Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2012 20:20 - Предлагам Ви,вместо само да пискаме,да направим нещо,ЗАЕДНО,за да си повярваме,че МОЖЕМ!!!:)))
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 12825 Коментари: 34 Гласове:
66

Последна промяна: 09.02.2012 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не е сложно,нашият съблогер causes Николай Нешев,ще придвижи,подписката,а от Вас се очаква,подписът Ви да стигне до него!По долу съм тафил необходимата таблица,а под нея са и аргументите!

07.02 16:12 - Подписка срещу задължителното здравно осигуряване
Автор:
causes Категория: Лайфстайл


 Призовавам всички, които недоволстват от абсурдното ни здравноосигурително и социалноосигурително законодателство, да се присъединят към мен и да направим подписка с искания за съответните законови промени. Тази подписка ще бъде внесена в Народно събрание. Поместените по-долу текст и таблица можете да копирате, да попълните своите данни, да се подпишете и да ми изпратите с пощенска пратка на адрес: гр.София, ул Калиманци №35 бл.102 вх 3 ап.42 Николай Нешев или да сканирате документа и да ми изпратите писмо с прикачен файл на адрес nigeon@abv.bg

Подписка за промени в Закона за здравното осигуряване и Кодекса за социално осигуряване

 

С подписа си декларирам, че желая отмяна на чл.40,ал.5 и ал.6 от Закона за здравно осигуряване, които противоречат на справедливостта и принципа за поемане на публично задължение за плащане на налог/осигуровка само в случаи на доказано получаване на доходи. Също така настоявам да се приеме изцяло нов закон, който да въведе алтернативното право за избор или не на здравно осигуряване и социално осигуряване на определени социални рискове, на алтеративни начини за осигуряване/застраховане и на алтерантивни фондове, които да управляват процесите по набирането и изразходването на средствата по индивидуалните партиди.

Трите имена

ЕГН

Подпис


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


             


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Ако някой е чувал за друг подобен абсурд като родния, със законово вмененото задължение за всеобщо задължително здравно осигуряване, включително и за хората без доходи, нека ми даде пример.
  Правото, а не задължението, за здравно осигуряване е изрично посочено в Конституцията:
"Чл. 52.
(1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон."
  Правото за това е право, за да може да се приложи в случай на нужда. Няма такава законова, а и морална, постановка, че едно право е "задължително". Ако искам, ще живея. И това право също е прокламирано от Конституцията. Ако не искам, никой не може да ме задължи да го направя. Ако искам, и ако обстоятелствата го позволяват, ще реализирам труда си срещу доход. Имам право да се трудя, но никой не може да ме задължи да се възползвам от него. Друг е въпросът, че така гръмко декларираните от Конституцията общочовешки права никой, дори и имагинерният Бог, не може да гарантира. Още по-малко може да бъде задължен човек да се възползва от правата си.
  От къде накъде Законът за здравното осигуряване ще вменява на хората задължението да се осигуряват? Ако искат хората да се възползват от възможностите, които уж им обещава законът, това е друго. След като искаш да получиш нещо, ще трябва да осъществиш насрещната престация. Освен това, дори да искаш, ако не можеш да получаваш доход заради обективните обстоятелства, водещи до несъответствие на предлагането и търсенето на труд, как да я направиш тази престация?
  И що за абсурд е декларацията на чл.1 ал.3 от Закона за здравното осигуряване, във връзката му с чл.40 ал.5?
  Чл.1  
  (3) Здравното осигуряване е задължително и доброволно. 
  Чл.40
  (5)  
Лицата, които не подлежат на осигуряване по ал. 1, 2 и 3(разбирай всички, които не получават доход-бележката е моя), са длъжни да:

 

 

1. внасят осигурителни вноски върху осигурителен доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване - до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят, и извършват годишно изравняване на осигурителния доход съгласно данните от данъчната декларация;

 

2. подават декларация в срок до края на месеца, следващ месеца на възникване на това обстоятелство, по ред, определен с наредба на министъра на финансите, в която посочват, че ще се осигуряват по реда на т. 1.
 
