Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2010 12:44 - rjeleva.blog.bg наше момиче,постъпи правилно,подаде оставка!Тафено от жени,така че не е до пола!
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 13000 Коментари: 38 Гласове:
19

Последна промяна: 19.01.2010 16:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Как се прави
  image

От Ирина Новакова

всички статии от този автор   vbaneri(32);
image
Шефчович на изслушването си в понеделник

Фотограф: ©European Parliament/Pietro Naj-Oleari

Реакцията на словашкия кандидат-комисар към личните нападки беше пример за премерена и професионална реакция, която липсваше на Румяна Желева

 

var banarr = new Array(5,6,7); vbaneritxtcapital(banarr," Марош Шефчович и Румяна Желева имат три общи неща. И двамата са кандидати за еврокомисари. И двамата бяха предварително атакувани от политическите си противници. И двамата имаха възможност да се защитят пред парламентарните комисии, определящи пътя им към или извън следващата Европейска комисия.
Разликата между словака и българката в тази ситуация е една, но пък доста съществена - реакцията.

Румяна Желева знаеше още от декември, че на изслушването си от евродепутатите ще трябва да отговаря на въпроси за бизнеса си, декларациите си и заниманията на съпруга си. Въпреки това, отговорите й на тези въпроси бяха доста неубедителни - като започнем от индиректния отказ на подробности, преминем към рикоширалата атаката към Антония Първанова, и стигнем до пряката покана към евродепутатите да посетят България, за да се запознаят с г-н Желев и да се консултират с българските институции.

За разлика от нея, Марош Шефчович научи, че ще бъде гледан под лупа едва миналия четвъртък. Тогава Европейската народна партия реши, че трябва да атакува социалист, за да отклони вниманието от Желева, и нападна словашкия кандидат със съобщението, че през 2005г. той е нарекъл ромите “експлоататори на словашката социална система”. В острата атака активно се включи и едиствената ромска евродепутатка - унгарката Ливия Ярока. Въпреки краткото време за подготовка, на изслушването си в понеделник Шефчович направи демонстрация на реакцията, която седмица по-рано трябваше да видим и от Желева.

Ето какво предприе той: още във встъпителната си реч словакът заяви, че вярва в човешките права, отрича дискриминацията и се бори за общество, отворено към всички граждани - с това той веднага показа, че не игнорира “проблема”, не се бои от него, и е готов за въпроси по темата. Те не закъсняха - първият евродепутат, който получи думата, атакува Шефчович така: “Казвате, че уважавате човешките права, но преди време сте направили анти-ромско изявление. Бихте ли обяснили това?”

При подобен въпрос, но свързан с бизнес-заниманията й, миналата седмица Желева реагира объркано, емоционално и в крайна сметка - в своя вреда. Ето какво направи Шефчович: усмихна се, погледна събеседника си в очите, и с премерени жестове и спокоен тон обясни:

“Благодаря ви, че ми дадохте шанса да изясня това в самото начало. Тъй като страната ми Словакия има голямо ромско население, аз съм добре запознат със сериозните проблеми на ромите, трудните икономически и социални условия, в които живеят, и дискриминацията, с която се сблъскват. Много съм доволен, че можем да обсъдим тези теми на европейско ниво… Цитатът, който имате предвид, се състои от шест думи - не помня да съм ги казвал, но ако съм обидил някого със свое изявление, моля за извинение”.

Към този момент дори в залата да е имало депутати, презиращи Шефчович за анти-ромска реторика, те бяха принудени да признаят, че събеседникът им не е нито краен демагог, нито неумел политик, който лесно може да бъде изкаран от релси.

Сравненията могат да продължат, и то отново не в полза на представянето на Желева отпреди седмица. Тогава тя упрекна евродепутата Антония Първанова, че стои зад атаките срещу нея. Шефчович имаше всички основания също да укори евродепутата Ливия Ярока, която оглави кампанията срещу него - вместо това, той заяви: “възхищавам се на хора като Ливия Ярока, чието търпение и упоритост поставиха ромските въпроси тук, в Европейския парламент, и които организираха първата ромска среща в Брюксел. Поставянето на тези въпроси на европейско ниво е и моя цел”. И отново - усмивка, прям поглед към събеседника, спокоен тон, уверени, плавни жестове.

Пак за разлика от Желева, Шефчович успя да контраатакува елегантно и успешно евродепутатите - след като отговори нашироко по “ромския” казус, и дори поиска повече време за обяснение, той получи и втори заядлив въпрос от противниците си в дясно. “Ако искате да ме нарочите като анти-ромски политик, тогава ме обиждате,” отговори словакът. Това беше и завършекът на разговора по тази тема, който коства на Шефчович 20 минути от три-часовото му изслушване, и завърши с аплодисменти, не със скандал.

