Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 03:53 - Не се стърпях!Чий го дири тоя генерал в армията?Па го пратили и в АФганистан?!!!Кулите били грешка?!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 21180 Коментари: 39 Гласове:
23

Последна промяна: 02.02.2010 15:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
A+ | A- 01.02 22:21 - Откъде падна пистолетът Автор: slivenplus Категория: Политика   image

 

image

Кеворк Кеворкян

Миналата седмица написах дописката “Толстолоб” - и настъпи голямо оживление около рибарския магазин.

Рибарите изпаднаха във въодушевление.

Обаче продавачите заскимтяха и започнаха да се щурат напред-назад по хлъзгавия под на магазина. Може би не знаете, но в рибарския магазин имат открай време един и същ номер, много доходен - непрекъснато хвърлят кофи с вода във фризерите, където са клетите риби. А сетне продават на още по-клетите купувачи доста лед. Уж купуваш риба, хубава, тлъста, пък като я отнесеш у дома, тя се оказва доста по-мижава, когато ледът се стопи. Водата се оттича, в повечето случаи слузесто-червеникава, и те зяпва един нищо и никакъв рибок. Затова си отваряйте очите в този магазин.

А пък аз получих доста хвалби. Но за тях после, хвалбите да затворят вратата.

***

И тогава, покрай всичката суетня около рибарския магазин, падна пистолетът.

Президентът Първанов има първия си напълно основателен повод да награди български журналист за проявена храброст - и то на живо, в директно предаване на БНТ, и проявена не пред врага - например талибаните от Афганистан, а пред много по-опитен противник.

Всичко е подсказвало, че ще сме свидетели на подобен съспенс, но кой да се сети.

Драматичните обстоятелства бяха налице: мразовита нощ, рев на току-що кацнал от Афганистан самолет, военен министър и генерал, които храбро понасят обстоятелствата, война е все пак, нищо че не сме в Кандахар, а в занесена София. И нали си знаете старата лъжлива песничка - ако ние не отидем в Афганистан, Афганистан ще дойде при нас.

И - БАМ! - дойде

Тъкмо военният министър Младенов (все още) и генералът уточняваха колко случайни ракети падат месечно в базата ни в Кандахар. “По една месечно” - рече министърът.

“Да, да - съгласи се генералът. - 48 годишно.” Което си е същото.

И тогава пистолетът на генерала падна на пистата с оглушителен трясък.

“Как, бре? - ще питате, понеже сигурно по това време сте гледали шоуто на Слави, където Румънеца и Енчев пеели песничка за рибарския магазин, обаче няма да ги цитирам, понеже не съм чак толкова луд. - Как така ще му падне пистолетът на генерала? Откъде ще му изпадне?”

И аз това се питам от 26 януари насам. Дали не му е бил скъсан някой джоб? Напълно е възможно - когато купуваш корвети, не ти остава време за някакъв джоб.

Но защо пък да носи пистолета в джоб. Тогава откъде, по дяволите, се взе това проклето нещо, в края на краищата. Тряаас! - на пистата, в краката на генерала, министъра и на Григорий Недялков, който дори не трепна. Той, изглежда, е наясно какви изненади могат да се очакват от военните.

Генералът също не трепна, наведе се и спокойно прибра желязото, като през цялото време продължи да говори. Това беше истинска демонстрация на хладнокръвие - нямаше нужда повече да се обяснява, че изобщо не ни дреме от комарджийските ракети на талибаните - пускаш я, пък където отиде, това бил принципът.

Всичко завърши щастливо, само любителите на по-драматичните хепиенди може да са останали разочаровани. Можеше например пистолетът да гръмне и да уцели Младенов между очите. И ето ти съдбата на Ботев - куршум в челото, в разгара на битката със злото. Не се случи, но и така си беше внушително.

Ако този репортаж бъде видян по света, ще има и още една последица - талибаните окончателно ще се уплашат от нас.

***

Имаше още една добра последица от изпадналия пистолет.

На другия ден Младенов каза (в обедните новини на Би Ти Ви), когато предаваше поста си на своя приемник във военното министерство: “Министър Анев, трябва да ви призная, че напускам Министерството на отбраната с огромно удоволствие!”

Това прозвуча като трясъка на онзи изпаднал сякаш от нищото пистолет.

Изглежда късните страхове са особено мъчителни. По принцип.