 Е как може осигуряването да е едновременно и задължително, и доброволно? То е или едното, или другото. В случая с прословутия закон разбирай, че фискът е въвел базово осигуряване, като е решил да обхване абсолютно всички, и го е направил задължително. А т.нар. доброволно не е нищо друго, освен допълнително осигуряване. И кой ще е този, който ще се осигурява втори път за същото нещо, допълнително демек? Ами естествено онзи, който не е доволен от услугите, платени от задължителните вноски. И какъв е изводът?
 Изводът е, че при все че е задължително и всеобхватно, държавното осигуряване е напълно неадекватно на нуждите на хората.
  Крайно време е Народното събрание да промени този пълен абсурд и да премахне задължението за осигуряване на хората без доходи. Ако това всеобщо осигуряване беше правдиво като кауза, то щеше да се въведе такова и за всички останали осигурителни случаи. А такова всеобщо задължение в КСО просто няма.
 Крайно време е Народното събрание да допусне алтернативността на здравното осигуряване и застраховане , а и въобще на всяко едно социално осигуряване и застраховане. НЗОК има място единствено като институция, която трябва да се грижи и плаща за здравето на децата, непълнолетните, пенсионерите и всички онези, които не могат да реализират доход, при всичките им усилия да го направят.
  Крайно време е здравните вноски да бъдат премахнати, а на тяхно място да се въведе допълнителен данък върху доходите, но значително по-малък от сегашните здравни вноски като тежест. Този допълнителен данък ще финансира разходите на НЗОК. А иначе, хората, които реализират доход, да могат свободно да избират дали да се осигуряват/застраховат в частни дружества(каси или застрахователи) или просто да си плащат всеки път, когато им се наложи.




Тагове:   можем,   заедно,


Гласувай:
67



1. анонимен - .
09.02.2012 20:45
Този е един от най-абсурдните гласувани наши закони.
Напълно съм солидарна и ще се включа в тази подписка-
това е вид изнудване..а и аз самата какво преживях миналото
лято-да си здравноосигурен,самоосигуряващ се,и да те подхвърлят
от болница в болница,все едно не си и куче-пълен абсурд-
нямам думи.................................:(((((((((((
цитирай
2. ka4ak - 1. hloris - . Елица,аз вече се включих и първите 12 подписа са при Николай!:)))
09.02.2012 20:58
hloris написа:
Този е един от най-абсурдните гласувани наши закони.
Напълно съм солидарна и ще се включа в тази подписка-
това е вид изнудване..а и аз самата какво преживях миналото
лято-да си здравноосигурен,самоосигуряващ се,и да те подхвърлят
от болница в болница,все едно не си и куче-пълен абсурд-
нямам думи.................................:(((((((((((

Неправдата,можем да я поправим!От нас зависи!
СЛЕД РАЗПЕЧАТВАНЕТО,БУКВАЛНО ЗА НЯМА И ДЕСЕТ МИНУТИ,ПЪРВИЯ ЛИСТ,БЕ ПОПЪЛНЕН!!!:)))
цитирай
3. dedenze - Скоро ше ни накарат и
09.02.2012 20:58
задължително да похарчим спестените пари, или да ги дадем доброволно на бат Бойко и сие!
цитирай
4. ka4ak - 3. dedenze - Скоро ше ни накарат и Оги,за това предлагам,клавиатурата да стане СОПА!!!:)
09.02.2012 21:09
dedenze написа:
задължително да похарчим спестените пари, или да ги дадем доброволно на бат Бойко и сие!

Ето подходящ момент, да видиме,дали е възможно това!!!:)))
цитирай
5. estirbg - Дали е само това абсурда в здравеопазването?
09.02.2012 22:04
Задължителни профилактични прегледи по фирмите и предприятията (защо ли? - заплаща се на бройка прегледан!), задължителни ваксинации на децата, задължително чипиране за питомците ни, а после и за нас...
И всичко това за "доброто" и в "името" на човека!
цитирай
6. ka4ak - 5. estirbg - Дали е само това абсурда в здравеопазването? Mного ясно,че не е ,Света Майко!!!:(((
09.02.2012 22:32
estirbg написа:
Задължителни профилактични прегледи по фирмите и предприятията (защо ли? - заплаща се на бройка прегледан!), задължителни ваксинации на децата, задължително чипиране за питомците ни, а после и за нас...
И всичко това за "доброто" и в "името" на човека!

