Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 18:49 - Мисанков,все пак го пречупиха,А МОМЧЕТАТА ГИ ПРЕБИХА И ОТВЛЯКОХА!!!В Якоруда всеки се опитваше да помага,ВЪПРЕКИ МЕСТНАТА ВЛАСТ!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 32213 Коментари: 78 Гласове:
42

Последна промяна: 19.12.2009 00:30


И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯ И ВЕЧНО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН И ПРИЗНАТЕЛЕН!:)))

19.09.2001г.Мутри пребиха и изгониха наркоманите от Белмекен

ДЕСИ ДЕНЧЕВА  журналист вестник СЕГА

16-те момчета от наркокомуната край Белмекен са били пребити и насила откарани в София от 20-на яки момчета вчера сутринта, съобщиха от фондация "Право на свободен избор", която е организатор на комуната. В края на август стана ясно, че досегашният собственик на сградата Пламен Мисанков я е продал без предупреждение, въпреки че има нотарилно заверен договор за 10-годишен наем с фондацията. Новият собственик на сградата - бизнесменът Иван Джунев, който е бивш спортист по бойни изкуства, заплаши момчетата, че трябва да напуснат и заведе там 9 обучени да хапят азиатски овчарки. Кучетата изяли кокошките, които момчетата отглеждали. Джунев поставил срок на наркоманите да се изнесат до понеделник. Те обаче останали и вчера Джунев изпратил мутри да ги изгонят.
Беше към 7,30 ч, приготвяхме си закуска, 5-ма души влязоха в кухнята, извадиха батерията на мобилния ни телефон и казаха, че трябва да напуснем. Отвън ни чакаха още 15 души, хванаха ни и започнаха да ни удрят - с юмруци, с шутове, по бъбреците, по краката, по вратовете, разказаха вчера самите наркомани. Те се бяха приютили в склада на аптеката в жк "Люлин", собственост на шефа на фондацията Владимир Качаклиев.
Единият от младежите е със сцепена устна, друг е с избит зъб и си е извадил медицинско свидетелство. Биячите не им разрешили да си вземат багажа, някои тръгнали по джапанки.
Натъпкаха ни в два микробуса с пазарджишка регистрация и потеглиха, мислехме, че ще ни отведат някъде и ще ни изпотрепят, разказаха още момчетата.
Оставили ги обаче на околовръстния път край София, където успели да си вземат таксита, макар че нямат пари.
Мутрите пък натоварили на камион целият им багаж, дори и 20-те им легла.
Не знаем какво ще правим сега, не искаме да се връщаме по домовете си, защото има опасност отново да се върнем към дрогата, жалват се момчетата.
По-късно вчера от РПУ-Велинград съобщиха, че младежите могат да се върнат в комуната и ще бъдат охранявани от полиция.



image

Сашо от Пловдив показва разбитата си устна.

Снимка: Николай Дойчинов


0:00 20-09-2001 Биляна ИВАНОВА

16-те момчета от наркокомуната се върнаха вчера в Белмекен с полицейска охрана, съобщи за "Новинар" Роси Качаклиева. Предния ден младежите бяха пребити от мутри и насила откарани в София.

Охраната няма да бъде постоянна. Полицаи от Велинград обаче ще проверяват дали в комуната всичко е наред.

Бившите наркомани са дали показания за побоя пред полицията в Пазарджик. Следователи са разпитали шофьорите на микробусите, с които момчетата бяха отвлечени от наркокомуната. Очаква се те и съучастниците им да бъдат обвинени в нанасяне на телесни повреди.

20.03.2002, 13:32 Шефът на МВР в Пазарджик подаде оставка

Директорът на РДВР - Пазарджик, майор Любомир Любомиров е подал оставка.

Информацията е потвърдена от МВР, но засега мотивите не са известни.

Ще оповестя причините за напускането си на брифинг след ден, заяви лаконично майор Любомиров.
ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТОЗИ ПОСТ!
http://ka4ak.blog.bg/politika/2009/11/27/na-tozi-den-27-11-2000-g-v-21-00-chasa-pyrvite-6-momcheta-se.444416




Гласувай:
42



1. krotalka - Владо,
18.12.2009 18:55
интересно ще ми е да прочета, какво е положението сега с тия момчета, за които става дума.
Знам колко много си направил и правиш за борбата с наркоманията. Поклон!
цитирай
2. ka4ak - Taня това момче се ожени,даваха сватбата по бтв,има си и детенце,
18.12.2009 19:56
а Червения, със счупения зъб е във Варна и има две дечица.Марти работи в Гърция и издържа майка си баща си и сестра си,Биската фризьорски салон,Добри менажер продажби,Щъркела дете собствен бизнес кафе аперитив,Ботьо близначки и главен готвач,Вальо дете и автосервиз,Руския дете и управител пицария,Дани напуснал,Илиян две деца и хлебарница,Илиян дете и фирма в Испания,Моми,тази година се ожени и вътрешен дизайн,Иван напуснал,Влади две деца и шивашка фирма,Симеон ключарско ателие,Иван две деца и собствен бизнес,Киро напуснал,занимава се с водопровод.
цитирай
3. krotalka - Браво на тях!
18.12.2009 20:04
Браво и на теб, можеш да се гордееш с постигнатото!
цитирай
4. ka4ak - Всичко беше фиктивно с продажбата и идеята беше да се разбягат
18.12.2009 20:23
и ако не бяха медиите,можеше и да не съм жив,защото всичко беше постановка и аз бях сам с мутрите,не посмях да вкарам и синът ми,а го пратих да извика полицаите от Велинград,защото тези от Якоруда си тръгнаха и ако след петнадесетина минути,не беше пристигнал журналиста на вестник Труд ,а след това и от 24 часа,ХИЧ НЕ СЕ ЗНАЕШЕ КАК ЩЕ СВЪРШИ!После почнаха да идват и други журналисти и вече от мутрите нямаше и следа!
цитирай
5. ka4ak - това е от 9 12 2000г
18.12.2009 20:28
Нуредин Кафелов дори заявил, че всеки ден в комуната идвали "черни мерцедеси и криминално проявени типове".
"Ние сме всеки ден тук, това не е вярно. Нека дойде кмета и види. Сигурно и ние сме криминално проявени", попитаха работниците.
Местни хора пък твърдят, че "човек на кмета" предложил 60 хиляди долара да Мисанков, ако прекрати договора си с фондацията, според който той дава собствен имот на момчетата, за да се спасят от дрогата.
Кафелов използва и местните медии. За една седмица е поръчал по кабелните телевизии да се излъчва призив към населението срещу комуната, а в местен вестник говори за "наркоселище" и "линч над комунарите".
Всички тези агресивни действия на Кафелов са принудили Качаклиев да подготви и пусне тази седмица жалби до Окръжната прокуратура в Пазарджик и до Сдружението на общините.
цитирай
6. ka4ak - Мутри смазаха наркокомуната в Белмекен
18.12.2009 20:33
0:00 19-09-2001 Биляна ИВАНОВА

Кметът на Якоруда гледал как бият момчетата

Мутри нахлуха в наркокомуната край Белмекен и смляха от бой 16-те й обитатели. Грозните сцени се разиграха около 8 ч вчера.

22-годишният Сашо е със сцепена уста, а на Стоян (23 г.) мутрите избили зъб. Останалите са бити с юмруци в тила и ритници. Водач на биячите е известен в Пазарджик треньор по джудо. Свидетел на цялата сцена бил кметът на Якоруда Нередин Кафелов. Според основателя на комуната Владимир Качаклиев именно той е поръчал акцията.

Нападателите натоварили момчетата на два микробуса и ги стоварили в София на Околовръстното шосе край Княжево.

През това време вещите на младежите и леглата, дарени от фондацията на Елена Костова, били натоварени на камион и откарани в неизвестна посока.

.Твоите момчета ги няма, а някакъв камион товари багажа им, казал по телефона на Владимир Качаклиев велинградски полицай. Той и синът му Тома веднага заминали за Юндола. Докато траела акцията в Юндола, чакали коли с 20 мутри за подкрепление, ако момчетата окажат съпротива.

Нападателите първо поискали от отговорника на комуната да предаде телефона си, за да не може да се обади за помощ. Той не го дал веднага и един от здравеняците го ударил в тила. Останалите започнали да раздават юмруци и шутове и изкарали 16-те момчета навън. Натоварили ги на два микробуса, не си взели дори дрехите. Докато ни качваха на микробуса, не спираха да ни удрят, разказаха възмутени другите момчета. Сцепили устната на Сашо. Стоян пък бил само по джапанки и помолил да го пуснат да си вземе маратонките. Когато се върнал в сградата, други мутри го посрещнали с юмруци в лицето и му счупили зъб.

В 10.30 ч момчетата са стоварени на Околовръстното шосе на София. Оттам се обадили на жената на Качаклиев, която ги прибрала в офиса на фирмата си.

Момчетата не знаели накъде ги карат, нито какво смятат да правят нападателите с тях. Шофьорите на микробусите били инструктирани да следват лада, в която били няколко от мутрите и кучкаря на новия собственик.

Още през август новият собственик дошъл при тях запасен с 2 пистолета и 15 кучета. Дал на момчетата ултиматум да напуснат до 17 септември. Фондацията на сем. Качаклиеви "Право на свободен избор" обаче има сключен договор за ползване на сградите за срок от 10 г.

Новите собственици на сградата нямат право да гонят комуната, заяви шефът на полицията във Велинград майор Здравко Паланов. Той е пратил хора в Белмекен, които да помогнат на Качаклиев да сложи изнесените от мутрите легла.

Очаква се изгонените момчета да се завърнат още днес в Белмекен.

