Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2009 04:09 - Право на свободен избор-2
Автор: ka4ak Категория: Политика   
Прочетен: 11120 Коментари: 27 Гласове:
3

Последна промяна: 24.02.2009 06:08


Обадиха се изключително интелигентни хора,ерудити,с богат житейски опит,минали през премеждия и обрати на съдбата и разбрах,че явно не съм се справил с писането на постинги! За това, Право на свободен избор-2! Извинете ме!
Ще дам за пример блога на една жена,която страшно много уважавам! zabavnata
постинг:
                                                         Да победиш дрогата!

                                                      специално за всички Вас!

                                                    Една погубена душа,
                                                    заровена в престъпна дрога,
                                                    приплака пак за свобода.
                                                    От усните ти чух:"Не мога!"

                                                    Какво не можеш?Победи я!
                                                    Живей,обичай и мечтай!
                                                    В земята стъпкай я!Убий я!
                                                    Кошмарът има своя край.

                                                   Сега си чист и дрогата е минало,
                                                   а пропилял си толкоз много дни?!
                                                   През твоето съзнание прминало:
                                                  "Колко превратни са всички човешки съдби!"

                                                   Гордея се с теб и ти вярвам,
                                                   и знам че намерил си верния път...
                                                   Ръката си своя най-искрено давам
                                                   за поздрав.Знай,всички грешат!

                                                   Прости им.Те трудно отделят
                                                   доброто от  злото,Прокажен си днес.
                                                   А ти си човек пред когото споделят
                                                   за своите низости,забравили своята чест.

                                                   Не,няма"НЕ мога!".Стани,усмихни се!
                                                   Желание,нежност,любов и късмет!
                                                   Аз вярвам в доброто,а ти промени се
                                                   и нека доброто те следва на вред!


Прекланям и се за нейния талант  и богата душа!
Разменихме коментари и мнения.
zabavnata:
"Аз пиша за всичко,което ме вълнува.Не бях описвала този проблем в стих,но идеята се роди спонтанно.Онзи ден на спирката чаках трамвая и видях един наркоман.Целият квартал го познава.Да го наречем М. Сянка.Това не бе човек,а сянка.Виждала съм го как жално проси по 50 стотинки от случайно преминаващи.Жалко.Тъжно.Ако сам не си помогне,хората ще продъжат да го избягват като прокажен.Тръпки на отвращение ме побиха.А той не забелязва нищо,живее в свой свят,измамен свят,изолиран от всичко.....А пътя е до два метра под земята.Това ли искат тези хора?Нямат ли други мечти?"
ka4ak:
Това е трагедията,той е бил сладко момченце,всички са му се радвали,започнал е съвсем случайно,просто да опита,бил е уверен,че само опитва и повече това не ще се повтори,но с приятели пак опитва,да не го помислят за мухльо и с течение на времето от опитите,само на дискотека,само на терен,само един път в седмицата,само през два дни,се стига до всеки ден и по няколко пъти на ден,но още когато е бил само един път в седмицата,той вече е болен и ако няма кой да го спре,не може , да си помогне сам!БОЛЕСТТА Е ХРОНИЧНА И ПРОГРЕСИРАЩА! А той
сигурно е на 12-13 години,когато е опитал за първи път!Точно за това алармирам родителите,защото,здраво,право,готово отгледано дете,става аутсайдер на обществото,едни го съжаляват,а други казват"-а бе този боклук,да УМИРА!"

Не не искат това,но болестта ги води натам!Те искат само дрога,тя е единственото,което искат!
Могат да ти говорят всичко,но те са обсебени и затова накрая няма нито приятели,нито близки и ако не  му помогнем,ще умре!

ka4ak
може да помогнем на това момче,само ни трябва да влезем в контакт с него!

zabavnata
идеята е благородна но...Тези хора са направили СВОЯ ИЗБОР и считат че няма проблем.