С отговорите си, Шефчович показа подготвеност, спокойствие и класа. Да, той е имал време да ги придобие като посланик на Словакия в ЕС. Желева обаче също би трябвало да е събрала поне толкова политически капитал в своите над две години като евродепутат и външен министър. Разликата между правилната и неправилната реакция, или овладяването и предизвикването на криза, явно е не само в опита. 

 
12:26 - Казусът Румяна Желева - Желева се оттегля Автор: reporter Категория: Новини   image 
 

Писмо на д-р Румяна Желева до министър-председателя Бойко Борисов


 


 

Уважаеми господин Министър-председател,

Моля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар.

След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси и така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа.

От 2007 година насам всички мои декларации, подадени в качеството ми на евродепутат, кандидат за еврокомисар от България, както и данъкоплатец, са публични. Всички детайли от моята професионална кариера са известни. В този смисъл всеки, който е имал интерес, е могъл да узнае всички подробности за мен, както и да сезира компететнтните органи на Р България, в случай на съмнение за нарушение.

Предвид провеждащата се вече три месеца кампания срещу мен, съпътстваща от самото начало официалното представяне на моята кандидатура за еврокомисар от България и целяща пълното ми дискредитиране, желанието ми беше единствено да се опровергаят внушенията в пресата и директните обвинения в нарушения на законите на Р България и Кода за поведение на ЕК. На правните отдели на ЕК и ЕП, както и на българското министерство на правосъдието, съм предоставила всички документи, свързани с мои участия във фирми и организации без изключение и предприетите от мен действия за прекратяване на участието ми в тях, така че приемам заслужено оневиняването на моята личност.

С горчивина трябва да отбележа, че дискусията по повод отправените ми обвинения в лъжа и наличие на конфликт на интереси доминираше изслушването на 12 януари в Комисията по развитие. Изслушването в ЕП е един - според мен – дълбоко демократичен способ да се провери подготовката на кандидадтите. На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на излушването. Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото излушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.

Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като „неофициално становище”, „предварителна оценка” и т.н.

Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Боросов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България.

Благодаря на всички от България, които в два поредни избора за членове на Европейския парламент дадоха гласа си за мен и които ме подкрепяха в тези трудни месеци и дни. Изразявам своята най-дълбока признателност към политическото семейство на ЕНП, към парламентарната група на християндемократите в ЕП и лично към нейния председател Ж. Даул за непоколебимата им подкрепа за мен и за борбата им за справедливост в конкретния случай.

18.01.2010 г.

Румяна Желева

 видях молбата и резолюцията ДА на Б.Борисов,но е само за евро комисар,което означава че все още е министър на външните работи!(  



Гласувай:
19



1. ka4ak - Сега не че ми е по конфортно,но поне е правилно!
19.01.2010 13:44
13.01 11:31 - за тези близо три часа,а и после на пресконференцията,не съм се чуствал,отдавна толкова неконфортно!
Така е като се отлепиме от земята и си мислиме че сме си у нас:(((
цитирай
2. essy - Най-после да направи нещо правилно!
19.01.2010 14:01
Доста се забави с подаването на оставката, трябваше да го направи по-рано.
цитирай
3. анонимен - Е разгеле,
19.01.2010 14:09
крайно време беше. Ама що сега- след като станахме за резил!!! И кой ли ще пратим- гейчето Младенов, или човечецът с ментални проблеми Дянков. Тепърва ще видим!
Поздрави
цитирай
4. ka4ak - Веси,отдавна работя с Европа и просто трябва да отчитаме това!!!
19.01.2010 14:17
13.01 23:32 - защото продължавате да не сте наясно,ще Ви обясня от личен опит!
Европейска фирма с която съм в прекрасни приятелски и бизнес отношения,щом разбра,че моя приятелска фирма не е плащала задълженията си към НОИ,МОМЕНТАЛНО ПРЕКРАТИ ПОРЪЧКИТЕ СИ КЪМ ТОЗИ МОЙ ПРИЯТЕЛ И НИКАКВИ МОИ ОБЯСНЕНИЯ И ХОДАТАЙСТВА НЕ МОЖАХА ДА ПРОМЕНЯТ ТЯХНОТО РАЗБИРАНЕ,ЧЕ ТОВА Е МАФИОТСКА СТРУКТУРА!!!
Просто Европа си е задръстена,но нашите нормални неща не минават!
цитирай
5. ka4ak - 3. grobarq-Марияне,МИСЛЯ ЧЕ,ТОЗИ ПЪТ Е ПРАВИЛНО,ЗАЩОТО УСЛОВИЕТО БЕШЕ ЖЕНА!!!
19.01.2010 14:23
13:02 - Номинират Кристалина Георгиева за еврокомисар
Автор: reporter Категория: Новини

Новият български кандидат за еврокомисар ще бъде вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева. Това беше официално съобщено от пресслужбата на Еврокомисията. Според съобщението премиерът Бойко Борисов е информирал председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу за оттеглянето на Желева и, че Георгиева е новият кандидат на България.

