си мисля, че това се разбира, но предполагам, че не се действа по други причини.

Прав си, че едва ли някой е решил доброволно да става наркоман, но сигурно са много наркоманите, които сами и доброволно са опитали и постепенно са продължили да взимат наркотици с мисълта, че могат да спрат, когато поискат…

Струва ми се, че има три основни посоки, по които да се действа, а не само да се говори - и всички те са ПРЕДИ, а не след като децата ни са стигнали до дрогата.

Първата е семейството - то може да направи, каквото зависи от него, за да не решат децата му доброволно да опитат.

Втората е това, което може да прави държавата, за да не се разпространяват наркотиците лесно и достъпно за всички. Много може да се направи, но САМО ако нашите политици решат да се воюва срещу това!

Третата е да са професионалисти лекарите и да не превръщат свои пациенти в наркомани случайно или "по грешка"...

Щом стане въпрос за наркотици се сещам за една история. Една позната на моя приятелка щяла да записва детето си в елитно частно софийско училище. И защо не, щом родителите могат да си го позволят?! - Обаче, за неин късмет, щом отишла да записва детето си й се наложило да влезне в тоалетната и видяла спринцовки в коша... Взела си детето - и далече от това училище...!

От подобни "срещи" в училище (отдавна дори и в провинцията) не е застраховано даже дете, което в семейството е било разбирано и обичано...

Затова си мисля, че е крайно време да осъзнаем, че ако не се действа ЕДНОВРЕМЕННО и в трите посоки, резултат в тази война, но такъв, който да запази децата ни... няма да има!

Още веднъж моите поздравления към теб за тази борба!
цитирай
34. skribezium - Ей, Качак! Поздравявам те с тази ...
28.11.2009 17:00
Ей, Качак!
Поздравявам те с тази благородна кауза!
Бъди жив и здрав и продължавай, защото са малко сърцатите хора като теб, които могат да приемат чуждата рана и болка и да се опитат да я излекуват.
Дано винаги успяваш!
цитирай
35. анонимен - Иска ми се да ти вярвам , Качак
28.11.2009 17:00
От разстояние да ти вярвам , но не мога . . .Видях как процедуира със стихосбирката и свободните поети. Не е мое право да те съдя ,нито да те лаская . Времето ще покаже кой е прав и кой се е възползвал от фондации и ЕС средства за собствено облагодетелстване и за такова на близките си и приятели. Не очаквам от български съд истината , както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност.
Времето е велик съдник и нищо не остава скрито покрито .
с уважение lidis
цитирай
36. ka4ak - cefulesteven - Поздравих те, по начин по който м...Стефане уникален си!!!!!!!
28.11.2009 17:00
11:31 - Отчаян експрес или поздрави към Качак за празника
Днес, също имам един голям празник, за него може би ще пиша по-късно. Малко или много двете събития имат връзка. Поздравите са към Качак за този празник и към всички които се приборихме или се борим със смъртоносни порочни зависимости.

Отчаян експрес

Беше на тринадесет, а приличаше на десет с бледото лице, врабчовото тяло и подскоци когато се зарадваше, но приближиш ли очи към лицето й ставаше на осемнадесет, правеха го тръпчинките около устните, интелигентни, познали, дълбоко примамливи. Между детският блясък в синьозелените очи, личеше надникналата възрастна. Смееше се като поточе, галеше се като животинка и много, много не говореше, а заговореше ли бяха страности. Аз бях на седемнадесет. Целувахме се, опипвахме се, дотук. Сексът не ме интерисуваше. Интерисуваше ме само тя и спринцовката.

Трябваше да съм мъртъв вече. Трябваше да е мъртва и тя, защото след това което направи, оцеляването й ми се струва недопустимо. В началото помислих, че се шегува. Правеше си черни шеги, правеше ги навремето и брат й, докато си направи “златната помпа”. За пръв път в онази вечер видях естествената му усмивка, тази която познавах правеше лицето му да изглезда като смачкан парцал, по-скоро нечистоплътна, отколкото цинична усмивка, но в онази вечер се усмихна. Сигурен съм, че не предозира случайно, това беше “златна помпа”. Последният свободен избор, неизбежният в състоянието му.

След това се сближих с нея. Появи се като цветни петънца в живота ми, в началото така бе и с дрогата, но сега помпих за да не умра. Нямаше вече нищо цветно. Само тя, а дрогата ме държеше за да я виждам. Далече в онзи нейният свят. Не разбираше нищо, имаше жива воля. Кискаше ми се и ме целуваше, сядаше в скута ми, пипаше ме навсякъде, играеше си с мен и се глезеше, по начин които се глези голяма жена която искаше да прилича на дете и да буди умиление. Не виждах нищо нередно и без друго не можех да правя секс с нимфетката, изпитвах радост с нея, май се обичахме.

В онази вечер се блъснахме в купетата на вагони пенсионирани отдавна и зарязани на отдавна неподържани, глухи коловози. Циганите почти всичко бяха успели да изнесат за скрап, купетата бяха изтърбушени, стените между тях избити и отвътре вагона приличаше на болно съзнание и вътрешности на огромен звяр. Малкото здрави стъкла покрити със сантиметри мърсотия криеха света, от таваните висяха жици и разни други черва, не разбирам от техника, по земята се въргаляха части от мебилировка, врати, имаше тук таме и изпражнения. Имаше и няколко неизкъртени седалки. Тя нарита боклуците по една, духна два три пъти в пепелта, кихна и реши, че няма да изчисти нищо.

Просна се със светлите дрехи в прахоляка и заскимтя:

-Искам те. Искам те. Тук и сега.

Промърморих нещо. Отдавна беше станало време да си взема дозата. Седнах на седалката срещу нея.

Не знам как успя да искочи и да издърпа пликчето от ръката ми. Затича по тесният коридор, а аз след нея. Премина в другият вагон и блъсна вратата зад себе си. Дърпах я и крещях. Кискаше се от другият край. Побъркано момиче.

-Ще ти скъсам дупето.

-Нали това искам бе импотентник.

Беше демонична, но и аз в състоянието си не съм бил по-добре. Втурнах се след нея.

Малко по-късно разбрах, че не е действала импулсивно, че е подготвяла всичко, нямам представа колко време. Може би седмици или още от преди месец когато открихме новото си скривалище.

Стигнала беше жалките остатъци от вагон-ресторанта когато я догоних. Отпусна се на една от масите. Държеше в ръката си останала от години празна бутилка с бира.

-Добре, да поговорим като хората, на чашка. Да, седни. Така, успокой се, ето давам ти пакетчето.

Докато ми го подаваше, направи светкавично движение. Стана за части от секундата. Светкавично. Излезоха от ръкава й, преди да разбера, че са белезници, ръката ми беше щракната за ръждивата дръжка на прозореца.

В първите секунди не съзнах, какво става. Тя ми се изкиска, плясна ми шамар, щипна ме по бузата, целуна я и заклатушка пред мен пакетчето.

-Дай го.

-Ще си го вземеш. Давам ти възможност. Сега следи ми мисълта…Ще ти го дам. Ти ще си го вземеш. Много ще е лесно, ще можеш и да отключиш ръката си и никой няма да разбере. Никой…

Думите й, действията й, плъхът който надникна от дупка в барплота, няколко спомена пристъпи на дежа вю, всичко се размеси, струваше ми се, че е вчера, че е настъпило утре, че тя не ми говори сега, а ми го е казвала преди време, очичките на плъха бяха в различен цвят, черен и сапфирен и от устата му се стичаше захар и си беше прехапал устната, тя ми говореше…Вече беше се качила и стегнала врата си в клупа. Провисила го беше на някакъв метален проводник, а той щеше да я издържи. Знаех, че ще я убия. Не ми беше оставила избор. Тук на най-лайняното място в света щеше да намери смъртта си тринадесет годишната девствена мръсница. Приличаше на ангел, ставаше течение и русата й коса се вееше. Беше стъпила на кофата под която беше всичко ценно за мен. Дозата и ключовете за белезниците…Подготвяла се е. Донесла е предварително кофата, двата чифта белезници и клупа. Не знам можеше ли да го изплете сама. Стоеше на масата зад мен. Не можех да се изправя и да я сваля от въжето, държан от белезниците, но можех да бутна кофата и да взема това което е под нея. Тогава тя щеше да увисне. Като стегна въжето около врата си извади втори чифт белезници и щракна сама ръцете си.

-Господи! Защо го направи…-изпищях отчаян. Вече не мислих за нея. Тя не беше реална. Тя беше халюцюнация от тежкият наркотичен влак, напълно бях скован и не чувствах дори топлите и студените вълни. Стана ми приятно, защото знаех, че дрогата е на метри от мен, че едно протягане на ръка което щях да направя ме дели от освобождението от болката. Щях да го направя, тя го знаеше. Нямаше да я убия аз, тя го беше направила. Знаеше, че в моето състояние човек не е човек. Знаеше го. Тя не биваше да го прави. Мръсница. Но каква мръсница. Нямаше никаква мръсница, измислях си я. Закисках се. Блъснах кофата, тя в отговор също взе да се киска, тресеше се и се издуваше, ребрата и се пръснаха и от тях запълзяха пипала, запъплиха по целият кораб…Корабът се клатушкаше, а плъхът ми се кискаше…Потъваше, но кога сме попаднали на кораб, ние бяхме в един влак. Влак отникъде, през никъде, на никъде. По измислени коловози, под тунела на реалното. Кисках се, кискаше се и тя. Още не бях блъснал кофата. Това което ме държеше не бях аз. Не я обичах. Не съзнавах през дългите месеци какво съм правил с това дете. Сега за минути разбирах, че не е естествено. Изглеждаше тъй чиста и тъй нереална. Не се вписваше с цялата гадост в този вагон, с цялата гадост която беше в мен. Съзнах го за миг, а после пак забравих, кисках се като луд. Щях да я пожертвам. Нямаше как. Не можех да издържа, даже да си го поставя за цел, а аз нямах кураж да си го поставя. Късах се. Задърпах ръката си, за да изкъртя ръждивата пръчка. Стори ми се, че става. Вече с една трета ръка блъсках кофата. Виждах я да увисва и от устата и да излиза пяна като при колабиране. Рита с краката, та тя дори не беше още човек, тя беше животинка която не е достатъчно мръсна за да има съзнание. Проклет ангел. Наплюнчих ръката си, доколкото имах изобщо още слюнка. Опитах се да я изплъзна от белезниците. Плъзгаше се донякъде, малко оставаше, една издатина и после всичко щеше да е наред. Повече няма да излеза с нея. Може и да отида да се лекувам. Аз съм наркоман, а не убец. Май е въпрос на дни да стана. Всичко друго вече направих за дозата, обрах и нашите и не само тях, и сексуслуги правих докато все още представлявах крехко месце за дъртите педали. Нея е карах да лъже техните. Ако ми я поискат да я купят за проститутка ще я продам.

Не исках само да я убивам, но щях да го направя. Не се ли освободя, ще го направя. Ще го направя. Ръката ми обаче се изплъзва. Нададох крясък. Някакво милиметърче, може би по-малко от милиметърче, решаваше живота и смъртта й.

-Още можеш! Помъчи се…

-Защо го направи!-крещях аз.

-Няма да ти кажа. Узнай сам.-изсъска тя.

Болеше, отпуснах се. Отказах се да се боря. Като разбрах, че съм победен усетих приятна до възбуда топлина.

-Аз не искам да умра…-каза само това.

