Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2009 12:58 - помощ!Гражданско общество-да бъдем граждани
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 6755 Коментари: 13 Гласове:
13

Последна промяна: 29.07.2009 10:54


РАЗПРОСТРАНЕТЕ И ДАЙТЕ И ВАШАТА ПОДКРЕПА И ИДЕЯ!
http://razruhata.blog.bg/drugi/2009/07/28/obryshtenie-priziv.370595

7.
ka4ak - Подкрепям напълно!
10:50 В моя коментар при alexooo.blog.bg написах,че трябва да променим политиката на Държавата и историческите ценности по нашите земи не само да бъдат съхранени за духовното обединение на нацията,а да станат туристически обекти със световно значение!Дадох за пример Турция,Гърция и Италия,които експлоатират историческите дадености и туристическия поток финансира тези исторически ценности!Мястото на което живеем е по древно и от римската империя и е грехота римляните да са го използвали,а ние да не правим нищо в тази насока и да не станем световна дестинация! цитирай
  Редактирай | Изтрий 8. razruhata - не става дума само за световен туризъм качак
10:53 а и за светини !
  цитирай
16. ka4ak - razruhata Светините се вписват и са част от нашата история,а какво по хубаво ако не дават само духовна храна,а помагат и на други светини да се възродят!
11:28 Колкото и грубо да звучи,само с дарения и ентусиазъм трудно се съхранява светиня!Имаме световна технология,но не знаеме как да я пуснем!Тези места могат да се оживят само с хора!Иначе ще продължаваме да си ги снимаме и показваме колко бездуховни сме станали! цитирай
  Редактирай | Изтрий 17. razruhata - разбира се качак
11:31 и това ще се случи, но първо трябва да ги вдигнем от пепелищата

благодаря
19. vanya70 - 16.ka4ak,
11:37 Дали не можем да се опитаме да търсим идеи и начини за сближаване на двете гледни точки... а не да се разпростира спор "кое е първо - яйцето или кокошката"... и в твой стил едно копи-пейст от мой постинг ;)

"...била съм свидетел как в малките населени места хората успяват да се обединяват и да изграждат или възстановяват параклиси, стари храмове и църкви… И след това поддържат сами съграденото. Значи е възможно! Поне можем да се опитаме заедно да търсим начини за спасение на старите църкви... всеки с идеи, знания или с опити да се търсят хора, компетентни, които могат да помогнат… "
21. ka4ak - vanya70 Абсолютно си права,че е така!Но аз говоря за нова държавна политика,която да насърчава тези начинания!
12:08 Гордостта от древната ни история,трябва да обединява нацията и тази райска градина да стане достъпна за светът,за да можем да я споделим,но когато светът не знае какви изумителни исторически ценности притежаваме и колко световни легенди са се пръкнали по нашите земи ние ограбваме светът,а и самите нас!
 



Гласувай:
13



1. vanya70 - Копи-пейст ;)
28.07.2009 14:37
42. vanya70 - 21.ka4ak,Промяната на държавната политика...
14:00
... е доста по-бавен процес от процеса на рушенето на старите църкви и историческите паметници на културата... В момента също има какво да се направи, така че рушенето на тези паметници да се спре (или поне задържи на това равнище), докато се променни и държавната политика... Да се чака, единствено, промяна в държавата да спаси тези паметници е риск да останем без тях...

Поздрави!
.................................

ПП. За да е пълен диалога при теб...
... добавям и последния ми отговор към теб, но определено смятам, че всички мнения по въпроса трябва да се пишат в последната тема-обръщение, за да не се налага някой да "пренася" мнения с копи-пейст... така се изпуска нишката...
Съжалявам, за това "копи-пейст", но явно е вярно, че лошите навици най-лесно се усвояват ;) - и спирам да го правя.

цитирай
2. ka4ak - Смятах тук да не пиша,тъй като това е препратка към основния пост!Там трябва да се пише за да бъде по лесно на alexooo.blog.bg Николай Генчев
28.07.2009 17:45
56. ka4ak - vanya70 промяната на Държавната политика е първостепенна задача на всички нас за да се координират усилията и се създаде поминък на районите в които има светини
17:16 казваш:"Промяната на държавната политика е доста по-бавен процес от процеса на рушенето на старите църкви и историческите паметници на културата..."Това просто не е вярно и ние всички можем да го докажем!
цитирай
3. boyana - Да пазим земята си!
29.07.2009 09:59
Но как да въздигнем старинните храмове без вяра?Това трябва да е вътрешно убеждение на младите хора,да искат и да пазят храм,светилище,мраморна колона...Гората,тревичката,пясъка.Нека не звучи поетично.Върнах се скоро от Приморско.От години ходим там със семейството ми.НА плажа до бившата резиденция в резерват "Перла".Преди 2-3 години бе спокойно.Горичката от дъбове-свежа.Разхождаш се по сенките и край пътя се радваш на странджанската зеленика!Буквално в краката ти се вие това уникално растение.А сега...от коли и мотори няма местенце .Увеличават се кръчмите.Зеленината е най-голямото богатство в природата.Иначе бихме били пустиня!!!Гърците могат да ни дишат праха по зелено,испанците,португалците,че и французите!Но!Те пазят всичко свое.Ревностно си защитават територията и националното богатство.Дали от шовинизъм,но си пазят ценностите.И на всяко камъче-табелка и ако искаш да разгледаш-ТАКСА!Не са широко скроени,никак!Всичко при тях е комерсиално.Но не го усещаш някак.Знаят,че това е така и го спазват.И ние се подчиняваме на техните правила.НЕ са по-умни от нас.Но тези правила пазят народността им и развиват туризма и просперитета им.Щом това е добре за държавата,значи е добре и за тях.А ние?
Защо разрушихме Слънчев бряг...Къде са дюните на Атлиман.Там пролетно време плуваха двойки лебеди и се скриваха в скалите на Зангадор.Малко изместих темата.НО държавата едва ли ще се погрижи.Нали тя разрешава строежите"насърчавайки бизнеса".
цитирай
4. ka4ak - boyana -Съгласен съм,че трябва да пазим земята си!За вярата,тя винаги ни е била,по бамбашка,та ние сме си еретиците на Европа и може би за това сме запазили
29.07.2009 10:48
толкова векове името си непроменено!