Точно това изречение ме накара да съпоставя и десетки други подобни и да напиша този пост-2.
Правото на свободен избор,е когато си свободен,когато мисълта ти е свободна,да може да избереш с ясно съзнание и здраве,пътя по който ще поемеш!Не може един несвободен,един с несвободна мисъл,един с неясно съзнание,да има право на свободен избор,защото този"Свободен избор"е вреден както са избиращия,така и за всички,които го заобикалят!А наркотиците правят всичко друго,но те лишават от свободния избор!
И ние ако сме хора,не трябва да допускаме и един от нас,да има право на такъв свободен избор!
Не може една изкуствена болест,да я оставим да унищожава децата ни,нашето бъдеще!Основното което всеки от нас трябва да знае е,че нашия организъм няма защита от наркотика,че няма умрял от това че не взел,а се умира защото си взел!
Имам случаи на родители,които в своето безсилие,да осъществят контакт с детето си,
започват да правят това,което и то прави,само и само да са по близко до него,но тази фатална стъпка,ги прави и тях зависими и вместо да помогнат,увеличават хората,които спонсорират тази машина-наркоманията!Закачането при нас е по трудно,но ако при децата  е от 1-5-6 пъти и вече си клиент,при родителя е 20-25пъти
опити и вече си готов,това е разликата,казах Ви,няма защита!Не случайно зависимост,
над 25 години,почти не се получава,с изключение на случаите,или преди години си пробвал или докторът е проявил престъпна небержност и е провел неправилно лечение и те е закачил,за нещо със зелена или жълта рецепта!
За това Ви призовавам,чрез медии,чрез срещи,чрез лишаване от лично време,да затознаем хората,нашите комшии,нашите колеги,приятели,родители!Нека да започне да се говори,нека да насърчим ,тези от нас, които са се сблъскали с проблема,не да го крият,а да говорят,нека да накараме държавата да види проблема и вместо да си заравя главата в пясъка,да включи всички свои ресурси и апарат,за да изкореним това изкуствено явление от нашия ежедневен живот!
НЕКА ДА ОБЯВИМ ВОЙНА,ИСКАТ ДА УБИЯТ ДЕЦАТА НИ!
НЕКА НАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР!

НЕКА ОБЯВИМ ВОЙНА!




Гласувай:
3



1. lubima - това наистина ме натъжава. . . . а ...
24.02.2009 05:03
това наистина ме натъжава....а колко "погубени души" има....струва ми се единици се връщат обратно....болка е.....и мъка когато родителите знаят за тази слабост на децата си...срамуват се..и залъгват себе си и всички останали..заблуждавайки се че крият проблема..като щрауси които заравят глава в пясъка...но...как се помага на такова дете??дали само с разговори ще се получи!?
цитирай
2. ka4ak - @1
24.02.2009 05:58
Ако ставаше с разговори или лекарства/имам две аптеки/,щях да викам ураааааааааааааааа!Става,като не го допуснем,да взима!Или да няма от къде да си купиш/законно няма от къде/или като въведем тестове за наркотици във всички училища и да ги проверяваме на всеки две седмици!Теста е урина,при положителен тест,съобщава се на родителя,на общественоста,на министерството на просветата,на детската педагогическа стая,на медиите!При втори положителен тест,освен на горе споменатите,на родителя се налага глоба от 1000 лева и подписва,последно предупреждение за отнемане на родителските права!Предупреждава се и агенцията за защита на детето да вземат съответните мерки,да не се стигне,до отнемане на детето!При трети положителен тест,детето се отнема и се дава на приемно семейство!Гадно е но това е спасението!
цитирай
3. анонимен - гадно е!
24.02.2009 06:45
за съжаление,май си прав!и все пак е гадно!Да ми вземат детето!?!
цитирай
4. ka4ak - @3
24.02.2009 06:52
По принцип,не обичам,анонимните,мака че и псевдонима не се различава,много от анонимния,но все пак си се регистрирал!Да гадно е ,но ако искаме да се справиме,това е начина!
цитирай
5. ka4ak - @5
24.02.2009 08:27
Преди всичко,дълбок поклон,пред теб,Човека,радвам се,че все още има,такива,като теб,за да знам,че България,ще я има!Гордея се че се докоснах,до теб!
цитирай
6. baletlnetpepas - Качак
24.02.2009 08:57
не се връзвай на поетесите в блога. Нов си тук, но скоро ще разбереш, че те са склонни да напишат всичко само и само да получат някаква похвала!