Но нали трябва да се започне от някъде!Ето удобен момент,вместо само да кибичим пред компа,да направим нещо ЗАЕДНО,което ще помогне на всички граждани на България!Просто трябва,все пак да се извършат, няколко операции и изведнъж,ще се окаже,че МОЖЕМ!!!:)))
цитирай
7. ketcakuatl - НАЛИ СЪМ ЕМИГРАНТ
09.02.2012 23:41
Да споделя опит как е в странство. В Кипър, гражданите (включаяя тези от ЕС), които имат до 15 000 евро годишен доход, ползват безплатни медицински услуги и ЛЕКАРСТВА! Срещу две евро 'потребителска' такса, както е у нас. Тези с малко по-голям доход, плащат част от лечението. Все пак има и 'уловка'. Малко доктори, много болни. В държавните болници е нормално да ти дадат час за специалист след няколко месеца. Но лечението и лекарствата са безплатни ако си беден с 1 000 евро заплата като нас, чужденците, или кипърските пенсионери!
цитирай
8. ka4ak - 7. ketcakuatl - НАЛИ СЪМ ЕМИГРАНТ Мите,не се ебавай!Джанкали сме се и тея не минават!
10.02.2012 01:26
ketcakuatl написа:
Да споделя опит как е в странство. В Кипър, гражданите (включаяя тези от ЕС), които имат до 15 000 евро годишен доход, ползват безплатни медицински услуги и ЛЕКАРСТВА! Срещу две евро 'потребителска' такса, както е у нас. Тези с малко по-голям доход, плащат част от лечението. Все пак има и 'уловка'. Малко доктори, много болни. В държавните болници е нормално да ти дадат час за специалист след няколко месеца. Но лечението и лекарствата са безплатни ако си беден с 1 000 евро заплата като нас, чужденците, или кипърските пенсионери!

Първо,все още си български гражданин!
Второ,още не си ми отговорил за решението което предлагам,в безизходната ситуация,от последния ти пост!
Трето,страхотно е,че ни светваш,как е в други страни!
Четвърто,обичам,не да си плямпаме,а да действаме!
Пето,четеш поста и изразяваш мнение,а със следващ коментар,РЕШЕНИЕ!!!
Шесто,казал съм ти че,НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!:)))
цитирай
9. zabavnata - Добро утро!
10.02.2012 08:30
Абсурдно е, човек да няма доход, а да плаща доброволно, че чак и задължително каквото и да било осигуряване. Законотворците ни не могат да мислят явно.

За гражданството ... Чудя се дали има опция да се откажа от това гражданство? Вече не съм толкова патриотично настроена. Системата мачка хората. До голяма степен виждам и липса на желание от страна на управляващите да се оправи този правен абсурд.
ПП - Просяците вече са навсякъде, а пък вчера ми стана гадно. Бях напазарувала нещо от "Кауфланд" и един човечец гледаше толкова жадно напазаруваното, че имах чувството, че се храни с поглед. Беше ужасно! Представи си, че този човек може да няма пари за хляб, но е ДЛЪЖЕН да се осигурява. Баси!
цитирай
10. ka4ak - 9. zabavnata - Добро утро! Добър да е денят ти Ани!Ето ти повод,вместо да вдигаш,бяло знаме,да направиш ,нещо полезно!!!:)))
10.02.2012 11:23
zabavnata написа:
Абсурдно е, човек да няма доход, а да плаща доброволно, че чак и задължително каквото и да било осигуряване. Законотворците ни не могат да мислят явно.

За гражданството ... Чудя се дали има опция да се откажа от това гражданство? Вече не съм толкова патриотично настроена. Системата мачка хората. До голяма степен виждам и липса на желание от страна на управляващите да се оправи този правен абсурд.
ПП - Просяците вече са навсякъде, а пък вчера ми стана гадно. Бях напазарувала нещо от "Кауфланд" и един човечец гледаше толкова жадно напазаруваното, че имах чувството, че се храни с поглед. Беше ужасно! Представи си, че този човек може да няма пари за хляб, но е ДЛЪЖЕН да се осигурява. Баси!

А,щом може да те лишат от гражданство и отказат е възможен!:((
Просто това не е решение,а предателство и обезмисляне на БЪЛГАРИЯ!!!
Отечеството е кауза и светиня,която сме длъжни да съхраним и никога и при никакви обстоятелства,да предадем!!!
цитирай
11. hristo27 - Що за глупост в подписка да си даваш ...
10.02.2012 11:53
Що за глупост в подписка да си даваш личните данни? И после да получиш честитка, че си теглил огромна сума кредит!
цитирай
12. ka4ak - 10. mihala - Предлагам да се отменят всички з... Aнтоанета,нека да е сериозно!:(
10.02.2012 11:57
mihala написа:
Предлагам да се отменят всички закони и да се приложи закона за самостоятелен избор.

