Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2009 10:24 - Това съм го писал на 1.09.2000г.За тафенето,знаете!Дали 9 години са девет кръга на ада?
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 15023 Коментари: 33 Гласове:
17

Последна промяна: 01.09.2009 13:23


28.02 19:11 - ОТКРАДНИ ЗА ТВОЯТА МЕДИЯ!

Предлагам рубриката да се казва "ПРАВО НА ИЗБОР"защото една от основните причини
е липсата на възможност за избираемост,което кара младите хора да посягат към дрогата,алкохола,опасния секс,тютюнопушенето,към подмяната на една ценностна система с псевдо идеали!
Този по-широк обхват предполага и по-разспространно и по-задълбочено разглеждане на темите и гарантира продължителен живот на рубриката от към идейно естество!
Основен момент в предаването ще бъде дискусията в студиото с лекари,психолози,учители,духовници,прависти,представители на правителството,народното събрание,президенството,държавната агенция за закрила на детето,комитете за младежта и спорта,националния съвет по наркотични вещества,националния център по наркомании,както и от различни неправителствени организации,общественици,родители,потърпевши!
Ще има ежеседмични репортажи-разследвания,трябва да престанем с горчивина само да регистрираме приказката за кучетата и кервана,а наистина да спрем този керван,който отвежда в небитието нашите деца!
Човешкия живот е твърде голям залог,за да продължаваме като щрауси да си заравяме главата в пясъка!
Скандала се изключва като похват,но няма умишлено да го тушираме или скриваме.Нека фактите да говорят сами за себе си,точно по този грозен начин,по който съществуват в действителността.
Като водещи и репортери в програмата ще участват млади утвърдили се в общественото пространство журналисти.По време на ефира,ще има директна телефонна и интернет линия за връзка със събеседниците в студиото.
В нашето предаване ще се опитаме,да мобилизираме наченките на гражданското ни общество на война с този световен бич,за да спасим бъдещето на България!

ПРИМЕРЕН РЕД-СЦЕНАРИЙ ЗА ПРЕДАВАНЕ"ПРАВО НА ИЗБОР"
ПОСВЕТЕНО НА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ

1.ШАПКА
Водещия"водещите-момче и момиче"на възраста на рисковата група,открива и говори открито на зрителите в стилистиката на нормалното неофициозно говорене.Всяко предаване има една тема и един обект,обвързан силно с каузата на фондация"Право на свободен избор"

2.ТЕМА НА СЕДМИЦАТА
Примерна тема"Как става първия път?"Любопитство.Липса на информация,кое какво
е на улицата.
Възможни реакции на рисковите групи.Разиграване на ситуация:приятел-дилър-нов клиент.Модата в употребата.Защо и как някой не започват.

3.ГОСТ В СТУДИОТО

Гостите са обикновенни хора,по един или друг начин срещнали се с проблема.Майка и баща на наркоман.Какво знаеха те,какво знаят сега,какво още не могат да разберат.

4.КАКВО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА

Гости от заинтересованите ведомства.Какво пречи,какво трябва да се промени?Официална позиция.Кой е отговорен?

5.ИСТИНСКИ РЕПОРТАЖ

Място на събитието-квартала,улицата,училището или студенските общежития,мазето,изоставения обект,дискотеката,купона.

6.ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ,БЪЛГАРСКА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ,МОРАЛ

Независими общественици,доказали висок морал и съпричастност с житейските  несгоди.

7.ЧЕРНА СТАНЦИЯ-ДИРЕКТЕН ТЕЛЕФОН,ИНТЕРНЕТ

Директни включвания на зрители.Всички в студиото отговарят.

8.ИСТИНАТА ЗА.....

Във всеки брой се разказва за едно вещество от учебника по токсикология,истината за него,праг на физичееска и психическа зависимост,абстиненция,опасности,смесване,как се умира от него,колко дълъг е периода на лечение.

9.СВЕТЪТ И НИЕ

Световния опит-анализ

10.АЛТЕРНАТИВИ

Какво правят хората,които не друсат-разкази за интересни места,хора и събития,които възбуждат любопитството и вдигат адреналина без помоща на фармака.