По-рано днес тази информация беше лансирана неофициално от източници в Страсбург и беше потвърдена от високопоставени източници в ГЕРБ. Около 13 часа премиерът Бойко Борисов ще обяви решението си чрез прессъобщение.

Промяната стана известна след като по-рано днес Румяна Желева обяви, че се оттегли от всичките си постове. Барозу заявил, че напълно уважава "личното решение" на Румяна Желева да оттегли кандидатурата си за поста еврокомисар, съобщиха от пресслужбата на ЕК.



Кристалина Георгиева е вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка. Тя е единственият източноевропеец в ръководството на банката, където работи от 1993 г.

Била е икономист по околната среда за Европа и Централна Азия, a от 1998 г. последователно заема директорски позиции в Източна Азия, в отдела по околна среда, в московското представителство на банката и във вицепрезидентството по устойчиво развитие.

Завършила е УНСС, притежава докторат по икономика, специализира в САЩ и Великобритания.

Чела е лекции във водещи университети в целия свят.

Досега Георгиева беше неформален икономически съветник на премиера Борисов, по думите му, заедно с Любомир Христов и Илиян Михов.
цитирай
6. анонимен - ka4ak-Владо
19.01.2010 14:35
Благодаря ти за информацията. Няма какво да си кривя душата- това ще е достоен кандидат. Тука адмирации за избора на премиера!!! За нещо да го похваля най сетне!!!
цитирай
7. ka4ak - 6. grobarq -то всичко,може и да е предпоследно,щото преди малко отрече това по долу!Б.Борисов де!!!
19.01.2010 14:40
Ето пълния текст на писмото, което правителствената пресслужба изпрати до медиите:

"Премиерът Бойко Борисов прие днес оставката на министъра на външните работи Румяна Желева. Тя поиска да бъде освободена от всички заемани от нея позиции, за да може правителството да предприеме необходимите действия за оттеглянето на кандидатурата й за български еврокомисар.

Решението на г-н Борисов е мотивирано с отговорността за предотвратяване на институционална криза в ЕС в момент, когато предстоят отговорни институционални реформи, и с цел безпрепятствено сформиране на силна, единна и работеща Европейска комисия". /БЛИЦ
цитирай
8. анонимен - Pazete se Jelevinskiat Grip
19.01.2010 14:43
az sym zivial v Slovakia za kyso vreme i ako towa e kazal pan Marosh e bil izklu4itelno prav, dostoveren i to4en. Slovaskite romi biaha upravliavani da emigrirat na talazi v zap EU i Canada kydeto s ciganiata im be postignato Slovakia po onova vreme da vleze w iaki vizovi barieri s tezi dyrzavi.
Kokoto do Jeleva- kolko Jalko, Stanisef da si bese sydral opincite da pee srestu BoBU niamase da postigne tova koeto Jeleva stori srestu GERB i BoBU. samo poglednete v kakvi problemi vliza BoBU s nejnoto eventualno zavrystane w Paralmentyt. Jeleva niama miasto w Evropeiskiat a sledovatelno i v Nasiat Parlament.
цитирай
9. анонимен - ka4ak
19.01.2010 14:47
Значи Владо, да разбрам под "отегляне на всички заемани позиции" че вече не е и външен министър.
Леле шашнах се с тази новина, сега съм в катедрата дето уча,довечера ще науча подробности, но мерси- от теб първо разбрах новината!!!
цитирай
10. ka4ak - 8. анонимен - Пазете се Желевинският Грип /превод от абв пощата/
19.01.2010 14:54
аз съм живял в Словакия за късо време и ако това е казал пън Марош е бил изключително прав, достоверен и точен. Словаските роми бяха управлявани да емигрират на талази в зап EU и Canada където с циганията им бе постигнато Словакия по онова време да влезе в яки визови бариери с тези държави.
Кокото до Желева- колко Жалко, Станисеф да си бесе съдрал опинците да пее срещу БоБУ нямасе да постигне това което Желева стори срещу ГЕРБ и БоБУ. само погледнете в какви проблеми влиза БоБУ с нейното евентуално завръщане в Паралментът. Желева няма място в Европейският а следователно и в Насят Парламент.

цитирай
11. анонимен - маалии,егати мафията
19.01.2010 14:58
И сега тази Георгиева ,разбирай СБ,отива на бял кон,без някой да каже и копче на нея, и на ББ!
цитирай
12. ka4ak - 8. анонимен Е.Т.може и да си прав!
19.01.2010 15:01
Канада наложи жестоки ограничения на Словакия и нищо чудно това да е била причината!Може би пак трябва да се учим,какво пък предприеха словаците!:)
цитирай
13. ka4ak - по канал 3 е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ,ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО
19.01.2010 15:05
Директно го дават,та може и нещо интересно да се случи!!ПРОПУСНАХ И ВИЦЕТО И МИН НА МВР Е ТАМ!
цитирай
14. ka4ak - ТОВА СИ Е НОВИНА 1000000/ЕДИН МИЛИОН ОБРАЗУВАНИ ДЕЛА/
19.01.2010 15:28
ТЕ ТОВА СИ Е НАПРАВО ШОКИРАЩО!не ще зациклим,ами не знам какво!
цитирай
15. ka4ak - Кристалина Георгиева,ще бъде представена на Барозу!
19.01.2010 15:35
В четвъртък,ще бъде представена от Барозу,като нов кандидат!
Желева все още е министър на външните работи!!!
Всеки ден 10 000 000 евро от Гърция,заради блокадата!
цитирай
16. ka4ak - това е последното!!!
19.01.2010 15:51
15:35 - ЕП вероятно ще отложи гласуването на новата Еврокомисия
Автор: reporter Категория: Новини