***

А Григори Недялков е типичен представител на новинарската школа на БНТ. При него, както и при повечето от останалите му колеги, премерената въздържаност е основно качество. Новините на БНТ много често са били по-добри от всички останали, но това не се схваща, неизвестно защо. Може би причината е тъкмо тази въздържаност. Не е толкова лесно постижимо умението да правиш една новинарска емисия добре - а самият ти да останеш в сянка, да не се пъчиш предизвикателно, да не натрапваш образа си, да се глезиш или подскачаш около някоя вест, или да правиш грешка след грешка, сякаш си издание на “Господари на ефира”.

Новината е Господ за тези хора

Всички са добре школувани, гласовете им са почти без изключение великолепни, при тях не е мислимо да се правят гафовете, които са сякаш втората природа на останалите новинарски емисии. В БНТ не са атрактивни като визия, понякога дори интериорите им са скучновати. Писал съм вече как непрекъснато слагат и сетне измъкват столовете изпод задниците на водещите. Но това е нищо в сравнение с опитността, с която подреждат новините. Не са и грубо пристрастни, както се полага по начало на една държавна телевизия, поне не и натрапчиво. Новинарските им звезди не се подлагат, с редки изключения, по време на някои юбилеи, когато се държат като деца, на излишни изкушения. Новинарът в БНТ си е новинар , и толкова. Винаги ми се е искало да им бъде дадена възможността да се превърнат в пълноправни водещи, да вместват светкавично свои миникоментари - а те са в състояние да го правят. Но да се задоволим засега с това, което ни предлагат - и то никак не е малко.

Разсъждавах известно време какво трябваше да направи Григорий Недялков, когато генералът изпусна онова желязо на пистата. Ако не беше грамотен и обигран човек, вероятно щеше да вдигне врява до небето, а сетне да изтича до президентството, за да си поиска орден. Или какво друго? Можеше да вметне някой саркастичен коментар за боеготовността на армията ни. Но дали това щеше да е справедливо?

Докато разсъждавах, на другия ден Младенов каза ония думи на Анев. И всичко се намести.

***

А пък Григорий може просто и да не е чул онзи трясък. Чел съм някъде, че понякога свири на пиано в някакъв бар - и това ме изпълва с бяла завист. Свириш си нещо лежерно, светът минава покрай теб, никой не подозира, че ти си онзи, новинарят, можеш да си мислиш на воля, какво по-хубаво…

***

А в парламента доста често говорят така, сякаш имат наочници на очите. Пък и пиана липсват, за да се съсредоточиш.

Иван Костов например се разсърди в парламентарните прения, че Бойко не го е питал за Кристалина Георгиева.

Наочници ли има - ами не вижда ли, че една сутрин Бойко ще го назначи за финансов министър, дори без да го пита.

В подобни случаи парламентарните дебати опасно се приближават да фалшивата театралност, плод на която са всъщност много често.

***

“Нова” свали Милен Цветков от екран. Имаше някакви обяснения, сякаш дадени на пияна глава, колкото да разпалят слуховете и предположенията. Втори водещ си отива по подобен начин. Милен, за разлика от онзи, другия - с екстатичното говорене и цветарските жестове - поне не говори. И е прав.

Проблемът е, че свалянето му се случва непосредствено след една реплика на Б. Б. в шоуто на Росен. Може да сте я забравили, затова да ви я припомня. Бойко започна по стар навик да се оплаква от медиите и рече: “Какъв медиен комфорт - сутрин ме започва Милен, вечер ме довършва Слави.” Типично за него говорене, дори леко глезено, понякога сякаш го прави, за да се намира на работа, той си е такъв. Слави може и да го е подразнил с някои свои скрити амбиции, но Милен изобщо не е от тази категория и с такова влияние. Дори за него е чест да бъде благословен от Б. Б. Обаче как са зацъркали после мишоците - никой не може да каже. Около всеки силен човек има силно мише църкане, как влияе то на Бойковия слух все още не е известно. Във всеки случай, никак не е безобидно. Църкането е в онзи обхват на звуковите вълни, който си в състояние да уловиш от значително разстояние - така са конструирани сигналите на будилниците. Дългото слушане е разрушително за психиката.

Бойко разчита на друг будилник. Изключено е да поиска някой да бъде разкаран, той отлично помни какво му каза веднъж Живков.

