Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2010 22:22 - Покрай рицарския турнир,за приза, розовата прашка и където споменах Павлик Морозов!Та ето полезно четиво,за щерката и малките заблуди!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 12896 Коментари: 25 Гласове:
35

Последна промяна: 13.02.2010 01:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
74-та година работех на новата централна гара!75-та,точно преди 35 год.суматоха ДС и каквато служба се сетите се изсипаха на гарата,на 14 февруари министър Васил Цанов ще си посреща рождения ден в Лукса,ресторанта в дясно по стълбите!Щото озвучаването на събитието ми беше поверено/надежден хулиган/инструктажа беше,че каквото ни се каже,не се разсъждава,а се изпълнява!!!Домъкна се кажи речи цялото политбюро,барабар с бай Тошо/рожденника беше от Трудовец/Много интересно беше,но щото  се дигна тост ,та какво ми направи впечатление!Явно скоро бяха дигнали забраната за именните дни,защото бай Тошо каза,че някакъв си поп го е светнал,че християните правели езическите празници-християнски,та и те решили Трифон Зарезан да Е ДЕН НА ЛОЗАРЯ и хем въкът сит,хем агнето е цяло!Та за това 6-ти май Е ДЕН НА ОВЧАРЯ!И други работи дрънка,но да не Ви занимавам!Та тези заблуди са пресни и просто има живи които да ги опровергаят или потвърдят!Просто едни са Истина,други Лъжа,но баламурници винаги много!!!Ta тази езичестка народностна традиция продължава през векове без оглед на временни забрани и анатеми.
Истината за Павлик Морозов
Написано от bgВести   
Събота, 22 Ноември 2008
image
Павел Трофимович Морозов, който в съветските времена беше образец за подражание на пионерите, според Голямата съветска енциклопедия,
е роден на 14 ноември 1918 година в село Герасимовка, в селско семейсвто. В периода на колективизацията момчето е активен борец срещу кулачеството, организатор и водач на пионерски отряд в родното си село, твърдеше официалната версия на пропагандата.

Официалната съветска версия гласеше, че в края на 1931 година Павлик е издал баща си Трофим Морозов, че като председател на селсъвета, е помагал на разкулачени преселници. Показанията на Павлик се оказват достатъчни за осъждането на баща му на 10 години затвор. Веднага след това Павлик издава съседа си, че крие хляб и обвинява съпруга на леля си, че краде държавно жито. Нещо повече - момчето обвинява чичо си Сергей Морозов, че крие открадатото жито и оглавява акция по претърсването на двора му.

Павлик е убит на 3 септември 1932 година. Тялото му е намерено в селската гора. Според огласената версия убийците - брадовчед му деветнадесетгодишният Данила и 81- годишният му дядо Сергей Морозов, се възползвали от отсъствието на майката на детето, за да го убият. Бабата на пионера - 79- годишната Ксения Морозова е призната за съучастник в престъплението, а за организатор е обявен 70- годишният чичо Арсений Кулуканов. Всички те са осъдени на разстрел. С живота си се прощава и бащата на Павлик - Трофим, макар, че по време на убийството той да е бил далеч извън селото.

Като компенсация за смъртта на сина си, Татьяна Морозова получава от съветската държава голям апартамент в Крим, части от който дава под наем на туристи. Тя прекарва живота си, обикаляйки СССР и разказвайки за "подвизите" на Павлик.

Създаденият от съветската пропаганта мит за "пионера-герой" е толкова силен, че просъществува дълго и става вдъхновение за много литературни и музикални произведения. На Павлик са кръстени улици, села, издигани са паметници. Името му става нарицателно дори в България.

В края на осемдесетте години на ХХ век обаче митът почва да се пропуква. Под съмнение се поставя не само идеята за "подвизите" му, но и самото му съществуване. Основание за тези съмнения има много. Сред тях са и дванадесетте официални версии на речта, с която Павлик изобличава пред съда баща си. Описанията на момчето са толкова разнопосочни, че е невъзможно образът му да бъде възстановен. За компартията най-кощунствената версия е тази, която твърди, че детето дори не е било пионер.

Така през 1997 година администрацията на Тавдински район решава да поиска преразглеждане на делото за убийството на Павлик Морозов. През 1999 година случаят е отнесен и до върховната прокуратура.

