Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2019 16:20 - България - следващата суперсила?!
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 3288 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.01.2021 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нещо прогностично и фантазно за бъдещето на родината ни (фантазиите понякога се сбъдват). Има обаче поне един фактор, който хвърля сянка на съмнение в осъществимостта на прогнозата - това са големият брой шарлатани по нашите географски ширини...

image

На снимката  е Нам Джун* Пайк (20 юли 1932 г., Сеул, Корея - 29 януари 2006 г., Маями, САЩ). Смятан за баща на видеоарта.

"През 1983г. един южнокореец, натурализиран американски гражданин, писа, че най - могъщата страна в XXІІ век ще е България. Името му е Нам Чжун Пайк. Няма грешка, става дума за знаменития видеогуру, основоположника на видеоарта, един от теоретиците на прехода от " века на аргунавтиката" към " епохата на психонавтиката". В своето есе " От коня до Христо", публикувано в сборника "Изкуство и видео" (1983 г.), той писа : "Най - съвършената комуникационна система е ПСИ, т.е. неизползваната в пълен обем психическа мощ на човека. Ако дадена страна успее да овладее напълно ПСИ - силата и съумее да я контролира, тя ще стане най - могъщата в света. Нека си припомним, че Англия бе първата страна, която започна да усвоява въглищната енергия, а Съединените щати - атомната сила.
А коя ще бъде поредната велика сила на XXІІ век ? Естествено...България, защото според различни научни и парапсихологични проучвания разполага с най - значителен потенциал за развитие на ПСИ ...Тогава нашият приятел Христо Явашев, единственият световноизвестен българин в областта на изкуството, ще бъде почитан като Леонардо да Винчи и Джордж Уошингтън взети заедно."
Ако мнението на Н.Ч. Пайк остава все пак в областта на прогностиката, то други наши и чуждестранни специалисти по паранормалните явления получиха реални доказателства за големите възможности на българските псифеномени. Не случайно "бумът на екстрасенсите" в България започна все по - често да присъства в научни доклади, да се разисква на авторитетни конгреси и симпозиуми."

Някои учени: "... обясняват големия брой екстрасенси в България с една от съвременните хипотези за стреса. Според тях паранормалните способности у човека се появяват в резултат на силни преживявания, на екстремални състояния. Като убедителен аргумент те сочат факта, че в своето малко повече от 1300 години съществуване българският народ е преживял почти половината под чуждо владичество, т.е. в състояние на продължителен стрес."

Трудните условия, могат да те убият, но могат да те направят и по - силен. И то по начин, за който мачкащите те едва ли са подозирали...

Бележка:
*Джун - това е версията на името, присъстваща в интернет.

Източник: "Магията, Вечната ..." (изд. "Вис Виталис", 1993 г.), стр. 129 и 131, Лиляна Серафимова.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Кое е същественото за българина? Той е най-твърдият елемент, който съществува. Най-доброто семе, което най-добре расте, това е българинът! България е обетована земя.
Няма народ, който да има толкова ясновидци като българският. В България има много ясновидци.Това е добър признак.То показва, че Духът работи в България. Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите.Те ще оправят всички народи.
София е втори Йерусалим – Вечния мир ще се сключи в София.В София ще се свика първият Йерусалимски събор. Нова библия ще се напише на български език.Българските земи край няма да имат.Църквата „Св.София” в Цариград ще бъде християнска. Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света където хлябът ще се раздава безплатно."

Извадки от книгата: "Петър Дънов - Учителят, Лечителят, Пророкът", том 3. 






Гласувай:
3



1. codetroina - !!?
16.02.2019 20:33
ko се чудиш...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651542
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930