Ние сме това гражданско общество,за което драпам,от появяването си тук и сега наистина МОЖЕМ,да направим нещо ЗАЕДНО!!!:)))
цитирай
13. ka4ak - 12. hristo27 - Що за глупост в подписка да си даваш ... Христо,никаква глупост не е!!!
10.02.2012 12:13
hristo27 написа:
Що за глупост в подписка да си даваш личните данни? И после да получиш честитка, че си теглил огромна сума кредит!

Тука няма конспирация и много добре го знаеш!!!
Призовавам Ви,да бъдете граждани и да направите нещо,за всички НАС!!!
цитирай
14. анонимен - Този е един от най-абсурдните гл...
10.02.2012 13:27
hloris написа:
Този е един от най-абсурдните гласувани наши закони.
Напълно съм солидарна и ще се включа в тази подписка-
това е вид изнудване..а и аз самата какво преживях миналото
лято-да си здравноосигурен,самоосигуряващ се,и да те подхвърлят
от болница в болница,все едно не си и куче-пълен абсурд-
нямам думи.................................:(((((((((((

цитирай
15. анонимен - Rusi Antonov sam
10.02.2012 13:34
6te kopiram
цитирай
16. ka4ak - 15. анонимен - Този е един от най-абсурдните гл... 16. анонимен - Rusi Antonov sam Руси,поздрави!:)
10.02.2012 15:05
анонимен написа:
hloris написа:
Този е един от най-абсурдните гласувани наши закони.
Напълно съм солидарна и ще се включа в тази подписка-
това е вид изнудване..а и аз самата какво преживях миналото
лято-да си здравноосигурен,самоосигуряващ се,и да те подхвърлят
от болница в болница,все едно не си и куче-пълен абсурд-
нямам думи.................................:(((((((((((




анонимен написа:
6te kopiram

Това абсурдно положение е в нашите възможности,да променим!:)))
цитирай
17. haralanov - Здравей,Владо!
10.02.2012 15:49
Не ми се впуска в дълги обяснения,защо бих се подписал под подобна подписка.Друг е въпроса,че това може би няма да мине.Както и,че същата подписка може да се направи и за пенсионното осигуряване.Смятам себе си за разумен човек и че като такъв отговарям за действията и бездействията си.Против съм всякаква т.нар. солидарност при осигуряването.Неведнъж съм споделял това си мнение и тук в блога.Унизително е да знаеш,че парите ти отиват в обща каса а след години пенсията ти е колкото да не умреш от глад.Същото е и със здравното осигуряване.Би трябвало онзи,който не иска при нужда сам да си плаща съответната интервенция в болничното заведение.При мен се получи следното.Хем си плащам здравната осигуровка хем се наложи да си платя ,,на ръка".
цитирай
18. ka4ak - 17. mihala - Предлагам да се отменят всички з... Tони и аз живея в тази държава!!!
10.02.2012 16:21
mihala написа:
ka4ak написа:
mihala написа:
Предлагам да се отменят всички закони и да се приложи закона за самостоятелен избор.

Ние сме това гражданско общество,за което драпам,от появяването си тук и сега наистина МОЖЕМ,да направим нещо ЗАЕДНО!!!:)))


Винаги съм била сериозна, но до сега не ми се е налагало да доя ялова крава.Във всеки закон има по нещо,което е за промяна, но уви. Вратичката трябва да остане, защото и тези които ги правят са хора несъвършени.

Прекрасно съзнавам положението,но смятам че като блог общество,можем да се организираме и реално да се намесим в затваряне на вратичките!!!:)))
цитирай
19. ka4ak - 19. mihala - А да те карат да се друсаш за да си д... Тони,граждани сме на тази държава и имаме права!
10.02.2012 16:30
mihala написа:
А да те карат да се друсаш за да си добре, не е ли абсурд!?! Или да подписваш цяла книга документи, та като умреш да ти вземат органите??? Или да ти правят експертиза и в заключението да четеш, че всичко ти е вместо отляво-отдясно?!?
Нашите лекари са най-добри, защото никъде няма такова добро здравеопазване- преглед -прекрасен; рецепти от хубави по-хубави и лекарства от скъпи по-скъпи; излизаш весел, загубил цял ден с празна чанта,имам предвид без лекарства, защото... Ех, здравните грижи са само за богатите. Те да си му мислят за законите...