Като свидетели били призовани учителката на Павлик - Людмила Исакова и брат му Алексей. И така станало ясно, че всъщност бащата на Павлик е бил пияница, който тормозел семейството си и накрая избягал с жена. Това, според изследователите, е накарало Павлик да отмъсти на баща си. И той наистина дал показания срещу него, но те били за това, че Трофим Морозов е тормозел семейството си. Освен това детето разказало, че баща му носел вкъщи вещи, които му били давани като отплата за фалфишикации. И така Трофим бил осъден не за друго, а за фалшификация на документи.

И митът бил разрушен, а главната прокуратура потвърдила, че убийството на Павлик е било битово, а не политическо.

С рухването на мита рухват и част от паметниците му. Този, който стоеше в едноименния детски парк в Москва е свален, а на негово място се издига дървена часовникова кула. Въпреки това Павлик Морозов още присъства в живота на руснаците. На него е наречена детската железница в Челябинск. Последните заключения на историците обаче говорят, че Павел Морозов не е бил член на пионерската организация. Той бил записан в нея 23 години след смъртта си.

ЕТО И ПОПАДЕНИЕ НА НАБОР 75 http://sandolino.blogspot.com/2009/01/blog-post_6785.html
image
Та такива повреди в по ново време,са ни вкарани по един или друг начин,дали ще повредиш детето или масите,морала си отива на кино,а традициите и родовата памет,се размиват и все си богохулник,почваш да се замисляш и за големите заблуди,а всичко е толкова просто и тук е нашата отговорност,за тези след нас,да спреме да ги вкарваме в заблуди!!!
Доброто е градивната сила,да спрем да захранваме злото!:)))


Тагове:   оптимизъм,


Гласувай:
35



1. tanyarisemova - добре че не съм живяла в това врем...
07.02.2010 23:07
добре че не съм живяла в това време!
Но е вярно за съжаление че поколение наред е заблуждавано, и продължава да се заблуждава.
Празникът Трифон Зарезан минал ли е или не е минал, май мина или май не е. Защото баба и дядо отчитат този ден на 14-ти. На този ден се събираме всички на вилата и празнуваме с домашно вино и ракия, произведени от дядо т.е празнуваме денят на лозаря.
А баща ми го заблудиха да се регистрира като зем. производител и сега ми вика търси адвокат.
цитирай
2. ka4ak - Щерке,точно днес на 07.02.1975 г.пристигнаха тези от службите и една седмица обърнаха гарата наопаки и ни разкатаха фамилията!
08.02.2010 00:32
На 14-ти,/тогава спираха само международните влакове/бях в ресторанта още от 8.00часа,барабар с цялата програма и Бригита Чолакова,която щеше да води тържеството!От нея разбрах,че ще идва и бай Тошо,но малко след като почнаха да идват гостите!Пуснах поста,за да ти покажа ,че и при теб има повреда,независимо,че си била на 4 годинки при промяната 1989 г.А за Павлик Морозов изкуственни идоли и изкуственни месии,употребявани и нагласявани в зависимост от целите на хората на власт!!!
А баща ти не са го заблудили,просто и той е повреден и е смятал,че само ще му дават!Изобщо не е смятал,че ще трябва да покаже как е произвел и прибрал гроздето!И за това сме с пустеещи земи,макар че по голямата част е частна!За това и ще ни спират и парите от Европа и ще се правят проекти на хартия,а ще внасяме това което ни е хранило!!!Нучихме се да крадем и да не работим и като минеш със самолет над България,веднага се познава,че тук не се работи!!!
цитирай
3. tanyarisemova - На 14-ти, /тогава спираха само м...
08.02.2010 01:02
ka4ak написа:
На 14-ти,/тогава спираха само международните влакове/бях в ресторанта още от 8.00часа,барабар с цялата програма и Бригита Чолакова,която щеше да води тържеството!От нея разбрах,че ще идва и бай Тошо,но малко след като почнаха да идват гостите!Пуснах поста,за да ти покажа ,че и при теб има повреда,независимо,че си била на 4 годинки при промяната 1989 г.А за Павлик Морозов изкуственни идоли и изкуственни месии,употребявани и нагласявани в зависимост от целите на хората на власт!!!
А баща ти не са го заблудили,просто и той е повреден и е смятал,че само ще му дават!Изобщо не е смятал,че ще трябва да покаже как е произвел и прибрал гроздето!И за това сме с пустеещи земи,макар че по голямата част е частна!За това и ще ни спират и парите от Европа и ще се правят проекти на хартия,а ще внасяме това което ни е хранило!!!Нучихме се да крадем и да не работим и като минеш със самолет над България,веднага се познава,че тук не се работи!!!