Тогава осъзнах печалта на цялото положение. Искаше ми се да я прегърна, а щях да я убия. Опитах се да се съсредоточа върху нея. Вече беше ясно, че ще умре. Всеки миг ръката ми щеше да направи фаталното движение, дори не можех да я помоля да не го направи, защото нямах воля. Мислите ми се пръснаха, зажужуха глупости, фантазии, зъбати полувидения, не халюцюнации, а безсмислици шумулящи като думи. Никаква последователност и ред. Съзнавах, че е хубава и млада и не можеше да бъде спасена, поне не от мен. Нямаше ли тук пазачи. Как можеха да изостават толкова материал! Нямаше ли да се появи някой мангал да краде желязо и да я свали от въжето. Пак безуспешно се опитвах да я разбера и я разпитвах преди да я погубя:

-Кога го замисли?

Носих се на границата с отвъдното, тя ту я преминаваше, ту се връщаше.

-Не мога да си спомня. Има ли значение.

-Не. Защо го направи.

-Защото ти имам доверие.

-Ти си голяма идиотка.

-Да, затова и те обичам. Никого не обичам. Никого друг. Брат ми малко, но и той обичаше това което и ти.

-Добре, де.-креснах-Да предположим, че все пак издържа, а на теб коленете не ти омалеят след още половин един час. Как ще излезем оттук.

-О, те ще издържат до утре. Утре все ще се появи някой да се боцка или кърка.

-Слушай, не искам да умираш. Това дето ще блъсне кофата няма да съм аз.

-А кой?-гласът й бе изпълнен със зловеща ирония.-Кой, ако не ти бе, пич. Зеленият звяр, а? Дявола, ли? Жената ме накара да ям от плода…Млъквай иначе сама ще ритна кофата.

Последното изкряска. Беше гневна. Щях да кажа нещо, но ми изкрещя:

“МЛЪКВАЙ!”

Тишината приличаше на обесени чувства. Клатушкаха се в мен, трупове, стотици трупове, мъртви дни, изнасилени чувства, мърша която някога е била тела и желания, мракът ме свиваше, някаква искричка крещеше с човешки глас. Осъзнах, че не искам да я убия, че имам сили да не го сторя. Доста дълго бях издържал, струваше ми се часове, но има ли значение, дори да са били кратки минути за мен означаваха безкрайност и хванах спасителната мисъл за опашката. Хванах изненадващото решение, че мога и да мога да издържа. Оттук нататък всичко беше гърчове и зверове, зверове с форми на хора, с животински лица, полуготически, перверзно еротични, омърсени, бесове вонящи и капещи по устните ми с капките пот, миг облекчения. Губех представа къде съм, потъвах в най-мрак в свят жив движещ се по-съвсем различна логика от логиката на този свят, сърцето ми ту напълно спираше, ту излизаше през ноздрите. Разрязах ръката си с бутилката. Счупих и прозореца с нея и крещях, но никой, никой не чуваше или и да чуваше не разбираше. Разлаяха се само няколко кучета. Пак виках и дори вече не предизвиках лаене. Толкова викове за помощ, толкова викове които не достигат до никого.

Сам трябваше да издържа, а когато бесът беше по-силен от мен, думите й пак се връщаха и кънтяха в ушите ми: “Аз не искам да умирам.”

Наивни, казани с толкова звънък и жив глас, че вагонът ставаше се светъл и пак се понасяше на път, към някаква измислена гара на надеждата, към абстрактен приличащ на реален град.

Пак започнахме да говорим. Все още ми беше малко сърдита, а думите й бяха така зрели, че аз се чувствах по-младият и по-незрелият и сигурно в някои отношение беше точно така.

-Знаеш ли, направи много лош номер. Мисля да издържа, ти ще живееш, но никой няма право да поставя другият на подобни изпитания.

-Знаеш ли, обичам те.

-Стига си се лигавила. Чу ли ме.

-Да…Никой няма право да поставя другият на подобни изпитания.-имаше някакъв убийствен сарказъм в думите й, като че ли ги обърна срещу мен. Все едно ми каза: “Ти сам си вързал клупа си, а под теб е моят живот, трябва само да те забравя. Просто да посегна и да си взема това което ми принадлежи и ти ще увиснеш на своя клуп. Никой няма право да поставя другият на подобни изпитания.”

-Та целият свят е наркомани! Целият! Изкрещях. Ако дрогата не е химическа и забранена е естетическа и е разрешена, но погубваме душата си не само с няколко грама хероин.

-Кой пък те обвинява сега. Исках само да разбера колко ме обичаш. Гузен негонен бяга. Това е.

-Стига си се глезила, не можеш да ми простиш за смъртта на брат си.

-И на задниците които затлъстват от кръвта ви и на себе си. Изобщо на много неща не мога да простя, а съм само на тринадесет.

-Искам само да издържа, кучко.-казах го нежно, а тя шеговито заскимтя и изплези език.

-Знаеш ли, не бих го направила втори път.

-Защо го направи и сега.

-Защото си мислих, че ще издържиш.

-Смятам да издържа.

-Вече разбирам, че няма да успееш. Отстрани така ясно се вижда, ти не забелязваш колко си се променил. Май наистина не си ти. Като влюбен си който очаква първата среща. Лицето ти сияе и коя е причината, че ръката ти е близо до кофата.

Осъзнах го. Дръпнах я рязко. Сега забелязах, че тя плаче. Докато сме говорили тя е чакала смъртта си. Притъмня ми. Разбрах всичко. Отлагал съм. Чакал съм само мигът в който началникът на бойните редици в мен, ще заповяда да изпълня екзикуцията. Навярно съм искал да чуя в последните й думи прошка или организмът ми проявява някакви капризи. Истината беше, че тя ще умре и аз не можех да го предотратя. Не се движех сам и тя най-сетне го осъзна и ме оправда, и вече можех да я убия без да ми се разсърди.

От този момент нататък се носих извън границите на възможното. Преди да го направя вече го бях сторил. Ясно беше, безнадеждно. Вече не исках и някой да я спасява и не виждах причина да я измъчвам повече, но все по-трудно ми ставаше да понеса гледката на висналата над мен мъртва млада жена. Умирали са и по-млади и пред очите ми, умирали са от предозиране, претръпнал съм, но в нея имаше нещо различно. Не беше обикновена иначе щеше да е мъртва.

Не вярвах на изгрева. Не вярвах, че още разговарям с нея. Унасяше се.

-Как си?-попитах я.

-Добре, а ти. Говореше много глупости. Да знаеш много ме уплаши. Не съм искала да стане така. Прости ми.

-МЛЪКНИ!-кряснах й.-Добре ни насади. Никой няма да дойде в тази дупка.

Чуваха се шумове. Районът около гарата се беше събудил, сега при другите шумове беше още по-малко вероятно да ни чуят.

Изтърколиха се още часове. Виждах я как се поклаща. Краката й се свиват. Издаваше нечленоразделни звуци. Изглежда заспиваше права. На няколко пъти се сепва и издаваше звуци, а аз се съсредоточавах върху ръката. Свивах я. Не можеше да се получи. Накрая се закисках. Тя залитна и увисна. Блъснах кофата. Грабнах ключовете. Риташе във въздуха. Белезниците нещо заядоха. Умираше. Щракнаха. Скочих на масата и я освободих. Дишаше, но не беше в съзнание.

Опомних се, далеч от гарата, носих я на ръце. Забравил бях дозата и махах на такситата.

В спешно ме попитаха дрогирана ли е.

-Не, не взима наркотици.

-А ти?

-Аз също.-казах истината.

Дори не знаех, че е така, но повече не посегнах към спринцовката. Рядко дори и пиех и пушех само в компания.

Заживях в друг град. Никой не знаеше за миналото ми, а то губеше значение за мен. С него напълно погребах и нея. Не знаех какво й се е случило, но лекарите казваха, че ще се оправи. Сигурно се е сещала по-често за мен или кой знае. Годините минаваха, жена подобна нея не срещнах. Мислих си, дори, че съм я измислил, а един път служебна командировка ме заведе в градчето. Изоставените вагони ми припомниха за нея и без особено желание, все пак я потърсих.

Оказа се, че през следващите години е живяла повече по лудници отколкото у дома си.

Не трябваше да го сторя, но все пак отидох на свиждане. Не ме позна, аз също.

С бялата нощница, съсухрена изглеждаше още по-иреална от онази нощ.

Много не успяхме да говорим.

-Искам да живея…Втори път не бих го направила…Имам ти доверие…Ако знаеш как ти се е променил вида…Ръката ти е близо до кофата…Ти няма да успееш да издържиш…Искам да живея…Това е основата под краката ми. Любовта. Любовта е основата под краката на всеки. Няма ли я висва…Искам да живея…Колко, близо е ръката ти…

-Но вече не сме там. Минаха години.

Погледна ме объркано. Доверчиво. После закрещя и ме одраска.

-Откога е така.-попитах санитарката която я отвеждаше.

-Винаги е била така. Преживяла е нещо ужасно. Още го преживява…-прекръсти се-Тя все още е там.
цитирай
37. анонимен - Поздрави, Качак! - аз съм, Елоиз
28.11.2009 17:17
Не мога да разбера какво лошо има в това един човек да се научи да живее с помощта на двете си ръце, да се научи да разчита изцяло на своите сили и да разбере колко е ценен сам за себе си!Винаги съм си мислела, че наркоманията като всички зависимости е болест на духа, а не на тялото... Качак, продължавайте смело напред, нищо, че разни откачени хора се мъчат да ви пречат - да не дава Бог собствените им деца да станат наркомани...
цитирай
38. tanyarisemova - От разстояние да ти вярвам, но не ...
28.11.2009 17:54
lidis написа:
От разстояние да ти вярвам , но не мога . . .Видях как процедуира със стихосбирката и свободните поети. Не е мое право да те съдя ,нито да те лаская . Времето ще покаже кой е прав и кой се е възползвал от фондации и ЕС средства за собствено облагодетелстване и за такова на близките си и приятели. Не очаквам от български съд истината , както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност.
Времето е велик съдник и нищо не остава скрито покрито .
с уважение lidis


Какви са тези думи
"От разстояние да ти вярвам , но не мога ."
"както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност."

Направо съм потресена. Къв ти е проблема?
цитирай
39. ka4ak - cefulesteven - Поздравих те, по начин по който м... Стефане,всеки ден е доказателство,че може!!!
28.11.2009 17:58
cefulesteven написа:
Поздравих те, по начин по който мога, най-добре, с един разказ, стар е и много преболедуван, защото порочната зависимост, която някак овладях и аз не знам как, във фазата до която беше развита само условно се различава от наркоманията, иначе си е.

Много да не се перя, защото все още са само пет години и две седмици, а прочетох, че трябва да са седем.

А и бивш негър и бивш алкохолик няма. Има обаче с какво да се гордея и на какво да се възхитя и на теб, и на момчетата.

За ДПС не се учудвам. С всеки спасен живот, унищожаваш по един техен пазар на смърт.

Битката е жестока,но за това продължават да ме питат/тези които не вярваха и казваха,че това са боклуци/-ЩЕ СЛИЗА ЛИ СКОРО НЯКОЙ?Това е героизъм в мирно време и показва,че само,малка помощ е необходима,за да стане човек наясно със себе си и да продължи!Живота е прекрасен и НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА няма!Натривай манерките на невярващите,ти го можеш!
А ДПС,дано изтрезнеем и почнем да спазваме Конституцията,защото тя е за български граждани и е задължителна!:)))
цитирай
40. cefulesteven - Поздравих те, по начин по който м...
28.11.2009 18:09
ka4ak написа:
cefulesteven написа:
Поздравих те, по начин по който мога, най-добре, с един разказ, стар е и много преболедуван, защото порочната зависимост, която някак овладях и аз не знам как, във фазата до която беше развита само условно се различава от наркоманията, иначе си е.