Говоря за промяна на Държавната политика към историческите ни ценности!
"Дадох за пример Турция,Гърция и Италия,които експлоатират историческите дадености и туристическия поток финансира тези исторически ценности!Мястото на което живеем е по древно и от римската империя и е грехота римляните да са го използвали,а ние да не правим нищо в тази насока и да не станем световна дестинация!"
В тези страни един камънак от древността да намерят и вече се дига шум до небесата,че еди кой си Бог е стъпил или легендарна историческа личност и ние като гламурници отиваме и им плащаме таксата за да пощракаме малко и да си вземем примерно камъче от древноста,независимо че зареждат със самосвали камъчета от близката кариера!Но едно такова камъче обикновенно е минимум 20 евро!Да оставим на страна разходите които сме направили в страната им!
Да приемем че възстановим,червената черква!БПЦ и Светия Синод сигурно няма и свещенници да осигурят да извършват служби в нея!А сигурно от цял свят ще се стекът хора да я видят на живо и да почустват атмосферата и легендите които се носят за нея!И ще си плащат!Но кой да ги каже и направи достояние на светът?!?
Това трябва да променим и ще има пари за всички светини и ще може да си се гордеем,че сме потомци на древен народ!
цитирай
5. boyana - Така е!
29.07.2009 14:37
Но много Закони трябва да се променят,за да стане реалност това.Не трябва чужденците да имат право да купуват имоти в България.Категорично!Ето,който е от Пловдив знае на площада до Централна поща разкопките.Някога там е била болницата на Кудоглу.Имало е аптека с прекрасна архитектура.Съборени бяха.Там са основите на древния Филипополис!Имаше градинка,алеи.Но в момента чия е тази земя?!Изкорениха се кипарисите,пекът и жегата са ужасни през лятото.Загради се най-централната част на Пловдив с една мрежа.Грозно и зловещо е.Смятам,че има собственик.Страшно е да си помислиш,че това не е българин.Дали не е късно гражданските сдружения да надигат глас...Навлизаме в една много дълбока вода!Ами Пощата,руши се...Някои временни мижитурки,добрали се властта продават земята ни,историята ни.Ами в центъра на Римския стадион на Джумаята?!Гърците изтипосаха Филип Македонски.
цитирай
6. ka4ak - boyana В тази насока трябва да впрегнем усилията си за нова държавна политика!
29.07.2009 15:01
Защото:"Гордостта от древната ни история,трябва да обединява нацията и тази райска градина да стане достъпна за светът,за да можем да я споделим,но когато светът не знае какви изумителни исторически ценности притежаваме и колко световни легенди са се пръкнали по нашите земи ние ограбваме светът,а и самите нас!"
цитирай
7. boyana - Подкрепям!
29.07.2009 15:08
Подкрепям
цитирай
8. iliada - Добра инициатива
29.07.2009 21:43
аз вече покрепих нашия съблогер ,като постнах нещо в блога си!
ПОДКРЕПЯМ И СЕГА!:)
цитирай
9. vilit0 - Напълно подкрепям! Няма да забравя ...
29.07.2009 22:26
Напълно подкрепям! Няма да забравя усещането преди няколко години, което ме обзе при разходката в древния Ефес. Начинът, по който бяха представени останките от древния град, някак си ме накараха да се почувствам част от света. И осъзнаването, че в България има не по-малко интересни места, останки от древни култури и събития. Но няма майчина държавна политика към подобни съкровища. А защо е така? Сигурно е, че държавата трябва да промени отношението си към културните ни ценности. Така и светът ще ги оцени...
цитирай
10. krotalka - Владо,
29.07.2009 22:58
съгласна съм, че това трябва да стане държавна политика. С тези инициативи на дребно,трудно ще се постигне някакъв значителен успех!
Не си прав, че светия синод няма да изпрати свещеници Точно обратното, веднага след като бъде реставрирана църквата, ще си я поискат! Тя ще им носи приходи, я само това е важно за тях! Нали така направиха с манастира "Свети Кирик" над Горни Воден. Години на ред тънеше в разруха. Взеха го САБ(съюза на архитектите) реставрираха го и го превърнаха в апетитна хапка. Сега владиката Николай си го иска...Така ще стане и с другите реставрирани обекти.
цитирай
11. ka4ak - vilit0 -Другото е да си играем на шикалки!
29.07.2009 23:11
Не може да правиш нещо,ако нямаш цел и тя да е ориентирана така че поколения да я следват и всяко от тях да е със съзнанието,че работи за България да отпразнува и 15-тият си век!
цитирай
12. tanyarisemova - Разпространих! Споделих! Подкрепих!
15.08.2009 02:22
И все още подкрепям. В моя блог има два постинга за две разрушени църкви в Свищов. дори едната статия я има в съкратен вариант в списание „Будител”.
цитирай
13. ka4ak - tanyarisemova Таня благодаря ти!
20.08.2009 21:02
Просто трябва да се раздвижим и да използаме скъпоценното място където живеем,да бъде споделено със светът!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6528560
Постинги: 470
Коментари: 13675
Гласове: 88788
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031