Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 21:47 - Шанс за Демокрацията
Автор: djibar Категория: Политика   
Прочетен: 1272 Коментари: 2 Гласове:
2



 Демокрацията е най-успешнното управление,но за да се усъществи трябва да има противодействие на централната власт. няма ли го това противодействие тя неминуему ще се изроди във диктатура. В САЩ това са щатските правителства, Във Великобритания това са правителствата на Англия, Уелс, Шотландия. В Германия това са правителствата на германските държави. За да пресъздадем ""западната""  демокрация във България ние трябва да децентрализираме власта да направом областите  ""малки държавички"" със свои законодателни органи, свои правоохранителни органи, със свои независими съдебни системи... Това е огромна финансова тежест която Българската икономика не може да понесе дори да намалим областите до 8 като обеденим няколко от съществуващите области във една.  На България е необходимо ""евтино"" управление.
   Диктатурата е ""евтино"" управление което винаги стартира със икономически подем, но за сметка на индивидуалната свобода и ликвидиране на ""научния"" елит. Затова не след дълго оплисква улиците със кръв и следва стремглав упадък.
Технократично управление също би било ""евтино"", за сега няма критерии, тестове по които да изберем елита.  Кой по дяволите ще състави тестовете по които да се определят кадрите?  Либералните и Социалистически управления са си франкенщайни съставени от части на демокрация, диктатура, технокрация, - не си струва изобщо да говорим за тях.
Изглежда никой не е мислил как трябва да се управлява малка държава, със слаба икономика!
Поради това пред нас няма друг път освен да се интегрираме към Европейския съюз и да използваме неговите ресурси да засилим икономиката си. Това може да го направи само дясноцентриска партия добре приета в страните със водеща икономика. За сега такава партия е само ГЕРБ. Затова трябва да работим за това ГЕРБ убедително да спечели изборите за европейски парламент. Колкото до парламентарните избори мисля че ГЕРБ все още не е готова за тях. Трябва да и помогнем да се изчисти от лобисти, както и да изчисти имената на несправедливо обвинените си членове. А ако се окаже че обвиненията към някой са основателни да се раздели със тях.
Навярно се питате как така дясна партия без лобисти? Отговарям веднага едно е да лобираш даден отрасъл на икономиката съвсем друго е да лобираш дадено физическо или юридическо лице. В България за съжаление съществува само втория вид лобизъм.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. dartanjan - До автора
10.01.2014 20:01
Като представяте герб като алтернатива, сигурно упражнявате своето своеобразно чувство за хумор. Мутро-милиционерската партия е проект на кукловодите отвън, които ни внесоха фалшивата демокрация американски тип след криминалния преврат 1989 г., , именно за да станем колониална държава и всички ценни ресурси и ключови производства на държавата да преминат в интернационалните корпорации и монополи, за които проекта Герб трябваше и работеше успешно. С помощта на юпито Дянков. Един финансов министър, политиката на който беше пример как не трябва да се прави при икономическа криза. Той стагнира икономиката на държавата, когато другите държави развързваха кесията за стимулират потреблението. На практика той удуши честно работещия малък и среден бизнес, което всъщност беше идея на кукловодите. Борисов е една кукла на конци, много послушен и изпълняващ плана на господарите си за унищожаване на българската държава. За което си получава бонусите. Същото правят разбира се БСП+ДПС. Това са двете лица на едно и също зло. В България нито е имало истинска демокрация, нито данъкоплатците са имали реален избор и са определяли бъдещето на държавата. След 1989 г досега държавата се управлява от вън и от американското посолство.
Няма какво да се лъжем. Трябва ни истинска демокрация и нова справедлива изборна система. Гласуването за старите партии от статуквото ще погребе държавата в скоро време.
Разбира се Борисов получава силен гръб отвън. И медиите ще работят за него за следващите избори. Но той няма интелекта да е лидер на партия, за да получи втори шанс. Той няма визия за бъдещето. Той изпълнява чужди заповеди и взима предимно популистки мерки, грижейки се основно за его и имидж.
цитирай
2. djibar - Кога реши че сме колония на САЩ? Нека ...
10.01.2014 21:15
Кога реши че сме колония на САЩ? Нека ти напомня кои са страните били колонии на САЩ- Япония; Южна корея; Федерална Република Германия. Със коя от тези страни намери прилика? Това че ГЕРБ ползват опита на тия бивши колонии на САЩ не означава че сме се поставили под тяхна зависимуст. Колкото до задушаването на малкия и среден бизнес... ами точно той стои и е най верния поддържник на ГЕРБ, вярно че по времето на тройната коалиция той беше обвързан със така наречените групировки /те стояха на входа и изхода им/ и ударът който ГЕРБ им нанесе се отрази и върху тях. Но те разбраха че това ги освобождава да растат според способностите си. Така че се оказва че не само не е унищожен средния и малкия бизнес но напротив сегашният макар и минимален растеж се дължи единствено на управлението на ГЕРБ. Със всеки изминат ден това е все по очевидно. Да трябва истинска демокрация, да дори във ГЕРБ има ''Сидеровци", ''Станишевци'' и други егоистични мижитурки. Целта на ''писанията'' ми е да се измисли механизъм с който ГЕРБ да се отърси от тях, защото ако не го направи ще стане Атака№2, това не е необходимо на България. Но за сега единствено ГЕРБ има шанс да изтегли България от блатото. Но за да успее трябва да изхвърли от редиците си всички ''сидеровчета и воленчета''.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djibar
Категория: Политика
Прочетен: 10799
Постинги: 3
Коментари: 4
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031