Встъпването в длъжност на новата Европейска комисия (ЕК) може да бъде отложено с една или две седмици, съобщават световните агенции.

Българката Румяна Желева оттегли кандидатурата си за еврокомисар по хуманитарната помощ, след като евродепутатите не останаха доволни по време на изслушването й в Европарламента. Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу заяви, че премиерът Бойко Борисов планира да номинира Кристалина Георгиева, вицепрезидент на Световната банка, за комисар.

Първоначалните планове бяха Европарламента да гласува състава на новата Комисия на 26 януари. Сега обаче вотът явно ще се отложи.

"Невъзможно е Европарламентът да гласува следващата седмица, защото новият кандидат от България има нужда да се подготви", заяви в Страсбург Хайме Дух, говорител на ЕП. "Вотът вероятно ще бъде на 9 или 10 февруари", допълни той.

Според източници от Европейския парламент, цитирани от Франс прес, няма да бъде възможно да се оцени кандидатурата на Кристалина Георгиева (т.е. да се проведе изслушване) преди планираното гласуване за новата ЕК на 26 януари.

Това означава, че евродепутатите най-вероятно ще проведат изслушването на Георгиева в седмицата, започваща на 8 февруари, когато се събират на заседание в Страсбург.

Новата Еврокомисия трябваше да започне работа през първата седмица на февруари, припомня "Блумбърг".


цитирай
17. ka4ak - видях молбата и резoлюцията ДА на Б.Борисов,но е само за евро комисар,което означава че все още е министър на външните работи!
19.01.2010 16:50
На прима виста,смятам че не е правилно!Гледам от човешки план,това може да и се отрази много зле!!!
цитирай
18. анонимен - Dokato Марош Шефчович se e izkal po ...
19.01.2010 18:26
Dokato Марош Шефчович se e izkal po edin mnogo tezyk problem za Ungaria, Slovakia i 4echia, to nasata Jica se oprycka s Adenskia zaliv, kato rekla na sufliorkata si A Deka sia zalivyt s ko?

kak narode ot Adenski zaliv niakoi izobsto moje da sytvori takyv vypros: A Deka sia zalivyt s ko?

ISkam da vidia na jivo Molekuliarnata Kristalna , za da razbera kolko e goliam razlikata mejdu neia i novata.

uspeh na Kristalnata Resetka!
цитирай
19. ka4ak - 18. анонимен - Докато Марош Шефчович се е изкал по ... /превод от абв пощата/
19.01.2010 18:49

18:26 Докато Марош Шефчович се е изкал по един много тежък проблем за Унгария, Словакия и чечя, то насата Жица се опръцка с Аденския залив, като рекла на суфльорката си А Дека ся заливът с ко?

как народе от Аденски залив някои изобщо може да сътвори такъв въпрос: А Дека ся заливът с ко?

ИСкам да видя на живо Молекулярната Кристална , за да разбера колко е голям разликата между нея и новата.

