Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2018 08:54 - Фундаменталният ресурс на България и на САЩ
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 6678 Коментари: 0 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Помните ли как след падането на комунизма започна антиамериканската истерия у нас с опорната точка за "тъпите американци"? Не, не беше само в устите на необразовани или простовати хора, които никога не бяха виждали американец, чувал съм я и от бъдещи професори, кремълските опорни точки за които бяха най-незаменимият им атрибут по пътя на научното им израстване. Наблюдавал съм как самоувереността на такива не особено сложни хора биваше периодично подхранвана с бойки призиви като "с дявола в съюз ще влезем, но властта няма да изпускаме". Виждал съм и безкрайните тактически реализации на същия призив под формата на водопади от всезнайковщини, целящи единствено да удавят всеки логичен аргумент или реален факт с отношение към обсъждания текущ проблем. 

И, моля спомнете си - как всичко това извираше неизбежно от "надпартийна, национална" позиция в страстна защита от попълзновенията на "тъпите американци" и "лицемерните" европейци, които са подкупили част от политиците ни за да унищожат висококонкурентните ни социалистически производства, за да купуваме техните "боклуци". Точно както тези дни свидетелства ВВ1951, цитирам го дословно: "
Лично аз до 10ти ноември бях абсолютно аполитичен-политицираха ме подобни помияри като теб. Станах по едно време дори секретар на партията на Кирковски район , само защото не можех да гледам гънещи се и осрали се от страх бивши величия, а днес посерковци." 

Няма да питам този "абсолютно аполитичен" доктор по икономика каква логика намира в унищожаване икономиката на съюзническа държава, нито ще го питам да не би и той да вярва, че унищожаването на икономиката не влошава потребителската сила на населението
да купува поне боклуци. Защото намирам подобни въпроси не само за загуба на време, но и за поръчково  политизиране и планомерно опростачване на общността.  

От споменатите постановки формално излиза, че фундаменталния ресурс на България са братски подарените ни от Кремъл "абсолютно аполитични" при комунизма и политизирани при демокрацията нейни
смели "защитници". Същите в качеството си на специалисти и дори доктори по икономика превръщат икономиката ако не в безумие, в един безкрайно безумен лаф-моабет за съхраняване на печалби в зеле и на други места с неизброимите аргументи за това и други авангардни "икономически" практики. 

След като национално сме снабдени с икономически корифеи като ВВ1951 и такива, които сами обявяват бюлетината си за продан, любопитно е да се запитаме какъв е фундаменталния ресурс на "тъпите кравари"? Не, няма да давам изчерпателен отговор на въпроса, защото американците би трябвало най-добре да знаят отговора му. Факта, че американските университети оглавяват топкласациите на университетите в света също би трябвало да съдържа част от отговора. Ще цитирам само един от "краварските" президенти в тази насока:

"Прогресът ни като нация не може да изпревари прогресът ни в образованието. Човешкият мозък е нашият фундаментален ресурс" Джон Ф. Кенеди



Тагове:   Кенеди,


Гласувай:
27



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4092754
Постинги: 672
Коментари: 10309
Гласове: 54869
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031