"Изобщо не е смятал,че ще трябва да покаже как е произвел и прибрал гроздето!"

-Не ми се говори, не ми се описва как той сам произвежда и прибира гроздето от 10 дк лозя. Била съм там при прибирането нагроздето, брала съм с работниците му, а после съм го продавала на частници които идваха с камионите да го изкупуват за стотинки, тъй като цената е предварително определена от винпромите.
Той получава като субсидия от ЕС само 10 лв на дк, какво да си покрие с 10 лв разходите по пръскането, торенето, копането...Смешка!
цитирай
4. transver - така се получава когато държавата не се грижи за интереса на хората
08.02.2010 06:45
за огромно съжаление държавата България никога не се е грижила за интереса на собствените си производители а винаги е била зависима от чуждите такива . не бях много голям и не си спомням много от онова време но съм чувал от баща ми че народната идеология по това време е била " учи сине да не работиш " т.е какво трябва да значи това ?
според мен лично значи че хората дето са имали образование и връзки са вземали заплата за да си клатят краката а обикновенния човек да му мисли как да преживява и другата голяма грешка на кумунизнма е че е искарала хората от селата и ги е натикала едва ли не на сила по заводите
та така то и днес се продължава тази практика
а колкото до измислените идоли такива е имало ,има, и със сигурност ще има .
въпроса е до колко вече обикновенния човек ще се връзва на тях .
цитирай
5. ploudinperper - Всичко в Съветска Бушмения е измислица и лъжа.
08.02.2010 10:28
Няма по-страшно нещо от Съветския съюз.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Да, истината в един момент излиза наяве.
08.02.2010 10:42
Видно е, че тази идиологическа измислица е влезнала в употреба навремето и е причинила много злини, намерила е почва всред гладните хора, които са загубили човешкия си облик и са се хванали за гушите, борба за оцеляване. Дано никога не се случва това. Трябва много да работим над себе си в личен план, както и да се грижим добре за възпитанието на нашето поколение, да бъдем безкомпромисни срещу пошлостта в нашия живот и коректори на управляващите с граждански натиск.
цитирай
7. krotalka - Винаги ми е бил несимпатичен тоя измислен "герой"
08.02.2010 12:00
Ама такива бяха тогава времената - едно безкрайно промиване на мозъци, който не искаше или не умееше да мисли, само слушаше и козируваше.
Някой път може и да се наема да разкажа, как различните бяха гонени. То не бяха слагане на печати по бедрата, ако си с къса пола, режене на дългите коси на момчетата и бръснене на брадите им, цепване на тесните им панталони и още много други подобни истории.
Власта имаше нужда от измислени герои, които да дава за пример и младежта да се стреми да им подражава...
цитирай
8. avangardi - Тайна Павлика Морозова ---
08.02.2010 13:39
Много разных тайн непознанных
У истории на дне.
Вот и с Павликом Морозовым
Дело темное вполне.

Все не зная обстоятельства,
Так никто и не решил –
Совершил ли он предательство
Или подвиг совершил. ..

Това са стари документи и не е новост, но дали времената не са били трудни, сталински, репресивни - умират от глад...
Предателство или честност, граничеща с героизъм... Това започва да тревожи писателите още в началото на 70-те год. на миналия век.

Излязла е и книга "Доносчик 001, или Вознесение Павлика Морозова." Первое документальное расследование жизни и убийства известного пионера-героя, донесшего на отца и ставшего одним из главных символов советской системы. Что на самом деле произошло в начале 1930-х годов в сибирской деревне Герасимовке, в Кремле и на Лубянке? Кому оказалась выгодна смерть подростка? Кто и как воспевал подвиги юного осведомителя? Остается ли доносчик героем сегодня? Текст Дружникова распространялся в самиздате, впервые опубликован в 1988 году в Лондоне. Книга была под запретом в Советском Союзе, а теперь дополнена новыми материалами. Она обращена к российскому читателю, который хочет знать о прошлом всю правду, и сейчас еще скрываемую властями. Издание иллюстрировано уникальными архивными фотодокументами, собранными автором книги, и фотографиями, сделанными им спустя полвека после событий.
----------
И според мен трябва да пазим по-внимателно децата, наши и чужди, от всякаква политическа пропаганда. Те не са Юда, те са Деца!
цитирай
9. ka4ak - 8. avangardi - Тайна Павлика Морозова ---/превод пощата/Здравейте!По късно,ще се включа,понеделнишки си е натопорчено!Усмихнат ден!:)))
08.02.2010 14:18
Превод от руски на български
Мистерията на Павлик Морозов ---
13:39

Има много различни загадки на неизвестното
В историята на дъното.
Така че с Павлик Морозов
Тя е доста тъмно.