Както и да е, проблемът на твоя свободен избор е, че ти предпоставяш резултатите от него! Ти казваш, "човек трябва да избере пътя да не употребява", самоче Качак думата "трябва" показва задължение, а не право. В природата на свободата, приятелю, с включва това да не предпоставяш предварително резултатите от избора. В природата на свободата е включено и това, че можеш да избереш да правиш зло! Но знай, да вземеш свободата на човек е не просто зло, то е опит да промениш божествената му природа.
Наричаш фондацията си "право на свободен избор", но казано е "по плодовете ще ги познаете" - не по имената. А твоя плод са вързани и бити младежи, един убит, трима в затвора!
Ти не даваш право на свободен избор, ти казваш - Аз съм прав!!! Правете като мен!

П.П. Все още не си ни разказал, защо не си в затвора след като си пряко отговорен за убийство!
цитирай
7. ka4ak - @7
24.02.2009 09:24
Никъде не съм казал,че човек трябва да избере,казал съм,че трябва да разбере,че няма защита,от тези субстанции!Никъде не казвам,че няма избор,казвам че ако ги взимаш,не си свободен и за това не можеш да избираш!Аз съм тук и не съм избягал,призовавам те да се включиш във войната,за да няма умрели и във затвора и се надявам,да доживееш,децата ти да имат право на свободен избор,но не като употребяват,трева!
А колкото до поетесите,само един несвободен човек,може да употрби такива квалификации,грозно и жалко!По скоро позорно!Мислих,че все пак е останало нещо,от човека в теб!
Срам ме е!За теб!
цитирай
8. cornflower - Поздравления за поста!
24.02.2009 10:11
Мисля, че се справяш с писането, защото не го правиш самоцелно. Имаш мисия!
Не е трудно да се приложат мерките, които предлагаш. Само че я няма държавата. Може би щяха да се случат, ако аз бях министър на образованието. Но не съм!
Пак ти обръщам внимание за ролята на Църквата за възпитанието на подрастващите. Незабавно трябва да се въведе Вероучение в училищата, докато още не са ни И потурчили! Защото децата на България са потърпевшите! Е, сетиха се най-после да заговорят за `поведението` на учениците...
Не съм съгласна с baleten.../що за ник?/, защото бърка свободата със сЛободията!
цитирай
9. baletlnetpepas - Това което казваш
24.02.2009 11:36
противоречи на собствения ми житейски опит поради което трудно мога да ти повярвам. Пак ти зазвам навлязъл съм в средната възраст и се справям поносимо с живота ВЪПРЕКИ, че употребявам трева. Нещо повече твърдя, че тя ми е повлияла добре!
Включил съм се във войната и действам и с моите действия подпомагам пострадалите така като смятам за добре. Не съм съгласен с нещата които твърдиш и мисля, че съвсем ясно и добронамерено съм ти обяснил защо не ти се доверявам.
Преди няколко поста те накарах да признаеш, че алкохола е дрога (и той наистина е такава) и че ти пиеш. Ако логиката ти е правилна това означава, че тялотото, тъй като няма защита няма избор и ти не си свободен. Това очевидно не е вярно, нали? Самият ти не казваш за себе си, че нямаш избор, нали, въпреки че употребяваш дроги под формата на алкохол?
Войната която водиш има като резултат не възпирането на дрогите, а вкарването на хора в затвора! В затвора е пълно с хероин - вкарва се много по-лесно от трева, а да не говорим за алкохол! В затвора една игла се употребява многократно! В затвора човек, който не е употребявал нито една от забранените субстанции може да започне да употребява - нормално е като държиш мъже, затворени в тясно пространство единствената им мисъл е как да излязат от там - най - лесно е с хероин! В затвора зависимия търси начин за де снабди с дрога - най-лесно е с проституция! Един съвсем нормален човек влезнал защото е пушил трева би излязъл хероинов наркоман, без перспективи! И това няма да е защото тревата го е накарала да вземе хероин, а защото затвора е мястото, на коете човек се продрусва!

Колкото до поетесите в блог.бг - изчакай и ще видиш сам.

Колкото до cornflower, че предложа и на нея цитат от Библията и с удоволствие, ще чакам коментарите й/му (ти качак се въздържа от коментар)
Битие гл. 1 стх. 29: И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя..

ето ти и английския вариант:
"And God said, Behold, I have given you every HERB bearing seed, which is upon the face of all the earth"

И закапак ви го предлагам на латински
dixitque Deus ecce dedi vobis omnem herbam adferentem semen super terram et universa

и за да се убедите, че няма грешка в преводите ви давам и руския вариянт на синодалната библия:
И сказал Бог: вот, Я дал вам всякую траву, сеющую семя, какая есть на всей земле
Не се бори срещу природата Качак - ще загубиш

cornflower готов съм да си говоря дълго с вас, за да постигнем консенсус по въпроса кое е свобода и кое свободия. Вие готов ли сте?