Много да не се перя, защото все още са само пет години и две седмици, а прочетох, че трябва да са седем.

А и бивш негър и бивш алкохолик няма. Има обаче с какво да се гордея и на какво да се възхитя и на теб, и на момчетата.

За ДПС не се учудвам. С всеки спасен живот, унищожаваш по един техен пазар на смърт.

Битката е жестока,но за това продължават да ме питат/тези които не вярваха и казваха,че това са боклуци/-ЩЕ СЛИЗА ЛИ СКОРО НЯКОЙ?Това е героизъм в мирно време и показва,че само,малка помощ е необходима,за да стане човек наясно със себе си и да продължи!Живота е прекрасен и НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА няма!Натривай манерките на невярващите,ти го можеш!
А ДПС,дано изтрезнеем и почнем да спазваме Конституцията,защото тя е за български граждани и е задължителна!:)))


Бъди жив и здрав! А всеки който съди момчетата, които са се приборили със злото, всъщност осъжда сам себе си.

Няма, няма невъзможни неща:)))

И до скоро на живо, пак!!!
цитирай
41. ka4ak - 24. sestra - Радвам се на успеха на това дело и че си го износваш като многогодишна бременност,Станимира права си че 9 години,са достатъчни за да се роди!
28.11.2009 18:45
sestra написа:
поклон пред усилията ви. А защо не се приемат тестовете в училище? Какъв би бил проблемът?

Само че 8 години шеф на агенцията е Местан!Министър Председателя 2години беше с малък срок,4 години било работа на мин. на Просветата ,сега сигурно няма пари,а и не може да пипа грубо,защото МВР е в основата,пък и награди от САЩ!Парламента отчете като грешка крутите мерки и отвори вратичка в закона,Станишев много му пречеше!Просто всички искат да се борят,а не да решат проблема!!!Пък децата,кучета ги яли,те и без това родителите крият,МИ ДА СИ КРИЯТ!!!
цитирай
42. ka4ak - Проблема е,че ще се реши!
28.11.2009 18:51
В част от частните училища,ги въведоха,но там родителите си плащат!!!
цитирай
43. enjoy6 - Поздравления!
28.11.2009 18:53
Желая много успехи в благородното дело!
На теб и момчетата пожелания за много здраве, защото няма нещо по-важно от него и всичко което правите е в негово име!
цитирай
44. gorivo - ЕВАЛА...
28.11.2009 19:05
..С ГОЛЕМИ БУКВИ !!!

Всеки , борещ се с този проблем заслужва да бъде похвален, а ти Владо си наистина един от малкото , който винаги е там и прави -струва ,но помага.Жив и здрав да си и дано се появят повече хора , като теб! Защото наистина само от време на време се споменава нещо в медиите и после...почват тока , водата , министрите...а не се обръща внимание на чисто човешките проблеми! Станахме много зависими от парите и материалното , а всъщност ни трябва много по малко! Неказвам ,че те не са важни...но ми се струва , че трябва дфа обръщаме повече внимание на тези покрай нас , и ако усетим че има някакъв проблем ,да помогнем...А ние правим ли го?
цитирай
45. анонимен - ka4ak,
28.11.2009 19:10
мога да ти кажа само едно голямо "браво", макар че бравото не топли...
Имам синове, големият е в опасна възраст, виждам какво става с няколко момчета около него и как няма кой да им помогне.

Поздрави за това, което правиш и успех!
Такива деца за съжаление ще има още и още ... и те ще имат нужда от подкрепа, за да оцелеят. Всеки си мисли, че е застрахован и не се отнася до него - докато не му опре яйцето до задните части. Чак тогава проглежда за сериозността на проблема.
цитирай
46. thedarkangel1977 - iha che interesna tema i komentari. ...
28.11.2009 19:19
iha che interesna tema i komentari...
da se pishe e lesno, no delata iskat mnogo usiliq... ne samo ot tezi, koito iskat da se promenqt, va i ot tezi koito se opitwat da im pokajat prawilniq put...
цитирай
47. ka4ak - didim - честита годишнина Благодаря ти!
28.11.2009 19:21
didim написа:
и успех....

Не забравяй,че всеки човек е ценен!Проблема продължава да не се познава,а ти го познаваш!!!
цитирай
48. katan - Владо!
28.11.2009 19:29
Поздравявам те за делото,с което си се нагърбил!
Трудно, тежко, но благородно е това дело!
Следя всичко свързано с комуните от самото начало.
През много перипетии премина, още много ти предстоят.
Но един човек да отклониш от наркотиците вече си струва всичко, през което си преминал - ти и момчетата.
Пожелавам успех на теб и комунарите!
цитирай
49. ka4ak - 30. chara - Владо, радвам се, че не се отказваш!Светла това ги го гарантирам!
28.11.2009 19:55
chara написа:
Че продължаваш да работиш, дори "въпреки"
- въпреки апатията;
- въпреки традиционното "това не ме интересува, щото е далеч от мен";
- въпреки безхаберието на институциите;
- въпреки икономическите и криминални интереси за печалба и лесни пари, на които , сигурна съм, пречиш;
- въпреки десетките по-интересни и приятни неща, с които можеш да запълваш дните си!

Радвам се, че оставаш МЕЧТАТЕЛ!

Радвам се и че разбираш, че нашето общество е склонно да прощава на престъпниците, но не и на мечтателите!
И ВЪПРЕКИ това да си оставаш такъв!

Поздрави и искрени пожелания за успех!
:)

Но продължавам,да смятам че не е мечта и белким ни просветне,защото искам да имаме бъдеще!!:)))
цитирай
50. ka4ak - . kasnaprolet9999 - Възхищавам ти се, за Невенче,с гръмки думи не става!!!
28.11.2009 20:05
kasnaprolet9999 написа:
голямото сърце, което имаш, за волята и упоритостта да се справиш с проблемите на младите хора, за това че не преставаш да алармираш общесвото за тази болест наркоманията и даваш светъл пример как можем да се справим с този проблем. Ти ги връшаш направо от гроба тези хора, наистина си като прероден Исус.Радвам се, че те познавам.

Не трябва да седим и да се надявам,че ще ни подмине!Трябват ефективни действия с конкретни резултати,а не с имитация и загриженост,да не би да се реши проблема!Детето е най ценното и е престъпление,да го виждаме и да не предприемем крути мерки!Искат да убият децата ни и не трябва да го позволим!!!
цитирай
51. bogolubie - И АЗ ТЕ ПОЗДРАВЯВАМ ВЛАДО,
28.11.2009 20:07
НО С ВЯРАТА ТЕЗИ ДЕЦА НАИСТИНА ЩЕ ЗАЖИВЕЯТ НОВ ЖИВОТ. ОСВЕН ПЛЕМЕННИКА МИ, ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ СВИДЕТЕЛСТВА ПРЕД МЕН И МОМЧЕ ОТ ПЛОВДИВ, КОЕТО СИ Е ДОШЛО ОТ ИСПАНИЯ, ОТ НЯКАКВА КОМУНА. ЛИЦЕТО МУ ИЗЛЪЧВА ДОБРИНА, ПОЧТЕНОСТ И ВЯРА. ТИ МОЖЕ ДА НЕ ОБИЧАШ РЕЛИГИЯТА, НО ТЯ Е ЕДНО, А ВЯРАТА В ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС Е ДРУГО. ВЯРАТА ДАВА ИСТИНСКАТА СВОБОДА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ. БЕЗ НЕЯ РАБОТАТА Е НАПОЛОВИН СВЪРШЕНА. АКО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ ДОБРО НЯКОМУ, ДАЙ МУ ВЯРА И ТОЙ ЩЕ РЕАЛИЗИРА НАЙ-ПЪЛНОЦЕННО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО МУ Е ДАРИЛ БОГ ЗА УДОВЛЕТВОРЕНИЕ НА СЕБЕ СИ И ЗА РАДОСТ НА ДРУГИТЕ ХОРА. БОГ Е ЖИВ И ИСТИНЕН И С НЕГО НОВОРАЖДАНЕТО СТАВА МНОГО ПО-ЛЕСНО.
цитирай
52. ka4ak - . miaa - Браво, Качак! Пожелавам ти още м... Maр благодаря ти!
28.11.2009 20:22
miaa написа:
Браво, Качак! Пожелавам ти още много успехи в борбата срушу наркоманията.

Сам човек не може да се справи и много разчитам,на помощ и разбиране!Това е изкуственна болест и не може да се справяме с вируси,а това което всички го знаят,да оставяме да коси бъдещето ни!!!
цитирай
53. ka4ak - 33. vanya70 - 29. ka4ak, Ваня,това е от списнието!
28.11.2009 20:30
vanya70 написа:
ka4ak написа:
Причините са че живееме заедно,но другия не ни интересува!Децата са тези които заразяват и други деца и когато това се разбере,всеки ще стане много по отговорен,не само за своето дете!!!


Все си мисля, че това се разбира, но предполагам, че не се действа по други причини.

Прав си, че едва ли някой е решил доброволно да става наркоман, но сигурно са много наркоманите, които сами и доброволно са опитали и постепенно са продължили да взимат наркотици с мисълта, че могат да спрат, когато поискат…

Струва ми се, че има три основни посоки, по които да се действа, а не само да се говори - и всички те са ПРЕДИ, а не след като децата ни са стигнали до дрогата.

Първата е семейството - то може да направи, каквото зависи от него, за да не решат децата му доброволно да опитат.

Втората е това, което може да прави държавата, за да не се разпространяват наркотиците лесно и достъпно за всички. Много може да се направи, но САМО ако нашите политици решат да се воюва срещу това!

Третата е да са професионалисти лекарите и да не превръщат свои пациенти в наркомани случайно или "по грешка"...

Щом стане въпрос за наркотици се сещам за една история. Една позната на моя приятелка щяла да записва детето си в елитно частно софийско училище. И защо не, щом родителите могат да си го позволят?! - Обаче, за неин късмет, щом отишла да записва детето си й се наложило да влезне в тоалетната и видяла спринцовки в коша... Взела си детето - и далече от това училище...!

От подобни "срещи" в училище (отдавна дори и в провинцията) не е застраховано даже дете, което в семейството е било разбирано и обичано...

Затова си мисля, че е крайно време да осъзнаем, че ако не се действа ЕДНОВРЕМЕННО и в трите посоки, резултат в тази война, но такъв, който да запази децата ни... няма да има!

Още веднъж моите поздравления към теб за тази борба!