успех на Кристалната Ресетка!цитирай

цитирай
20. ka4ak - Защо смятам,че е погрешно да остане вътрешен министър!
19.01.2010 20:13
От тогава се правят всякакви изследвания и до сега все още не е намерена друга рецепта,освен тази която аз Ви казах!!Затова продължавам да твърдя,че може да си супер предразположен,ако няма от къде да вземеш,ще си умреш като супер преразположен!Но да не се отклонявам,казах Ви че се посветих на проблема и с моя екип,започнахме да правим интервюта,да набираме нови сътрудници,докато не покрихме територията на страната.Страшно много ни помогнаха момчета и момичета влезли в капана./от тука са ми данните за употребата и смъртните случаи/извинявайте,но имам и злонамерени читатели,това е за тях! Основното
което установихме е че първите /пионерите/са деца водачи.За да ме разберете отидете в детска ясла и наблюдавайте група от пет-шест деца как си играят.Без да сте преднамерени ще установите ,че едно от тези деца ги ръководи.Е точно тези деца са пионерите,които за първи път се докосват до наркотика,те са тези които се различават от масата,умни,всичко им се удава,все едно са го репетирали н пъти!Без да
са го искали,те стават лидери и в един момент те го усещат и явно това е звездната болест,защото за-
почват да защитават тази си позиция.В стремежа си да бъдат по различни и винаги интересни,започват
да прибягват и до неща които са забранени,но просто за да са интересни и неповторими.Сред тях се забелязва стремежа на всяка цена да не отстъпят лидерската си позиция и независмо какво правят те са примера за така наречената маса.Започват да формират група около себе си и за да са интересни стават шаманите на племето и стигат до наркотика.Стават герои на племето и всеки който
иска да е като тях се включва в племето.Тука е разковничето.Забелязахме,че не отива да те зарибява някой възрастен,а обикновенно е най добрия приятел или другарчето на което завиждаш!
И тука се появяваме ние,до колко сме създали реална представа за неговите възможности,в много случаи прекомерната амбиция и непостигнати за нас възможности,комплекси които ги имаме,се опитваме да присадим на нашите деца и те в стремежа си да не ни разочароват,да ни угодят,правят грешни стъпки за да са обичани и гордост за семейството.Друго което е характерно за тази възраст е ,че всеки неуспех се приема,като провал,ние ги възпитаваме като победители,но не ги учим да губят,а всяка загуба е неуспех,който трябва да има обяснение и той,тя започват да се самоунищожават и е достатъчна една дума от родител,възпитатал,бизък човек,за да почнеш да се самообвиняваш,че не си кадърен,че не ставаш и т.н. и спасението е в наркотика,защото само тогава ти се чустваш добре!За това искам тестове,защото не винаги може да прецените правилно държането и поведението на Вашето дете!Много пъти се явяваме като садисти,не искаме да приемем,че възможностите на нашето дете не отговарят на нашите желания и го измъчваме само и само да стане на нашето и то се старае но......
Да Ви кажа за рисковата група,тази група е на семейства в развод,когато няма комуникация между родителите,ниско интелигентните за които материалното е ценно и за тези които се оправдават че имат много работа и са си свършили работата като са осигурили много добро финансово съществуване,но се виждат с децата си от дъжд на вятър!Другата група е хора с нисък морал,които
мачкат всичко около себе си и децата им чустват вина заради отношението на родителя към другите.
Имам страшно много случаи на образцови семейства с трaгични изходи,но ще ги оставя по за там,от вас искам да погледнете на тази опасност,съвсем сериозно и така да действате ,че никога да не Ви се случи!!!!!
цитирай
21. diso - Време беше:(
19.01.2010 20:14
Време беше:(
цитирай
22. ka4ak - 21. diso - Време беше:( но защо се налива при Гоце и защо жертваме най успялата българка в световен мащаб?!!!!!
19.01.2010 21:04
Много пъти се явяваме като садисти,не искаме да приемем,че възможностите на нашето дете не отговарят на нашите желания и го измъчваме само и само да стане на нашето и то се старае но......
цитирай
23. lado - Само не слагай СБ и работещите там на пиедестал
19.01.2010 21:36
ВБ имеет очень печальную историю по экологическим стандартам в разных странах. Его проекты приводили к разрушению окружающей среды, нарушению прав человека, насильному переселению. Многие проекты были выполнены крайне не эффективно даже по критериям самого банка. С середины 90-х банк включил экологические НГО в свои операции в качестве советников. Банк, по сути дела, создал новый слой НГО. Хотя ВБ не смог показать кардинальное улучшение экологических стандартов, он добился изменения общественного мнения. Экологические группы менее критичны по отношению к его работе. Они больше не выступают за сокращение или отмену проектов ВБ. Банк начал проводить политику «устойчивого развития» (sustainable development), которую пропагандирует зеленое лобби. Банк начал проводить такую политику, несмотря на растущую озабоченность, что такая политика, основанная на сомнительных доводах о последствиях для экологии экономического роста, приведет к ухудшению экологических стандартов.
цитирай
24. анонимен - porasnal
19.01.2010 21:39
Не е удобна тази тема. Един час мълчание е показателен. Знам, че полицията и съда, колкото и да не им се вярва на някои, се опитват да ограничат разпространението на наркотиците. Но този проблем в основата си е социален, а институциите работят в рамките на правилата. Не могат да въздействат познавателно и превантивно на обществото в желаната за публиката степен. "...ще ги оставя по за там..."-означава кога и къде, ка4ак? Поздравления.
цитирай
25. ka4ak - може и да съм сбъркан,но това беше златен шанс,да светнеме света!
19.01.2010 21:52
Световният терорист е САЩ и това трябваше да е тема номер 1 на комисаря по кризите!!!Погледнете Авганистан,Ирак и какво става след бутането на кулите!!!Ама трябва дупе,а не да се правиме велики!Може след този коментар да изчезна,но това е истината и продължаваме да се борим и борим и пак борим,пък може и ДА СЕ СВЕТНЕМ И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,А НАЙ ВЕЧЕ Б.Б.ДА СВЕТНЕ СВЕТА,ЩОТО ЛИЧНО СЪМ МУ ГО КАЗАЛ И НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ЧЕ НЕ ЗНАЕ!!!!!
цитирай
26. ka4ak - много си я харесвам,но като всяка жена не иска да чете!
19.01.2010 23:52
5. ka4ak - Здравейте!
03.03.2009 00:17
Командировката Ви е минала успешно.Интересува ме,
дали в разговорите Ви,се засегна темата за борба със
зависимостта към наркотиците?