цитирай
7. kombakova - Владо, моите поздравления!
18.12.2009 21:04
Прочетох за реализацията на тези момчета,и се покланям пред човека Качаклиев, който им е помогнал!Ти си невероятно богат с това голямо семейство!
Дано се намерят макар и трудно, повече хора като теб!Поздравления!Аз ти се възхищавам!
цитирай
8. ka4ak - Благодаря ти!Но мутрите бяха разпознати!!!
18.12.2009 21:21
Отвличане и отнасяне като с животни,не ти ли говори нещо?В Пазарджик ги знаят,макар че излязоха и от други места!!!
цитирай
9. kass - ka4ak
18.12.2009 21:22
Качак, свалям ти шапка... Без думи съм направо...
Поздравления...
цитирай
10. ka4ak - Благодаря ти!Но шефа на РДВР-то казал, че с някой тренира и са много добри момчета!
18.12.2009 21:35
А някой казваше че Мерцедеса с четири тройки му е подарък от Гардения,за което не съм проверявал дали е вярно,но като видях как се развиха нещата намирам че може и да е истина!!!
цитирай
11. анонимен - Заслужаваш искрени поздравления за
18.12.2009 22:34
втория шанс и новото начало в живота на тези момчета! Преди около 15 години и аз помагах заедно с приятели от компанията ми на един наркоман да се освободи от тази зависимост. Той беше стар наркоман и беше минал през всички фази. По това време не се боцкаше, но пиеше едновременно по 120 таблетки от едно лекарство против кашлица, започваше с к..(не си спомням името). Месеци наред дежурехме при него - през деня жените, нощно време мъжете и така стигна до 5 хапчета на ден. Видях колко е трудно отказването и с каква вътрешна агония трябваше да се справи човека. След това компанията се разпадна и сега не зная какво се е случило с него, но ми остана опита и разбирането. Така че - поздравления за дейността ти!
П.П. Лекарството беше котерпин.
цитирай
12. ka4ak - Благодаря ти,но кодтерпина е кодеин,а морфина се разпада на хероин и кодеин,така че това не е лечение,а продължаване на агонията!
18.12.2009 23:43
Това е основната грешка и това правят и лекарите!Те не искат да излекуват,а да лекуват,лекуват,лекуват и в общи линии докато имаш пари ще те лекуват!Порочното е че това не премахва зависимостта и обикновенно се прибавя още някоя зависимост!Периода на излекуването е 7 годишен,но ти трябват 15 месеца,за да знам че говоря с теб и да съм сигурен,че ме разбираш,защото това е периода на чистене в който имаш нужда да ти се помага,да не изпълняваш грешните команди подавани от ЦНС!
цитирай
13. hel - Поел си тежка и благорадна мисия. ...
18.12.2009 23:49
Поел си тежка и благорадна мисия. Поклон!
цитирай
14. анонимен - Честно казано, аз си останах
18.12.2009 23:53
с горчивината, че той по-скоро ни използваше да му набавяме лекарството, защото не се отпускаше свободно или се продаваше в ограничено количество. Той беше минал някаква метадонова програма без успех и беше много против нея.
цитирай
15. ka4ak - Благодаря ти,но е страшно неудобна за държавата и никой няма интерес да я реши!
19.12.2009 00:00
Наркотиците са прояли държавата и непрекъснато жертваме нашите деца!Всяка година смъртните случаи са повече от загиналите от катастрофите,а проблема продължава да се крие и всички държавни органи нямат интерес да няма тази изкуственна болест,за която ние като хора нямаме защита,а пък децата съвсем!
цитирай
16. анонимен - Виж, че възрастовата граница
19.12.2009 00:02
непрекъснато пада. Вече почти всяко трето дете в училище е опитвало някакъв наркотик ...
цитирай
17. ka4ak - Точно за това искам тестове в училище и нито едно дете отпаднало от училище!
19.12.2009 00:14
Проблема се разбира много късно,когато обикновенно детето вече е болно!Другото отвратително нещо е,че те зарибява друго дете,а не някой чичко или леличка!Това е война и на жертвите в един момент им казваме''А БЕ ТОЗИ БОКЛУК ДА УМИРА''!За това се скапа и ценностната ни система,а в 57-63%от всички престъпления,/може сега процента да е по висок/са наркотиците!!!
цитирай
18. sahaj - Проблема се разбира много късно, ...
19.12.2009 00:38
ka4ak написа:
Проблема се разбира много късно,когато обикновенно детето вече е болно!Другото отвратително нещо е,че те зарибява друго дете,а не някой чичко или леличка!Това е война и на жертвите в един момент им казваме''А БЕ ТОЗИ БОКЛУК ДА УМИРА''!За това се скапа и ценностната ни система,а в 57-63%от всички престъпления,/може сега процента да е по висок/са наркотиците!!!


Смятам , че трябва да има по - строги наказания за разпространението на наркотици , може би доживотна присъда.
Наистина е жестоко , но заради такива хора като разпространителите на наркотици трябва да има лагери като Белене и др. , смятам обаче , че бореики се да помагаме на хората употребяващи наркотици ние се борим с последствията , така че освен да помагаме за излекуването на наркоманите трябва да се опитаме и да се борим с причинителите на тяхната зависимост а именно производителите и разпространителите на наркотиците. За тази цел според мен са нужни един читав прокурор и един читав съдия и заедно с тях няколко свестни , истински ченгета , по този начин София може да бъде изчистена от тези боклуци само за 24 часа а след това и държавата ни. Нека се обединим над тази идея и всички ние обикновените хора и да си спомним прикаската как хан Кубрат събрал синовете си и ги накарал да счупят снопа с прички, ако сме единни ние сме силни. Само с единство можем да се преборим са тази паплач разпространителите на наркотици.
ХОРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ В ТАЗИ БОРБА И ДА ПОМАГАМЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИТЕ.
цитирай
19. ka4ak - 101.ka4ak Здравей Нури! Да не се чудите на заглавието,но е продължение от този пост
19.12.2009 00:40
gabar4eto написа:Тъй като и аз съм от якоруда , с владо сме познати .Да наистина настройването срещу тези момчета беше поставане като на карта, сякаш ако те дойдеха щеше да свърши света, и в момента Г-н Кафелов е кмет на об6тината , за Пламен Мисанков може да се говори надълго и на широко , а за Кафелов само с няколко думи може да се каже .Но има едно но.И така когато бах в атина там ма една алея -казват и аеята на смърта .Тя се намира малко по надолу от Историческият можеи по посока центъра.там се събират всички наркомани гадно ми е да изричам тази дума , защото и аз и много други като мен са бащи -родители .И така като минавах да се прибирам към квартирата патят ми беше от там .Не спирах да гледам като повечето хора , а в сърцето ми напираше болка състрадание .Вдигах рвце и отправях молитва към Всемогъщият и Всемилостивият.Помогни Помогни на тези млади хора и предпазвай останалите .Моля те Моля те Боже .В тях имаше макар и жънамрени , мръсни и разпокъснаи красиви млади момчета и момичета.Поставях се на местото на родителите им .Какво изживяват , как страдат .защото аз съм имал приятели и приятелки взимащи наркотици и отказващи се след това и знам какво е страданието им .И когато в Бг сеподема една такава къмпания ние веднага със нашият Бг сарказъм започваме да оплюваме , да търсинм причината и да казваме този или онзи каква ли изгода ще има за това.Вместо да помагаме и да търсим начини да помогнем на тези млади момчета и момичета .Да ама не е казват си нашите няма да опитат , нашите няма да вземат.Ама идва видов ден и се вижда вече и че дори и в провницията -Момчетата и Момичетата излезли да учат навън започват .И сега проблема идващ като грам от ясно небе .И нека хора да запретнем ръкави и да помагаме да не казваме това или онова а да помагаме...Нури.Якоруда


Приятелю,прекрасен си и това ,не искат да разберат политиците и се опитват да измислят теле под вола! Мисанков,все пак го пречупиха,А МОМЧЕТАТА ГИ ПРЕБИХА И ОТВЛЯКОХА!!!
В Якоруда всеки се опитваше да помага,ВЪПРЕКИ МЕСТНАТА ВЛАСТ!!!И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯ И ВЕЧНО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН И ПРИЗНАТЕЛЕН!:)))
цитирай
20. tili - Ето това е истинският Владимир Качаклиев!
19.12.2009 00:45
Благородна дейност на благороден човек!!!
цитирай
21. ka4ak - тази статистика е за 2004г 57%-63%
19.12.2009 00:51
04.03 13:47 - на вниманието на съдиите

Според нашите изследвания в около57-63%ОТ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СА ЗАМЕСЕНИ НАРКОТИЦИ!
С голямо учудване чета обвинителен акт:"На обвиняемият....................е назначена съдебно психиатрична експертиза от която е видно,че същият не боледува от психична болест,налице е наркотична зависмост от опиев тип,по време на извършване на деянието уличения е могъл да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си!"
По голяма извратена компетентност не съм виждал или чувал.Зависимият има една основна цел-да си набави пари,за да си купи наркотик и него не го интесесува нищо друго-той или тя,трябва в този момент и на всяка цена да си достави нужната доза!Няма
забрани или ограничения,Командата е набави или умираш!И той-тя,набавят!Командата
не е вярна,но точно в това се изразява болеста ЗАВИСИМОСТ!Командата не се различава от тази при здравия човек,който е под водата и неистово се бори да излезе и да си поеме въздух!Точно за това,проблема не се разбира и хората се отнасят със зависимите,като с прокажени!Помоща към зависимите е да им помогнем да спрат да взимат дрога,а към здравите,да не допуснем да станат зависими!
За това трябва да има специализирани съдийски състави,които да са запознати с проблема!Когато се установи зависимост,да се издава тежка ефективна присъда,която да може да се заменя,по желание на подсъдимия в настаняване в места тип комуни,осигурени от държавата, в които да се освободят от зависимоста си с труд и без медикаменти,примерно за 2 години.Ефективната присъда седи в сила 10г.След като през тези десет години няма рецидиви,се заличава от досието на подсъдимия!Това е помощ!А хора като Митьо Очите,косвено убил поне 10000души и разбил съдбите на десет пъти повече,да се претират като масови убийци!
Не може жертвите да ги принасяме в жертва,за да отчитате че си вършите работата!

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 4892
цитирай
22. ka4ak - 18. sahaj -Това за 24часа го казах в интервю за весник 24 часа 2001г,защото без полицията не можеш да продаваш изобщо!
19.12.2009 01:04
sahaj написа:
ka4ak написа:
Проблема се разбира много късно,когато обикновенно детето вече е болно!Другото отвратително нещо е,че те зарибява друго дете,а не някой чичко или леличка!Това е война и на жертвите в един момент им казваме''А БЕ ТОЗИ БОКЛУК ДА УМИРА''!За това се скапа и ценностната ни система,а в 57-63%от всички престъпления,/може сега процента да е по висок/са наркотиците!!!


Смятам , че трябва да има по - строги наказания за разпространението на наркотици , може би доживотна присъда.
Наистина е жестоко , но заради такива хора като разпространителите на наркотици трябва да има лагери като Белене и др. , смятам обаче , че бореики се да помагаме на хората употребяващи наркотици ние се борим с последствията , така че освен да помагаме за излекуването на наркоманите трябва да се опитаме и да се борим с причинителите на тяхната зависимост а именно производителите и разпространителите на наркотиците. За тази цел според мен са нужни един читав прокурор и един читав съдия и заедно с тях няколко свестни , истински ченгета , по този начин София може да бъде изчистена от тези боклуци само за 24 часа а след това и държавата ни. Нека се обединим над тази идея и всички ние обикновените хора и да си спомним прикаската как хан Кубрат събрал синовете си и ги накарал да счупят снопа с прички, ако сме единни ние сме силни. Само с единство можем да се преборим са тази паплач разпространителите на наркотици.
ХОРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ В ТАЗИ БОРБА И ДА ПОМАГАМЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИТЕ.