Приятели, Колективният ум в блога е необходимо да се обедини и идеите да станат реалност! Всеки има своя позиция в живота и, ако повярва в себе си, освобождавайки се от страха, може да помогне на България. Защото страхът е окови на Свободата и тъкмо той блокира държавата, която трябва да ни служи!
НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО, НЕЗАВИСИМО ОТ НАШИТЕ РАЗЛИЧИЯ!
ТАКА СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО-ДОБЪР!
САМО В ЕДНА СТРАНА, КОЯТО ИМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ВЛАСТТА СЕ СТРАХУВА ДА ВЪРШИ СВОЕВОЛИЯ И КОРУПЦИЯ, И ДА СЕ ГАВРИ С ХОРАТА, ЗАЩОТО Й СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ!
Ние сме уникални в избирането, но без гражданско общество, което е поставило на първо място ДЕТЕТО, това не може да стане!
Много неща видях изписани и са актуални, но смятам, че основното, което трябва да се направи е да се спазва конституцията и да не се допуска по никакъв начин деца да не ходят на училище, а в училището да се правят тестове за наркотици! Това направи ли се, със съпътстващите мерки, ще може да се отгледа поколение чисто от наркотиците и автоматично ще отпаднат всички пороци, защото и родителите ще бъдат по-отговорни и всички, които работят с деца – също!Знам, че звучи еретично, но това е начинът и родителите да почнат много по-отговорно да възпитават и отглеждат децата си!
Отношението ни към децата е обединяващото в нашата народопсихология!
Кога ще се разбере, че ние сме еретиците на Европа и може би затова нямаме пленено Българско знаме, защото битката се е водила на “Живот или смърт!”. Явно може да ни обедини само опасността!
Не случайно сме просъществували 13 века и това не трябва да бъде последният, в който ще се споменава за нас!
цитирай
54. ka4ak - skribezium - Ей, Качак! Поздравявам те с тази ... Здравей!Благодаря ти!И в твоя град положението хич не е розово!!
28.11.2009 20:37
skribezium написа:
Ей, Качак!
Поздравявам те с тази благородна кауза!
Бъди жив и здрав и продължавай, защото са малко сърцатите хора като теб, които могат да приемат чуждата рана и болка и да се опитат да я излекуват.
Дано винаги успяваш!

Подгонете службите които правят циркове в България,полицията която им помага и решавайте проблема,защото при вас всичко се знае!!!
цитирай
55. vanya70 - 53. ka4ak - ... Ваня,това е от списнието!
28.11.2009 20:39
Книгата и Списанието са друга тема, ka4ak, по която не мислим еднакво... Знаеш го!

Благодаря все пак за цитата от там...
цитирай
56. basst - В Япония има древен обичай - чрез ...
28.11.2009 20:42
В Япония има древен обичай - чрез поклон да показваш уважението към човека срещу теб. Колкото по-дълбок е поклонът, толкова по-голямо е уважението...
Аз ти се покланям до земята, за това, което правиш!
цитирай
57. ka4ak - 35. lidis - Иска ми се да ти вярвам , Качак Здравей!Аз съм на открито и подкупи не приемам!
28.11.2009 20:56
lidis написа:
От разстояние да ти вярвам , но не мога . . .Видях как процедуира със стихосбирката и свободните поети. Не е мое право да те съдя ,нито да те лаская . Времето ще покаже кой е прав и кой се е възползвал от фондации и ЕС средства за собствено облагодетелстване и за такова на близките си и приятели. Не очаквам от български съд истината , както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност.
Времето е велик съдник и нищо не остава скрито покрито .
с уважение lidis

Това, което правя в блога с постовете ми, с Книгата и със Списанието, не е нищо друго, а желанието ми да се събудят хората и да установят, че без участие и съпричастност, без освобождаване от страха, без отделяне от личното си време, няма вариант нещо да се случи!
Знам, че не искате да ме разберете,защото ще се наруши Вашата дупка и пустата му сабя не напуска представите Ви за сеч! Грозни са думите ми, но това е реалността и много ми е болно за тази картина в нашето общество! А аз си вярвам и правя това, което е по силите ми и, въпреки бетонните прегради, продължавам! Dum spiro spero – докато дишам, надявам се, т.е., докато съм жив не губя надежда!
Липсата на положителната нагласа, съмнението, комплексите, търсенето под вола теле, се стараят да обезсмислят носителите на такива качества и тъй като това са изключения, мнозинството се стреми да ги очерни и изолира! Еретично е, че ги има – въпреки всеобщата нагласа! Вярвам че ще има много еретици, защото за мен това са човеците в множеството от хора!

Съжалявам,че не ме разбираш,но винаги има надежда,а при теб има и бели нощи!!!
цитирай
58. xsapience856 - Поздрави и от мен!
28.11.2009 20:58
С уважение към борещите се за благородната кауза и тяхната воля.
Успехи и здраве!
цитирай
59. ka4ak - анонимен - Поздрави, Качак! - аз съм, Елоиз E.T. Eлоиз благодаря ти!
28.11.2009 22:15
анонимен написа:
Не мога да разбера какво лошо има в това един човек да се научи да живее с помощта на двете си ръце, да се научи да разчита изцяло на своите сили и да разбере колко е ценен сам за себе си!Винаги съм си мислела, че наркоманията като всички зависимости е болест на духа, а не на тялото... Качак, продължавайте смело напред, нищо, че разни откачени хора се мъчат да ви пречат - да не дава Бог собствените им деца да станат наркомани...

Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!
цитирай
60. tanyarisemova - Ka4ak
28.11.2009 22:55
ka4ak написа:
анонимен написа:
Не мога да разбера какво лошо има в това един човек да се научи да живее с помощта на двете си ръце, да се научи да разчита изцяло на своите сили и да разбере колко е ценен сам за себе си!Винаги съм си мислела, че наркоманията като всички зависимости е болест на духа, а не на тялото... Качак, продължавайте смело напред, нищо, че разни откачени хора се мъчат да ви пречат - да не дава Бог собствените им деца да станат наркомани...

Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!


Плача всеки път когато чета този твой постинг.
Ти си повече от баща за всички тези деца, та на мен дори баща ми не ми е казвал "ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!". Толкова е хубаво един млад човек да усеща подкрепата в друг, това дава сила... криле.

Достатъчни са ми само две твои думи по тел., усещайки подкрепата ти, за да е прекрасен моя ден.

цитирай
61. ka4ak - 38. tanyarisemova - От разстояние да ти вярвам, но не ... Таня,елементарно!
28.11.2009 22:58
tanyarisemova написа:
lidis написа:
От разстояние да ти вярвам , но не мога . . .Видях как процедуира със стихосбирката и свободните поети. Не е мое право да те съдя ,нито да те лаская . Времето ще покаже кой е прав и кой се е възползвал от фондации и ЕС средства за собствено облагодетелстване и за такова на близките си и приятели. Не очаквам от български съд истината , както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност.
Времето е велик съдник и нищо не остава скрито покрито .
с уважение lidis


Какви са тези думи
"От разстояние да ти вярвам , но не мога ."
"както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност."

Направо съм потресена. Къв ти е проблема?

Търси телето!!!
цитирай
62. tanyarisemova - От разстояние да ти вярвам, но не ...
28.11.2009 23:06
ka4ak написа:
tanyarisemova написа:
lidis написа:
От разстояние да ти вярвам , но не мога . . .Видях как процедуира със стихосбирката и свободните поети. Не е мое право да те съдя ,нито да те лаская . Времето ще покаже кой е прав и кой се е възползвал от фондации и ЕС средства за собствено облагодетелстване и за такова на близките си и приятели. Не очаквам от български съд истината , както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност.
Времето е велик съдник и нищо не остава скрито покрито .
с уважение lidis


Какви са тези думи
"От разстояние да ти вярвам , но не мога ."
"както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност."

Направо съм потресена. Къв ти е проблема?

Търси телето!!!


ама аз нея питах
цитирай
63. ka4ak - 40. cefulesteven - Поздравих те, по начин по който м... Стефане непременно!
28.11.2009 23:09
cefulesteven написа:
ka4ak написа:
cefulesteven написа:
Поздравих те, по начин по който мога, най-добре, с един разказ, стар е и много преболедуван, защото порочната зависимост, която някак овладях и аз не знам как, във фазата до която беше развита само условно се различава от наркоманията, иначе си е.

Много да не се перя, защото все още са само пет години и две седмици, а прочетох, че трябва да са седем.

А и бивш негър и бивш алкохолик няма. Има обаче с какво да се гордея и на какво да се възхитя и на теб, и на момчетата.

За ДПС не се учудвам. С всеки спасен живот, унищожаваш по един техен пазар на смърт.

Битката е жестока,но за това продължават да ме питат/тези които не вярваха и казваха,че това са боклуци/-ЩЕ СЛИЗА ЛИ СКОРО НЯКОЙ?Това е героизъм в мирно време и показва,че само,малка помощ е необходима,за да стане човек наясно със себе си и да продължи!Живота е прекрасен и НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА няма!Натривай манерките на невярващите,ти го можеш!
А ДПС,дано изтрезнеем и почнем да спазваме Конституцията,защото тя е за български граждани и е задължителна!:)))


Бъди жив и здрав! А всеки който съди момчетата, които са се приборили със злото, всъщност осъжда сам себе си.

Няма, няма невъзможни неща:)))

И до скоро на живо, пак!!!

13.02 22:19 - ИМАЙ ЦЕЛ!
Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!

Минал съм през много премеждия и обрати преди да стана наясно със себе си,а когато вече се познавах,започнах да питам хората около себе си"-Каква е твоята цел?"С изненада открих,че на близо 1000 души,само един се опитваше да формулира някакъв отговор!Покрай моята дейност,имам много често контакти с медиите и познавам много журналисти.Много им хареса идеята да направят анкета"Каква е Вашата цел в живота"
/макар че от 150 само един,що годе отговори на въпроса ми/,още чакам да я видя тази анкета!Тогава разбрах,че хората не са наясно със себе си и това е един огромен проблем за страната и може би за това сме на това даредже!Не може да не знаеш какво искаш,а да възпитаваш децата си!Не може да казваш"-Уф,пак трябва да ходя на работа!"и да искаш да успееш!Просто това не е твоето място!Трябва да отиваш с желание и да ти е интересно и приятно!Ако не е така,без да искате предавате отрицателни емоции в къщи и нищо не върви!Тук е моментът да се замислите и да решите за себе си какво искате!Целта трябва да е такава,че вашия живот,да не е достатъчен,за да я реализирате,но да имате достатъчно време,за да поставите стабилни основи,стабилен фундамент,за да могат тези след Вас,да я довършат или продължът!Трябва да имате ВЯРА в себе си,за да сте пример,за тези след Вас!Неуспехите не трябва да Ви отчайват,трябва да сте оптимист и на сто неуспешни опита,на сто и първия ще успеете!НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,ако силно го искате !
Този Ваш оптимизъм,ще действа благотворно на Вашите деца!Ще се чуствате все по уверен и непрекъснато ще зареждате себе си и околните с положителна енергия!Точно това ще Ви направи по силен и уверен,за да можете да правите всичко с любов!Много са ме критикували за егоиста,но ако не сте жив,какво ще направите,Вие сте нужен жив,за да извървите земния си път и да оставите уверени оптимисти с които да се гордеете от небето!

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 5886
До скоро!!!
цитирай
64. ka4ak - 43. enjoy6 - Поздравления! Благодаря ти!
28.11.2009 23:45
enjoy6 написа:
Желая много успехи в благородното дело!
На теб и момчетата пожелания за много здраве, защото няма нещо по-важно от него и всичко което правите е в негово име!

Няма по добро от най хубавото и казващо всичко българско ЖИВОТ И ЗДРАВЕ!Трябва да ценим народния гений, който с това пожелание,казва всичко!!!
цитирай
65. ka4ak - 44. gorivo - ЕВАЛА... Ивайло благодаря ти!Пускам пост за отговор и нека всички да го правим!!!
28.11.2009 23:51
gorivo написа:
..С ГОЛЕМИ БУКВИ !!!

Всеки , борещ се с този проблем заслужва да бъде похвален, а ти Владо си наистина един от малкото , който винаги е там и прави -струва ,но помага.Жив и здрав да си и дано се появят повече хора , като теб! Защото наистина само от време на време се споменава нещо в медиите и после...почват тока , водата , министрите...а не се обръща внимание на чисто човешките проблеми! Станахме много зависими от парите и материалното , а всъщност ни трябва много по малко! Неказвам ,че те не са важни...но ми се струва , че трябва дфа обръщаме повече внимание на тези покрай нас , и ако усетим че има някакъв проблем ,да помогнем...А ние правим ли го?