11.ЦЪРКВАТА

Духовно лице-какво казва Библията

12.ИЗКУСТВОТО-ПОЗИЦИЯ

Песни,изложби,постановки,хитови изпълнители,мнения,послания,творчеството като заместител.Конкурси-спечелилите се излъчват и популяризират.




СЦЕНАРИЙ номер......N

Позициите се запазват,сменя се само темата,а тя ще бъде избирана между,дрога,алкохол,опасен секс,тютюнопушене,депресии,сексуална ориентация и т.н.Основно ще се занимаваме с проблеми,които се случват със здрави,прави,готови,
отгледани деца,които не са имали чисто здравословни проблеми,най много да са настинали няколко пъти и въпреки това,са се оказали като аутсайдери на обществото.
Чрез това предаване,се надяваме да мобилизираме всички граждани в България,да разберат,че нито на Американци,нито на Руснаци,нито на Европейския съюз им пука дали ще ни има.И ако сме Българи,нека  покажем,че не случайно,нашата държава не е пропаднала 13 века и нека това не бъде последния век в който се споменава за нас!

ОЧАКВАМ МЕДИИТЕ И ВСИЧКИ ВАС!

  Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 5256 
 
 



Гласувай:
17



1. eliana - Открадни за твоята медия!-( и моят призив)
01.09.2009 10:39
Човешкият живот е безценен--
един да опазим е подвиг!
Успех ти желая ,Владо,
с идеята за гласност!
цитирай
2. ka4ak - eliana-Tова е част от писмото ми ДО ХУДОЖЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ НА БНТ СОФИЯ
01.09.2009 10:44
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ФОНДАЦИЯ ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР
цитирай
3. eliana - Това стана ясно,да.
01.09.2009 10:57
Сега го осветляваме
отново,вероятно
в новите дадености,
има място..?


цитирай
4. ka4ak - eliana Почти беше станало,но падна правителството на Костов и работата се разсъхна!!!
01.09.2009 11:01
За съжаление,та до сега!
цитирай
5. tili - Ако всичко това изчезне -
01.09.2009 13:26
тези неща, които си изброил - как и от какво ще живеят тези, на които огромните пари се трупат именно от затриването на децата! Да не се заблуждаваме - и преди и сега, мафията е непоклатима! Уважавам те Дон Кихот, но не виждам надежда ако не стане някое чудо!
" нека това не бъде последния век в който се споменава за нас!" - Повтарям си го като мантра...
цитирай
6. ka4ak - tili Повтарям си го и го вярвам!
01.09.2009 14:07
Това съм го писал преди девет години,а на 18.09.2000
бе първата пресконференция,на която се показахме и обявихме че ще се бориме с проблема пред обществото.
За тези години промяната в мен е че съм сигурен как може да се реши проблема и България може да стане образец за целия свят,който се прави че се бори с проблема и иска да го лекува,а не иска да направи така,че да няма насила разболели се деца!
Днеска един такъв борец,като светът,взриви в Разлог една майка с двете и деца съвсем хладнокръвно с набиране по мобилния!!!
цитирай
7. анонимен - Браво!!!
01.09.2009 16:19
Респект!!!
Поздрави!!!
цитирай
8. ka4ak - 0rth0d0x когато стигна до телевизията за да влезе в програмната схема,Костов вече не беше на власт и К. Гоцев тръгна да ни слага в сателитния канал след 24.00 ч
01.09.2009 16:34
Бяха излъчени 4 концерта от НДК зала1,предавания репортажи и т.н.После директно ми каза,а бе ти правителството ли искаш да сваляш?
цитирай
9. анонимен - както казват мангалите в нашия квартал
01.09.2009 17:37
ka4ak написа:
Бяха излъчени 4 концерта от НДК зала1,предавания репортажи и т.н.После директно ми каза,а бе ти правителството ли искаш да сваляш?

