Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2019 06:00 - 10 навика, които водят до бедност
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.10.2019 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 

1. Чувство за съжаление към себе си

Настроените към бедност хора се съжаляват и предполагат, че да си богат не им е предначертано от съдбата. Някой се съжалява за това, че се е родила жена (защото мъжете имат повече възможности), някой се съжалява за пълната фигура (защото стройните хора получават по-добрите работни места), някой оплаква ръста си, националността си, цвета на кожата, религията на предците, някои хора се съжаляват за това, че до сега не са се омъжили или оженили, други плачат заради пръстена на безименния пръст или заради печата за развод, младите виждат източника на проблема в неопитността, старите – в своята възраст. Как мислите, ако човек се съжалява заради някакъв неважен факт и по цели дни се фокусира върху него, как ще постъпват околните хора? Да се съжаляваш – това е прекрасен способ да придобиеш  многотонна котва, която ще те спре на пътя на личното развитие и ще ви осигури вечна бедност. Да се съжалявате – това е най-добрия метод за търсене на низкоплатена работа и придобиване на жалко съществуване.

2. Лакомия.

Постоянното търсене на етикети с надпис «Отстъпка» и магазини с плакат «Разпродажба», нежеланието да се плаща за доброто образование на децата (понеже на вас никой не ви е помагал), стремежа да се накарат сътрудниците на фирмата да работят колкото може повече за по-малко пари – това са признаците за това, че е имате втория навик на бедните хора. Стремежа към тотална икономия – не е признак на мъдрост, а индикатор за това, че изпитвате дисбаланс на доходите и разходите и подхождате към разрешаването от невярната страна. Програмирания за богатство човек е готов да плаща за нещата тяхната реална стойност и щедро да възнаграждава труда на помощниците си – същото очаква и от другите.

3. Занимаване с неща, които ненавиждате.

 

Катя ненавижда да мие чиниите, но никой не иска да й помогне. Иван не може да търпи да извежда кучето, но го мързи да му построи вольера. Васил Петров се вбесява от необходимостта да съставя годишен отчен, но нито един от заместниците му не е в състояние да направи това. Лиза презира работата като аудитор, но само така може да плаща за кредита, който взе за покупка на кола миналото лято. Всички тези хора са готови за неуспех и бедност – причина за това са чувствата, които предизвиква в тях необходимостта да вършат неприятна работа. Ключът към спасението от третия навик на бедния човек – е да правят не това, което е нужно, а това, което предизвиква най-голямо удоволствие. Само в тази област ще достигнете великолепни резултати!

 

 

4. Измерване на успеха с пари.

 

Бедния човек е сигурерн, че само обладаването на някаква сума пари е способна да му донесе радост. Само определената сума на сметката в банката може да му дари възможността да почувства щастие, благодарение на дизайнерски дрехи, красив особняк, пътешествия, независимост от съпруга или родителите или напускане на работа. Но практиката показва, че щастието така и не идва. Успешния човек измерва щастието в единици, по-значими от доларите. В какво именно – всеки сам решава за себе си.

 5. Харчене на повече пари, от колкото може да си позволите.

Кредитните карти и усмихнатите сътрудници в банките с радост ще ви помогнат да потънете в дългова яма. Все пак човек, не желаещ да стане успешен, не иска да разбере разликата между полезния кредит, взет за развитието на собствен бизнес и губителния – за покупка на раскошна кола или огромна къща.

6. Избор на бърза изгода.

Желанието да получите веднага и максимум – е извечно свойство на бедните хора. Те не са способни да разберат това, че устройвайки се на длъжност със средна заплата в солидна компания, може след няколко години да им донесе много повече, отколкото ако само обръщат внимание само на това, колко ще получат след месец. Гитивите за неуспехи студенти говорят за това, че университета само им отнема време, което могат да отделят за печелене на пари.

7. Хленчене.

Животът е тежък? Просто ужасен? Наоколо има дискриминация, корупция, криминал – за вас, нормалния човек, няма път към успеха? С всичко това е съгласен всеки потенциален неудачник. Ваксината срещу този навик е креативността. Намирайте уникални възможности да се борите с пороците на външната среда, излизайте победител от изначално неизгодната за вас ситуация!

8. Сравнение на себе си с другите.

Петър мисли, че той е по-добър от своите съученици, понеже единствен е завършил осми клас с «отличен». Васил е сигурен, че той е най-зле от всички свои приятели, защото единствен не работи по време на лятната ваканция. Елена иска да задуши приятелката си, защото тя има повече поклонници. Във всички тези хора прекрасно е развит осмият навик на неудачника – стремежа да сравнявате себе си с другите. Помислете, нужен ли е този навик на вас или по добре да не допускате това, че външния свят взема контрола над вътрешния?

9. Измерване на богатството с пари.

 

Истински богатите хора не само са скъсали връзката между щастието и паричните знаци (отървавайки се от четвъртия навик на бедняците), но и са зачеркнали знака на равенството между размера на сметката и разбирането за богатството. Истинското богатство е умението да привличате пари, да ги създавате на празно място, да организирате нови видове бизнес – и тогава няма да са ви страшни нито ограбване или похищение на номера на кредитните карти, нито налоговите инспектори. В действителност успешният човек не зависи от обема на собствената си торба със злато.

10. Изолиране на себе си от собственото си семейство.

Великолепни неудачници се получават от хората, които се отделят от собственото семейство, обяснявайки това с нежеланието на членовете на семейството да ги поддържа в трудна минута, да им одължи пари, да ги разбере, да сподели убежденията им и тем подобно. Те не разбират, че семейството – това е великолепен източник на вътрешна поддръжка, към която може да се обърнете, когато във всички останали сфери в живота не е останало нищо повече. Само любовта на близките може да помогне да се вдигнете от колената, когато ви не остава никаква надежда – и тогава се достига истинско величие.


https://blagopoluchieto.blogspot.com/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 942321
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963