Нелепо беше обаче Нова телевизия броени дни след тази реплика да отстранява Милен. Една сериозна телевизия не бива да си позволява, дори в нищожна степен, нейни решения да бъдат приемани спекулативно. Можеха да изтърпят ниския рейтинг на сутрешния си блок още десетина дни, нищо особено нямаше да се случи, нали търпят достатъчно други предавания, които не могат да преборят конкуренцията на Би Ти Ви. А и междувременно Бойко щеше да каже нещо друго за медиите - можеше дори да похвали Милен. Както и да е, Милен ще изглежда като дисидент следващите седем-осем години.

Да ви се похваля. “Нова” ми даде “право на отговор”, представяте ли си. За предишния чакам повече от година, дори се съдим с телевизията за това. А сега - веднага. Може би шведският рицар Якуб Андерсон не се доверява вече напълно на нечие църкане.

Вярно, че пак изхитруваха с отговора ми - но това си е природа, човек не може лесно да се отърве от нея, не могат да ти трансплантират нова.

***

Споменах ви в началото, че имаше доста въодушевление около дописката ми “Толстолб”. Но аз ще послушам стария Хорас, който казваше: “Слушай клюките, но не участвай в тях.” “Труд” е сериозен вестник, уважава правото на отговор, дори да е пълно с измислици и лъжи - какъвто е случаят с отговора на Кристина Патрашкова, новата Пепеляшка на жълтата преса. Пък и аз никога не съм се занимавал с цаците.

На Кристинчето мога да кажа да следи теглото си.

***

“Кеворкян е пример за висш пилотаж в професионализма…”

“Кеворкян предизвиква революции в телевизионната журналистика…”

“Талантът на Кеворкян да прави телевизия не се влияе от смяна на сезони, управници, стари и нови времена…”

“Всички трябва да целуват ръка на Кеворкян”, и пр. (Кристина Патрашкова, в. “24 часа”, 22 април 2002 година).

Отивам да си направя една палачинка.

ТРУД
24 часа

И пищов падна край Младенов, но в София   автор: Любомир Дeнов; image

Ген. Атанас Самандов, който бе в Афганистан с Николай Младенов, изтърва пистолета си пред репортери на летище София. СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ 

ДВАМА ТРАФИКАНТИ???!
 