"Да го слагам на майка му" на тоя...да ме извинявате за грубия израз...
Много добре те разбирам и ти свалям шапка,човек!!!
цитирай
10. ka4ak - 0rth0d0x за отбелязване е че при''мангалите''рязко падна употребата,макар че продължават да продават!
01.09.2009 18:27
абсолютен парадокс,но тенденцията е такава.В историята е описано че османската империя сме я снабдявали с афион,но в нашия етнос не са описани случаи на употреба!Но това ти го споменавам само като любопитен факт!
Положението си е трагично и продължаваме да даваме здравите деца за курбан!
цитирай
11. vmir - Привет, Качак!
01.09.2009 19:26
Стискам палци и викам да стане!
цитирай
12. ka4ak - vmir Продължава да се прикрива проблема и да се посочват изключения като примери!
01.09.2009 19:53
Тотално е сбъркана световната практика.Милиони променят самоличността си и милиони деца никога не стават това което са могли да бъдат.Наркотика не признава какъв цвят си или каква религия изповядваш,знае че си беззащитен и докосне ли се до теб те поробва и унищожава!
цитирай
13. bovari - В твоя ред на мисли допълвам.
01.09.2009 21:16
Не съм от най-редовните зрители на обществената ни телевизия, но според мен в програмната й схема се залага най-вече на политика, т.е на говорене за политика, празнодумие. В сутрешен блок-главно политика, следобяд 4 новинарски емисии, разредени с женски предавания /в които главно скрита реклама се прави/, изчерпани от съдържание - забавни предавания; кулинарни минути, за култура отделени минути-тук-там. Едно предаване не мога да се сетя, което да е очаквано от тийнейджърите. Но като се замисля всичко това се дължи - първо, че няма кой да го изиска/поне до сега/ и второто, което май ще се окаже най-важното препъни камъче е липсата на потенциал, с който да се реализира всичко замислено. Вашият примерен сценарий е много добър, обаче изпълнението??
Голяма предизвикателство е. Защото няма да може да се празнослови!
Поздрави!

цитирай
14. ka4ak - bovari ВСИЧКО БЕШЕ ПОДГОТВЕНО ДА БЪДЕ РЕАЛИЗИРАНО
01.09.2009 22:01
включително и водещите!!!Просто когато бяха ужким преодоляни всички препятствия,нямаше вече политическата нагласа това да види бял свят!Ти какво искаш да свалиш правителството ли?Това беше въпросът на генералния директор на БНТ,макар че точно той в началото помагаше!!!След отрязването имаше още два концерта,конкурс за песен,предаване наЧай от Белмекен,/прецедент за живо предаване за БНТ/и т.н. но предаване цъ!!!
цитирай
15. vmir - 12. ka4ak, изглежда, че има много да се прави по въпроса.
02.09.2009 03:13
Мисля, че ти разказах в каква ужасна ситуация поставих щерката преди години, когато на родителска среща поставих въпроса за отношението към наркотиците в училище. Три неща ме поразиха тогава:
1. Че никой освен мен от родителите не пожела да вземе отношение, а аз се явих досадника, който ги занимава с глупости, които не се отнасят до тях.
2. Че щерката стана всеобща мишена на подигравки, че споделяла в семейството (останалите споделящи просто не бяха разкрити).
3. Всеобщият лайтмотив на съучениците впоследствие, че винаги, когато си пожелаели, можели да прекратят вземането на дрога.

Цялата тази самонадеяност на родители и деца за мен е факт и явно има нужда да бъде предизвиквана, дано повече осъзнаят което казваш, аз ти вярвам.
цитирай
16. ka4ak - vmir -точно това "разбиране"и криво разбрана солидарност са пагубни за децата ни!
02.09.2009 08:40
Колко случаи имам държи теста в джоба си и не смее да го използва!!!Какво правиш защо не го използваш?го питам аз-Ами ако е вярно?Но това не е като теста за бащинство,защото бащата не иска да разбере дали е баща или не!!!Детето ще си е живо и здраво,независимо дали си баща или не!Тука става въпрос за изкуствена болест и не трябва да се допуска родителят да научава последен!!!За съжаление това е масовата практика,цялата махала знае,а родителят не!И когато вече научи е страшно късно защото детето вече е болно и влиза в омагьосаната спирала на всепоглъщащата мафия наркотиците!!!
цитирай
17. vmir - 16. ka4ak, наивна и дори абсурдна самозаблуда, че
02.09.2009 09:54
"това не се отнася за мен". Няма ли го съзнанието, че не можеш да си спестиш безнаказано малката периодична доза внимание, неизбежно ще бъдеш изненадан. Но как да го обясни това човек на явните или видими самонадеяни кандидат - самоубийци, които смятат това за досадно бреме, а не си дават сметка, че такъв самоконтрол е направо щастливо владеене на положението в сравнение с всичко, което може да последва нататък. Наистина има неща, с които шегата може да излезе неочаквано солена...
цитирай
18. ka4ak - vmir -За съжаление не е солена!Ако е солена някак ще го преглътнеш!
02.09.2009 10:18
Трагична е и унищожителна!!!В напредналия стадий на болестта 25%от случаите бащите си отиват преди децата си!!!Майките остават,но ходят в черно,без детето и бащата!!!
цитирай
19. ka4ak - mihala -Здрасти,това Ви показвам,какво съм написал преди девет години!
02.09.2009 12:38
А като гледам това което споменаваш се връзва в схемата.
Макар че се разминава с моето мнение за църквата!
цитирай
20. gkowachew - Продължавам да съм шокиран от бе...
02.09.2009 14:14
Продължавам да съм шокиран от безхаберието на държавата. А за Българската православна църква направо не ми се говори.Добре,че има хора като теб, които поддържат огъня!
цитирай
21. ka4ak - gkowachew Не трябва да се шокираме ,а да искаме да заработват заплатите си,а децата не са извън земни,а са нашите деца!Прекалено много невинни жертви погълна то
02.09.2009 15:13
gkowachew написа:
Продължавам да съм шокиран от безхаберието на държавата. А за Българската православна църква направо не ми се говори.Добре,че има хора като теб, които поддържат огъня!