6. борбата със зависимостта към наркотиците
03.03.2009 13:22
Социалната интеграция е тема, коята занимава ООН за първи път от 1995г. насам. Тя се поставя в контекста на глобалната финансова криза и икономическата рецесия. Толкова много хора губят в момента работата си в САЩ, а по предварителна информация ЕС ще се събере на извънредно заседание през май по въпросите на безработицата. Така че, във фокуса на въпроса за социалната интеграция са проблемите на безработните и как по най-бърз възможен начин да ги върнем обратно на активния пазар на труда. Разбира се, в условия на криза всички групи в риск, в това число и зависимите към наркотиците, се оказват силно засеганти. По време на командировката ми не стана въпрос за тях конкретно, но аз винаги съм готова да дискутирам по тази тема с всеки, който има интерес. Ако за Вас темата е важна, имате интерес или предложения, съм готова да ги обсъдим. С поздрав и най-добри пожелания, Румяна Желева


7. ka4ak - @6
03.03.2009 17:32
Благодаря!Да темата е важна за мен!Преди да вляза в подробности,бих Ви помолил,да се запознаете с моя блог"на война с наркотиците"!
Извинете за притеснението! Владимир Качаклиев
цитирай
27. ka4ak - Пак казвам че детето беше употребено!!!!
20.01.2010 00:12
Румяна Желева е изразила желание да се оттегли часове след изслушването си на 12 януари, но била категорично посъветвана от лидери на ЕНП да остане в надпреварата за поста.

Желева оттегли кандидатурата си
Това твърдят пред изданието EurActiv източници от ЕП.

Източници от София са съобщили пред EurActiv, че премиерът Бойко Борисов осъзнал факта, че обвиненията срещу Желева навреждат на партията му ГЕРБ.

Според същите източници Борисов можел да смени кандидатката си преди дни, но стратегията на десните политици от Брюксел била да поддържа Желева, неотдавна избрана за заместник-председател на ЕНП.

Източници от българското правителство пък твърдят пред изданието New Europe, че Желева е в болница и е в сериозно състояние от дни.

EurActiv съобщава, че Кристалина Георгиева ще бъде в Страсбург на 21 януари, за да се срещне за пръв път с Барозу.
цитирай
28. kombakova - За всяко решение трябва доста да се мисли.....
20.01.2010 09:31
Когато правиш изявления пред гражданите на страната си, трябва добре да си приценил и това да е крайно решение.Борисов прави грешка като сменя решенията си!Това не е добро за никой!Поздрави!
цитирай
29. ka4ak - това е проверено
20.01.2010 10:37
Желева си тръгва и от МВнР
20.01.2010 09:12
Правителството днес няма нужда от продължаването на подобен скандал, коментира вицепремиерът Цветан Цветанов
Оставката на Румяна Желева като външен министър в крайна сметка също е била приета
На заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ, провело се във вторник вечерта, е било взето решение оставката на министъра на външните работи Румяна Желева да бъде приета, информира БТА, позовавайки се на източници от партията.

Очаква се по-късно днес решението на комисията да бъде разпространено официално.

Един от мотивите е и желанието на самата Желева да не изпълнява тази длъжност, изразено в писмо до премиера вчера.

По време на заседанието са били отчетени и обществените нагласи в тази посока.

"Много спекулативно се поднася информацията и се търси всякаква форма да се очерни един човек, който се ползва с изключителен авторитет.

още по темата
Оттеглянето на Желева: От "достойно" до "закъсня"

Това, което беше взето като политическо решение е, че се приема оставката на Румяна Желева и като министър на външните работи", заяви пред БНТ вицепремиерът Цветан Цветанов.

"Правителството днес няма нужда от продължаването на подобен скандал.

Всички в ГЕРБ са убедени, че отношението към Румяна Желева е тенденциозно.

За съжаление това е поредната случка, при която България не можа да се консолидира за номинация, която ще бъде в интерес на държавата", добави той.

Още вчера правителствената пресслужба обяви, че оставката на Желева е била приета.

Малко по-късно това бе определено като гаф и се наложи премиерът да обяснява, че бил приел оставката й само като кандидат за европейски комисар, а не и за български външен министър.

"В Министерския съвет не знаят какво съм написал върху молбата й, ако някой си е позволил да съобщи друго...", беше коментарът на премиера.

Междувременно в. "Труд" написа, че вече се носят имена за наследник на Желева на поста дипломат №1.

