Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2018 10:22 - Вчера в Автобуса
Автор: zann Категория: Забавление   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 21.04.2018 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Предполагам сте виждали тези хора които сядат на външната седалка в автобуса
за да разположат дамската си чанта на другата (вътрешна) седалка или
за да не може друг човек да седне до тях. Вярно е, че градския транспорт
не е сред най-удобните начини за пътуване и също така седалките са смешно
малки, напречните "тръби" за хващане редовно взимат жертви сред по-високите пасажери и тн. Все пак, купуваш си билет за едно място а заемаш две... Да, това не изглежда правилно.

Вчера с ужас гледах как един видимо смутен старец се примоли на дама на средна възраст да му направи място за да седне на вътрешната седалка. Последната само леко се извъртя ужким да му направи място да мине и седне, оставайки в притежание на заветната външна седалка. Аз на свой ред с лека погнуса извъртях своята глава и не можех да гледам повече. На младите не им е позволено да правят забележка и без това. А и би ли имало полза? Кой обича да го поучават?

Аз лично предпочитам да остана "прав" и да гледам отвисоко неразбориите. Така де, та кой пътува с автобуса на първо място? Точно така - икономичния начин на транспортиране говори красноречиво. Така или иначе, има някои норми които трябва да се спазват. Възрастните хора трябва да са седнали, а не правостоящи - най-малкото така е по-безопасно за всички при едно рязко спиране или маневра на автобуса. Оставяме настрана етичната гледна точка, та кого го е грижа за това?



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zann
Категория: Забавление
Прочетен: 548352
Постинги: 185
Коментари: 187
Гласове: 1164