Тагове:   Афганистан,


Гласувай:
23



1. vmir - Още не мога да повярвам докрай, че беше истина.
02.02.2010 11:01
Невероятно... Това и новобранец надали би го направил, може би само дете от детската градинка...
цитирай
2. ka4ak - Изключително и недопустимо,а пък за генерал,съвсем!!!
02.02.2010 11:31
Желева направо си беше цвете!Може би,вече като професионална армия,оръжието не се брои и приемат само такива с меки китки?!
Да оставим,настрана какво търсиме там и в Ирак,но самия факт и то пред министъра на отбраната и телевизиите,показва че просто това е едно министерство което само прибира пари и е напълно излишно!!!
цитирай
3. анонимен - Научи български език
02.02.2010 12:59
Няма нищо по отегчително на тоя свят от неграмотен блогър
цитирай
4. ka4ak - Е.Т.неграмотно е,че има понятие,като Българска Армия!
02.02.2010 13:26
А розовите БМВ-ета,показват какъв ден е днес!Знам само,че "жена която не е раждала и мъж който не е служил..."е предавано в поколенията...
цитирай
5. evrazol - Един достоен министър
02.02.2010 13:37
Или един истински популист, или пък най нормален човек с власт, би разжалвал генерала публично. Тогава можеше и да повярва някой, че наистина поне в армията има ред и дисциплина.
Тия в Афганистан са големи късметлии, щом още са живи:))
цитирай
6. анонимен - идете да ви промият ушите
02.02.2010 13:47
Господинът явно вече доста е одъртял. Снимката е доста стара. Скоро не съм го срещала из Люлшн.
Та да си дойдем на думата- министърчето рече, че напуска БГ армията с голямо НЕУДОВОЛСТВИЕ, бе глухар!
цитирай
7. ka4ak - 5. evrazol На Младенов,му е простено,той няма понятие от Армия и Устав!!!
02.02.2010 13:52
Ако малко се беше поинтересувал,мигновенно щеше да му скъса пагоните и т.н.
По ми е интересно,що дири този пищоФ,при положение че слизат от военен самолет и какво са прекарвали,че се държаха като спипани на местопрестъплението!!!
цитирай
8. анонимен - ...кеворк,кеворк....
02.02.2010 13:59
много те уважавах преди няколко месеца-като "цацата" патрашкова /между другото и ти преди много години си бил една "цаца"/, но сега си на дъното-метеш тинята за мен! нали знаеш защо!
цитирай
9. ka4ak - 6. анонимен Е.Т.ето ти по актуална снимка,от 4.01.2010г
02.02.2010 14:17
http://ka4ak.blog.bg/politika/2010/01/16/priiateli-s-obich-e-i-s-malko-stil-albenyk.473592
За одъртял,си е вярно,а това по Бтв,не съм го гледал и може и да е вярно!Но това не променя факта,че това министерство е едно голямо недоразумение и трошене на нашите пари!Това са войни,които не са наши и участваме в най голямата манипулация подготвена миналия век и реализирана с разрушаването на Близнаците,зрелищно,по американски в сегашния!!!
цитирай
10. ka4ak - 8. анонимен -Е.Т.ще му предам мнението,
02.02.2010 14:31
но някак си от Е.Т.не отива,а за Патрашкова си казах мнението покрай картината:)))
цитирай
11. анонимен - do blogura
02.02.2010 14:58
Ei smotanqk Avganistan se pi6e S"FFFFFFFFF" be.:))))nau4i se da pi6e6 i togava davai mnenie.
цитирай
12. анонимен - правопис или география
02.02.2010 15:06
Как се пише АФГАНИСТАН или АВГАНИСТАН !
Не че за мен изобщо има значение колко сте грамотен!Важното е, че сте кошмарно злобен и сигурно не Ви е лесно.Съжалявам Ви!
цитирай
13. ka4ak - 11. анонимен -Е.Т.благодаря!
02.02.2010 15:12
друго си е мнение от неграмотен!:)))
Просто това за кулите го прибавих към 5 часа и за това не е както в предишните постове!
цитирай
14. ka4ak - 12. анонимен -Е.Т.за правописа никога не съм претендирал!
02.02.2010 15:27
Даже,редовно го правя след :http://ka4ak.blog.bg/politika/2009/04/26/bylgari-poradi-shto-se-sramish.327060
А за другото,отдавна съм Ви простил,НО НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА,ДА КАЗВАМ ИСТИНАТА:)))
цитирай
15. ka4ak - 15. stefbelchevДобре дошъл! За разлика от министъра,аз съм служил!!!
02.02.2010 16:04
И знам,че това което се случи е недопустимо и щото този е генерал,би трябвало да няма вариант,да видиме това!!!А щом го видяхме,значи или не е генерал или е в ситуация която го е изкарала извън релси!И защото знам,защо американците са там,най близкото до умът ми бе,че прекарват ХЕРОИН!!!
цитирай
16. анонимен - Амон Ра
02.02.2010 16:20
Нелепо е, когато се опитваш да остроумничиш ... статията показва безидейността на пишещия... хваща нещо и с часове разсъждава върху него,очаквайки лавина от одобрителни коментари и възклицания от рода : "ах ,колко е умен..." нищо подобно :) глуповата статийка за глуповати читатели
цитирай
17. анонимен - Az ne sum anonimen, registriran sum ...
02.02.2010 16:23
Az ne sum anonimen ,registriran sum no ne iskam da si pisha imeto ,zashtoto mi pisna ot konflikti v tozi blog. Samo iskam da popitam Ka4ak zashto postingite mu sudurzat vechno neshto prepisano ot niakude. napomnia ni periodichno za sebe si ,za da ne go zabravim bez da vlaga gram usilie
цитирай
18. ka4ak - 17. анонимен Е.Т.позволи ми да не се съглася!
02.02.2010 16:38
Извинявай,но след като съм го публикувал,смятам че е полезно да се прочете!:)))
цитирай
19. анонимен - от редник - скок, та генерал
02.02.2010 16:51
Като жена разбирам от раждане, но все пак си беше съвсем очевадещо прочистването на армията от неудобните, макар и високопрофесионални военни, след т.нар. демократични промени. След това започнаха да бълват генерали направо от редници, стига да подскачат по свирката. Какво чудно има, че този генерал се държал неадекватно и реакцията към поведението му била също неадекватна. То да е само туй, с мед да го мажеш:(((
Регистрирана съм в блога, но какво значение има името, това същото си го мисли голям процент от хората.
цитирай
20. ka4ak - 18. анонимен - E.Т.специално използвам/абв поща,преведи/
02.02.2010 16:55
18. анонимен - Аз не съм анонимен, регистриран съм ...
16:23 Аз не съм анонимен ,регистриран съм но не искам да си пиша името ,защото ми писна от конфликти в този блог. Само искам да попитам Качак защо постингите му съдържат вечно нещо преписано от някъде. напомня ни периодично за себе си ,за да не го забравим без да влага грам усилие