Според източници на изданието се спрягали имената на четирима - зам.-външния министър Марин Райков, посланика ни към Европейските общности в Брюксел Бойко Коцев, бившия ни посланик в ООН Стефан Тафров и новия зам.-външен министър от ДСБ Константин Димитров.

На въпрос кой ще е новият външен министър Цветан Цветанов заяви, че към настоящия момент няма фаворит за министерското място.

По думите му малко вероятни са вариантите Марин Райков да поеме поста или Николай Младенов, който сега отговаря за отбраната, да смени ресора си.

Това е един урок за ПП ГЕРБ - че не трябва да подценява всеки един избор и трябва да очаква и неочакваното от политическите си опоненти, заяви вицепремиерът.

Правителството на ГЕРБ е самостоятелно, подчерта обаче Цветанов, запитан дали има вариант новият външен министър да бъде избран съвместно с останалите партии.

"До нас имаше отправено искане от г-жа Желева да бъде освободена и от поста на външен министър. Съобразихме се изцяло с нейното желание и воля. Приехме решение на изпълнителната комисия да я освободим от поста и да отправим искане към премиера", обясни Искра Фидосова, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ по Би Ти Ви.

На снощното заседание, което се проведе късно вечерта, премиерът не присъства, чухме се по телефона, уточни тя.

"Чухме се и с г-жа Желева, тя настояваше, както в отправеното към нас писмо, така и по телефона, да бъде освободена и от двата поста и ние се съобразихме с това и желание. Тя е един изключително коректен и честен човек", каза още Фидосова.

"С колегите уважихме нейното желание, макар че самите ние трудно да стигнахме до това решение. Румяна Желева е с нас от първия ден, човек, с когото всички сме работили, човек, който многократно е показал своите качества, знания", добави тя.

Източник: VESTI.bg
Снимки: Петко Налбантов, БГНЕС,
цитирай
30. ka4ak - Румяна Желева проговори: Сама реших да се оттегля!20.01.2010 13:00
20.01.2010 13:13
Румяна Желева проговори: Сама реших да се оттегля!20.01.2010 13:00
"Не вярвах, че една кампания ще стигне толкова далеч"


Снимка: БГНЕС

"Решението да се оттегля от кандидатурата за еврокомисар и външен министър на България го взех в момента, в който излезе правното становище на Комисията по правни въпроси към Европейския парламент. Това беше важно за мен", каза Румяна Желева пред БНР.

"Щастлива съм, че правното становище потвърди дълбоко известния факт, че няма конфликт на интереси и че финансовите ми декларации са абсолютно в съответствие с нормите и правилата на Европейския парламент”, обясни още външният ни министър в оставка.

На въпрос дали е имало натиск да се оттегли, Желева каза:

"Не, не е имало такова нещо".

"Не вярвах, че една кампания, инспирирана от либералите, осъществена от зелените, в полза на социалистите, ще стигне толкова далеч", заяви още Румяна Желева.
цитирай
31. ka4ak - NMladenov.blog.bg ПОЕМА ВЪНШНО
20.01.2010 15:02
13:44 - Николай Младенов е новият външен министър
Автор: reporter Категория: Новини




За нов министър на външните работи ще бъде предложен Николай Младенов.

Съобщението направи министър-председателят Бойко Борисов.

Така той официално потвърди, че приема оставката на Желева.

На мястото на Младенов като министър на отбраната ще бъде предложен Аню Ангелов, каза още премиерът.

Докато течеше скандала след изслушването на Румяна Желева в Европейския парламент, името на Младенов се споменаваше като евентуално ново българско предложение за еврокомисар.

След заседанията, които проведохме и разговорите с Изпълнителната комисия на ГЕРБ се прецени, че трябва да приема и съм приел оставката на Румяна Желева като външен министър, заяви премиерът след редовното заседание на кабинета.

Започнали сме като процедура за вкарване на новите предложения. Това ще стане в парламента следващата седмица.

Николай Младенов е безспорен авторитет и дипломат номер 1, трябва да бъде широко известен в Евроатлантическата общност, подчерта Борисов.

Отчитаме направеното от Румяна Желева досега, категоричен бе премиерът.

36-годишният Николай Евтимов Младенов стана популярен като народен представител, говорител и зам.-председател на СДС в периода 2002-2005 г., когато работеше в екипа на тогавашния председател на синята партия Надежда Михайлова.

След провала на парламентарните избори през 2005 г. той единствен от ръководството на СДС пое вина за лошата кампания и катастрофалното представяне, сам не успя да влезе в Народното събрание от района на Добрич и напусна СДС.

Две години по-късно се появи в листата с кандидати на ГЕРБ за депутати в Европейския парламент, беше избран и се прояви като един от най-активните български представители в Брюксел. Тази пролет обяви, че няма да е в листите с кандидати за Европарламента и тогава стана ясно, че се подготвя за министър в бъдещото правителство на ГЕРБ.