цитирай
23. ka4ak - А това е от 9.04.2003г
19.12.2009 01:10
79. ka4ak - НИТО ЕДИН ДИЛЪР НЕ МОЖЕ ДА ПРОДАВА ДРОГА,БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА
29.11 17:38
В мое интервю от 9.04.2003г вижте какво казвам на тогавашния главен секретар:
...искат да унищожат България и Бойко Борисов ако не се вслуша в думите ми,все едно,че участва в това престъпление.
- Много силно обвинение изричате...
- Къде беше Бойко Борисов с "Ипон" преди?Имаш да даваш 1 милион,мутрите пристигат и те гърбят в заведението.Ако заведението е под контрола на Бойко Борисов,той казва:"Прави каквото искаш,само че навън - в моето заведение не искам проблеми!".
Сега искаме от същия този Бойко Борисов да извие вратовете на тези,с които преди е играл...Само че сега неговото заведение е България...В Турция,в Гърция,в Македония,в Сърбия - където искат,там да се оправят,но в България - не!Това е.А ...

Едно интервю на Галина НАКОВА
цитирай
24. ka4ak - и това е от там!
19.12.2009 01:12
82. ka4ak - А това е от същото интервю публикувано на 9.04.2003г
29.11 22:48
...-знаейки много добре за какво става въпрос.
- Само през митниците ли минава наркотика?Къде са "Крау ейджънтс" в схемата?
- Основно през митниците,да.Те си получават техните пари и им е подсказано какво да правят и какво не трябва да правят.Казват ти:"Това е служебна пратка" и ти козируваш и пратката минава.Давам ви веднага пресен пример:в момента в София няма едно място,където може да си купиш вносни цигари с бандерол - не мога да си купя цигарите,които пуша!
- Какво означава това?
- Предприеха се уж крути мерки и се оказа,че всички вносни цигари са с фалшиви бандероли и за това не се продават.Сега си купувам цигари от други места.Това означава,че става преразпределение на каналите за внос на цигари,нищо друго не става.
Най-много ме вбесява,че при всички акции за хващане на наркотици нищо не става.Ще разбера че тези крути мерки към наркотиците са налице и са ефективни тогава,когато
НАРКОМАНИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАЗБИВАТ АПТЕКИТЕ
Но такова нещо няма,няма и да има.Това е лакмусът,че няма откъде да се вземе наркотик.
- Искате да кажете,че пазарът не се променя,независимо от афишираната от МВР борба?
- Всеки ден........
........,напротив.Фрашкан е пазарът!
- И цената ли не е мръднала?
- Не и.........................
по показателно от това.
- Как ще коментирате участието на баретите в този бизнес?
- Това го говоря от 3 години!
Плюя ги в лицето,а те се обърсват и си обръщат и другата страна,приемат това за нещо съвсем нормално.За да покажат,че правят нещо,защото ние говорим,а и всички виждат,че нищо не се предприема.Трябва нещо да покажат на обществото и за това бяха необходими тези жертви - "Ето,вижте къде пипаме ние - в баретите!"Няма звено от структорите на МВР което да не играе в наркобизнеса,това ви го гарантирам.Говоря от най-ниското звено сержанти,до офицери,следовател,дознатели и т.н.
- За колко пари се продава един прокурор?
- Имам абсолютно категорични сведения,че....
цитирай
25. ka4ak - а това е последица от интервюто!
19.12.2009 01:15
83. ka4ak - та да довърша @79и@81 и защо Ви показвам това от 9.04.2003г
29.11 23:05
.....На 18 април 2003 година брониран сребрист Мерцедес S престояващ близо до автобусна спирка на Цариградско шосе в София е взривен пред десетки свидетели. Адската машина е поставена под дясната предна седалка – там където се вози обикновено собственика на возилото. Точно в този момент обаче той не стои на нея а на шофьорското място – по някаква причина решил в този момент да кара лично. Шофьорът на Доктора – Йордан Спасов , който седи до него, е разкъсан на парчета. Самият Тодоров е запечатан от случаен фотограф непосредствено след взрива – лицето му е в кръв и обгорено. Освен временната загуба на слуха , обаче Доктора няма никакви други сериозни наранявания и съвсем скоро, никой не би могъл да предположи ,че това лице е било обект на бомбен атентат.
През Ноември , Иван Тодоров заявява ,че зад опита за убийството му стоят: "Бивш приятел , красавица и нисък генерал, който пуши пури за близо 3000 лева на месец и преправя костюмите си."
Медиите приемат ,че бившия приятел е Петър Петров – Амигоса , красавицата е Ася Зафирова ( приятелката на Доктора), а по отношение на генерала , в пресконференция , Бойко Борисов заявява ,че става въпрос за ген. Васил Василев , тогавашния шеф на ДНСП. Последният е освободен от поста си 10 дена след това.
ЯХТЕНИЯТ СКАНДАЛ – ПОЛИТИЧЕСКО СЪТРЕСЕНИЕ БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ
МВР твърдят ,че намират в куфарчето на Доктора , изхвърчало при взрива, снимки, които под формата на доклад за връзки на политически с престъпни фигури се предават на президента и премиера. Избухва сериозен скандал. Лицата запечатани на снимките са министрите от правителството на Симеон Сакскобургготски – Милен Велчев и Пламен Петров и и тогавашния царски депутат - Мирослав Севлиевски.
Четвъртия човек в играта на карти е Петър Петров- Амигоса , а на заден план усмихнат седи Иван Тодоров – Доктора . Мястото е яхта в Монако по време на кръг от Формула 1.
Освен посочените лица , в доклада фигурират и имената на военния прокурор Трендафил Трайков и апелативния прокурор от Софийска прокуратура Иван Петров.
За тях се твърди ,че имали нерегламентирани контакти с Доктора и небезизвестния Константин Димитров – Косьо Самоковеца.
Заради доклада , в който всъщност няма никакви конкретни доказателства , на 25 април Бойко Борисов си подава оставката – министър-председателят не я приема. Няколко месеца по-късно и Милен Велчев прави същото , но и неговата оставка не е приета.
Николай Филчев пък – главен прокурор по това време , веднага изисква оставките на двамата прокурори – те отказват. По-малко от три години след случилото се Трайков е предложен за повишение в Върховна касационна прокуратура....
цитирай
26. ka4ak - Точно за това искам да се обединиме и да запазим децата си и да отгледаме,чисто от наркотици поколение!
19.12.2009 01:44
Владимир Качаклиев за списанието
“СВОБОДНИ ПОЕТИ В BLOG.BG”
Приятели, Колективният ум в блога е необходимо да се обедини и идеите да станат реалност! Всеки има своя позиция в живота и, ако повярва в себе си, освобождавайки се от страха, може да помогне на България. Защото страхът е окови на Свободата и тъкмо той блокира държавата, която трябва да ни служи!
НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО, НЕЗАВИСИМО ОТ НАШИТЕ РАЗЛИЧИЯ!
ТАКА СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО-ДОБЪР!
САМО В ЕДНА СТРАНА, КОЯТО ИМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ВЛАСТТА СЕ СТРАХУВА ДА ВЪРШИ СВОЕВОЛИЯ И КОРУПЦИЯ, И ДА СЕ ГАВРИ С ХОРАТА, ЗАЩОТО Й СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ!
Ние сме уникални в избирането, но без гражданско общество, което е поставило на първо място ДЕТЕТО, това не може да стане!
Много неща видях изписани и са актуални, но смятам, че основното, което трябва да се направи е да се спазва конституцията и да не се допуска по никакъв начин деца да не ходят на училище, а в училището да се правят тестове за наркотици! Това направи ли се, със съпътстващите мерки, ще може да се отгледа поколение чисто от наркотиците и автоматично ще отпаднат всички пороци, защото и родителите ще бъдат по-отговорни и всички, които работят с деца – също!Знам, че звучи еретично, но това е начинът и родителите да почнат много по-отговорно да възпитават и отглеждат децата си!
Отношението ни към децата е обединяващото в нашата народопсихология!
Кога ще се разбере, че ние сме еретиците на Европа и може би затова нямаме пленено Българско знаме, защото битката се е водила на “Живот или смърт!”. Явно може да ни обедини само опасността!
Не случайно сме просъществували 13 века и това не трябва да бъде последният, в който ще се споменава за нас!
Това, което правя в блога с постовете ми, с Книгата и със Списанието, не е нищо друго, а желанието ми да се събудят хората и да установят, че без участие и съпричастност, без освобождаване от страха, без отделяне от личното си време, няма вариант нещо да се случи!
Знам, че не искате да ме разберете,защото ще се наруши Вашата дупка и пустата му сабя не напуска представите Ви за сеч! Грозни са думите ми, но това е реалността и много ми е болно за тази картина в нашето общество! А аз си вярвам и правя това, което е по силите ми и, въпреки бетонните прегради, продължавам! Dum spiro spero – докато дишам, надявам се, т.е., докато съм жив не губя надежда!
Липсата на положителната нагласа, съмнението, комплексите, търсенето под вола теле, се стараят да обезсмислят носителите на такива качества и тъй като това са изключения, мнозинството се стреми да ги очерни и изолира! Еретично е, че ги има – въпреки всеобщата нагласа! Вярвам че ще има много еретици, защото за мен това са човеците в множеството от хора!
Ваш: Владимир Качаклиев – ka4ak.blog.bg, издател
цитирай
27. ka4ak - sahaj -И за това това което казваш,може да го направиме само ние!
19.12.2009 01:57
sahaj написа:
Нека се обединим над тази идея и всички ние обикновените хора и да си спомним прикаската как хан Кубрат събрал синовете си и ги накарал да счупят снопа с прички, ако сме единни ние сме силни. Само с единство можем да се преборим са тази паплач разпространителите на наркотици.
ХОРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ В ТАЗИ БОРБА И ДА ПОМАГАМЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИТЕ.

Светът не иска да се отърве от тази изкуственна болест!Всички искат да се борят,да се борят и да продължът да се борят,но в никакъв случай да не реши проблема,защото собственна глава на раменете е опасна!Примера който може да им покажем,ще помогне на светът да стане по добър и да го отърве от най голямата пандемия!!!
цитирай
28. ka4ak - 14. harvi - Честно казано, аз си останах Това е голямата заблуда на помадачите,а също и родителите!
19.12.2009 02:30
harvi написа:
с горчивината, че той по-скоро ни използваше да му набавяме лекарството, защото не се отпускаше свободно или се продаваше в ограничено количество. Той беше минал някаква метадонова програма без успех и беше много против нея.

Не могат да разберат,че той трябва да вземе на всяка цена и забрани и ограничения няма!Силата на комуната е,че там не можеш да лъжеш,"защото сме от един цирк и си знаеме номерата"Близкият и незапознатия човек,не може да разбере,че това е болест и непрекъснато е излъган,а болния си получава дозата!Уникални са и мога да ти разправям такива невероятни случки,сигурно цяла година!Командите са такива,че все едно си спасяваш живота и незапознатия е обречен да бъде преметнат!
А метадона си е престъпление и част от схемата на борбата!
цитирай
29. ka4ak - 20. tili - Ето това е истинският Владимир Качаклиев!А това е мома Лиляна!
19.12.2009 03:10
tili написа:
Благородна дейност на благороден човек!!!