Мързел съм си и нали проповядвам,за колективния ум,що да се хабя!
Накарай мързеливия на работа,за да те научи на акъл!:)))
цитирай
21. ka4ak - 20. анонимен - от редник - скок, та генерал Е.Т.дано останат поне жени,за мъжете е ясно...(((
02.02.2010 17:06
анонимен написа:
Като жена разбирам от раждане, но все пак си беше съвсем очевадещо прочистването на армията от неудобните, макар и високопрофесионални военни, след т.нар. демократични промени. След това започнаха да бълват генерали направо от редници, стига да подскачат по свирката. Какво чудно има, че този генерал се държал неадекватно и реакцията към поведението му била също неадекватна. То да е само туй, с мед да го мажеш:(((
Регистрирана съм в блога, но какво значение има името, това същото си го мисли голям процент от хората.

4. ka4ak - Е.Т.неграмотно е,че има понятие,като Българска Армия!
13:26 А розовите БМВ-ета,показват какъв ден е днес!Знам само,че "жена която не е раждала и мъж който не е служил..."е предавано в поколенията...
цитирай
22. zaw12929 - Da se posmeem, kakwo movem drugo!
02.02.2010 17:27
Da se posmeem, kakwo movem drugo!
цитирай
23. ka4ak - 23. zaw12929 Добър съвет,но нямам намерение да се хващам за палците,въпреки датата!!!
02.02.2010 17:39
България загива и безразличието и безхаберието,бавно но сигурно ни правят съучастници в унищожаването на държавата България!!!:(((
цитирай
24. анонимен - Za golyamata nasrana usta na kevork
02.02.2010 18:15
На повръщащите, които мислят че говорят, ( като кеворк) да им се отдели бунище (гюбре) където да се изливат - а които ще ги гледа (чете), за него си е, щом му харесва да е оцапан..... А аз, отсега, само като му видя физиономията или името, ще го отебааааааааааааа.......
цитирай
25. ka4ak - 25. анонимен Е.Т. и мен ме е срам от Гоце,особенно като го видя в натовска униформа и със свещ в църква,а когато е под портрета на Левски,съвсем!!!
02.02.2010 18:47
48. ka4ak - vmir - Трябва да се изучава в училище,за да не го бъркат децата с футболен отбор!И всеки който постъпва на държавна работа
19.07.2009 13:02
в молбата си за постъпване на служба,собственоръчно да пишат и следния текст:
"ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНОСТТА НА НАРОДА НИ И ГО ГРАБЯТ, УЖ БИЛИ ПО-УМНИ И УЧЕНИ, А ВСЪЩНОСТ ЛУКАВИ И ХИТРИ НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, НАКАЗАНИЕТО Е КОНФИСКУВАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И ИЗГНАНИЕ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО, ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ТОВА Е КОЕТО ИСКАХ ДА ВИ КАЖА, НАДЯВАЙКИ СЕ, ЧЕ ЩЕ ДОВЕДЕТЕ БОРБАТА ДО КРАЙ. БЪДЕТЕ СИЛНИ БРАТЯ И НЕ ЩАДЕТЕ СИЛИТЕ ,НИТО КРЪВТА СИ, ЗАЩОТО ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИ МУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ."
след това да си попълнят данните и да се подпишат!!!