Всички, без да знаят тези обстоятелства,
Тъй като никой не е взел решение --
Това е дали това е предателство
Или, извършва подвиг. ..

Това са стари документи и не е новост, но дали времената не са били трудни, сталински, репресивни - умират от глад...
Предателство или честност, граничеща с героизъм... Това започва да тревожи писателите още в началото на 70-те год. на миналия век

Излязла е и книгата "информатор, 001, или Възнесение Павлик Морозов." Първият документален филм за живота и разследване на убийството на известен герой пионер, че дойде при баща си и става един от основните символи на съветската система. Какво наистина се случи в началото на 1930 г. в сибирското село Герасимовка в Кремъл и Лубянски?На кой беше изгодна смъртта на един тийнейджър ? Кой и как възпява подвизите на младите информатор? Остава ли този доносник герой днес? Текст на Дружникова се разпространява в самиздат ", публикувана за първи път през 1988 г. в Лондон. Книгата е забранена в Съветския съюз, а сега е допълнена с нови материали. Тя се обърна към руския читател, който иска да знае цялата истина за миналото, и все още се укрива от властите. Изданието е илюстрирано с уникални архивни документални фотографии, събрани от автора на книгата, и снимки направени половин век след събитията.
цитирай
10. анонимен - Та каква връзка има между рожденния ...
08.02.2010 14:26
Та каква връзка има между рожденния ден и Павлик Морозов?
Или го казваш за да ни информираш, защото си мислиш, че в тази държава всички са заблудени?
Пиши си като намаш друга работа.
цитирай
11. ka4ak - Е.Т.да бумна и един свети Валентин за по розаво...
08.02.2010 14:45
ФЕВРУАРИ 2010
1 понеделник * Св. мчк Трифон (Предпразненство на Сретение Господне) (Трифоновден)
2 вторник † Сретение Господне
3 сряда Св. Симеон Богоприимец и Анна пророчица
4 четвъртък Преп. Исидор Пелусиотски
5 петък Св. мчца Агатия
6 събота Преп. Вукол, еп. Смирненски. Св. Фотий, патриарх Цариградски (Задушница)
7 неделя Неделя Месопустна (Месни заговезни) Преп. Партений, еп. Лампсакийски. Преп. Лука Еладски
8 понеделник Св. вмчк Теодор Стратилат. Св. прор. Захария Сърповидец
9 вторник Св. мчк Никифор (Отдание на Сретение Господне)
10 сряда * Св. свщмчк Харалампий Чудотворец., Св. мчца Валентина (Службата не е великопостна) (Блажи се риба и млечни храни)
11 четвъртък * Св. свщмчк Власий, еп. Севастийски., Св. мчк Георги Софийски Нови
12 петък Св. Мелетий, архиеп. Антиохийски (Службата е великопостна) (Блажи се риба и млечни храни)
13 събота Преп. Мартиниан. Св. Евлогий, архиеп. Александрийски. Преп. Зоя и Фотиния (Светлана)
14 неделя † Неделя Сиропустна (Сирни заговезни). Успение на св. Кирил Славянобългарски. Преп. Авксентий. (На вечернята се извършва Взаимно опрощение)
15 понеделник Св. ап. Онисим (Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски – I част)
16 вторник Св. мчци Памфил и Порфирий. Св. Флавиан, архиеп. Константинополски (Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - II част)
17 сряда Св. вмчк Теодор Тирон. Преп. Роман Търновски (Прежд. лит.) (Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - III част)
18 четвъртък Св. Лъв, папа Римски. Св. Агапит, еп. Синадски (Вел. повеч. с канона на св. Андрей Критски - IV част)
19 петък Св. ап. Архип. Преп. Доситей (Прежд. лит.) (Вечерта Малко повеч. с Богород. акатист – I статия)
20 събота * Тодоровден. Св. Лъв, еп. Катански. Св. Агатон, папа Римски (Златоустова литургия)
21 неделя Неделя на Великия пост – Православна. Преп. Тимотей. Св. Евстатий. (Василиева литургия) (Молебен на Неделя Православна)
22 понеделник Намиране честните мощи на св. мчци в Евгения
23 вторник Св. свщмчк Поликарп, еп. Смирненски. Преп. Александър
24 сряда * 1-во и 2-ро намиране честната глава на св. Иоан Кръстител (Прежд. св. литургия)
25 четвъртък Св. Тарасий, архиеп. Константинополски
26 петък Св. Порфирий, еп. Газки. Св. мчк Севастиан (Прежд. лит.) (Малко повеч. с Богород. акатист - II статия)
27 събота Преп. Прокопий Декаполит – изповедник (Златоустова литургия)
28 неделя † Неделя на Великия пост - Св. Григорий Палама. Преп. Василий Изповедник. Св. мчца Кирана Солунска.
Февруари 2010
2 - Presentation of the Lord (F) 2 - Представяне на Господ (F)
3 - Blase; Ansgar (OM) 3 - преситен; Ansgar (OM)