Благородно е това отвличане да беше наказано,а не сега да правиме акции и да откриваме 12 знакови отвличания и случайно да намираме неопровержими доказателства,щото полицията била друга и прокуратурата е чисто нова!
цитирай
30. veninski - Поздравления, приятелю!
19.12.2009 04:43
Поздравления, приятелю!
цитирай
31. ka4ak - Добро утро Василе!Майсторите на перото да не се страхуват че ще бъдат тафени,а да се включат с това което могат за изваждане на просветата и ценностната ни
19.12.2009 10:25
система от кюшето!

Спасението е децата да се научат да четат и да могат да разбират какво са прочели!Бездуховността и безхаберието,са не по малко унищожителни и това не става с бягство и криене в кенефа!Неграмотността се премахва с учене,но трябва да има и ученици и учители!
цитирай
32. kasnaprolet9999 - Прибавих ти статията в свежо нет.
19.12.2009 10:49
Тези истории са покъртителни и показват как местните чорбаджии потъпкват човешките права на млади хора, които се опитват да излезат от обсега на влиянието на наркотиците. Показват и безсилието и корумпираността на някои полицаи, които вместо да помагат се изнизват като пръдня из гащи, въпреки че са на бюджетна издръжка и трябва да служат на хората, а не да играят с бандитите. Лично аз не знам как бих могла да помогна в тази неравна борба, но ако ти потрябвам за нещо, знаеш къде да ме намериш.
цитирай
33. ka4ak - Покъртително е че това става пред очите ни и морал става мръсна дума Невена!
19.12.2009 11:45
операция"Наглите"само показва,какво може да се случва стига да искат да си вършат работата за която всички ние им плащаме!Наемайте си читави охранители!!!Как убедително звучи само!За това ли сме граждани на България!Един път си наемаш полицай,после охранител,после и министър и за по сигурно още двама,за да следят другите дали си вършат работата!
цитирай
34. mamas - Поздрави, Владо!
19.12.2009 11:50
Прибавям и моето възхищение от това, на което си посветил живота си.
цитирай
35. gkowachew - Всичко това много ме вълнува,
19.12.2009 11:51
ти знаеш защо! Господ живот и здраве да ти дава! И на най-близките ти хора също!
цитирай
36. jesusbg - Владо,
19.12.2009 12:07
те поне са останали живи. аз в момента съм се захванал с една огромна далавера, заради която на 80% съм сигурен, че ще ме УБИЯТ.
цитирай
37. transver - разочарован съм от тази държава
19.12.2009 12:44
много малко хора в тази държава разбират същността на проблема наркотици
аз лично никога не съм употребявал тази гадост и няма и да почна . но съм виждал как един живот пропада от тях , накрая свършва преждевременно със свръх доза или лудница ето за това съм напълно съгласен с коментара на сахадж но за съжаление на управляващите ни не им стиска да го направят
цитирай
38. ka4ak - mamas - Поздрави, Владо! Славе непримиримост и обединение ни трябва,за децата на България!
19.12.2009 12:46
mamas написа:
Прибавям и моето възхищение от това, на което си посветил живота си.

Наркотика не се появява от нищото!Винаги някой друг ти го подава и за това трябва да се правят тестове в училище,защото крушата си има опашка винаги!ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОУМЕЕ,А НЕ ДА СТАВАМЕ СЪУЧАСТНИЦИ В РАЗПАДА НА ЛИЧНОСТТА,ПО ЕДИН БЕЗОТГОВОРЕН И ПРЕСТЪПЕН НАЧИН,ЗАЩОТО ТОВА Е ИЗКУСТВЕННА БОЛЕСТ И СЕ ПРЕДАВА ПО ФИЗИЧЕСКИ НАЧИН!ТОВА Е БОМБАТА НА ТЕРОРИСТА!КЕЛ ФАЙДА,ЧЕ НЕ ТЕ Е УБИЛА,СЛЕД КАТО ТЕ Е ОСАКАТИЛА!
цитирай
39. анонимен - поклон!
19.12.2009 12:46
Поклон пред йуража и смелостта да се изправите срещу мутрите, наркомафията, държавата! Всички те са в кюпа и печелят яко на гърба на заблудените деца. Борбата с тия мастодонти е като на Дон Кихот с мелниците, но пък мисля, че е редно и хубаво да знаете, че имате подкрепа в тази борба! Има още нормални, обикновени хора, които стоят зад вас и биха помогнали с каквото могат!
цитирай
40. sahaj - Поклон пред йуража и смелостта да се ...
19.12.2009 12:49
анонимен написа:
Поклон пред йуража и смелостта да се изправите срещу мутрите, наркомафията, държавата! Всички те са в кюпа и печелят яко на гърба на заблудените деца. Борбата с тия мастодонти е като на Дон Кихот с мелниците, но пък мисля, че е редно и хубаво да знаете, че имате подкрепа в тази борба! Има още нормални, обикновени хора, които стоят зад вас и биха помогнали с каквото могат!

Радвам се че все още има свестни хора в тая държава които мислят правилно ако сме единни можем да победим и да накараме управляващите да действат, ако не доброволно то насила под натиска на обществото и обществения протест
цитирай
41. mmagy - Приеми и моите поздрави!Хвала!!!
19.12.2009 13:09
Приеми и моите поздрави!Хвала!!!
цитирай
42. анонимен - еххх
19.12.2009 13:13
Без да спирам устрема ви, искам само да отбележа, че борбата е почти обречена поради няколко причини:

1. Както правилно се каза - ако сме единни като общество и защитаваме правата и желанията си, живота ни рязко ще се промени и подобри. Но за жалост кукловодите много добре го знаят това и умишлено разединяват обществото, отвличат вниманието му и казано с 2 думи - целенасочено ни мачкат.
2. Когато въпреки облечените в закони и политики деструктивни действия на държавната машина, останат будни и непримирими хора, които оказват съпротива и пречат на печалбите, в употреба влизат черноработниците т.е. мутрите. Тоест ако си много обществено активен и не можеш да бъдеш пречупен по законов път, изведнъж биваш пребит до осакатяване, мистериозно ти изгаря офиса/къщата, обират те до шушка, а пък държавните органи образуват никога неприключващо производство срещу неизвестен извършител. Ако и това не откаже непокорната овца, двете машини заработват в открит синхрон до пълно пречупване.
3. Срещаш присмеха на останалите овце, които си обичат синджира и не разбират тези, които си прегризват крака в името на свободата! Чрез държавната политика средностатистическия човек е докаран до положение в което го интересува единствено собственото му щастие, което се измерва в яденето,пиенето и в последните години новия гсм, телевизор и западна кола втора употреба. Наистина ниска цена, за собственото ни бъдеще и това на децата ни!
4. Дори да се постигне успех, той е частичен и е капка в морето, което постоянно нараства и прелива.

Аз още веднъж ви поздравявам и ви окуражавам да продължавате да се борите, защото колкото и да е идилично, вашия успех се измерва в спасени човешки животи и съдби! Съвета ми е да "вербувате" спасените души, да се присъединяват към борбата и по този начин масата от хора работещи срещу мафията ще се увеличава с много големи темпове и ефекта ще е по-голям!
Моето лично мнение е, че само революция е способна на истинска и генерална промяна! Но за да узреем до този момент трябва да се преборим с апатията и да се натрупа критична маса от хора искащи промяна! Всеки ден и всеки час се боря именно за обединението на всички нас, които искаме просто да живеем достоен и нормален живот ТУК!
цитирай
43. ka4ak - 35. gkowachew - Всичко това много ме вълнува, Знам и за това не трябва да има и милиметър отстъпление!
19.12.2009 13:23
gkowachew написа:
ти знаеш защо! Господ живот и здраве да ти дава! И на най-близките ти хора също!

Пререждане,предизвикано от "нищото"!!!Това не трябва изобщо да се допуска!Бориме се за всяко бебе да живее и когато трябва да се радваме от успехите му в живота,допускаме да се самоунищожи по един изкуствен начин и да обезмисли животът ни и надеждите които сме имали!Родителят трябва винаги да даде последен завет на децата си, преди да затвори очи!!!
цитирай
44. evrazol - Знам, че не искате да ме разберете, ...
19.12.2009 13:31
Знам, че не искате да ме разберете,защото ще се наруши Вашата дупка и пустата му сабя не напуска представите Ви за сеч! Грозни са думите ми, но това е реалността и много ми е болно за тази картина в нашето общество! А аз си вярвам и правя това, което е по силите ми и, въпреки бетонните прегради, продължавам! Dum spiro spero – докато дишам, надявам се, т.е., докато съм жив не губя надежда!
Липсата на положителната нагласа, съмнението, комплексите, търсенето под вола теле, се стараят да обезсмислят носителите на такива качества и тъй като това са изключения, мнозинството се стреми да ги очерни и изолира! Еретично е, че ги има – въпреки всеобщата нагласа! Вярвам че ще има много еретици, защото за мен това са човеците в множеството от хора!

Наемайте си читави охранители!!!Как убедително звучи само!За това ли сме граждани на България!Един път си наемаш полицай,после охранител,после и министър и за по сигурно още двама,за да следят другите дали си вършат работата!

_______________________________________
ka4ak направо е поставил диагноза на обществото ни. Остава да се намери лекарството. Но колкото и да е отдаден на личната си кауза сам човек няма голям шанс. На нашата държава трябва да се назначи одитор.
цитирай
45. victoriavselena - До Владо
19.12.2009 15:11
изпращам ти лично цялата си виртуална и реална подкрепа, сила и любов. Благодаря че има хора като теб. Дано да се размножавате.
цитирай
46. ka4ak - victoriavselena - До Владо Ще те лиша от целувка!!!
19.12.2009 15:24
victoriavselena написа:
изпращам ти лично цялата си виртуална и реална подкрепа, сила и любов. Благодаря че има хора като теб. Дано да се размножавате.


Размножаваме!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
47. victoriavselena - поправка
19.12.2009 16:24
дано да ставаме все повече и повече. Дано доброто да стане "заразно" и да се получи "епидемия" от добри и смели дела. Така, редактирано ще си остана ли с правото на целувка :)))
цитирай
48. ka4ak - 47. victoriavselena - поправка Това е истината,сам човек е за кенефа!
19.12.2009 16:37
victoriavselena написа:
дано да ставаме все повече и повече. Дано доброто да стане "заразно" и да се получи "епидемия" от добри и смели дела. Така, редактирано ще си остана ли с правото на целувка :)))

Само ако си помагаме и взаимно се зареждаме,може да светнеме света,за хармония,любов и тържество на умът,за да съраним вековната родова памет за заедност!!!
цитирай
49. sahajayoga - наркотиците са много жесток и мръсен бизнес
19.12.2009 17:53
а Качаклиев е един от тръните в петата на хората които се занимават с този бизнес
цитирай
50. whitepigeon - Качак, някога ако се видим ще ти с...
19.12.2009 18:33
Качак, някога ако се видим ще ти споделя за една моя идея подобна на това с което се занимаваш. Може би е по приятна, но също е толкова отговорна и социална. Само, че както казахте по нагоре сама птичка пролет не прави. Със сигурност имам идеи които ще ти допаднат, а сам не мога.
Поздрави!
цитирай
51. анонимен - jalko
20.12.2009 02:20
ihaaaa kak ka4aka ne e bil tam da mu sinkirat mutricata
цитирай
52. ka4ak - 36. jesusbg - Владо,Сашо Добро утро!
20.12.2009 06:05
jesusbg написа:
те поне са останали живи. аз в момента съм се захванал с една огромна далавера, заради която на 80% съм сигурен, че ще ме УБИЯТ.