Но мога да преценя,кое как е и защо!Така че извинявай за изтезанието!:)))
цитирай
26. romanov - Пищова не падна сам, сценарий си беше:)
02.02.2010 19:32
Демонстрира ни сила господинът, един вид: "Видите ли ме! Аз с тоя пищов, ако знаете..." Ехе!
:)))))
цитирай
27. ka4ak - 27. romanov -Ти поне си служил и знаеш,че уставът е писан с кръв!
02.02.2010 19:58
Знаеш също,че най-гадното беше да те гонят по устав!Девизът беше,повече пот в учението,по малко кръв в боя!Има психолози в блога,има и врачки,където гледат по снимки,а ти имаш прекрасен сюжет,за това в което си страхотен!!!
Но това което се случи,е недопустимо!!!Независимо,че когато раздавал акъл,военните били под моста!!!:)))
цитирай
28. анонимен - Извинявай, но след като съм го пу...
02.02.2010 20:10
ka4ak написа:
Извинявай,но след като съм го публикувал,смятам че е полезно да се прочете!:)))


Taka e , no e dobre da puskash i neshto sobstveno chat pat.
цитирай
29. romanov - Устава си беше устав! Съмнявам се, че сега, доколкото е валидно името "армия" някой се съобразява с него..или би издържал, не знам, не съм сигурен
02.02.2010 20:16
ka4ak написа:
Знаеш също,че най-гадното беше да те гонят по устав!Девизът беше,повече пот в учението,по малко кръв в боя!Има психолози в блога,има и врачки,където гледат по снимки,а ти имаш прекрасен сюжет,за това в което си страхотен!!!
Но това което се случи,е недопустимо!!!Независимо,че когато раздавал акъл,военните били под моста!!!:)))

цитирай
30. ka4ak - 29. анонимен -Е.Т.чат пат пускам,даже май прекалявам с това между редовете!!!
02.02.2010 20:29
http://ka4ak.blog.bg/politika/2009/11/15/pak-tafeno-mojem-li-da-chetem-postove-kompozirame-li-gi-ili-.436582
15.11.2009 13:13 - Пак тафено!Можем ли да четем постове?Композираме ли ги,или са механични?''СВОБОДЕН ПОЕТ''-КАКВО Е ТОВА?
........
тъй като смятам,че един пост,започва със заглавието и не завършва с таговете,а коментарите са част от него,очаквам Ви!:)))
.......

цитирай
31. ka4ak - 30. romanov А аз съм сигурен,че без Устав,не само няма Армия,но няма и войска,но има много кръв и потрошени пари,за тоя където духа...:(((
02.02.2010 20:38
7. ka4ak - 5. evrazol На Младенов,му е простено,той няма понятие от Армия и Устав!!!
13:52
Ако малко се беше поинтересувал,мигновенно щеше да му скъса пагоните и т.н.
По ми е интересно,що дири този пищоФ,при положение че слизат от военен самолет и какво са прекарвали,че се държаха като спипани на местопрестъплението!!!
цитирай
32. анонимен - Amon Ra
02.02.2010 21:06
ka4ak написа:
Извинявай,но след като съм го публикувал,смятам че е полезно да се прочете!:)))

за втори път чувам някой да говори по подобен начин... първия естествено е бат Бойко, сега и друг казва - "щом съм го написал,значи е полезно да се чете !!!!!" Значи всичко ,което казваш е полезно и умно ? ти си новия ментор ???? ти си нашата пътеводна светлина???? Съгласен съм с теб. Даже искам да знам каква е заповедта ти за тази вечер - да таковам ли жената и колко пъти ? да хапна ли малко ? кога да пия вода? ракийката да я хвърлям ли ???? кажи ми как да живея, ако обичаш...виждам,че се е пръкнал още един ментор.
цитирай
33. ka4ak - 33. анонимен -Е.Т.чак смешно ми става!!!
02.02.2010 21:23
Написаното остава и никога не трия,освен ако не ме помолиш за това!Изтриха ми неща в моя блог,без да съм давал съгласие за това!Както виждаш не пискам!Няма начин да те накарам да четеш,но ако ме попиташ,какво да правиш,с удоволствие ще ти кажа моето мнение,а ако се обърнеш за помощ,ще се постарая,ако мога,да ти помогна!Споделям моя опит и знания,защото така го разбирам!Смятам че така е правилно и за това и го правя!!!
цитирай
34. ka4ak - 33. анонимен E.T.ето и повод да изкажа разочорованието си,че автора на този стих,напусна блога!Не одобрявам това и се надявам отново да се завърне!!!
02.02.2010 21:46
69. ka4ak - 67. анонимен -E.T.аз съм се оприличил с друг идиот!
14.10.2009 11:45
анонимен написа::)))) МАЛОУМИЕ И НИЩЕТА

ДА ЖИВЕЕ ИДИОТ НА ДОСТОЕВСКИ


43. ka4ak - essy -Може би за това в поста ми Проба 5 Обичам,СЪМ СЛОЖИЛ И ТОЗИ НЕ МОЙ СТИХ,НО КАЗВАШ ПОЧЕЧЕ И ОТ МЕН САМИЯ
06.10 11:48
05.07 08:52 - ИДИОТ
Битието със тежкия градус
вече трудно отпивам с очи.
Накъдето погледнеш - нерадост.
И каквото да вкусиш - горчи.