19.02 02:32 - да спасиш живот!

Знам ,че ще се чудите!Явно очаквате да Ви кажа колко наркомани съм спасил и как съм ги върнал към живота!И за това ще Ви разкажа,но тука искам да говоря,за хората които нямат проблемите на наркомана,а са едни от нас и просто са изпаднали в"дупка" и нищо не може да ги върне на пистата на живота!Не трябва да си наркоман,за да се отчаяш и да смяташ,че си в безизходна ситуация!Ние сме родени и сме живи,защото в нас е заложено,да се борим,за да сме живи!Мисълта и разума ни прави по различни от всички твари на земята!И точно мисълта е тази,която ни кара да правиме глупости!
Имаме нагласата,това е така!Но се стремиме,да не се съгласиме с канона,те са го измислили преди нас!Максиомата"Всичко ново е добре познато старо",просто е показател,че не искаме да мислим!Когато имаш свободата да си ти,престъпление е да не се възползваш,престъпление е да оставиш,човека до теб,да се самоущожи,престъпление е да знаеш,че може да помогнеш и да не го направиш!Ние сме силни,не защото сме сами,а защото сме заедно!Независимо,че "ще си запаля къщата ,за да му изгори плевника"аз Ви призовавам,не само да злословите за комшиите,а да ги погледнете с други очи и да бъдете,добронамерени,за да може взаимно да си помогнете и около Вас,да се получи една положителна атмосфера,която да помогне и на Вас и на комшията!Помогнете,ще се почуствате по добреМоже в един момент и те да Ви помогнат,да си повярвате,че можете!


Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 5558
цитирай
66. ddima - Поздрави, ka4ak!
29.11.2009 03:19
Спомням си, как скочиха всички лекари занимаващи се с проблема, срещу първата комуна в България. Поздравявам те, че успя да се пребориш и продължаваш да се бориш!
цитирай
67. yuliya2006 - От разстояние да ти вярвам, но не ...
29.11.2009 09:37
tanyarisemova написа:
ka4ak написа:
tanyarisemova написа:
lidis написа:
От разстояние да ти вярвам , но не мога . . .Видях как процедуира със стихосбирката и свободните поети. Не е мое право да те съдя ,нито да те лаская . Времето ще покаже кой е прав и кой се е възползвал от фондации и ЕС средства за собствено облагодетелстване и за такова на близките си и приятели. Не очаквам от български съд истината , както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност.
Времето е велик съдник и нищо не остава скрито покрито .
с уважение lidis


Какви са тези думи
"От разстояние да ти вярвам , но не мога ."
"както не очаквам от български творец поет , художник честност и почтенност."

Направо съм потресена. Къв ти е проблема?

Търси телето!!!


ама аз нея питах

А АЗ НА ТЕБ ДА ТИ КАЖА, ЧЕ ЕДИН ТЪРСИ ТЕЛЕТО И ТОВА Е НЕГОВО ПРАВО И Е НУЖНО И НЯМА ЗА КАКВО ЧОВЕК ДА СЕ ПЛАШИ И БЯГА...
А ДРУГ СКЪПА ТЪРСИ БОГАТ ЧИЧКО И ТОЙ Е ПРАВ ТАКАВА МУ Е СТРАТЕГИЯТА В ЖИВОТА И ТОЙ ИМА ПРАВО...
С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
68. ka4ak - 45. animo - ka4ak,ДОБРО УТРО!Здравей!Казваш опасна възраст!
29.11.2009 09:42
animo написа:
мога да ти кажа само едно голямо "браво", макар че бравото не топли...
Имам синове, големият е в опасна възраст, виждам какво става с няколко момчета около него и как няма кой да им помогне.

Поздрави за това, което правиш и успех!
Такива деца за съжаление ще има още и още ... и те ще имат нужда от подкрепа, за да оцелеят. Всеки си мисли, че е застрахован и не се отнася до него - докато не му опре яйцето до задните части. Чак тогава проглежда за сериозността на проблема.

08.02 23:09 - деца-родители-наркотици
Как може да сме полезни във възпитанието на нашите наследници,как да ги предпазим и контролираме,без да ги нараним,как да ги съхраним с висок морал и жажда за живот!Все трудни въпроси,ще се опитам да споделя моето мнение по въпросите.
Трудна тема,особенно като се има предвид,че допуснах моя син,да се оплете в тази мрежа,но може би точно за това ще Ви бъде по интересно.Предишния постинг Ви казах,че ако имах сегашния си опит,никога не бих го допуснал това да се случи с детето ми!Така че да започвам,не питай старило,а патило!
Основната грешка която ние като родители допускаме е,че не сме наясно с опасноста от наркотиците!
Трябва да сме убедени,че при никакви положения не трябва да допускаме нашите деца да се докосват до наркотици,а камо ли да ги опитват!Както слагаме капачки на контактите,по същия начин трябва да се отнасяме и с наркотиците.Децата са любопитни,не случайно сте свидетели на това как Вашето дете се опитва да пипне пламъка,на свещ,запалка,кибрит и т.н.,но там пари и това е свързано с болка,което ние използваме по нататък във възпитанието на нашето дете,наркотика е като да му дадем да си играе с оголени проводници,по които тече 220 волта ток!Ние обясняваме как това не трябва да се употребява,колко е опасно и т.н.-те децата,всички го знаят,пред нас са изключително отрицателно настроени към наркотиците,дават и множество примери за това,но колкото и да сте уверени че всичко е наред,периодично трябва да правите тестове с урина за наркотици!!Чувам вече гласове които са против и как погазваме всички демократични права на човека,но просто ако искаме да сме сигурни че нашите деца ще оцелеят и ще ни надживеят,това е начина!Всяко колебание от наша страна не е нищо друго освен предателство към нашите деца!Няма друг който да може да ги предпази,не правете компромиси със себе си,за да не си скубете косите в един доста по късен момент,когато вече ще знаете,но ще сте безсилни да се справите,защото болеста вече Ви е връхлетяла!Ще Ви посоча признаците които са по-казателни за влизане в рисковата зона,но пак повтарям,най-сигурния начин да сте спокойни е тестване!!!
Вашето дете прекарва все повече време в затворена компания;
Появяват се нови"тайни приятели",с които не иска да Ви запознае или го прави с неохота;
Стеснява се кръгът на неговите интереси;
Все по често се забелязват безпричинна възбуда,апатия,смях без повод,сънливост;
Намалява общуването му с роднини,а когато се налага го върши с неохота;
Често започва да иска пари,като не обяснява за какво ги харчи или Ви праща за зелен хайвер;
Постоянно посещава определен клуб или дискотека;
Появяват се странни миризми от него или от стаята му;
Изчезват ценни предмети или пари;
Забелязва се намаляване на успеха в училище;
Достигат до Вас сигнали,че не посещава часове в у-ще,или е видян не където е трябвало да бъде;
Само едно от тези неща да е налице,е достатъчен повод да се притените и да се замислите,дали всичко е наред и не се ли е скъсала тънката нишка на доверие,която Ви е отделила от детето което познавате!Но и да е станало най-лошото,вижда се от теста,не се паникьосвайте,поговорете внимателно,но категорично,след обещанията от детето,единственото което тябва да правите е периодично поне 3 пъти в месеца да го тествате,като използвате скъпия тест/за 6 групи наркотици/ и
това да не дъде кампанийно ,а докато Вие се грижите за него!!
Това е начина,само така няма да позволите болеста да се развие,само в самото начало се спира този бич за човечеството,като единственото което се иска от Вас е да не може да взима дрога!
И Ви моля,без оправдания,имам работа,айде и утре е ден,той,тя вече са добре и т.н.Тогава Вие ще
сте ВИНОВНИ,не Вашето дете!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 5602
Трябва да сме приятели с децата си,но да не забравяме и че сме родители и сме отговорни да израснат със своите глави!!!
цитирай
69. yuliya2006 - НАРКОМАНИЯТА, БИЧА НА ДНЕШНИЯ Д...
29.11.2009 09:43
ka4ak написа:
yuliya2006 написа:
НАРКОМАНИЯТА, БИЧА НА ДНЕШНИЯ ДЕН!
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДА ГОВОРИМ ЗА НЕЯ, СЯКАШ Я НЯМА, СЯКАШ ТОВА НЕ НИ ЗАСЯГА..И ЕТО ВИЖДАМЕ НЕКРОЛОГ НА МЛАД ЧОВЕК, И СЯКАШ ТИХО НЯКОЙ КАЗВА -НАРКОМАН И ТОЧКА СЯКАШ ЗАД ТЕЗИ КРАСИВИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА НЕ СТОЯТ ЛИЧНОСТИ..ТЕ СА ИМАЛИ МЕЧТИ, ТЕ СА СЕ ВЛЮБВАЛИ НО...ТИШИНА
ТАКА Е И С РАКОВО БОЛНИТЕ..ТЕМА ТАБУ..ПЪЛЕН ГЕНОЦИД И ТИШИНА...
ВСИЧКО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С ОТКРИТА ДИСКУСИЯ, С ОБЩУВАНЕ, СЪС СПОДЕЛЯНЕ...С РАЗБИРАНЕ
И ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ТИШИНА И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ МАЛКО ПО-ДОБЪР И ПО РАЗБРАН...
И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ, НИЕ НЯМА ДА СЕ СРАМУВАМЕ ДА ПОМОГНЕМ НА ТЕЗИ ХОРА... ЗАД ЛИНИЯТА
И ДА РАЗБЕРЕМ, ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ...ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА НАШЕТО ДЕТЕ, ВНУЧЕ И ТАКА НАТАТЪК
ЗАД СРАМА ДА ГОВОРИМ ЗА ТЕЗИ НЕЩА СЕ КРИЕ ЖЕСТОКОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО

СВАЛЯМ ЩАПКА НА ХОРАТА, КОЙТО ПОДАВАТ РЪКА И ДАВАТ НАДЕЖДА... ЧЕ ИМА ЖИВИ ХОРА В ТОЗИ СВЯТ..ИМА
С УВАЖЕНИЕ ДЖУЛИЯ БЕЛ


Да това е бич за целия свят и няма интерес да бъде изкоренен!Той е по страшен от ракът,защото знаеме как възниква тумора и нарочно,не искаме да го унищожим,защото никой няма интерес да израсте здраво поколение с трезви глави,ръководещи своите действия!!!Това е грозната и мръснишка истина!Просто като човешки същества нямаме защита от наркотиците и повреждаме изкуственно нашия процесор,който почва да подава грешни команди и унищожава системата която ни прави човеци!!!!!


КАЧАК, ВСИЧКО ЗАПОЧВА, КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ПРОБЛЕМА, КОГАТО СЕ СПОДЕЛЯ И ТОГАВА СЕ ВИЖДА ЧЕ ТАЗИ МЕЧКА ИМА ЛИЦЕ... ИМА ДУША...И МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ПРИЯТЕЛИ С НЕЯ

ПРЕДЛАГАМ, ТВОИТЕ МОМЧЕТА ДА СПОДЕЛЯТ , ДА НАПИШАТ ЗА ЖИВОТА СИ, ЗА ДРОГАТА И ТИ ГО ПУСНИ ПРИ ТЕБ
ТАКА МНОГО ХОРА ЩЕ СЕ ДОКОСНАТ ДО ТЯХ, ЩЕ ГИ УСЕТЯТ КАТО ЖИВИ СЪЩЕСТВА
ЕТО С ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ТУК И СЕГА...