Когато оповестих за разпределението на каналите,партиите,схемите и участието на всички звена на държавата,всички мои познати бяха сигурни на 100%,че ще ме свитнат!
цитирай
53. ka4ak - 37. transver - разочарован съм от тази държава Юри и аз съм разочарован,но това не значи,че трябва да се гледа безучаастно и само да цъкаме с език!
20.12.2009 06:44
transver написа:
много малко хора в тази държава разбират същността на проблема наркотици
аз лично никога не съм употребявал тази гадост и няма и да почна . но съм виждал как един живот пропада от тях , накрая свършва преждевременно със свръх доза или лудница ето за това съм напълно съгласен с коментара на сахадж но за съжаление на управляващите ни не им стиска да го направят

Та нали сме част от тази държава и като нейни граждани,можем и трябва да заявяваме позиция и да я отстояваме!Това ме дразни и не мога да го приема,че всичкии на приказки се борят с наркоанията,а с действията си не само пълнят гуши,а насърчават тази изкуственна болест!Имам случаи които са унищожили милиони левове на семействата си и защото по една случайност не са умряли/всяка доза може да е смъртоносна,защото се умира,тъй като няма кой да ти каже че не дишаш/имат по над 1000 кражби и грабежи/петдесетина задържания,няколко дела/лекувания във всички възможни места и кавото се сетиш,а отделно в периода с многото пари е заразил,бая нови жертви,а в периода на без пари продавал на жертвите,които в един момент,правят същото!!!
За това искам тестове в училище ,за да се отгледа чисто поколение,а заразените да се излекуват,а не да се лекуват!!!!!
А за стискането,е така,но разчитам на нашата народопсихология и че ние можем да покажем как може да се унищожи тази изкуственна болест,унищожаваща цивилизацията и морала!!!!!!!
цитирай
54. cefulesteven - Всеки спасен живот е спасено бъдеще ...
20.12.2009 10:24
Всеки спасен живот е спасено бъдеще в дълбочина с която дори човешкия живот е несъразмерен.

С възхищение.
цитирай
55. budha - m
20.12.2009 14:25
ti si mnogo specialen 4owek za bulgaria
цитирай
56. анонимен - Рядко има хора като тебе
20.12.2009 15:03
Поклон за това което правиш. Бъди здрав!!!
цитирай
57. transver - transver - разочарован съм от тази държава Юри и аз съм разочарован,но това не значи,че трябва да се гледа безучаастно и само да цъкаме с език!
20.12.2009 15:15
да, съгласен съм напълно с вас ако мога с нещо да помогна бих го направил но просто аз самия не знам с какво мига да бъда полезен
цитирай
58. ka4ak - 39. анонимен - поклон! Е.Т. Знам,че имам подкрепа в мислите на хората,но с малки изключения,това е!
20.12.2009 16:00
анонимен написа:
Поклон пред йуража и смелостта да се изправите срещу мутрите, наркомафията, държавата! Всички те са в кюпа и печелят яко на гърба на заблудените деца. Борбата с тия мастодонти е като на Дон Кихот с мелниците, но пък мисля, че е редно и хубаво да знаете, че имате подкрепа в тази борба! Има още нормални, обикновени хора, които стоят зад вас и биха помогнали с каквото могат!

Това е трагедията в борбата с тази изкуственна болест!От над3000 /трихиляди /починали деца,успял съм да накарам само ТРИМА РОДИТЕЛИ,ДА ГОВОРЯТ,ЧЕ ТЯХНО ДЕТЕ Е ЖЕРТВА НА НАРКОТИЦИТЕ!!!!!Още 5-6 споменават нещо мъгляво и всички други,всевъзможни измишльотини,но не и наркотици!!!!!Висши полицаи,погребали децата си,след люти закани,се пенсионираха!!!!!Родители като видят децата си качили 30-40-50кг смятат че всичко е наред и ги прибират преди срока и после си скубят косите!Родители на оправени деца,не можеш да им видиш очите,а пък за говорене забрави!От включително и Първанов надолу ,ме тупат по рамото и включват индиректно държавата срещу мене!Закона за еднократната доза им обърна червата и вместо да доразвиеме нещата,Станишев го осакати съвсем и т.н. и т.н.
цитирай
59. bizcocho - Trqbva da se pomaga na zavisimite i ...
20.12.2009 18:01
Trqbva da se pomaga na zavisimite i ne po-malko vnimanie trqbva da se otdeli na dilyrite! No tova s dilyrite... mrysna papla4 sa te, ako da sa "4isti"/ ot narkotika/ i s kostium4eta! A pravitelstvo, koeto ne se bori s problema "narkomaniq" kak da vqrvam, 4e ne se hrani ot nego?
Pozdrav, ka4ak! Izvini latinicata!
цитирай
60. helios - Поздравления, Владо!
20.12.2009 18:31
Прекланям се пред човечността и смелостта ти!
Имам някои идеи и възможности, които трябва да споделя с теб!
Ще пиша на лични след празниците.
цитирай
61. lagrima - Бог да те благослови и да ти помага в ...
20.12.2009 23:00
Бог да те благослови и да ти помага в начинанията ти!
цитирай
62. ka4ak - 40. sahaj - Поклон пред йуража и смелостта да се ...Чавдаре,защо ли все си мисля че и името може да говори!!!
21.12.2009 02:16
sahaj написа:
анонимен написа:
Поклон пред йуража и смелостта да се изправите срещу мутрите, наркомафията, държавата! Всички те са в кюпа и печелят яко на гърба на заблудените деца. Борбата с тия мастодонти е като на Дон Кихот с мелниците, но пък мисля, че е редно и хубаво да знаете, че имате подкрепа в тази борба! Има още нормални, обикновени хора, които стоят зад вас и биха помогнали с каквото могат!

Радвам се че все още има свестни хора в тая държава които мислят правилно ако сме единни можем да победим и да накараме управляващите да действат, ако не доброволно то насила под натиска на обществото и обществения протест

Хайдути

Баща и син

Я надуй, дядо, кавала,
след теб да викна - запея
песни юнашки, хайдушки,
песни за вехти войводи -
за Чавдар страшен хайдутин,
за Чавдар вехта войвода -
синът на Петка Страшника!
Да чуят моми и момци
по сборове и по седенки;
юнаци по планините,
и мъже в хладни механи:
какви е деца раждала,
раждала, ражда и сега
българска майка юнашка;
какви е момци хранила,
хранила, храни и днеска
нашата земя хубава!
Ах, че мен, дядо, додея
любовни песни да слушам,
а сам за тегло да пея,
за тегло, дядо, сюрмашко,
и за свойте си кахъри,
кахъри, черни ядове!
Тъжно ми й, дядо, жално ми й,
ала засвири - не бой се, -
аз нося сърце юнашко,
глас имам меден загорски,
та‘ко ме никой не чуе,
песента ще се пронесе
по гори и по долища -
горите ще я поемат,
долища ще я повторят,
и тъгата ми ще мине,
тъгата, дядо, от сърце!
Пък който иска, та тегли -
тежко му нима ще кажа?
Юнакът тегло не търпи -
ала съм думал и думам:
Блазе му, който умее
за чест и воля да мъсти -
доброму добро да прави,
лошия с ножа по глава, -
пък ще си викна песента!

I

Кой не знай Чавдар войвода,
кой не е слушал за него?
Чорбаджия ли изедник,
или турските сердари?
Овчар ли по планината,
или пък клети сюрмаси!
Водил бе Чавдар дружина
тъкмо до двайсет години
и страшен беше хайдутин
за чорбаджии и турци;
ала за клети сюрмаси
крило бе Чавдар войвода!
Затуй му пее песента
на Странджа баир гората,
на Ирин-Пирин тревата;
меден им кавал приглаша
от Цариграда до Сръбско
и с ясен ми глас жътварка
от Бяло море до Дунав -
по румелийски полета...
Един бе Чавдар войвода -
един на баща и майка,
един на вярна дружина;
мъничък майка остави,
глупав от татка отдели,
без сестра, Чавдар, без братец,
ни нийде някой роднина -
един сал вуйка изедник
и деветмина дружина!...
Хлапак дванайсетгодишен,
овчар го даде майка му,
по чужди врата да ходи,
на чужд хляб да се научи;
но стоя Чавдар, що стоя -
стоял ми й от ден до пладня!
И какво да ми спечели?
Голям армаган на майка -
тез тежки думи отровни:
"Що ме си, майко, продала
на чуждо село аргатин:
овци и кози да паса,
да ми се смеят хората
и да ми думат в очите:
да имам баща войвода
над толкозмина дружина,
три кази да е наплашил,
да владей Стара планина,
а аз при вуйча да седя -
при тоз сюрмашки изедник!
копилето му да бавя;
час по час да ме нахоква,
че съм се и аз увълчил,
че човек няма да стана,
а ще да гния в тъмница,
и ще ми капнат месата
на Кара баир на кола!...
Проклет бил човек вуйка ми!
Проклет е, майко - казвам ти,
не ща при него да седя,
копилето му да бавя
и крастите да му завръщам.
Яли ги свраки и псета!
При татка искам да ида,
при татка в Стара планина;
татко ми да ме научи
на к`ъвто иска занаят."
Зави се майка, замая -
камък и падна на сърце;
гледа си в очи Чавдара,
във очи черни, големи,
глади му глава къдрава
и ръда клета, та плаче.
Чавдар я плахо изгледа,
и с сълзи и той на очи,
майка си бърже попита:
"Кажи ми, мале, що плачеш?
Да не са татка хванали,
хванали или убили,
та ти си, мале, остала
сирота, гладна и жъдна?"...
Прегърна майка Чавдара,
в очи го черни целуна,
въздъхна, та му продума:
"За тебе плача, Чавдаре,
за тебе, дете хубаво,
писано още шарено:
ти ми си, синко, едничък,
едничък още мъничък,
а лоши думи хортуваш; -
как ще те майка прежали,
да идеш, синко, с татка си,
хайдутин като ще станеш!
Татко ти й снощи доходял,
за тебе, синко, да пита -
много ме й съдил и хокал,
що съм те, синко, пратила
при вуйча ти, а не при него -
да види и той, че има
хубаво дете юначе;
далеч ли да го проводи,
на книга да се изучи,
или хайдутин направи,
по планината да ходи.
Триста й заръци заръчал,
в неделя да те проводя
на хайдушкото сборище...
Ще идеш, синко Чавдаре,
едничко чедо на майка!
Ще идеш утре при него;
ала те клетва заклинам,
ако ти й мила майка ти,
да плачеш, синко, да искаш,
с дружина да те не води,
а да те далеч проводи,
на книга да се изучиш -
майци си писма да пишеш,
кога на гурбет отидеш..."