А за църквата като ми кажат,че ще се молят и на мен не ми се говори!!!
цитирай
22. ka4ak - mihala Ще поясниш ли с кое да се заеме,с безбожните служители или с безхаберните управници и граждани?
02.09.2009 17:51
mihala написа:
ka4ak написа:
gkowachew написа:
Продължавам да съм шокиран от безхаберието на държавата. А за Българската православна църква направо не ми се говори.Добре,че има хора като теб, които поддържат огъня!

А за църквата като ми кажат,че ще се молят и на мен не ми се говори!!!

Толкова много помощни фондации се навъдиха, ако поне една се беше заела с това ,до сега да бяхме го забравили.Но безхаберието е златната богата среда на спокойствието.

цитирай
23. ka4ak - mihala -по тоя случай сигурно трябва да се помолим на арменския поп,
02.09.2009 20:04
или на който се сетим и да оставим тази изкуственна болест да си ни унищожава децата,щото те са си жертви по начало и няма значение колко дълъг ще е земният им път!Така или иначе -Бог ще ги прости(((и с техните глави и без тях,а на нас за какво ли са ни нужни,изобщо не се и сещам!!!
цитирай
24. enige - Toзи сценарий ще го предложиш ли ...
02.09.2009 23:59
Toзи сценарий ще го предложиш ли отново?
Да тестваш коя от телевизиите как ще реагира. Пък и новата власт да тестваш. Ако се приеме ще е първа крачка към успеха, понеже невежеството и глупостта са нанесли на света по-големи поразии от злото.
цитирай
25. ka4ak - enige Това ако не е предложение,даже е призив към медиите,здраве му кажи!
03.09.2009 00:14
Ще съдействам на всеки който изяви желание да го реализира!Водещите тогава щяха да са Ина Григорова и Мартин Карбовски.Ина не е в България,а Мартин си копае в подобна посока,та може би и това тогава уплаши Властта!
цитирай
26. enige - Трябва да го изпратиш до конкретна ...
03.09.2009 00:16
Трябва да го изпратиш до конкретна медия с входящ номер, иначе така чрез блога няма да му обърне никой внимание.
цитирай
27. ka4ak - Та то още си седи в БНТ,АЗ НЕ СЪМ ГО ИЗТЕГЛИЛ ОТ ТАМ!
03.09.2009 00:59
има и сценариите за първите 20 предавания+този ....N
Тя мойта история е доста дълга и широка,тупане по рамото и тотално пречене,а след април 2003г когато се изцепих за цялата схема по скоро се чудят как не са успяли все още да ме ликвидират!Закона за еднократната доза още не могат да ми го простят!И определено го съботираха,защото никой нямаше интерес да няма нови жертви,а закачените да бъдат излекувани!Наркотика набира абонати и прави монопол,докато не те изстиска!!!
цитирай
28. enige - Пак повтарям - това, което си изп...
03.09.2009 09:23
Пак повтарям - това, което си изпратил в БНТ отдавна са го затлачили! А и ръководството сега май се сменя?
Прати напомняне, като цитираш входящия номер!
С копие до Бате, щото сега той еднолично командва всички паради.
цитирай
29. ka4ak - enige-Нали знаеш че съм си мързел,постваш го и пращаш!
03.09.2009 09:54
А аз ще съдействам,който прояви интерес!ЧЕРНО НА БЯЛО СЪМ НАПИСАЛ,
ОТКРАДНИ ЗА ТВОЯТА МЕДИЯ!
а иначе работя по въпроса и очаквам развитие!!!
цитирай
30. ka4ak - mihala това за което пиша е като тока!!!