Никъде в Коституцията няма разделение,на бедни и богати!Това за което Ви призовавам е нещо реално!Не е виртуално и моля да го осъзнаете,за да стане!:)))
цитирай
20. ka4ak - 20. haralanov - Здравей,Владо! Здравей,Минчо!Българи сме и не е в природата ни, да откажем хляб на гладния!:))
10.02.2012 16:55
haralanov написа:
Не ми се впуска в дълги обяснения,защо бих се подписал под подобна подписка.Друг е въпроса,че това може би няма да мине.Както и,че същата подписка може да се направи и за пенсионното осигуряване.Смятам себе си за разумен човек и че като такъв отговарям за действията и бездействията си.Против съм всякаква т.нар. солидарност при осигуряването.Неведнъж съм споделял това си мнение и тук в блога.Унизително е да знаеш,че парите ти отиват в обща каса а след години пенсията ти е колкото да не умреш от глад.Същото е и със здравното осигуряване.Би трябвало онзи,който не иска при нужда сам да си плаща съответната интервенция в болничното заведение.При мен се получи следното.Хем си плащам здравната осигуровка хем се наложи да си платя ,,на ръка".

И аз нямам намерение да се впускам в подробности,но предлагам нещо което може без особени усилия,всеки да свърши!Клавиатурата е СОПА,която трябва да осъзнаем,че може и да върши РАБОТА!!!:)))
цитирай
21. ketcakuatl - ДОБРЕ ВЛАДИ
10.02.2012 21:09
Първо, в момента се чувствам повече гражданин на ЕС, защото това ми дава определен статут, права и свободи. В България не може да го почувствате, въпреки обещаните милиарди от Серго и компания, предприсъединителните фондове и фалан-фастък.
Второ, прочети коментар 14 от последния ми пост, който не е адресиран точно към теб, но пък е точно по темата.
Трето, знанието и опита са сила. Само знаещия може да промени нещо.
Четвърто, да, така е! Знаеш ли, само разсъждавам (това е за пред контролните органи), ако бъдат убити показно, примерно 5-10 съдии!? Закрилящи мафията, корупцията и безнаказаността. Никакъв мориторинг, протест, или някакво друго 'демократично' действие не би повлияло повече на гилдията. Тогава и Красьо ,,черния" с ланците, трудно ще ги убеди.
Пето,нито Левски, нито Ботьов, са правили прошение до меджлиса, или султана. А са 'действали'. Значи ли това че са терористи?
Шесто, има невъзможни неща, и те са ужасно много, другото е от ученическите лексикони. Или партийния лозунг - дайте да дадем...
цитирай
22. tanyarisemova - Аз бях една от първите видяла този ...
11.02.2012 00:19
Аз бях една от първите видяла този твой постинг, Тате. Но не пожелах да коментирам. Не исках да си спомням ужаса който преживях. Ужаса, когато бях все по-зле и по-зле. Ужаса в които се оказа, че са ме оперирали /а всъщност не са/ източвайки пари от здравната каса. Аз всъщност продължавах да съм все така зле. Дългите, продължителни лечения със зле поставени диагнози. ГРЕШНО ПОСТАВЕНИ ДИАГНОЗИ!Нежеланието на личната ми лекарка тогава /която смених разбира се/ да ми даде направления. Защото виждаш ли болницата не била включила договор със Здравната каса. А по-късно когато питах се оказа че направленията били свършили. Мен какво ме интересуваше, че не била сключила договор със Здравната каса а как така направленията са свършили? Щом си плащам здравното! Къде отиват тези мои пари?! Аз ги давам /както държавата задължително изисква/,но за да ми послужат когато е необходимо. Но.... Къде беше смисълът на здравните ми осигуровки тогава, след като аз си плащах всичките изследвания?! Сигурно смисълът е да бъда приета в болница, след което да ми бъде дадена епикриза на която пише, че са ме оперирали. :)))
Хем плащаш здравно, хем плащаш на ръка, и още плащаш, и още.....
цитирай
23. mt46 - Преди година
11.02.2012 08:39
имаше подписка след случая с Гери - но никакъв ефект... Цялата ни система е скапана, не само здравепогазването... Липсва воля /и отговорност/ у депутатите и управляващите - да променят законите в общонароден интерес. Мислиш ли, че една подписка ще ги трогне?!...