Рипна ми Чавдар от радост,
че при татка си ще иде,
страшни хайдути да види
на хайдушкото сборище;
а майка ядна, жалостна,
дете си мило прегърна
и... пак заръда, заплака!...

Христо Ботев

И колкото и старо да е,духът е още жив и трябва да се осъзнаем,за да не плачем горчиво неизучени,даващи децата си за курбан и забравили повелите на Кубрат!:)))))))
цитирай
63. ka4ak - 41. mmagy - Приеми и моите поздрави!Хвала!!!Добро утро и успешна седмица!
21.12.2009 10:03
mmagy написа:
Приеми и моите поздрави!Хвала!!!

Благодаря ти!Това всичко става пред нас и ние не трябва да сме неми свидетели!Държавната служба,за която сме назначили хора,трябва да ни предпазва от неприятности,а не да използва информацията до която има достъп,за организиране на групи за бързо реагиране!Крокодилите безпогрешно откриват между хилядите коли,тази която носи пари!Във всичко е така!
цитирай
64. ka4ak - 42. анонимен - еххх Е.Т.Правилно!"Всеки ден и всеки час се боря именно за обединението на всички нас, които искаме просто да живеем достоен и нормален живо
21.12.2009 10:30
анонимен написа:
Без да спирам устрема ви, искам само да отбележа, че борбата е почти обречена поради няколко причини:

1. Както правилно се каза - ако сме единни като общество и защитаваме правата и желанията си, живота ни рязко ще се промени и подобри. Но за жалост кукловодите много добре го знаят това и умишлено разединяват обществото, отвличат вниманието му и казано с 2 думи - целенасочено ни мачкат.
2. Когато въпреки облечените в закони и политики деструктивни действия на държавната машина, останат будни и непримирими хора, които оказват съпротива и пречат на печалбите, в употреба влизат черноработниците т.е. мутрите. Тоест ако си много обществено активен и не можеш да бъдеш пречупен по законов път, изведнъж биваш пребит до осакатяване, мистериозно ти изгаря офиса/къщата, обират те до шушка, а пък държавните органи образуват никога неприключващо производство срещу неизвестен извършител. Ако и това не откаже непокорната овца, двете машини заработват в открит синхрон до пълно пречупване.
3. Срещаш присмеха на останалите овце, които си обичат синджира и не разбират тези, които си прегризват крака в името на свободата! Чрез държавната политика средностатистическия човек е докаран до положение в което го интересува единствено собственото му щастие, което се измерва в яденето,пиенето и в последните години новия гсм, телевизор и западна кола втора употреба. Наистина ниска цена, за собственото ни бъдеще и това на децата ни!
4. Дори да се постигне успех, той е частичен и е капка в морето, което постоянно нараства и прелива.

Аз още веднъж ви поздравявам и ви окуражавам да продължавате да се борите, защото колкото и да е идилично, вашия успех се измерва в спасени човешки животи и съдби! Съвета ми е да "вербувате" спасените души, да се присъединяват към борбата и по този начин масата от хора работещи срещу мафията ще се увеличава с много големи темпове и ефекта ще е по-голям!
Моето лично мнение е, че само революция е способна на истинска и генерална промяна! Но за да узреем до този момент трябва да се преборим с апатията и да се натрупа критична маса от хора искащи промяна! Всеки ден и всеки час се боря именно за обединението на всички нас, които искаме просто да живеем достоен и нормален живот ТУК!

Архивиите на МВР са налице!Достатъчно е само да се видят всички бивши къде са,и сегашните ще цъфнат!
Един зависим,винаги ще те заведе при източника който прави тази зависимост!Аз и ти ако почнеме да продаваме дрога,бъди сигурен,че за по малко от 72 часа ще бъдем арестувани и ще ни покажат по телевизията,че сме разбита група за пласиране на наркотици!
Решиш ли да се занимаваш с контрабанда,ако не си платиш,просто те хващат и се тупаш по гърдите,че си разбил международен канал!!!
Щеше да е смешно,но това е трагедията за която си плащаме,а ценносната ни система изчезва и курбана с нашите деца продължава....:((((((((((((((
цитирай
65. andi2 - ка4ак
21.12.2009 11:46
знаеш ли кое му е мнооооого кофтито в БГ
И д асе опитваш да направиш нещо , десет те дърпат надолу .
Може би нашенски маталитет , може би нещо друго , знам ли
Имаше една приказка
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО. много добре описва родната ни картинка
цитирай
66. sparotok - смелост
21.12.2009 12:48
Иска се много смелост за това, с което се занимаваш.
Нашите управляващи могат да вземат пример, чудя се какво ли ги спира?
цитирай
67. ka4ak - 44. evrazol - Знам, че не искате да ме разберете, ... Eвгени,ти си написал''ДЪРЖАВАТА КАТО ТУМОР''
22.12.2009 00:18
evrazol написа:
Знам, че не искате да ме разберете,защото ще се наруши Вашата дупка и пустата му сабя не напуска представите Ви за сеч! Грозни са думите ми, но това е реалността и много ми е болно за тази картина в нашето общество! А аз си вярвам и правя това, което е по силите ми и, въпреки бетонните прегради, продължавам! Dum spiro spero – докато дишам, надявам се, т.е., докато съм жив не губя надежда!
Липсата на положителната нагласа, съмнението, комплексите, търсенето под вола теле, се стараят да обезсмислят носителите на такива качества и тъй като това са изключения, мнозинството се стреми да ги очерни и изолира! Еретично е, че ги има – въпреки всеобщата нагласа! Вярвам че ще има много еретици, защото за мен това са човеците в множеството от хора!

Наемайте си читави охранители!!!Как убедително звучи само!За това ли сме граждани на България!Един път си наемаш полицай,после охранител,после и министър и за по сигурно още двама,за да следят другите дали си вършат работата!

_______________________________________
ka4ak направо е поставил диагноза на обществото ни. Остава да се намери лекарството. Но колкото и да е отдаден на личната си кауза сам човек няма голям шанс. На нашата държава трябва да се назначи одитор.

Полицията вместо хирург,е злокачествения тумор!В коя нормална държава ще ти се обадят по телефона и ти ще дадеш пари,защото детето ти е прегазило човек и ти ще платиш за да го измъкнеш по втория начин?????!!!!!Разговор между болни:Тази дрога е супер-от СДВР-то е?????!!!!!Ти знаеш ли че нямам момче което стотици пъти да не е плащало,за да продължи да се дрогира,родители и роднини активно са помагали?????!!!!!Красьо да те уреди за съдия,та да си гласуваш 5000лв Коледни,та 24 милиона какво са?????!!!!!Вицепремиер и Вицепрокурор да запретнат ръкави, да хванат бандити,неизвестни,ама с прякори и никакви действащи висши полицаи,че ще скапем имиджа на полицията и прокуратурата?????!!!!!
цитирай
68. ka4ak - А това сега го видях,но щот съм си фукня,пък ми е и от мойта щерка Софияна!
22.12.2009 01:01
14. tanyarisemova - Ка4ак. . . Свободният Дух!
18.12 21:58
evelin написа:Ка4ак... Свободният Дух! Един голям Мъж на нашето съвремие – Владимир Качаклиев... От онези, за които “няма как” и “не мога” губят смисъла си, ако “трябва”... ;)) Хубаво е да знаеш, че все още има такива хора, които с глава стена разбиват... и с честността си заразяват...

Обичам и се гордея с Приятелството му!

* Много ДОСТОЙНО, Владо! :) Точно, както ти го умееш!!!



Повече хора трябва да са като него, МНОГО ПОВЕЧЕ. В мислите си да бъдат, като него поне за малко.

Благодарение на Качак се лекувам и се чувствам много по-добре Няма го вече това задушаване което го имаше всеки ден, не ме болят мускулите и ставите (преди едвам вървях, хем се задушавах хем мускалите на краката ме болях, вероятно от големите количества орбазон, които постоянно ми го даваха) Няма ги вече болките в стомаха и главата в областта на синусите. Удушвам всичко…ах колко бе хубаво да удуша топла супичка направена от Невенчето.

Благодарение на Качак се научих да се чувствам свободна, да изразявам свободно това което мисля, да се чувствам “свободен поет”…без да си казвам "какво ще каже този, какво онзи"
”…и ако повярва в себе си, освобождавайки се от страха, може да помогне на България. Защото страхът е окови на Свободата и тъкмо той блокира държавата, която трябва да ни служи…. САМО В ЕДНА СТРАНА, КОЯТО ИМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ВЛАСТТА СЕ СТРАХУВА ДА ВЪРШИ СВОЕВОЛИЯ И КОРУПЦИЯ, И ДА СЕ ГАВРИ С ХОРАТА, ЗАЩОТО И СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ”.

Обещавам ти Качак, че като се върна в Свищов ще напиша постинг за всичко преживяно до сега, за всички болници в които бях…за Свищов,за Детската белодробна болница в Трявна, за астма центъра в Плевен, за ТЕЛК-а във Велико Търново и как се освидетелстват хора боледуващи от бронхиална астма….до Правителствена болница. За това как от лекар на лекар ме препращаха, а аз продължавах да се задушавам и да поддържам температура месеци наред.
За това как един лекар ме изпрати на друг, които се оказа негов приятел и които правил операции в правителствена един път в годината. За това как именно този лекар ми даде епикриза че съм оперирана от синузит, без това да е правено някога. А аз продължавах да съм все така болна.

Вчера ми се обади моят шев, който е зъболекар. Попита ме как ме лекуват, тъй като му казах че се чувствам много по-добре. Отговорих му “омагьосват ме”, “омагьосват ме всеки ден по-малко”.
Истината е че Качак е магьосник, които омагьосва всички и всичко за да е по-добро и по хубаво, за да…има Светлина.
Приеми моят поклон, Качак и моите сърдечни благодарности.

Моята картина е специален подарък за теб и твоето семейство.
Много си те обичкам!
Гушкам те, като твоя дъщеричка. :))

цитирай
Как да не те гушна и разцелувам!На всеки родител,го пожелавам!Аз съм щастлив СОФИЯНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
69. ka4ak - 49. sahajayoga - наркотиците са много жесток и мръсен бизнес Виж,че закона го има,но се прилага избирателно!
22.12.2009 20:04
sahajayoga написа:
а Качаклиев е един от тръните в петата на хората които се занимават с този бизнес

Митьо Очите,който косвенно е убил,поне 10000 човека и е разсипал живота на поне 100000,се споразумяха за 4 години и това се води за успех,защото си е направо изключение!

"http://www.dnes.bg/crime/2009/12/22/godina-uslovno-za-student-otglejdal-2-stryka-djoint.83006

Година условно за студент, отглеждал 2 стръка джойнт
22.12.2009 14:32
Студентът Н. Н. бил спипан със саксия с 0,6 г канабис

Районният съд в Мадан наложи условна присъда от една година затвор с тригодишен изпитателен срок на студент, отглеждал два стръка марихуана в дома си, съобщиха от съда.