5 - Agatha (M) 5 - Агата (М)
6 - Paul Miki and Companions (M) 6 - Павел Мики и съучастници (М)
7 - Ordinary Time Week 5 (Ob) (P1) 7 - Обикновени Време за 5-та седмица (Об) (Р1)
8 - Jerome Emiliani; Josephine Bakhita (OM) 8 - Джеръм Emiliani; Жозефина Bakhita (OM)
10 - Scholastica (M) 10 - Scholastica (М)
11 - Our Lady of Lourdes (OM) 11 - Дева Мария от Лурд (OM)
14 - Ordinary Time Week 6 (Ob) (P2) 14 - Обикновени Час Седмица 6 (Об) (Р2)
17 - Ash Wednesday (Fast); Beginning of Lent 17 - Аш сряда (Fast); началото на Великия пост
19 - Lenten Friday (A) 19 - великите пости петък (А)
21 - Lent Week 1 (Ob) (P1) 21 - Великите пости Седмица 1 (Об) (Р1)
22 - Chair of St. Peter (F) 22 - председател на Св. Петър (F)
23 - Polycarp (M) 23 - Поликарп (М)
26 - Lenten Friday (A) 26 - великите пости петък (А)
28 - Lent Week 2 (Ob) (P2) 28 - Великите пости Седмица 2 (Об) (Р2)
цитирай
12. анонимен - Тук мирише на сталинист или фашист.. Мисловна смрад
08.02.2010 19:58
Кога ще правиш лагерите на смърта или трудовите лагери?? Кога ще ги напъхате там тези които наричаш повредени?????? Не съди - за да не бъдеш съден! -БИБЛИЯТА! От дясно на БОГА заставаш. Далеч от сърцето МУ! Защо не разследваш тези които прорабодират ДЯСНОТО.?!? И ти ли мразиш БОГА, като Айн Ранд???????
цитирай
13. ka4ak - E.T. собствената миризма,не позволява да усетиш друга!!!Коментари: 5555,сега видях!
08.02.2010 20:52
А аз не мразя,а обичам!!!А иначе споделям почти всичко което е сътворила Айн Ранд!Естественно има и различия и ако ме четеш ще ги видиш!!!
цитирай
14. анонимен - НАЦИСТ.. СЪЩО И ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ИЗМИСЛИЛИ МОРОЗВ - И ГУЛАГ!
08.02.2010 21:09
Пак съдиш! Нацисте! Ами щом четеш една нацистка! За евгеника не мислиш ли?? То е ясно, че мислиш!
цитирай
15. ka4ak - Е.Т.разчитам на свободния разум,а това което пишеш е повредата причинена от строя в който живяхме!
08.02.2010 21:20
Казах ти не съдя,просто показвам заблуди,които са допринесли за състоянието в което сме в момента!
цитирай
16. transver - ka4ak
09.02.2010 06:54
какво си седнал да обясняваш на някои които няма доблестта да излеза със собствения си ник а се подвизава като анонимен ?
явно човека добре си е научил комунистическия си урок .
за тях които не мисли като тях значи е фашист нацист и тн . гледал съм им промитите мозъци в днешно време и там които си позволи да искаже мнение става персона нон грата
цитирай
17. ka4ak - Юри и анонимния е личност и това са наши бащи и майки,тотално вярвали и отдавали живота си и мислите си!!!
09.02.2010 10:04
Свободата си е винаги страшна и свободния разум е опасен!За това и в поста съм написал:
Та такива повреди в по ново време,са ни вкарани по един или друг начин,дали ще повредиш детето или масите,морала си отива на кино,а традициите и родовата памет,се размиват и все си богохулник,почваш да се замисляш и за големите заблуди,а всичко е толкова просто и тук е нашата отговорност,за тези след нас,да спреме да ги вкарваме в заблуди!!!
Доброто е градивната сила,да спрем да захранваме злото!:)))
цитирай
18. ka4ak - 09:37 - halbabira Прочетен: 200000 Йеееее Поли,прекрасна си!!!
09.02.2010 10:29
Обичай и бъди обичана!Здраве,любов и хармония да те съпътстват!!!:)))
цитирай
19. tanyarisemova - унесени "Покрай рицарския ...
09.02.2010 21:31
унесени "Покрай рицарския турнир,за приза, розовата прашка" модераторите се заблудиха и махнаха категория "Наука". Че за какво ни е науката. Махаме науката, не ни трябва.
Нека да бъдем неграмотни и прости и да се заблуждаваме, че някой ще дойде да ни оправи (падни Боже)
цитирай
20. tanyarisemova - сега мойте исторически постинги в ...
09.02.2010 21:33
сега мойте исторически постинги в коя категория ще ги слагам? А да бе верно в "Технологии", та нали живеем в технологично време. И яко навлязох ме в матрицата :)))))))
цитирай
21. ka4ak - 19. tanyarisemova И аз казвам това!Всички си мислят,че рицарския турнир е просто нещо?!!!
09.02.2010 23:09
tanyarisemova написа:
унесени "Покрай рицарския турнир,за приза, розовата прашка" модераторите се заблудиха и махнаха категория "Наука". Че за какво ни е науката. Махаме науката, не ни трябва.
Нека да бъдем неграмотни и прости и да се заблуждаваме, че някой ще дойде да ни оправи (падни Боже)