цитирай
24. andrei - Никой не може да накара никого,
11.02.2012 09:00
задължително да се осигурява.Принципа на осигуряването е доброволен.Как ще накараш човек,който няма доходи и едвам свързва двата края,да се осигурява?Вземете пример от циганите...Все едно да вземеш на босия цървулите.Да...ама те са общност,а ние...
цитирай
25. vostroto - Солидарен съм, Качак. Но и 18 млн. ...
11.02.2012 18:16
Солидарен съм, Качак. Но и 18 млн. подписа да им изпратиме на тия говеда, не 8, пак няма да се трогнат:( Мое мнение.
цитирай
26. kasnaprolet9999 - Всяка подписка е съпроводена с д...
11.02.2012 23:33
Всяка подписка е съпроводена с даване на лични данни. Защо мислиш е направено това? За да ни откажат още в началото. В подписката срещу шистовия газ се включих по този начин, както и в една друга, които бяха от жизнено-важно значение. Тук обаче не е такъв случая за да рискувам. Не знаеш в кои ръце ще попаднат нашите данни и ти се чудя на коментара с който си отговорил на блогера с ник Христо 27. Вероятно има и по-добър начин да им въздействаме.
цитирай
27. ka4ak - Няма по ясно от това!Аз съм,ясен,Николай е ясен!
11.02.2012 23:46
Всички,които се включат,са дали,данните си за своя аватар!Какво се правите на ощипани госпожички и се офлянквате?Предлагам Ви,както си седите,да не блеете,а да направите,нещо,което е за всички НАС!:)))
НЯМА ДА ДОВЪРШВАМ,ПЛЕДОАРИЯТА,ЧЕ...!!!мале,малееее...:)))МАЛЕЕЕЕЕЕИИИИИИИИЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
цитирай
28. kasnaprolet9999 - Грешиш, за аватар даваш имел, а не ...
12.02.2012 00:39
Грешиш, за аватар даваш имел, а не ЕГН, започнал си да забравяш, втори път те хващам в разсеяност, да не би да си влюбен?:)))
цитирай
29. ka4ak - И да греша,няма нищо,скрито ,покрито!
12.02.2012 00:49
Всеки,тук,е ясен и не е анонимен!!!
А ,аз, съм си винаги влюбен!!!:)))
Даже оставих четворката и не те анетемосах!!!:)))
цитирай
30. vencislavomtatsat - Привет и поздрави за инициативата :-))
12.02.2012 11:27
Само проверете - за да бъде подписката валидна - мисля че трябва да има и адрес - предполагам, че нарочно са добавили това безсмислено изискване - за да усложнят подобни дейности - но все пак е добре да проверите - за да не отиде труда Ви на вятъра - последната подписка, в която участвах /против шистовия газ/ - имаше и адрес - не по желание на инициаторите, които събираха подписите, разбира се - а по изискване на съответните там органи /което спираше някои хора да се подпишат/...
Успех на подписката и Хубав, Светъл и Усмихнат ден :-))
цитирай
31. анонимен - Не вярвам тази подписка нещо да п...
12.02.2012 23:54
Не вярвам тази подписка нещо да промени!
Всички трябва и имат право да знаят къде отиват парите им. Както и във всеки един момент да имат право да се възползват от тях. Парите за здраве в крайна сметка се дава срещу нещо. /Да вземем например един валчер на примерен мобилен оператор. Плащаш 15-20 лв срещу ползване на услуга/
Трябва хората да знаят къде отиват парите им за здравно им осигуряване. Задължителното здравно осигуряване, което го плащаш дори и ако не си на работа /незнайно от къде, пари на заем от колета може би/. Да знаеш и да можеш да се възползваш от дадените от теб пари във момента в който ти потрябват /А не да ти се казва болницата не била подписала договор със здравната каса, касата не ми е платила, такава пътека няма, специалист в града няма, направленията свършиха/. Плащаш потребителска такса, при специалиста отново потребителска такса, после отново за изследвания.....Не дай си боже и да не попаднеш на специалист и да извървяваш този път отново и отново.
Радикалните промени също не са най-добрият вариант.
цитирай
32. анонимен - този бъг в блога така и не го оправ...
12.02.2012 23:58
този бъг в блога така и не го оправиха. Естествен,че тук няма анонимни просто бъгът в блога ни прави такива, Татеееееееееее!