Искам всичката своя надежда
на човеците бедни да дам.
Да им бъде завивка, одежда.
Да им бъде трапеза и храм.

Искам болката в тях да изпия.
Всяка мъка и всеки товар.
И съдбата им - черна сгурия -
да прогоня със пламенна жар.

Тежък градус кипи в битието -
иска всяка надежда да спре.
Труден избор стои пред сърцето -
да живее или да умре.

Вече имам си избор, нагласа -
ще умирам, раздаващ живот.
А очите на висшата класа
ще съгледат във мен... идиот.

Идиот,... но изпълнен със радост
на бедняка надежда да дам.
Битието със тежкия градус
побеждавам с протегната длан.

(От "Бакърена паничка")
Автор: vedrin Категория: Поезия


цитирай
35. ka4ak - 36. stefbelchev -съгласен съм с теб,но някак винаги неудобните теми се размиват!
02.02.2010 23:31
Та тамън има и кръчма/то не че блога не си е най голямата кръчма,макар че шубето си е страх/,да Ви кажа в петък05.02 от 18.00-Кривото,зад Университета, има реална среща на блога!Заповядайте!:)))
цитирай
36. divna8 - Едно не ми е ясно...
05.02.2010 17:02
Ако на някой нещо не му харесва в някой блог - не го чете. Заяжданията, особено на т.н. "анонимни" ми приличат на безсилие, от завист. Един вид - енергиен вампиризъм. Жалко е за тях...
Нали, всеки има право на мнение, но заяждането и обидите не са израз на това, а дребнавост. Колкото до правописа - в бързината всеки може да сгреши. По обидно е българин да пише на латиница...
Всичко добро желая на ka4ak, радвам се, че с усмивка устоява на нападките...
цитирай
37. ka4ak - 37. divna8 - Едно не ми е ясно... Добро утро Дима!Срещата беше ТРЕПАЧ и това е супер!!!
06.02.2010 08:59
divna8 написа:
Ако на някой нещо не му харесва в някой блог - не го чете. Заяжданията, особено на т.н. "анонимни" ми приличат на безсилие, от завист. Един вид - енергиен вампиризъм. Жалко е за тях...
Нали, всеки има право на мнение, но заяждането и обидите не са израз на това, а дребнавост. Колкото до правописа - в бързината всеки може да сгреши. По обидно е българин да пише на латиница...
Всичко добро желая на ka4ak, радвам се, че с усмивка устоява на нападките...

Снощи се показа че в блога хората са ПРЕКРАСНИ!!!
А,Енергийния Вампиризъм,няма шанс и непрекъснато давам пример за това!Това трябва да е масово отношение,а не от някакъв екран да придобиваш отрицателна енергия,която без да искаш да пръскаш около теб и близките ти!Просто електронна игра с възрастни!Случват се и такива грешки в бързината,но мойте са преднамерени и са за тези които се изживяват като корифеи и много обичат да го подчертаят,но го поднасят обидно,а не разбират какво е искал да каже авторът!Редовно превеждам латиницата в АБВ пощата,за да им покажа,че и те могат да го правят!А тук,просто ги е страх,защото темата е неудобна и за да не признаят,че ги е страх,я размиват!:)))
цитирай
38. анонимен - относно пищова и ..други глупости.. ;)))
08.02.2010 08:02
Как ви се занимава с такива теми!? ;)) Ами просто генералът беше пълен с оръжие..Дрехите му за това са издути.. Паднал един пистолет-голяма работа..!? ;)) Занесли са ново оръжие за нашия контингент,сега човекът връща старото... Нали не падна автомат или гранатомет , или пази боже...Митьо Пищова..
цитирай
39. анонимен - допълнение..;)))
08.02.2010 08:07
Забелязах, че сте против анонимността. Аз също- без да искам стана.. Коментар № 38 е мой...;))) http://ivouzunov.blog.bg/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6563788
Постинги: 470
Коментари: 13676
Гласове: 89103
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930