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
70. ka4ak - iha che interesna tema i komentari. ...Здравей!
29.11.2009 10:11
ka4ak написа:
thedarkangel1977 написа:
iha che interesna tema i komentari...
da se pishe e lesno, no delata iskat mnogo usiliq... ne samo ot tezi, koito iskat da se promenqt, va i ot tezi koito se opitwat da im pokajat prawilniq put...

10.03 10:33 - провокирано от 2 дни ТРАУР
Трагедия, лошо стечение на обстоятелствата, лична грешка, бедност, печалбарство, безотговорност или съдба! Всеки го преживява различно и се пита къде сбъркахме.
Когато се обърне колата - пътища много!
Но ПАК ще е за един миг, ПАК ще се вземат мерки `това да не се повтаря`...
В армията уставът е писан с кръв и затова е казано, че най-тежи да те гонят по устав, макар че ако той се изпълнява, службата е тежка, но безпроблемна!
Същото е и със Закона - спазва ли се, всичко е ОК!
Повод да напиша тези редове е нещастието с учениците от Свищов - един миг невнимание струва 12 трупа на наши деца....24 фамилии проклинат обезмисления си живот, всички свои надежди и искат само едно - ДЕЦАТА,ДА СА ЖИВИ !
На 04.04.2004г. се проведе шествие в чест на любимото цвете МАРИХУАНА?!?!?!???
Една престъпна организация "Промена" тръгна на бунт заради отмяната на еднократната доза наркотик! Все едно, че досега някъде в България е било разрешено да се продават наркотици ?!
Шествието не бе разрешено, но полицията услужливо го съпроводи до Народния театър "Иван Вазов" и стана съучастник на популязиране употребата на бира и трева. А законът бе публикуван на 30.03.2004 г, където изрично е посочено, че влиза в сила 3 дни след обнародването му в Държавен вестник !
ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ В ИНДИГО И ЧЕРНА ГОРА Е РАВНОСИЛНО НА ТРАГЕДИЯТА С НАРКОТИЦИТЕ, ПОВТАРЯЩА СЕ ЕЖЕДНЕВНО !
Ние допускаме бавно, но сигурно, с бездействие да унищожаваме бъдещето си! Ние спомагаме тези трагедии да се разиграват в мащаб 1:10000 с оправданието, че това не се вижда. А когато го видим, не го отчитаме, защото - "Какво ще кажат другите?!"
Всеки е убеден, че това не може да се случи точно на него и не може да разбере, че наркоманията е изкуствена болест и човек няма изградена защита срещу тези вещества, а децата - съвсем! Защо не се проумее, че трябва да се възпрепятства пътя на наркотиците до нашите деца?! ТЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОКОСВАТ ДО ДРОГА ! Все едно да позволиш на детето си да играе с оголени жици, по които тече ток!
Видяхме как Лудата крава, ТОРС, Птичи грип, бяха овладени с крути мерки и спряни ! А за дрогата мълчим?!
Кога ще се разбере, че ние сме еретиците на Европа и може би затова нямаме пленено Българско знаме, защото битката се е водила на"Живот или смърт!" Явно може да ни обедини само опасността!
ИСКАТ ДА УБИЯТ ДЕЦАТА НИ !
Нека не го допуснем! Нека покажем на Света как може да се справим с наркоманията! Заедно можем! Нека направим действащия модел за нашата страна пример за другите! Не случайно сме просъществували 13 века и това не трябва да бъде последния, в който ще се споменава за нас!


06.04.2004г Владимир Качаклиев

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 4963

Не трябва на погребението да си скубемем косите,а да не допуснем,изобщо да може да се
случи да сме там!!!
цитирай
71. ka4ak - 48. katan - Владо! Благодаря ти Кате!
29.11.2009 10:28
katan написа:
Поздравявам те за делото,с което си се нагърбил!
Трудно, тежко, но благородно е това дело!
Следя всичко свързано с комуните от самото начало.
През много перипетии премина, още много ти предстоят.
Но един човек да отклониш от наркотиците вече си струва всичко, през което си преминал - ти и момчетата.
Пожелавам успех на теб и комунарите!

Труден е пътя,но няма да се примиря на здраво,право,лъчезарно,вече отгледано дете,в един момент да казваме/А БЕ ТОЗИ БОКЛУК ,ДА УМИРА!/ НЯМА БОКЛУЦИ И СМЕ ОТГОВОРНИ,ЗДРАВИТЕ ДА НЕ ПОПАДНАТ В КАПАНА,А ВЕЧЕ ПОПАДНАЛИТЕ,ДА ИМ ПОДАДЕМ РЪКА И ДА ГИ ИЗМЪКНЕМ!!!!!
цитирай
72. анонимен - ka4ak,
29.11.2009 13:01
прочетох какво си ми отговорил. Благодаря.
Минала съм и през периода на тестване, няколко пъти и все отрицателни резултати. Той се обиждаше, че не му вярвам и го тествам. Аз исках да съм сигурна. Говорим си много, споделя ми доста неща. Опитва се да влияе в положителна посока и на приятелите си, но за някои вече е късно.
цитирай
73. ka4ak - 72. animo - ka4ak,Ще прередя отговорите,защото е важно!
29.11.2009 13:43
animo написа:
прочетох какво си ми отговорил. Благодаря.
Минала съм и през периода на тестване, няколко пъти и все отрицателни резултати. Той се обиждаше, че не му вярвам и го тествам. Аз исках да съм сигурна. Говорим си много, споделя ми доста неща. Опитва се да влияе в положителна посока и на приятелите си, но за някои вече е късно.

Първия път на тестването е много важен и тука е ролята на родителя,да го поднесе и извърши!Знанието си е страшно,но трябва да сме нащрек,да имаме необходимата доза респект и абсолютната увереност,че това е пътя!!!Ето ти си извършила първата крачка и диалога е осъществен!В диалога излизат и ''тайни неща''-" Опитва се да влияе в положителна посока и на приятелите си, но за някои вече е късно."!!!ПОЛОЖИТЕЛНО Е ЧЕ СЕ ОПИТВА ДА ВЛИЯЕ НА ПРИЯТЕЛИ!!!!!НО,ЧУВАШ ЛИ СЕ КАКВО КАЗВАШ???!!!!!"но за някои вече е късно."!!!!!???????ТОВА КОЕТО КАЗВАШ Е УЖАСЯВАЩО!!!!!!!!!
"Труден е пътя,но няма да се примиря на здраво,право,лъчезарно,вече отгледано дете,в един момент да казваме/А БЕ ТОЗИ БОКЛУК ,ДА УМИРА!/ НЯМА БОКЛУЦИ И СМЕ ОТГОВОРНИ,ЗДРАВИТЕ ДА НЕ ПОПАДНАТ В КАПАНА,А ВЕЧЕ ПОПАДНАЛИТЕ,ДА ИМ ПОДАДЕМ РЪКА И ДА ГИ ИЗМЪКНЕМ!!!!!"
Ти това казваш:ДА УМИРАТ!!!!!Тези приятели,са потенциалните виросоносители!!!Те взимат от някъде дрога!!!!!В България няма място където да се продава официално!!!
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО,КАК ЩЕ ЗАЩИТИШ ТВОЕТО ДЕТЕ,СЛЕД КАТО НЕ ОТИВАТ НЯКАКВИ,ЧИЧКОВЦИ И ЛЕЛИЧКИ,ДА ИМ ПРЕДЛАГАТ ДРОГА,А ВИНАГИ СА ПРИЯТЕЛЧЕТАТА С КОИТО СИ ИГРАЕ ТВОЕТО ДЕТЕ!!!!И ТОЛКОВА ЛИ Е ДАЛЕЧ ОТ УМЪТ НА ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ ДЕЦА,ДА СЕ СЕТЯТ,КАК И ТЕ СА ПРАВИЛИ,ЗАБРАНЕНИ НЕЩА,КОГАТО СА БИЛИ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ,/ТАЙНО ОТ РОДИТЕЛИТЕ/КОИТО ОЩЕ НОСЯТ ПОСЛЕДИЦИТЕ СИ!!!!
цитирай
74. анонимен - ka4ak,
29.11.2009 13:49
не мога да бъда родител на всички, разбираш ли го???
Говорила съм много пъти с родителите на някои, със самите деца, предлагала съм места и хора, откъдето да получат помощ. Не знам какво правят, май нищо.
Единственото е, да ми звъннат понякога да си тествам детето, "щото снощи бяха у нас и май моят пак е взимал нещо, та виж си и твоя ..."
Или: "пусни твоя с нас на море, че да влияе положително на моя ..."
Не съм се примирила, не гледам безучастно. Кажи ми обаче какво да направя, след като родителите са се примирили?
цитирай
75. ka4ak - 74. animo - ka4ak,НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА!!!КАТО ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ,НИЕ СИ ПЛАЩАМЕ НА ДЪРЖАВАТА!!!
29.11.2009 14:03
animo написа:
не мога да бъда родител на всички, разбираш ли го???
Говорила съм много пъти с родителите на някои, със самите деца, предлагала съм места и хора, откъдето да получат помощ. Не знам какво правят, май нищо.
Единственото е, да ми звъннат понякога да си тествам детето, "щото снощи бяха у нас и май моят пак е взимал нещо, та виж си и твоя ..."
Или: "пусни твоя с нас на море, че да влияе положително на моя ..."
Не съм се примирила, не гледам безучастно. Кажи ми обаче какво да направя, след като родителите са се примирили?

И НЕ МОГА ДА СЕ ПРИМИРЯ,ЧЕ ИСКАТ ДА УБИЯТ ДЕТЕТО МИ И АЗ БЕЗСИЛНО ДА КАЗВАМ,КАКВО ДА НАПРАВЯ?!!!!!!!
ТОВА СА ФИЗИЧЕСКИ ДЕЙСТВИЯ,ИЗВЪРШВАНИ ОТ ХОРА,КОИТО СА ИЗВЕСТНИ И ВИНАГИ МОГАТ ДА РАЗПЛЕТЪТ ВЕРИГАТА ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ НА ТВОЕТО ДЕТЕ ИЛИ НА КОЕТО И ДА Е ДРУГО!!!
цитирай
76. анонимен - не мога да знам какво има в главите им.
29.11.2009 14:13
Видяла съм много отблизо този ужас преди години и наистина не знам защо не правят нищо повече, след като осъзнават какво става.
Когато големият ми син беше в основното училище, казваха на децата: "Ей онези батковци на улицата нали знаете какво продават, стойте далеч от тях." На много хора май не им пука .. А е страшно!
цитирай
77. ka4ak - Като тестват спортистите,как се разкрива кой,какво е дал,от къде го е взел и т.н.
29.11.2009 14:16
Съответно има и санкции!Холмс,щеше да каже:-ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН!!!
цитирай
78. ka4ak - 76. animo - не мога да знам какво има в главите им. СТРАШНО Е ЧЕ ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА!
29.11.2009 15:49
animo написа:
Видяла съм много отблизо този ужас преди години и наистина не знам защо не правят нищо повече, след като осъзнават какво става.
Когато големият ми син беше в основното училище, казваха на децата: "Ей онези батковци на улицата нали знаете какво продават, стойте далеч от тях." На много хора май не им пука .. А е страшно!