цитирай
10. baletlnetpepas - Много си забавна
24.02.2009 14:43
да спориш с някой означава, че му признаваш качеството човек. Аз съм готов да споря с всекиго защото уважавам човека.
Нещото, което ме дразни в хората като Качаклиев е че те не спорят, те твърдят. Чуждото мнение е нищо за тях. За да се преборят с несъгласните с тях те просто им отнемат качеството на равноправни човешки същества, наричат ги болни, наркомани, луди, престъпници. С такива хора диалог няма - казват ни. Диалог - само със съгласните....
Естествено резултатите от подобен тип светоглед са налице - син-наркоман; човек убит, трима в затвора. Думите на този човек не ме топлят, резултатите от деянията му ме плашат. Поел е възможно най-гнусния подход. Твърди че е жертва и кара другите да го съжаляват. Кой критикува жертвите? Но в същността си е абсолютен авторитарист, а авторитаристите произвеждат ЗАВИСИМИ ХОРА. Толкова е очевидно.

Колкото до поезията ти, забавна, смятам, че е изсмукана от пръстите. Ти първо си намисляш какво да кажеш и едва тогава го обличаш във форма. Не поезията те води, а ти я водиш. Така че има още към какво да се стремиш.
цитирай
11. cornflower - balet........
24.02.2009 14:47
Нали това правим - говорим си, кое е свобода и кое...слободия!
С цел да помогнем на изгубилите пътя.
И аз като zabavnata не бих искала да споря с хора с помрачено от `трева` съзнание, при това с бизнес интереси. Сигурно затова четеш `КАТО ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛИЕТО.` Моето съзнание е свободно от подобни зависимости. Аз съм с Бога. Затова просто обичам и искам да дам шанс на живота...

Благодаря ти - метличина
Моля да обясниш значението на твоя никнейм.
цитирай
12. анонимен - до забавната и корнфлауър
24.02.2009 16:35
Здравейте, аз не съм пушил никога трева през живота си, но съм на мнението на балетлнетпепас. Имате ли нещо против да спорите с мен?
цитирай
13. ka4ak - @9
25.02.2009 13:29
Благодаря!Ще се постарая ти или някой,като теб,да бъде следващия минстър!
Вероучението,пак учи на зависимост и те лишава от свобода и дава възможност на злонамерен прочит на
Библията,която пак е създадена,за да не си свободен!
цитирай
14. ka4ak - @10
25.02.2009 14:10
На всеки зависим,това е оправданието!
Включването във войната,не е само да помагаш на жертвите,а да действаш така, че да не се генерират нови!
Преди няколко поста ти казах,че е дрога и вече няколко години не употребявам,явно много ти се иска да ми пришиеш някакъв порок,за да оправдаеш себе си!А аз съм свободен!
То за това е затвора,който иска да убива децата ни,там му е мястото.А това че там може да станеш наркоман,значи,че не е затвор!
цитирай
15. ka4ak - @11
25.02.2009 14:13
Съгласе съм!
цитирай
16. ka4ak - @12
25.02.2009 14:27
Ако всички тези неща не бяха минали през главата ми,нямаше да мога да се познавам!Уважавам чуждото мнение,но се стремя и другите да могат да опознаят себе си и да станат свободни!
За да имат право на свободен избор!
цитирай
17. viki11 - Хванах се за това, не съм се справил с ...
25.02.2009 15:16
Хванах се за това, не съм се справил с писането на постинги.
Ей, пишеш, каквото ти душа иска, дори ако наистина го смяташ за помия. Това е твоя територия, заради което тези, които ти я предоставят, печелят пари. Говорим за големи суми. И ти тук работиш за тях, а те не ти плащат. Срещу правото, да си ползваш това пространство, както намереш за добре. Ако не нарушаваш законите на България и изискванията, които блогът е измислил, за да те върже, можеш да правиш всичко останало. Това не ти е подарък, ти си го изработваш, те ти прибират парите. Не се чувствай длъжен на някой, ти си собственик на това пространство, което те рано или късно просто решават, че могат да изтрият. Така им се иска.
Особено, ако напишеш истини за тях.
Ако ме изтрият до края на деня, както се очаква, няма да ти пиша коментари от тук, но няма и да си отида. Защото мрежата не е тяхна и аз имам правото да си защитя правата дори с неприятности, които да им създавам.
Левски се е борил, други са се борили, и аз се боря. Такъв е живота. С насилниците ние се борим. Аз поне.
Е, не трепери пред тях. Те не са ти шефове, ти им носиш пари. А ти дори не те уважават за това. Повярвай ми. Проверих го за две години, така е още. ПРиятелски кръг.
Писала съм защо ще ме трият. Защото получавах грубости от блогери, блог.бг не ми защити правата. Започнах да поствам заплахи и прочее, да пиша, че блога не си върши работата и излезе, че ще ме трият мен. Защото казвам истини. Неудобни за тези, които държат гумата за изтриване. Е, така правят страхливците, но как да им го обясниш и трябва ли изобщо да им го обясняваш. Те вече са си поели отговорността с това, което ще направят с блога ми.