ей влюбения!
цитирай
33. viovioi - Не само този закон, но и много други са противиконституционни.
13.02.2012 13:03
Това заяви Омбуцмана на Република България Константин Пенчев в интервю по нова.А Наредбата на МЗ с която се урежда "избор на екип" каза, че нарушава Конвенция 146 за Човешки свободи и Права, която България е подписала през далечната 1986 г???!!! Демек, диктатораТ.Живков я подписва и спазва, а "демократите" от нова демократична България НЕ????
цитирай
34. liliyanaandreeva - Нали събирането на подписки с ЕГН е ...
24.02.2012 22:00
Нали събирането на подписки с ЕГН е наказуемо?
Предлагам следната пенсионна реформа да стане част от Конституцията:

ПАНСИОННА И ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ

ПАНСИОННА ВЪЗРАСТ

Това е средната продължителност на живота.
Държавната власт е длъжна да осигури всички средства за издръжката на гражданите за срок,който е средната продължителност на човешкия живот.В замяна на това всеки поданик е длъжен да изработи по един час в промишлеността за всеки ден от живота си.Това е трудовият ни стаж.
Например:
72 години е средната продължителност на живота.
72 години . 365,24219 дни = 26 297,437 дни живот средно

26 297,437 дни = 26 298 часа трудов стаж
26 298 часа : 225 дни годишно = 116,88 ч/г : 6 часа дневно = 19,47 години трудов стаж

Приемам: 20 години трудов стаж . 6 часа дневно . 225 дни годишно = 27 000 часа трудов стаж

ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ

7 години детство
15 години учение
8 години майчинство
20 години трудов стаж

50 години – пЕнсионна възраст за ЖЕНИ

7 години детство
15 години учение
3 години бащинство
25 години трудов стаж

50 години – пЕнсионна възраст за МЪЖЕ

ПРИЛОЖЕНИЯ:

Трудово-правни отношения:


А. Работните дни в една календарна година са 225 дни.
Б. Почивните дни в една календарна година са 140 дни.
В. Работният ден е 6 (шест) часа по часовник с 24 часа в денонощието или 8 (осем) часа по часовник с 32 часа в денонощието или 10 (десет) часа по часовник с 40 часа в денонощието или 5 (пет) часа по часовник с 20 часа в денонощието.
Г. Жените работят 20 години по 6 часа дневно 225 дни годишно или общо 27 000 работни часа трудов стаж.
Д. Мъжете работят 25 години по 225 дни по 6 часа дневно или общо, 33 750 работни часа трудов стаж
Е. Жените ползват 8 (осем) години платен отпуск по майчинство за отглеждане на две деца.
Ж. Мъжете ползват 3 (три) години платен отпуск по бащинство за отглеждане на две деца.
З. Всеки град има по 560 фабрики с по 65 работника.
И. Постоянно е заето с трудова дейност една четвърт от населението в зряла възраст.
К. Всяка фамилна къща има право на дребен частен бизнес и търговска дейност по собствено желание.
Л. Всяка фамилна къща има право на зеленчукова градина с площ един декар бруто ( с пътища, тротоари и огради).
М. Населението на всеки град се изхранва с поливно земеделие, което се обработва машинно.
Н. Формата на обработване на земеделските земи е лична, фамилна, кооперативна, ТКЗС, АПК и прочие и се определя с народно допитване (плебисцит, референдум).

Образование:

А. Всеки човек учи 15 години, за което обществото осигурява средства на стойност $ 111 111 по цени от 2000та година.
Б. Учебните часове годишно са 175 учебни часа
В. Дневно децата се обучават по следния начин:
- 4 начални години по 5 учебни часа дневно (основно образование)
- 5 години по 6 учебни часа дневно (средно образование)
- 6 години по 7 учебни часа дневно (висше образование)

инж. Лиляна Благоева Андреева

Забележка:

Ако се увеличава пАнсионната възраст,това значи,че се увеличава валутната равностойност на средствата за издръжка,тъй като се е увеличила средната продължителност на живота.
Но увеличаването на пЕнсионната възраст и времетраенето на трудовия стаж е ГЕНОЦИД .

Нашите управници вършат геноцидно престъпление като увеличават трудовия стаж и пенсионната възраст вместо да увеличат пансионната осигуровка,т.е. доходите на населението поради увеличаване на средната продължителност на живота.

Инж. Лиляна Благоева Андреева
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6527156
Постинги: 470
Коментари: 13675
Гласове: 88774
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031