Присъдата е след споразумение с прокуратурата и е окончателна.

В дома на студента по макроикономика Н. С. Н. били намерени 0,6 грама канабис.

Младежът засадил тревата в саксии, които поставил на прозореца в апартамента.

При полицейски обиск на 19 август т.г. марихуаната била иззета.

След изсушаването на стръковете е измерено сухо вещество, по-малко от един грам.

Пред съда студентът заяви, че никога не е пушил марихуана, просто засадил растенията, за да се грижи за тях."

ТОВА Е СТАРА СТАТИСТИКА
04.02 14:45 - наркотици-мога да спра,когато си поискам!

Най-голямата заблуда,която е вкарала в гроба милиони!Тъй като съм лично засегнат/слава Богу,жив е /,
става въпрос за моя син и в далечната 1993г,разбрах че има залитане в тази посока и като всеки лаик
/със сегашния си опит никога нямаше да го допусна/смятах,че това е временно увлечение,присъщо на пубертета и постепенно,ще премине.Проклинам се за моето невежество и простота!Не го пожелавам и
на най-големия си враг,да му се случи!По нататък ще го опиша по подробно,но това,в друг постинг,а сега
да продъжа по темата.Провел съм хиляди срещи със зависими момчета и момичета,нито един не е тръгнал да става наркоман.Всеки е бил уверен,че когато пожелае,може да спре и е сигурен,че контролира приема на дрога!За да Ви стане по ясно,ще покажа едно изследване,което проведохме с моя екип в началото на 2006г,провокирано от решението на правителството на Станишев,да въстанови
така наречената еднократна доза/по натам,ще пиша и по тази тема/
СТАТИСТИКА към 08.03.2006г.
От началото на 2000г,през нас са минали за помощ и разговор 8473 тежко зависими лица/приемат наркотик повече от два пъти на ден/!!!
На база интервюта,средно 4 години и 7 месеца,след първия прием на наркотик,родителите са разбрали!!!
Никое от лицата не е тръгнало да става наркоман!!!
Всеки е смятал,че може да спре когато си поиска!
Беше ни много интересно,как са започнали,става въпрос за първи прием на наркотик!
Отговори:
8007-трева
43-лепило
41-гъби
114-хапчета
137-амфетамини
131-хероин или кокаин,от тях 109 момичета!!!
За 2004г-2117 смъртни случая,средна възраст на починалите 22г и 11месеца!!!
Месечен оборот за януари 2004г-97 милиона лева!
Март 2004г-пада чл354 а ал.3 от НК,еднократната доза е забранена!
Месечен оборот за януари 2005г-62 милиона лева!
СПАД-35 МИЛИОНА ЛЕВА!!!
Март-09.2006г-предложение на правителството,да се отмени забраната за еднократна доза!!!!!
изводите са от Вас!
следва продължение
П.С.средната възраст на въпросния контингент е 12 години 7 месеца и 19 дни!заради коментари!
следва продължение

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 9821

И СЕГА СЕ ОКАЗА,ЧЕ ИЗБИРАТЕЛНО МОГАТ ДА ГО ПРИЛАГАТ!!!
цитирай
70. ka4ak - 23. ka4ak - А това е от 9.04.2003г това е пак от същото интервю!
22.12.2009 20:55
...сигурно.
-Циганите къде са в този бизнес?
-Има хора които са много добри в този бизнес,по-добре си вършат работата и това не може да им се отрече.Всички казват че Киро Японеца се занимава с дрога и го гледат под лупа и...нищо.Не могат да го хванат,по скоро,явно не искат!Не случайно съм неудобен,защото зная как може да стане това и се дразня,че те се правят на безпомощни.
-Може да хванете Киро Японеца?
-Нека дойде Бойко Борисов да ме пита и ще му гарантирам,че до 24 часа ще сложим човека на място.
Известно е,че хората......
цитирай
71. sahajayoga - а Качаклиев е един от тръните в пе...
22.12.2009 23:48
ka4ak написа:
sahajayoga написа:
а Качаклиев е един от тръните в петата на хората които се занимават с този бизнес

Митьо Очите,който косвенно е убил,поне 10000 човека и е разсипал живота на поне 100000,се споразумяха за 4 години и това се води за успех,защото си е направо изключение!

"http://www.dnes.bg/crime/2009/12/22/godina-uslovno-za-student-otglejdal-2-stryka-djoint.83006

Година условно за студент, отглеждал 2 стръка джойнт
22.12.2009 14:32
Студентът Н. Н. бил спипан със саксия с 0,6 г канабис

Районният съд в Мадан наложи условна присъда от една година затвор с тригодишен изпитателен срок на студент, отглеждал два стръка марихуана в дома си, съобщиха от съда.

Присъдата е след споразумение с прокуратурата и е окончателна.

В дома на студента по макроикономика Н. С. Н. били намерени 0,6 грама канабис.

Младежът засадил тревата в саксии, които поставил на прозореца в апартамента.

При полицейски обиск на 19 август т.г. марихуаната била иззета.

След изсушаването на стръковете е измерено сухо вещество, по-малко от един грам.

Пред съда студентът заяви, че никога не е пушил марихуана, просто засадил растенията, за да се грижи за тях."

ТОВА Е СТАРА СТАТИСТИКА
04.02 14:45 - наркотици-мога да спра,когато си поискам!

Най-голямата заблуда,която е вкарала в гроба милиони!Тъй като съм лично засегнат/слава Богу,жив е /,
става въпрос за моя син и в далечната 1993г,разбрах че има залитане в тази посока и като всеки лаик
/със сегашния си опит никога нямаше да го допусна/смятах,че това е временно увлечение,присъщо на пубертета и постепенно,ще премине.Проклинам се за моето невежество и простота!Не го пожелавам и
на най-големия си враг,да му се случи!По нататък ще го опиша по подробно,но това,в друг постинг,а сега
да продъжа по темата.Провел съм хиляди срещи със зависими момчета и момичета,нито един не е тръгнал да става наркоман.Всеки е бил уверен,че когато пожелае,може да спре и е сигурен,че контролира приема на дрога!За да Ви стане по ясно,ще покажа едно изследване,което проведохме с моя екип в началото на 2006г,провокирано от решението на правителството на Станишев,да въстанови
така наречената еднократна доза/по натам,ще пиша и по тази тема/
СТАТИСТИКА към 08.03.2006г.
От началото на 2000г,през нас са минали за помощ и разговор 8473 тежко зависими лица/приемат наркотик повече от два пъти на ден/!!!
На база интервюта,средно 4 години и 7 месеца,след първия прием на наркотик,родителите са разбрали!!!
Никое от лицата не е тръгнало да става наркоман!!!
Всеки е смятал,че може да спре когато си поиска!
Беше ни много интересно,как са започнали,става въпрос за първи прием на наркотик!
Отговори:
8007-трева
43-лепило
41-гъби
114-хапчета
137-амфетамини
131-хероин или кокаин,от тях 109 момичета!!!
За 2004г-2117 смъртни случая,средна възраст на починалите 22г и 11месеца!!!
Месечен оборот за януари 2004г-97 милиона лева!
Март 2004г-пада чл354 а ал.3 от НК,еднократната доза е забранена!
Месечен оборот за януари 2005г-62 милиона лева!
СПАД-35 МИЛИОНА ЛЕВА!!!
Март-09.2006г-предложение на правителството,да се отмени забраната за еднократна доза!!!!!
изводите са от Вас!
следва продължение
П.С.средната възраст на въпросния контингент е 12 години 7 месеца и 19 дни!заради коментари!
следва продължение

Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 9821

И СЕГА СЕ ОКАЗА,ЧЕ ИЗБИРАТЕЛНО МОГАТ ДА ГО ПРИЛАГАТ!!!


Напълно съм съгласен с теб наркотиците особено хероина не се пробват , те се започват . Азсъм може би един от малкото които са успели да откажат тая гадост лесно може би основна причина за това е че съм се усетил навреме а може би и някои мои занимания станали впоследствие мой начин на живот ми помогнаха да се преборя с тази болест, която за жалост напоследък се разпространява все повече а неините разпространители в повечето случаи остават ненаказани от закона.
цитирай
72. eien - Поклон!
23.12.2009 16:28
Браво!
цитирай
73. ka4ak - 22. ka4ak - 18. sahaj -Това за 24часа го казах в интервю за весник 24 часа 2001г,защото без полицията не можеш да продаваш изобщо!Tова е от СЕГА 30.3.2001 г.
23.12.2009 22:52
ka4ak написа:
sahaj написа:
ka4ak написа:
Проблема се разбира много късно,когато обикновенно детето вече е болно!Другото отвратително нещо е,че те зарибява друго дете,а не някой чичко или леличка!Това е война и на жертвите в един момент им казваме''А БЕ ТОЗИ БОКЛУК ДА УМИРА''!За това се скапа и ценностната ни система,а в 57-63%от всички престъпления,/може сега процента да е по висок/са наркотиците!!!


Смятам , че трябва да има по - строги наказания за разпространението на наркотици , може би доживотна присъда.
Наистина е жестоко , но заради такива хора като разпространителите на наркотици трябва да има лагери като Белене и др. , смятам обаче , че бореики се да помагаме на хората употребяващи наркотици ние се борим с последствията , така че освен да помагаме за излекуването на наркоманите трябва да се опитаме и да се борим с причинителите на тяхната зависимост а именно производителите и разпространителите на наркотиците. За тази цел според мен са нужни един читав прокурор и един читав съдия и заедно с тях няколко свестни , истински ченгета , по този начин София може да бъде изчистена от тези боклуци само за 24 часа а след това и държавата ни. Нека се обединим над тази идея и всички ние обикновените хора и да си спомним прикаската как хан Кубрат събрал синовете си и ги накарал да счупят снопа с прички, ако сме единни ние сме силни. Само с единство можем да се преборим са тази паплач разпространителите на наркотици.
ХОРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ В ТАЗИ БОРБА И ДА ПОМАГАМЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИТЕ.


ИНТЕРВЮ

Владимир Качаклиев: София може да се очисти за 24 ч. от наркотици

Тепърва ще има бум на продажбите на дрога и ще зачестят смъртните случаи, предупреждава човекът, създал първата наркокомуна у нас

НЕЛИ ЧОЛАШКА

Владимир Качаклиев е роден на 28 юни 1952 г. Държи голям търговски комплекс в столичния квартал "Люлин" - супермаркет, сладкарница, аптека и чорапена борса. През 1997 г. разбира, че синът му е зависим от хероин. Научил е 2 години, след като момчето е започнало да се дрогира. Заедно с жена си, която е аптекарка, започват да търсят начин да го спасят.
На 27 октомври м.г. Качаклиев създава фондация "Право на свободен избор". Основната цел е да изгради наркокомуна за лечение на бивши наркомани. Земеделският министър Венцислав Върбанов им дари сградите на бившето ловно стопанство в Сатовча. Жителите на общината обаче се вдигнаха на бунт срещу настаняването на наркомани.
След скандала от 32 места се обаждат на Качаклиев с предложение да дадат имотите си за комуната. Той избира местността Стария пост между Юндола и Белмекен. На 27 ноември там се качват първите 7 бивши наркомани. Командир на комуната става Качаклиев-син. После приемат още няколко момчета. Броят на желаещите да се лекуват в комуната вече надхвърля 1500 души.
На 4 февруари отново се вдигна скандал около първата наркокомуна. От нея избягаха 3 момчета с обяснението, че ги бият и не се спазват правилата.