ТОВА КОЕТО ПИШАТ ПО ВЕСНИЦИТЕ ЗА ХВАНАТИ КОЛИЧЕСТВА ЗА ЕДИ КОЛКО СИ МИЛИОНА,Е ТОВА КОЕТО НЯКОЙ ИГРАЧИ СА ИСКАЛИ ДА НАПРАВЯТ,БЕЗ ДА СИ ПЛАТЯТ!!!
И Е ЗА НАЗИДАНИЕ НА ДРУГИТЕ,ДА СА СПОКОЙНИ,ЧЕ НЯМА ДА ИМАТ КОНКУРЕНЦИЯ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ,ЗАЩОТО СА ЗАЩИТЕНИ!!!!
цитирай
79. ka4ak - НИТО ЕДИН ДИЛЪР НЕ МОЖЕ ДА ПРОДАВА ДРОГА,БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА
29.11.2009 17:38
В мое интервю от 9.04.2003г вижте какво казвам на тогавашния главен секретар:
...искат да унищожат България и Бойко Борисов ако не се вслуша в думите ми,все едно,че участва в това престъпление.
- Много силно обвинение изричате...
- Къде беше Бойко Борисов с "Ипон" преди?Имаш да даваш 1 милион,мутрите пристигат и те гърбят в заведението.Ако заведението е под контрола на Бойко Борисов,той казва:"Прави каквото искаш,само че навън - в моето заведение не искам проблеми!".
Сега искаме от същия този Бойко Борисов да извие вратовете на тези,с които преди е играл...Само че сега неговото заведение е България...В Турция,в Гърция,в Македония,в Сърбия - където искат,там да се оправят,но в България - не!Това е.А ...

Едно интервю на Галина НАКОВА
цитирай
80. valiordanov - Недялко Йорданов има вече списа...
29.11.2009 21:36
Недялко Йорданов има вече списанието на блог.бг!

Не знам дали това значи нещо за някого, но за мен беше чест да му го дам и да чуя мнението за самото издание!
цитирай
81. ka4ak - 80. valiordanov - Недялко Йорданов има вече списа... Ей,Вальо здрасти!Разкажи как мина вечерта,Щуреца пропя ли?!!!
29.11.2009 22:23
valiordanov написа:
Недялко Йорданов има вече списанието на блог.бг!

Не знам дали това значи нещо за някого, но за мен беше чест да му го дам и да чуя мнението за самото издание!

Естественно е интересно и мнението на Недялко,та това ни е първото Списание и може и да е червен,но си е поет в истинския смисъл на думата!
цитирай
82. ka4ak - А това е от същото интервю публикувано на 9.04.2003г @79
29.11.2009 22:48
...-знаейки много добре за какво става въпрос.
- Само през митниците ли минава наркотика?Къде са "Крау ейджънтс" в схемата?
- Основно през митниците,да.Те си получават техните пари и им е подсказано какво да правят и какво не трябва да правят.Казват ти:"Това е служебна пратка" и ти козируваш и пратката минава.Давам ви веднага пресен пример:в момента в София няма едно място,където може да си купиш вносни цигари с бандерол - не мога да си купя цигарите,които пуша!
- Какво означава това?
- Предприеха се уж крути мерки и се оказа,че всички вносни цигари са с фалшиви бандероли и за това не се продават.Сега си купувам цигари от други места.Това означава,че става преразпределение на каналите за внос на цигари,нищо друго не става.
Най-много ме вбесява,че при всички акции за хващане на наркотици нищо не става.Ще разбера че тези крути мерки към наркотиците са налице и са ефективни тогава,когато
НАРКОМАНИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАЗБИВАТ АПТЕКИТЕ
Но такова нещо няма,няма и да има.Това е лакмусът,че няма откъде да се вземе наркотик.
- Искате да кажете,че пазарът не се променя,независимо от афишираната от МВР борба?
- Всеки ден........
........,напротив.Фрашкан е пазарът!
- И цената ли не е мръднала?
- Не и.........................
по показателно от това.
- Как ще коментирате участието на баретите в този бизнес?
- Това го говоря от 3 години!
Плюя ги в лицето,а те се обърсват и си обръщат и другата страна,приемат това за нещо съвсем нормално.За да покажат,че правят нещо,защото ние говорим,а и всички виждат,че нищо не се предприема.Трябва нещо да покажат на обществото и за това бяха необходими тези жертви - "Ето,вижте къде пипаме ние - в баретите!"Няма звено от структорите на МВР което да не играе в наркобизнеса,това ви го гарантирам.Говоря от най-ниското звено сержанти,до офицери,следовател,дознатели и т.н.
- За колко пари се продава един прокурор?
- Имам абсолютно категорични сведения,че....

цитирай
83. ka4ak - та да довърша @79и@81 и защо Ви показвам това от 9.04.2003г
29.11.2009 23:05
.....На 18 април 2003 година брониран сребрист Мерцедес S престояващ близо до автобусна спирка на Цариградско шосе в София е взривен пред десетки свидетели. Адската машина е поставена под дясната предна седалка – там където се вози обикновено собственика на возилото. Точно в този момент обаче той не стои на нея а на шофьорското място – по някаква причина решил в този момент да кара лично. Шофьорът на Доктора – Йордан Спасов , който седи до него, е разкъсан на парчета. Самият Тодоров е запечатан от случаен фотограф непосредствено след взрива – лицето му е в кръв и обгорено. Освен временната загуба на слуха , обаче Доктора няма никакви други сериозни наранявания и съвсем скоро, никой не би могъл да предположи ,че това лице е било обект на бомбен атентат.
През Ноември , Иван Тодоров заявява ,че зад опита за убийството му стоят: "Бивш приятел , красавица и нисък генерал, който пуши пури за близо 3000 лева на месец и преправя костюмите си."
Медиите приемат ,че бившия приятел е Петър Петров – Амигоса , красавицата е Ася Зафирова ( приятелката на Доктора), а по отношение на генерала , в пресконференция , Бойко Борисов заявява ,че става въпрос за ген. Васил Василев , тогавашния шеф на ДНСП. Последният е освободен от поста си 10 дена след това.
ЯХТЕНИЯТ СКАНДАЛ – ПОЛИТИЧЕСКО СЪТРЕСЕНИЕ БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ
МВР твърдят ,че намират в куфарчето на Доктора , изхвърчало при взрива, снимки, които под формата на доклад за връзки на политически с престъпни фигури се предават на президента и премиера. Избухва сериозен скандал. Лицата запечатани на снимките са министрите от правителството на Симеон Сакскобургготски – Милен Велчев и Пламен Петров и и тогавашния царски депутат - Мирослав Севлиевски.
Четвъртия човек в играта на карти е Петър Петров- Амигоса , а на заден план усмихнат седи Иван Тодоров – Доктора . Мястото е яхта в Монако по време на кръг от Формула 1.
Освен посочените лица , в доклада фигурират и имената на военния прокурор Трендафил Трайков и апелативния прокурор от Софийска прокуратура Иван Петров.
За тях се твърди ,че имали нерегламентирани контакти с Доктора и небезизвестния Константин Димитров – Косьо Самоковеца.
Заради доклада , в който всъщност няма никакви конкретни доказателства , на 25 април Бойко Борисов си подава оставката – министър-председателят не я приема. Няколко месеца по-късно и Милен Велчев прави същото , но и неговата оставка не е приета.
Николай Филчев пък – главен прокурор по това време , веднага изисква оставките на двамата прокурори – те отказват. По-малко от три години след случилото се Трайков е предложен за повишение в Върховна касационна прокуратура....

цитирай
84. анонимен - Болна тема...
30.11.2009 00:01
Владо, поздрави момчетата и се надявам един ден всички те да бъдат "чисти", хора без наркозависимости!
Успех!
цитирай
85. ka4ak - zabavnata - Болна тема... Добро утро Ани!Благодаря ти!
30.11.2009 08:58
zabavnata написа:
Владо, поздрави момчетата и се надявам един ден всички те бъдат "чисти", хора без наркозависимости!
Успех!

В надеждите стигам и по далеч,да покажем на света,как да направим тази изкуственна болест минало!!!:))))))))
цитирай
86. victoriavselena - до Владо
30.11.2009 19:43
за сега,това, което мога да направя да теб е да ти изпратя огромната си любов, вяра и възхищение. Само това, но в огромни количества. Благодаря ти че си такъв. Прегръщам те.
цитирай
87. ka4ak - victoriavselena - до Владо A аз си чакам целувката!!!
30.11.2009 22:49
victoriavselena написа:
за сега,това, което мога да направя да теб е да ти изпратя огромната си любов, вяра и възхищение. Само това, но в огромни количества. Благодаря ти че си такъв. Прегръщам те.

Прегръщам те и нека сме заедно!:)))))))
цитирай
88. gkowachew - ka4ak
01.12.2009 14:13
Невъзможно ми е да ти кажа нещо друго освен: жив и здрав да си!
цитирай
89. feelingdance - Приеми моят огромен поклон, моето ...
01.12.2009 18:05
Приеми моят огромен поклон, моето огромно възхищение и моята голяма прегръдка, затова че помагаш…Затова че си всеотдаен, загрижен, добър…и много, много още …
Бъди ни ЖИВ и ЗДРАВ!
И още много СПАСЕНИ ДЕЦА и реализирани проекти!
цитирай
90. ploudinperper - Кажи си, Гоце!
02.12.2009 15:16
Синята коалиция настоява Президентът Георги Първанов незабавно да огласи мотивите, с които преди години е помилвал Цветелин Кънчев.

От Синята коалиция настояват президентът публично да се извини на българското общество за извършеното престъпление на помилвания Цветелин Кънчев.

От парламентарната група настояват държавният глава да дойде в Народното събрание и да поеме политическата отговорност за превръщането на президентството в защитник на организираната престъпност.

(Фейсбук - Фенове на ДОБРИТЕ)
цитирай
91. ka4ak - gkowachew - ka4ak Mного ти благодаря Докторе!
02.12.2009 18:01
gkowachew написа:
Невъзможно ми е да ти кажа нещо друго освен: жив и здрав да си!

Много е важно твоите колеги които се''борят''с тази болест,наистина да станат доктори,а не да са по опасни и от дилърите и да лекуват,лекуват,лекуват,докато родителите имат пари!!!
цитирай
92. ka4ak - feelingdance - Приеми моят огромен поклон, моето ...Ваня благодаря ти!
02.12.2009 18:08
feelingdance написа:
Приеми моят огромен поклон, моето огромно възхищение и моята голяма прегръдка, затова че помагаш…Затова че си всеотдаен, загрижен, добър…и много, много още …
Бъди ни ЖИВ и ЗДРАВ!
И още много СПАСЕНИ ДЕЦА и реализирани проекти!

Най-важния проект е,да няма нови разболяли се деца от тази изкуственна и разрушителна болест!Това не може да стане,без подкрепа на всички които мислят за бъдещето на страната ни!!!
цитирай
93. ka4ak - ploudinperper - Кажи си, Гоце Гоце си е едно голямо недоразумение,на прехода!
02.12.2009 19:32
ploudinperper написа:
Синята коалиция настоява Президентът Георги Първанов незабавно да огласи мотивите, с които преди години е помилвал Цветелин Кънчев.

От Синята коалиция настояват президентът публично да се извини на българското общество за извършеното престъпление на помилвания Цветелин Кънчев.

От парламентарната група настояват държавният глава да дойде в Народното събрание и да поеме политическата отговорност за превръщането на президентството в защитник на организираната престъпност.

