Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 18:51 - Пропиляното съвършенство
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2595 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

           В многовековната си история, човечеството е изгубило много качества и сетива, които биха му дали по- голямо дълголетие и множество предимства. Библейските персонажи са живеели 300-400 години, по- рядко са боледували, вярвали са в боговете и свръхестественото, като във върховен закон. С подобряване условията на живот, много сетива и усещания са се загубили, нарушени са много морално- духовни принципи и продължителността на живота спада десетократно, “боговете” изпращат смърт и възмездие, много приличащи на екокатастрофи. Малко хора днес активно се занимават с тази тема, защото тя е изцяло в научната, а не в комерсиалната сфера, не носи директно материални облаги. Три, основни неща се предполага, че са загубени и закърняли. Първото е усета за заплаха от животни и себеподобни, улавяне фините вълни на агресията. Второто е телепатията – обмена на мисли от растояние, третото око или хипофизната железа. Третото е възможността за регулиране и съхранение на телесната температура, кислородния обмен, режимите на хибернация и зимен сън.
           По същия начин са се развили и процесите при формиране на съвременната медицина. Тя се бори и лекува симптомите и последиците от болестното състояние, а не причините за него. Организма не се приема като единна сложна система, функционираща в пряка, неотменна взаимовръзка. Само източните народи излизат от тази рамка и ефективно предлагат друг подход и лечение. Диагнозата на болестта при тях изисква много знания и умения, индивидуална оценка, което все по- малко се отдава и става възможно в съвременните условия. Ако внимателно разгледаме масовите заболявания и тяхното лечение, ще установим, че хиляди от тях се лекуват хилядолетно по един и същи начин с едни и същи средства, базирани на билкова и растителна основа. Сменя се външния вид, пречистването, упаковката, други се синтезират химически. Едва ли фармацевтичният концерн Байер, вари върбова кора за да произвежда Аспирин.... Здравето става една от най-печалившите стоки, а идеалния клиент и потребител е този, който е изгубил възможността си за самостоятелно и критично мислене. Като ехо от миналото се прокрадва и потуля истината, че всеки организъм има огромни запаси от средства и възможности за самолечение. Отричат се и омаловажават силите на самовнушението, доверието в лечителя, глада, начина на дишане, стимулиране на органи, храненето, пиенето и пр.... Анализа на съвременното лечение в повечето случаи определя тежки зависимости и отрицателни резултати във времето. Показателни са статистическите резултати от здравни експерименти с големи групи хора, имащи еднакво заболяване. Разделени на две, едните са лекувани с най- добрите известни лекарства, а другите с плацебо. Групата на лекуваните истински дава два и повече пъти по- голяма смъртност !?
           Природата е създала съвършен човек с големи, адаптивни възможности. Първо е храненето и пиенето, средно статистическия европеец , консумира 2-3 пъти повече храна от необходимото за нормален живот. В последните 5-6 хиляди години, развива скотовъдство и земеделие, въвежда като основна храна житните култури и месото. Храносмилателната и ензимна система до днес е настроена към храната на първобитния  човек, която основно се състои от плодове, зеленчуци, корени, семена, ядки, рядко риба и месо, тестени изделия не е имало, обилно тлъсто месо също. Да не говорим за газираните и посладени напитки, бирички и Ред бул даващ крила. Съвременният човек няма правилно хранително възпитание и култура, по- късно това прераства в язви, затлъстяване, диабет и пр....
           Дишането е един от най- големите консуматори на енергия и източник на здраве. Много малко хора са научени да дишат правилно и то до инстинктивна степен. Това е начален урок за всеки практикуващ йога. Накратко казано, трябва акта да се раздели на три равни по- време етапа – вдишване, задържане, издишване. Така броя за минута намалява,  диша се по- дълбоко, като се използува целия обем на белия дроб.
          Тъмната част на деня, студа, са развили в древния човек, възможност за икономичен, щадящ режим, саморегулиране на телесната температура, състояние на медитация, отстраняване на стреса, пълно отпускане и обездвижване. Автогенното понижаване на температурата, намалява консумацията на кислород, снижава пулса, предпазва от измръзване в дълбочина , по- дълъг престой в ледена вода и под вода, както и без кислородна маска на голяма височина. Днес подобно състояние може да се демонстрира от индийските йоги, а медицината го постига с лекарствени средства при тежки съдови  и мозъчни операции, трансплантации и пр... Древните са можели да го правят умишлено и са оцелявали в условия невъзможни за днешните хора !
           Телепатията и усета за опасност и агресия, са съществували и към тях са се приучвали всички. Едва ли само огъня ги е спасявал от гладни, неканени гости с природно нощно виждане, тънко обоняние и огромна сила !? Днес много хора съобщават за подобна връзка и размяна на мисли от разстояние при критични обстоятелства. Третото око е закърняло, но не е изчезнало. Предполага се, че е имало висока роля в избора на водач и колективните действия при слабо развита реч. За да оценим значението, представете си избраниците в НС да притежават телепатия !?
            Не на последно място е силата на умственото внушение. Това е мощно средство за мобилизиране на организма, за сваляне на болка и стрес. Лошото е, че не се постига с еднократно, нетренирано действие. В много случаи се стига до нежелан край при страх и панически състояния. Човек  който владее автогенната тренировка, може да забави пулса на сърцето, да намали исхемичната болка, да спре бъбречна колика, да роди безболезнено и пр.... Това е само една малка част от пропиляните човешки възможности, които реално са много по- големи и неизучени. Може би ще дойде ден, в училищните програми да се изучават и предлагат подобни практики за тяхното стимулиране.

image



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Много задълбочено и подробно си ...
02.01.2014 15:54
Много задълбочено и подробно си описал здравословните проблеми до които ни е довела съвременната цивилизация. Новите ценности са заменили старите и това ни струва твърде скъпо. Загубили сме много качества, които са ни помагали да оцелеем при трудни обстоятелства.
Има обаче начин да си върнем поне част от тези знания, които да ни помогнат поне да прекараме живота си без сериозни заболявания. Трябва да приложим само малко усилия и част от свободното си време, за да сме здрави. Билков чай два пъти дневно, упражнения 15 мин. сутрин, закуска с плодове, влючване на повече зеленчци в дневното мвню, екскурзии всред природата през празничните дни, ходене пеша до офиса, оптимистична настройка и т.н
цитирай
2. dedenze - Права си kasnaprolet9999 !
02.01.2014 16:33
В последните 3-4 години полагам подобни усилия и определено има резултат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475806
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930