- Последните години българското общество се държи като щраус - прави се, че не вижда хилядите младежи, които се дрогират. Как се решихте сам да се борите с проблема и да направите първата наркокомуна?
- Заради това, че и аз се сблъсках с този проблем - синът ми злоупотребяваше години наред с хероин. Дълго време подценявах проблема, смятах едва ли не, че ще се реши от самосебе си. В един момент обаче човек вижда колко е нещастен и безпомощен и нищо не може да направи. Тръгваш, обикаляш всеки доктор, за когото чуеш, че работи по проблема. Накрая като видиш, че с доктори не става, тръгваш да ти баят и какво ли още не.
Със сина ми отдавна сме говорили за комуна покрай това, че съм работил в Италия. Ходил съм в италианските комуни. Силно ме впечатли тяхната статистика, че в комуните има 90% успеваемост. Има и много наши момчета по комуните в чужбина. Но откъде-накъде ще приемат нашите деца. Ние тук го имаме проблема и да не можем да си направим комуна.
- В Италия единствено фондации ли създават тези комуни, държавата не помага ли? При нас като че ли държавата не се е засилила много да ви подкрепя.
- В Италия държавата е освободила комуните от данъци. Държавата им плаща тока, газта, водата. Изобщо много помага.
Нашето правителство също се раздвижи, особено след скандала в Сатовча. Доста бързо реагираха. Хубаво е, че започна да се говори за проблема. Докторите се раздвижиха, вие, медиите се раздвижихте. Хората започнаха да се заглеждат в махалата си, да разпознават наркоманите и да виждат, че те са страшно много.
- Сблъсквал ли сте се с тезата: Моето дете не може да стане наркоман, не ме интересува този проблем?
- Има много хора, на които съм казвал: Абе синът ти или дъщеря ти взима наркотици. Те обикновено не искат да приемат този факт. След 2-3 години обаче идват да търсят помощ.
Този проблем обикновено нанася огромни финансови щети на всяко семейство. Някои хора разпродават цялото си имущество, разоряват се, за да лекуват детето си. И се оказва накрая, че то продължава да се дрогира.
------------------------
Хората впрочем продават това, което синът им или дъщеря им не са продали за една доза. И тук обществото е доста виновно. Защото много ясно е, че един телевизор за 600 долара, като ти го предлагат за 40 лв. с редовни документи, не е чиста работата. Ти като го вземеш, реално помагаш на това момче да си купи дрога. Същото е и когато младежите просят по улиците, а хората им дават пари.
--------------------------
- До какви размери по ваши наблюдения се е разраснала наркоманията в България? Според премиера Костов ние не сме голям пазар и проблемът не придобил застрашителни размери.
- Ние наистина не сме голям пазар, но е по-трудно да намериш човек, който не е опитвал. Реално тепърва ще има бум - ще зачестят смъртните случаи, ще започне да излиза наяве проблемът. Зависимите от хероин в цялата страна са някъде около 35-40 000, може и да са 50 000 вече. Само в София предполагам над 100 000 младежи са пушили трева. Тя се води ушким сравнително лека дрога. Но рано или късно тези младежи решават да пробват нещо по-силно. А тези, които продават трева, винаги имат и нещо по-силно.
--------------------------
Направихме едно проучване коя група е защитена. Оказа се, че няма защитени - проблемът засяга и богати, и бедни, и двойкаджии, и отличници. Не можеш да кажеш: ето, тези са по-рискова група, а тези въобще не може да ги засегне. Засяга всички. Започва се от келешлък, защото е модно, без да се оценява колко е страшно.
Ние сме се посветили на борбата с хероина, в тази група са и метадонът и морфинът, защото зависимостта възниква още на 7-ия ден.
Много хора смятат, че това просто е лош навик. Не е така, това е болест и само със силата на волята не се лекува. Само с лекарства също не става. Това медицината го знае.
------------------------
- Лечението с метадон не помага ли? Говори се, че много лекари печелят доста от продажбите на този медикамент на черния пазар.
- За мен метадонът си е наркотик. Зависимостта, дали ще е от хероин или от метадон, си е една и съща. Аз често го давам този пример - пиеш дълго време долнопробна ракия и изведнъж минаваш на уиски, но това не означава, че не пиеш. Това е метадоновото лечение. Метадоновата програма е 5-годишна. Обикновено до 5 години наркоманът си отива по един или друг начин.
Естествено, че има и черен пазар на метадона. Момчетата горе в комуната са много наясно с тези неща.
- А имате ли представа колко полицаи взимат данък, за да си затварят очите пред продажбите на дрога по улиците?
--------------------
- Много. В този бизнес има много пари и за да ти върви, не трябва да ти пречат. И съответно правиш така, че да не ти пречат, срещу заплащане естествено. Целият контингент се знае.
Според мен за 24 часа могат да направят София абстинентна, това означава да остане без наркотик. Има я тази възможност, но много хора трябва да бъдат затворени и много хора, които са взимали пари, да престанат да ги взимат.
Наркоманът всеки ден купува и всеки ден увеличава дозата, и тези пари отиват при някой. Много хора работят и са заинтересовани.
---------------------
- В България, като се каже фондация, хората веднага мислят за пране на пари. Вие с какви средства разполагате, имате ли много дарения?
- У нас има над 50 фондации, които се занимават с проблема наркомания, а той продължава да нараства. Неслучайно в надзорния съвет на фондацията съм поканил личности, чийто образ е чист в медийното пространство - Иван Кулеков, Кеворк Кеворкян, адвокатът Върбан Лилов и др.
Много зле сме финансово. Миналата година са постъпили само 220 лв. по сметката на фондацията. Няма дарения от чужди фондации все още. Комуната сега я поддържам само със собствени средства - това, което печеля от търговския комплекс. Започнаха да идват помощи от правителството. Жената на премиера Елена Костова се качи, дари заплата на съпруга си за един месец - 820 лв. Военният министър Бойко Ноев и здравният Илко Семерджиев ни дадоха списък от 300 листа с вещи от закрити казарми да си изберем какво искаме да ни дарят.
- Успокоиха ли се нещата в комуната след инцидента на 4 февруари, когато избягаха 3 момчета?
- Да, естествено. Качихме и още едно момче от Варна. Променихме и принципа на приемане. В Италия нормалното е към човек, който е прекарал 6 месеца в комуната, да се прикрепя нов човек. Тъй като проблемът е много сериозен, трябва хората горе да станат психически много устойчиви. А с това, че и вас, журналистите, ви качвахме горе доста ги притеснихме. Винаги е трудно за първите. Тези момчета горе са бъдещите командири на други комуни. Реално това ще е академията. В бъдеще ще се появят 50-100 комуни и за жени, смесени, за хора, които не са преживели физическата абстиненция. Поне 10 години обаче ще са нужни.

Сега ми го показаха,но основното е,че ми снасят информация която се крие и уж е тайна!Като излезе нещо,отстраняват се хора,но продължават да са в играта!Измислят се оставки и какви ли не глупости!Остават на отговорни постове,но не се показват на светло!Петков и братята си е пълен цирк!Бореца с корупцията е най големия купувач на гласове и партията освен ДС,КГБ,е прибавила и консервативни англичани МИ-?/Арабаджиев/ и евреи/МОСАД/ и ми е много интересно,от къде извадиха такива пари???!!!

цитирай
74. sahajayoga - ка4ак
24.12.2009 11:37
Това последното за изваждането на парите се знае.
Парите ги вадят разни псевдо бизнесмени които перат парите на тези "ДРУГАРИ" откраднати от нас обикновените хора в началото на така наречения преход към по - добро бъдеще , и ако това е доброто бъдеще а мерси нема нужда.
5 години работих с тези хора и се самозаблуждавах , че са социалистидокато не разбрах , че те всъщност са не социална а НАЙ - ДЯСНАТА ПАРТИЯ в държавата ни , видял съм всичките им мръсни номера как се уволняват хора които не са съгласни с тяхното мнение как се боричкат помеждуси кой да докопа кокала и как се вземат пари за изборите от хора които са доказани престъпници. време е на политическата сцена да излязат нови фигури , за Бате Бойко може да говорят много неща , може да е правил далавери , може да е мутра , но се вижда и нещо поне малко направено или започнато да се прави , а през техните управления България винаги е изпадала в криза и е имало повишаване на престъпноста та не знам кой е по - голямата мутра.
ПОЖЕЛАВАМ ТИ ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ.
цитирай
75. анонимен - sahajayoga
24.12.2009 13:37
с теб поне бяхме рамо до рамо в описаното по горе от теб ,но ми се струва че си пропуснал някои важни фактори
не може да наречеш бившите управляващи -най дясната партия защото и за десно стоящите съществува думата морал а тези нямат никакъв
когато бяха повдигнали въпроса за софийските отпадъци да се транспортират до депата в перик ,аз бях първия между тях който поиска обяснение за това но вместо такова аз какво получих когато надигнах вои - ултиматоми и заплахи от някои видни техни личности на местно ниво и никога няма да забравя едни думи към мен които гласяха следното " дай да не правим мръсно на президента защото той го предложил тоя въпрос "
та от там стигнах до избора че за да може човек да пробива в тяхната политика трянва да се нагъзва колкото се може по ниско е аз не съм такъв и никога няма да стана никога няма да подкрепя нещо което според мен не е достоино
защото все пак може да съм бил сред тях но успях да си запазя достоинството и да се оттегля по този начин .
а иначе пожелавам приятно искарване на празниците на всички достоини българи начело с качак
цитирай
76. transver - 75. е от мен но бях забравил да си вляза в профила
24.12.2009 13:59
75.-sahajayoga
цитирай
77. sahajayoga - Юрий
24.12.2009 17:07
наистина бяхме рамо до рамао и си мислехме , че се борим за справедлива кауза , но за съжаление бяхме излъгани. Спомням си въпросният случай за когойто разказваш а човека който ти каза да си траем тогава беше депутат от БСП ако не се лъжа, а сега когато не сме от тяхната партия и не им вършим черната работа те се правят че не ни познават.
Само че сега можем пак да сме рамо до рамо в една по - справедлива борба и с чиста съвест да помагаме с каквото можем.
цитирай
78. transver - чавдаре
24.12.2009 17:34
това за какво ще се борим ще се разбере скоро а иначе с каквото можем ще помагаме тук
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6527338
Постинги: 470
Коментари: 13675
Гласове: 88778
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031