Ми аз няма да ги допусна до турнира,ако са прости и неграмотни!Само една щерка имам и не съм като Станишев,да не я давам на вълците!!!
цитирай
22. анонимен - Ами "Повест за истинския човек",
11.02.2010 00:12
"Как се каляваше стоманата", "Тимур и неговата команда", "Чук и Гек"...
цитирай
23. ka4ak - Ева извинявай за закъснението,но и те са точно от повредата и нещата за които трябва да станем наясно със себе си!!!
12.02.2010 03:55
А това се оказва най-трудната част,защото винаги е по удобно,някой друг да ти е виновен и да търсим под вола теле!Гредата в нашето око не е видима,но прашинката в окото на другия...мани,мани...
Времето си е пред нас и аз съм си оптимист,пък по някое време може и да почнат да ме разбират:)))
цитирай
24. tanyarisemova - унесени "Покрай рицарския ...
12.02.2010 14:38
ka4ak написа:
tanyarisemova написа:
унесени "Покрай рицарския турнир,за приза, розовата прашка" модераторите се заблудиха и махнаха категория "Наука". Че за какво ни е науката. Махаме науката, не ни трябва.
Нека да бъдем неграмотни и прости и да се заблуждаваме, че някой ще дойде да ни оправи (падни Боже)

Ми аз няма да ги допусна до турнира,ако са прости и неграмотни!Само една щерка имам и не съм като Станишев,да не я давам на вълците!!!


дано щерката е по-здрава до рицарския турнир.
цитирай
25. bbfn - отвъд фашизма и комунизма
19.02.2010 12:56
Според моето (лично) скромно мнение нещата са малко по-дълбоки. Представете си ІІ Св. война - презентацията на борбата за щастие, хора - объркани, глад и мизерия, които бавно префасонират човешкото, военен режим и някаква фрустрираща цел към нищото... в тази обстановка прекалено лесно пипалата на октопода се вкопчват и изплува от несъзнаваното инстинкта да си в "общото", за да оцелееш, докато "те водят за носа" откровено луди, които са се идентифицирали, с онова, което представляват...
Кого съдим?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6554477
Постинги: 470
Коментари: 13676
Гласове: 89032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930