03.09.2009 15:56
успяваме да ги предпазим от тока,а не успяваме да ги опазим от наркотиците!!!И за това искам да се погледне по този начин,а не да ревем след дъжд качулка!!!
цитирай
31. mamas - Владо, отново те поздравявам
03.09.2009 22:09
за всичко, което правиш!
В училище има предвидени часове по тази тема, но наистина най-страшното е, че много родители изобщо не се интересуват от децата си...Днес като слушах коментари за джобните пари на децата, направо настръхнах. За какво му са на един ученик 10 лв. на ден? Да има и за дрога ли?
Страшно е...
цитирай
32. ka4ak - mamas -Благодаря ти Славе!
03.09.2009 23:00
Не е стршно 10 лв в джоба,страшно е когато не знаеш за какво ги харчи и без да искаш го правиш мишена,защото все пак е дете!Пълнолетен се става на 18,/макар че смятам че американците по са уцелили възрастта 21 год/и до тогава родителят е отговорeн за детето си!На тая възраст,то трябва да встъпи в живота здраво,а не изкуственно разболяно!!!Тази болест е хронична и прогресираща,а СЗО КАЗВА И НЕЛЕЧИМА!Защото го няма този медикамент който да оправи пораженията от наркотиците!!!И един път разболян,независимо че в един момент си спрял и след 50 години почнеш ли,автоматически те връща в началното положение на болестта!!!
цитирай
33. ka4ak - това е горчивата истина Ани!Трябва ли да почнем да обичаме филма НАД ЗАКОНА???!!!!
04.09.2009 00:32
03.09 23:01 - Пътят на иглата
Гореща сянка, ледена целувка
и спомен за загубеното време.
Стаил си жажда за една милувка,
а виждаш как на кой ли пък му дреме.

Безветрие,а бурята е близо,
но сам си,а това те подлудява...
Поглеждаш към небето, а от близо
една идея просто те сразява.

Усещаш се ненужен,непотребен
и пак забиваш във вената иглата.
Излиташ, а на този свят тъй земен
такива като теб са му в краката.

Не ти и пука. Знаеш гроба чака.
На двадесет морето е тъй плитко.
Очите взират се полека в мрака,
а сам си казваш "Края е,Калитко."




Автор: zabavnata Категория: Лични дневници
Прочетен: 10 Коментари: 2 Гласове: 2
Тагове: хероин
Последна промяна: 03.09 23:16

Гласувай за този постинг: Вече сте гласували!



Коментари1. ka4ak - Страхотна си!!!
03.09 23:46 Впечатляващо!А допускаме да има токова много Калитковци и Клитки!!!Излитат измамно и много често не се връщат:(((цитирай
Редактирай | Изтрий 2. zabavnata - ka4ak
00:05 Да,Владо. Правилно усещаш нещата. За едни това е " ГОЛЕМИЯ БИЗНЕС" , а за други КРАЯ на един неизвървян път наречен ЖИВОТ. Всеки прави своя избор от коя страна да застане на барикадата. Прав си! Война е! Война без победители! Всички са победени,защото....тя още не е започнала дори. Народът СПИ непробудно. Днес е детето на съседите, а утре? Кой би искал да разговаря с мраморна плоча наместо с детето си?! Кой е виновен за разпространението на наркотиците? Държавата! А държавата не сме ли НИЕ? Много обичам един филм "НАД ЗАКОНА!"
Защо ли? Защото вярвам,че доброто ще победи!!!цитирай
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6527563
Постинги: 470
Коментари: 13675
Гласове: 88778
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031