В Европейския парламент той беше член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Както и първи зам.-председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

Николай Младенов е роден на 5 май 1972 г. във Варна в семейство на дипломат. Детството си прекарва в Индия и в други страни. През 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство (УНСС), специалност "Международни отношения". На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кингс колидж, Лондон (kcl.ac.uk).

Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация "Отворено общество" в София. След това е програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 г. основава (заедно със Стнрислав Димитров) Европейския институт в София (Europe.bg) и е негов директор до 2001-ва.

Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание от Варна, зам.-председател на Комисията по европейска интеграция и член на Комисията по външна политика и на Комисията по отбрана и сигурност.

На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004-та е на поста зам.-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.

От 2005 до 2007 г. работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт на САЩ и Националния демократически институт на САЩ по програми в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток.

През 2006 г. е съветник към комисиите по отбрана и външна политика на иракския парламент.

В кандидатската листа на партия ГЕРБ за изборите за членове на Европейския парламент е регистриран е под номер 3.

Не е женен.
Поддържа уебсайт (NMladenov.eu) и блог (NMladenov.blog.bg).



цитирай
32. boristodorov56 - 31. ka4ak
20.01.2010 15:08
Това нефело надино момченци знае какво да говори,
а ще му казват какво да прави.

До сега беше срам.

Позорът предстои!
цитирай
33. ka4ak - Боре,все пак е в блога!
20.01.2010 15:13
Поне ще чете каквото му пишем!:)))
цитирай
34. ka4ak - 10:54 - totkaivanovaaГласове от създаването: 23000 Благодаря ти!
21.01.2010 10:52
Обичай и бъди обичана Тотке,прекрасна си!:)))
цитирай
35. анонимен - ugg bottes
26.10.2012 19:52
mMucpdHqih <a href="http://expeditionparkasale.monwebeden.fr/#27667">doudoune canada goose</a> nOcaobXyuw <a href="http://expeditionparkasale.monwebeden.fr/#64866">parka canada goose</a> pUhyhpAcjs <a href="http://expeditionparkasale.monwebeden.fr/#55861">parka canada goose femme</a> kMdaojLkxo qEbazrEpyy http://expeditionparkasale.monwebeden.fr/#32665 fAutvnXwgb <a href="http://uggpascher-france.monwebeden.fr/#96572">ugg pas cher</a> vWodfgUarn http://uggpascher-france.monwebeden.fr/#24352
цитирай
36. анонимен - ugg australia italia
26.10.2012 21:28
aIikahDhps <a href="http://frbottespascher.info/#69341">ugg pas cher</a> tUnmflLfir <a href="http://frbottespascher.info/#13492">botte ugg</a> fIbxxxLirf <a href="http://frbottespascher.info/#33336">bottes ugg beige</a> pPvcewNsfz http://frbottespascher.info/#67135 hHoujoDokl http://drdrebeatsheadphoness.webeden.co.uk/
цитирай
37. анонимен - isabel marant wedge sneakers
30.10.2012 09:58
qFxmxfObwt <a href="http://canadagooseoutlet.blogdiario.com/#81373">canada goose jacket</a> tLmvkhKaed <a href="http://canadagooseoutlet.blogdiario.com/#52365">canada goose parka</a> zPogntOjvs <a href="http://canadagooseoutlet.blogdiario.com/#58228">canada goose chateau parka</a> kDkuhvRkhr http://canadagooseoutlet.blogdiario.com/#23132 sMnfypYbgi <a href="http://goedkopeuggskopen.jouwweb.nl/">goedkope uggs</a> aKebrjGtrs <a href="http://goedkopeuggskopen.jouwweb.nl/">goedkope uggs bestellen</a> zBtqppEaas <a href="http://goedkopeuggskopen.jouwweb.nl/">uggs kinderen</a> sWygfuFyxj http://goedkopeuggskopen.jouwweb.nl/
цитирай
38. анонимен - canada goose chilliwack
06.11.2012 06:59
vWrcipNnnl <a href="http://doudounecanadagoosefemme.monwebeden.fr/#78251">doudoune canada goose</a> wIxhquHqdz <a href="http://doudounecanadagoosefemme.monwebeden.fr/#57928">doudoune canada goose femme</a> yYokinQysn <a href="http://doudounecanadagoosefemme.monwebeden.fr/#76742">Recommended Site</a> yOvnugXciu http://doudounecanadagoosefemme.monwebeden.fr/#86689 wZddanGgpu <a href="http://besthandbagsaleshop.info/#14184">marc jacobs handbags</a> zKfnsoAcpi <a href="http://besthandbagsaleshop.info/#91477">marc by marc jacobs handbags</a> tIcnqhUdwi <a href="http://besthandbagsaleshop.info/#85611">marc jacobs mens wallet</a> mIqpzdTnsy http://besthandbagsaleshop.info/#87142
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6526995
Постинги: 470
Коментари: 13674
Гласове: 88771
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031