Успех! Не забравяй да си търсиш правата.
цитирай
18. ka4ak - @19
25.02.2009 16:02
Явно и ти не си ме разбрала!
Не се притеснявам,дали ще ме трият,дали ще ме класират,дали ще печелят пари и т.н.
Притеснявам се че интелигентни хора ме четат и не могат да разберат,какво огромно бедствие върлува в света/тъй като сме част от света и у нас/
и каква смъртна опасност е за нашите деца!
Това ме притеснява!
И твоя коментар също!
цитирай
19. ka4ak - @21
25.02.2009 22:36
Разбира се,погледни заглавието на блога и под него.
Не случайно и блога е в категория Политика!
За всичко това,ще пиша!
Ти плюеш,без извинение,което е много добре,но тези пари са тук и просмукват,цялата политическа система
и я корумпират и я управляват,с което управляват и нас!За това я няма държавата,за това и икономиката ни е на това дередже,за това са такива детските,за това са и такива пенсиите!Няма звено на държавата в което тези пари да не оказват,решаващо вето!
За това призовавам на война,най вече заради децата,но и заради всички нас!
цитирай
20. baletlnetpepas - Качак
26.02.2009 15:05
попитай твоите момчета дето лежат в затвора за убийство как е там, за да разберешщ има или няма дрога! Твоя свободен избор не е свободен и не е избор - резултатите са налице!
цитирай
21. drlubenova - Има свободен избор за този, който ...
26.02.2009 15:57
Има свободен избор за този, който знае какво иска да направи в полза на обществото, независимо дали ще бъде разбран от по - голямата част от същото това общество. Свободен си духом, докато не се предадеш. Това не се отнася за децата, защото те трудно могат да изберат истинските стойности и личности, ако същото това общество е превърнало в идоли пошли и лицемерни хора. В нашата православна религия със символи братята Кирил и Методи, Свети Иван Рилски и всички останали наши достойни примери е ясно откъде идва светлината и кой е Сатаната.
Стихотворението е много хубаво. Ще Ви напиша и аз от тези, които получаваме от децата.
цитирай
22. ka4ak - @23
26.02.2009 23:41
Това е трагедията,че има и само показва колко ни е свястна държавата!Затворите са държавни,служителите са държавни,законите са на държавата България!Прочети отговора ми на@21.
цитирай
23. ka4ak - @24
26.02.2009 23:44
Ще чакам!
цитирай
24. baletlnetpepas - Д-р Любенова
26.02.2009 23:56
още един радетел на свободата! Свободен избор, ама трябва да е както ние го искаме. А ако даде пари на регионалния съвет в Благоевград - е на това му се вика най-свободен избор. Всичко останало в затвора!
Теменужке винаги съм се чудил, ти имаш ли деца?
цитирай
25. zaw12929 - Поздрав!
27.02.2009 06:06
Поздрав!
цитирай
26. drlubenova - baletlnetpepas
27.02.2009 10:45
Бог дано ни помага!!!!!!Това е единствената ми сигурна опора.
цитирай
27. baletlnetpepas - Д-р Любенова
27.02.2009 12:10
Дано! С такива регионални съвети, само на него остава да се облягаме, пък и други да бяха, пак не него трябва да се облегнем!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ka4ak
Категория: Политика
Прочетен: 6526463
Постинги: 470
Коментари: 13674
Гласове: 88768
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031