(Фейсбук - Фенове на ДОБРИТЕ)

На мен ми пише едни хубави писма и ''потупва по рамото'',но силата му е по стадионите и сафаритата.Зорка и тя подкрепя борбата,но ние не сме много за подкрепяне,може би и заради Якоруда,а по скоро защото искаме да изкореним злото,а това не се приема за правилно,защото ще трябва да се заеме категорчна позиция,което не отива на плазмодии!@83 е когато е главнокомандващ и изобщо няма нищо общо с каналите които остави на ПАРТИИТЕ
цитирай
94. feelingdance - Ех Качак, не съм Ваня.
02.12.2009 19:42
ka4ak написа:
feelingdance написа:
Приеми моят огромен поклон, моето огромно възхищение и моята голяма прегръдка, затова че помагаш…Затова че си всеотдаен, загрижен, добър…и много, много още …
Бъди ни ЖИВ и ЗДРАВ!
И още много СПАСЕНИ ДЕЦА и реализирани проекти!

Най-важния проект е,да няма нови разболяли се деца от тази изкуственна и разрушителна болест!Това не може да стане,без подкрепа на всички които мислят за бъдещето на страната ни!!!


Прав си! Трябва още хора като теб, ОЩЕ МНОГО ХОРА КАТО ТЕБ!
Ще се видим скоро!
Прегръщам си те, като твоя дъщеря! ;)
цитирай
95. ka4ak - 94. feelingdance - Ех Качак, не съм Ваня.Добре Марийке,бъди Чуствен Танц!!!
02.12.2009 19:51
feelingdance написа:
ka4ak написа:
feelingdance написа:
Приеми моят огромен поклон, моето огромно възхищение и моята голяма прегръдка, затова че помагаш…Затова че си всеотдаен, загрижен, добър…и много, много още …
Бъди ни ЖИВ и ЗДРАВ!
И още много СПАСЕНИ ДЕЦА и реализирани проекти!

Най-важния проект е,да няма нови разболяли се деца от тази изкуственна и разрушителна болест!Това не може да стане,без подкрепа на всички които мислят за бъдещето на страната ни!!!


Прав си! Трябва още хора като теб, ОЩЕ МНОГО ХОРА КАТО ТЕБ!
Ще се видим скоро!
Прегръщам си те, като твоя дъщеря! ;)

Прегръщам те щерке!!!:)))
цитирай
96. sahajayoga - Поздравявам ви господин Качаклиев
03.12.2009 22:14
напоследък наистина рядко се срещат хора които искрено да работят за каузата , но жалкото е , че има хора като кмета които вместо да помагат с каквото могат се опитват да пречат подклаждани от лични интереси и предрасъдъци.
Методите на работа в комуната които са описани тук ми приличат на методите на А.С Макаренко (поне доколкото съм запознат) , доказано е , че тези методи са ефикасни и Макаренко е признат за един от най -добрите педагози въпреки , че някои хорица отричат методите му доказано е че те работят и са ефикасни,
Искам да призова господата политици вместо да пречат на хора като господин Качаклиев да вземат пример от него и да помагатза осъществяването на такива дела.
Още веднъж ви поздравявам господин Качаклиев и ви желая успех , бих искал да помагам с каквото мога за това ваше дело.
цитирай
97. tanyarisemova - напоследък наистина рядко се ср...
05.12.2009 02:18
sahajayoga написа:
напоследък наистина рядко се срещат хора които искрено да работят за каузата , но жалкото е , че има хора като кмета които вместо да помагат с каквото могат се опитват да пречат подклаждани от лични интереси и предрасъдъци.
Методите на работа в комуната които са описани тук ми приличат на методите на А.С Макаренко (поне доколкото съм запознат) , доказано е , че тези методи са ефикасни и Макаренко е признат за един от най -добрите педагози въпреки , че някои хорица отричат методите му доказано е че те работят и са ефикасни,
Искам да призова господата политици вместо да пречат на хора като господин Качаклиев да вземат пример от него и да помагатза осъществяването на такива дела.
Още веднъж ви поздравявам господин Качаклиев и ви желая успех , бих искал да помагам с каквото мога за това ваше дело.


Аз знам с какво ти би могъл да помогнеш.
С това което знаеш, с това което правиш, с това което ме научи.
Радвам се че имам приятел, като теб!
цитирай
98. gabar4eto - Zdr Vlado
05.12.2009 16:20
Tai kato i az sam ot yakoruda , s vlado sme poznati .Da naistina nastroivaneto sre6tu tezi mom4eta be6e postavane kato na karta, sqka6 ako te doideha 6te6e da svar6i sveta, i v momenta G-n Kafelov e kmet na ob6tinata , za Plamen Misankov moje da se govori nadalgo i na 6iroko , a za Kafelov samo s nqkolko dumi moje da se kaje .No ima edno no.I taka kogato bah v atina tam ma edna aleq -kazvat i aeqta na smarta .Tq se namira malko po nadolu ot Istori4eskiqt mozei po posoka centara.tam se sabirat vsi4ki narkomani gadno mi e da izri4am tazi duma , za6toto i az i mnogo drugi kato men sa ba6ti -roditeli .I taka kato minavah da se pribiram kam kvartirata patqt mi be6e ot tam .Ne spirah da gledam kato pove4eto hora , a v sarceto mi napira6e bolka sastradanie .Vdigah rwce i otpravqh molitva kam Vsemoga6tiqt i Vsemilostiviqt.Pomogni Pomogni na tezi mladi hora i predpazvai ostanalite .Molq te Molq te Boje .V tqh ima6e makar i zanamreni , mrasni i razpokasnai krasivi mladi mom4eta i momi4eta.Postavqh se na mestoto na roditelite im .Kakvo izjivqvat , kak stradat .za6toto az sam imal priqteli i priqtelki vzima6ti narkotici i otkazva6ti se sled tova i znam kakvo e stradanieto im .I kogato v Bg sepodema edna takava kampaniq nie vednaga sas na6iqt Bg sarkazam zapo4vame da opliuvame , da tarsinm pri4inata i da kazvame tozi ili onzi kakva li izgoda 6te ima za tova.Vmesto da pomagame i da tarsim na4ini da pomognem na tezi mladi mom4eta i momi4eta .Da ama ne e kazvat si na6ite nqma da opitat , na6ite nqma da vzemat.Ama idva vidov den i se vijda ve4e i 4e dori i v provniciqta -Mom4etata i Momi4etata izlezli da u4at navan zapo4vat .I sega problema idva6t kato gram ot qsno nebe .I neka hora da zapretnem rakavi i da pomagame da ne kazvame tova ili onova a da pomagame...Nuri<Gabar4eto>.Yakoruda
цитирай
99. анонимен - 98. габар4eтo - Здр Владо
05.12.2009 21:58
Тъй като и аз съм от якоруда , с владо сме познати .Да наистина настройването срещу тези момчета беше поставане като на карта, сякаш ако те дойдеха щеше да свърши света, и в момента Г-н Кафелов е кмет на об6тината , за Пламен Мисанков може да се говори надълго и на широко , а за Кафелов само с няколко думи може да се каже .Но има едно но.И така когато бах в атина там ма една алея -казват и аеята на смърта .Тя се намира малко по надолу от Историческият можеи по посока центъра.там се събират всички наркомани гадно ми е да изричам тази дума , защото и аз и много други като мен са бащи -родители .И така като минавах да се прибирам към квартирата патят ми беше от там .Не спирах да гледам като повечето хора , а в сърцето ми напираше болка състрадание .Вдигах рвце и отправях молитва към Всемогъщият и Всемилостивият.Помогни Помогни на тези млади хора и предпазвай останалите .Моля те Моля те Боже .В тях имаше макар и жънамрени , мръсни и разпокъснаи красиви млади момчета и момичета.Поставях се на местото на родителите им .Какво изживяват , как страдат .защото аз съм имал приятели и приятелки взимащи наркотици и отказващи се след това и знам какво е страданието им .И когато в Бг сеподема една такава къмпания ние веднага със нашият Бг сарказъм започваме да оплюваме , да търсинм причината и да казваме този или онзи каква ли изгода ще има за това.Вместо да помагаме и да търсим начини да помогнем на тези млади момчета и момичета .Да ама не е казват си нашите няма да опитат , нашите няма да вземат.Ама идва видов ден и се вижда вече и че дори и в провницията -Момчетата и Момичетата излезли да учат навън започват .И сега проблема идващ като грам от ясно небе .И нека хора да запретнем ръкави и да помагаме да не казваме това или онова а да помагаме...Нури.Якоруда
цитирай
100. ka4ak - 96. sahajayoga - Поздравявам ви господин Качаклиев Благодаря ти!
18.12.2009 10:23
sahajayoga написа:
напоследък наистина рядко се срещат хора които искрено да работят за каузата , но жалкото е , че има хора като кмета които вместо да помагат с каквото могат се опитват да пречат подклаждани от лични интереси и предрасъдъци.
Методите на работа в комуната които са описани тук ми приличат на методите на А.С Макаренко (поне доколкото съм запознат) , доказано е , че тези методи са ефикасни и Макаренко е признат за един от най -добрите педагози въпреки , че някои хорица отричат методите му доказано е че те работят и са ефикасни,
Искам да призова господата политици вместо да пречат на хора като господин Качаклиев да вземат пример от него и да помагатза осъществяването на такива дела.
Още веднъж ви поздравявам господин Качаклиев и ви желая успех , бих искал да помагам с каквото мога за това ваше дело.

Може днес да пусна продължението,покрай отвличанията и толерантноста,а и много ми напомня стари кадри от 2001 г!
цитирай
101. ka4ak - 98. габар4eтo - Здр Владо Здравей Нури!
18.12.2009 11:01
gabar4eto написа:
Тъй като и аз съм от якоруда , с владо сме познати .Да наистина настройването срещу тези момчета беше поставане като на карта, сякаш ако те дойдеха щеше да свърши света, и в момента Г-н Кафелов е кмет на об6тината , за Пламен Мисанков може да се говори надълго и на широко , а за Кафелов само с няколко думи може да се каже .Но има едно но.И така когато бах в атина там ма една алея -казват и аеята на смърта .Тя се намира малко по надолу от Историческият можеи по посока центъра.там се събират всички наркомани гадно ми е да изричам тази дума , защото и аз и много други като мен са бащи -родители .И така като минавах да се прибирам към квартирата патят ми беше от там .Не спирах да гледам като повечето хора , а в сърцето ми напираше болка състрадание .Вдигах рвце и отправях молитва към Всемогъщият и Всемилостивият.Помогни Помогни на тези млади хора и предпазвай останалите .Моля те Моля те Боже .В тях имаше макар и жънамрени , мръсни и разпокъснаи красиви млади момчета и момичета.Поставях се на местото на родителите им .Какво изживяват , как страдат .защото аз съм имал приятели и приятелки взимащи наркотици и отказващи се след това и знам какво е страданието им .И когато в Бг сеподема една такава къмпания ние веднага със нашият Бг сарказъм започваме да оплюваме , да търсинм причината и да казваме този или онзи каква ли изгода ще има за това.Вместо да помагаме и да търсим начини да помогнем на тези млади момчета и момичета .Да ама не е казват си нашите няма да опитат , нашите няма да вземат.Ама идва видов ден и се вижда вече и че дори и в провницията -Момчетата и Момичетата излезли да учат навън започват .И сега проблема идващ като грам от ясно небе .И нека хора да запретнем ръкави и да помагаме да не казваме това или онова а да помагаме...Нури.Якоруда

Приятелю,прекрасен си и това ,не искат да разберат политиците и се опитват да измислят теле под вола! Мисанков,все пак го пречупиха,А МОМЧЕТАТА ГИ ПРЕБИХА И ОТВЛЯКОХА!!!
В Якоруда всеки се опитваше да помага,ВЪПРЕКИ МЕСТНАТА ВЛАСТ!!!И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯ И ВЕЧНО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН И ПРИЗНАТЕЛЕН!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6519905
Постинги: 470
Коментари: 13674
Гласове: 88618
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031